canım iyiki sende varsın... bende buraya ilk geldiğimde seninle aynı ruh halindeydim...zamanla dalgalandım duruldum , kah üzüldüm kah sevindim, kah umutlandım kah delirdim.... ama en sonunda şuna karar verdim istiyorsam katlanıcam....tabiki bu kararı verdiğimde bile gözlerim dolu ve kaygılıydım ama verddim... şuan tek düşündüğüm bebeğim olana kadar sonuna kadar denicem... eğer nasibimde varsa olur değilse ben elimden geleni yaptım derim.... sen zamanını bekle derim önce ruh olarak toparlan tabi bu arada bedeninde toplarlanır ve bu sıpalar ne zaman geleceklerini kendileri kararlaştırıyor onun keyfi ne zaman isterse o zaman gelecek inşallah...
Ben de kendimi toparlasam ne yapacağıma karar versem iç huzura kavuşacağım. Gel gitler yaşıyorum. Böyle olunca da eşimle tartışıyoruz. Öyle bir duruma geldi ki böyle yapacaksan ben bebek falan istemiyorum diyor. Aklım fikrim hamilelikte bebekte. Ne zaman bir yere gitsek bak bu da hamile bak bunun çocığu var benim bebeğim niye öldü benim bebeğim şimdi doğacaktı şöyle olacaktı.........deyip duruyorum. Adam haklı ama kendimi tutamıyorum.
Pıhtılaşma değerinin yüksek olduğunu nereden anlıyorsunuz? Sayısal veri yazmıyor. Bir de iğnelerin hangi olumsuz etkileri var?dinamiscim canım maşallah denize totosunu ısırayım ben onun
bu arada ben senin bu kadar çok pıhtılaşma değerinin olduğunu bilmiyordum sadece mthfr homozigot diye biliyordum
metionin diye aslında pıhtılaşma değerleriyle alakalı bir diyet değil
homosistein seviyesiyle ilgili her pıhtılaşma değeri olanın homosistein seviyesi yüksek diyede birşey yok
homosiseini düşürülen kişininde bu diyeti yapmasına gerek yok
homosisteini düşürmek içinde yine yüksek doz folik asit ve b6 b12 uygulanıyor bizde bunları zaten kullanıyoruz o yüzden homosisteinlerimiz yüksek değildir
metionin diyetine belli başlı şeylerine uymaya çalışıyorum ama kalsiyumun kısıtlanması beni rahatsız ediyor çünkü benim dişler zaten sağlıksız birde dediğin gibi iğnenin olumsuz etkilerini de düşününce kalsiyumu almaya özen gösteriyorum
öptüm canım kocaman
merhaba kızlar
keşke iyi bir haber verbilseydim dün itibari ile lekenmem başladı ve siyahtan açık kırmızıya döndü hiç umudum kalmadı artık pzt.dr.a gidicem kendiliğinden düşecek gibi sanki sancımda yok cuma günü değerim 986 idi evimdeyim şimdi.yolculuktada birşey yoktu ama cuma dr.da sıra beklerken başladı.nasip değilmiş artık meleğimin yiyecek ekmeği yokmuş bu dünyada.acaba iğnemi fazla geldi diyorum.raporuda çıkartmıştım rahatlıkla dün.1aylık iğne yazmıştı.herşey güzel gidiyordu.Allah büyük birgün bende anne olurum inşallah
Yüce Allahım hamile olan, bekleyen tüm arkadaşlarıma bebeklerine kavuştursun.benim gibiler içinde dua:Saruboceq: edin
Allah sabır versin canım. senağlama Bu acıyı yaşamış birisinin tekrar yaşamasına dayanamıyorum. Dualarım seninle.
merhaba kızlar
keşke iyi bir haber verbilseydim dün itibari ile lekenmem başladı ve siyahtan açık kırmızıya döndü hiç umudum kalmadı artık pzt.dr.a gidicem kendiliğinden düşecek gibi sanki sancımda yok cuma günü değerim 986 idi evimdeyim şimdi.yolculuktada birşey yoktu ama cuma dr.da sıra beklerken başladı.nasip değilmiş artık meleğimin yiyecek ekmeği yokmuş bu dünyada.acaba iğnemi fazla geldi diyorum.raporuda çıkartmıştım rahatlıkla dün.1aylık iğne yazmıştı.herşey güzel gidiyordu.Allah büyük birgün bende anne olurum inşallah
Yüce Allahım hamile olan, bekleyen tüm arkadaşlarıma bebeklerine kavuştursun.benim gibiler içinde dua:Saruboceq: edin
Kızlar herkesin durumu farklı tabii ki, neticede pıhtılaşma faktörlerimiz farklı..Ama benim doktorum bu diyete hiç uymamı istemedi..Bizim durumumuzdakilerin yani bu durumdan sadece gebelik döneminde etkilenenlerin bu diyete uyması gerekmediğini söylemişti..
Özellikle de iğne kullandığımız için kalsiyum alımına dikkat et, sakın eksik kalmasın demişti..Ben hergün mutlaka 2 bardak süt ve bir kase yoğurt yerdim..
Mesela balık yasak diyorlar benim hamileliğim kışa da denk geldi haftada iki kez balık yerdim bebeğin beyin gelişimi için çok faydalı..
Gene bebeğin beyin gelişimi için mutlaka hergün 2 tane ceviz yedim..
Yani bu listede yasak olana her şeyi ben çok çok yedim, bu nedenle bu diyet işini iyice araştırın derim.
Bu arada benim değerlerim şöyleydi.
Protein S - Protein C - Antitrombin III Aktivitesi normal.
Faktör V Leiden analizi Normal
Genotip 1691 GG Normal
Mutant 1691GA Heterozigot
Mutant 1691AA Homozigot
Protrombin Gen Mutasyonu Normal
Mutant 20210GG Normal
Mutant 20210GA Heterozigot
Mutant 20210AA Homozigot
MTHFR Gen Mutasyonu Normal 677CC Genotip 677CC Normal
Mutant 677CT Heterozigot
Mutant 677TT Homozigot
MTHFR Gen Mut-A1298C Heterozigot 1298AC Genotip 1298AA Normal
Mutant 1298AC Heteroigot
Mutant 1298CC Homozigot
Bu değerlerle 0,2 clexane iğne kullandım. Hamile kalmadan 3 ay öncesinden günde bir tane bebe aspirini ve iki tane folic plus kullandım. Hamilelikte kanama geçirince aspirini kestik, iğneyi de doğumdan bir gün önce bıraktım, ertesi sabah doğum oldu.
:) evet canım buna artık bende inanıyorum
1 yılı aşkındır düşük yaptım derken hamile kalamadım tedaviye başladık olmadı eşimde sorun çıktı ve ben inan artık mücadele edecek bile güç bulamıyordum kendimde hep diyordum benim olmazda bari kızlar bebeklerine kavuşsun ve ben kendim için dua etmeyi bırakmışştım artık sadece sitedeki arkadaşlara ve bebk isteyen arkadaşlarıma dua ediyordum ama son zamanlarda yaşadığım bazı olaylar bana umut kazandırdı artık kendim için de umudum var ve bu çoook güzel bir duygu
merhaba kızlar
merhaba kızlar
Çok sağol canım. Buraya girip hamilelerin ve bebeklerin sayısını görmek bana gerçekten moral oldu. Perşembe günü başka bir dr a gittim. O iğne vurulman lazım tedavi uygulandıktan sonra aynı şeyi yaşaman çok düşük bir ihtimal dedi. Onun yaklaşımı daha hoşuma gitti. Korkuları ve endişeleri bir tarafa bırakamıyorum. Hayatım resmen ikiye ayrıldı. Bebeğimden öncesi ve sonrası.öncelikle çok geçmiş olsun ve sabırlar diliyorum... aynı mutasyonlarda olan pek çok insan var burda ve sağlıkla bebeğini kucağına alanların sayısıda çok o yüzden biraz daha rahat olun...yani sağlıklı bir bebeğiniz olması çok zor değil hatta yüksek...tabiki her gebelik te olduğu gibi iğneye rağmen riskler var ve bunun bilincinde olarak yola çıkıyoruz...inşallah bundan sonraki gebeliğinizde sağlıklı bir bebeğinizi kucağınıza alırsınız...korkuları endişeleri bir tarafa bırakıp hastalığını çok iyi tanıyıp öyle başlamak en güzeli...doktorunuz neden o kadar ara vermiş bilemiyorum ama folik asitle vücudunuzu tamamen hazırlamak içindir her halde,bi tavsiyem var hiç bir zaman tek bir dr un fikrine bağımlı kalmayın kendiniz araştırın ve başka dr da gidin...doktorunuz 100lük coraspirin vermedimi doktorunuza sorarak kullanmanızı tavsiye ederim...umarım söylediklerim azda olsa moral olmuştur...
nerdesin kuzum sen bir geliyon geldim diyon sonra pufffff birdaha görünmüyonKizlar Merhaba ben geldim,buyrunnnnnnnnn
nasilsinsiniz bakayayim Şeniz sizi cokkkkk özledimmmm a.s.
çok şükür onun da günleri azaldı bir avazda inş. :)kızlarrrr bu arada tatlı arkadaşımız 1 temmuzda doğuracak
hangi tatlı arkadaşımız diye soracaksınız tabikii
evet geliyor isim
esraben,esraben,esraben canım benim yaa 1 temmuzda geliyor kuzucuğu dua edin bol bol allah kolaylık versin ve sağsalim kavuşsun zeynebimize (amiiiiiinnnnnnn)
merhaba kızlar
vala kızmaca darılmaca yok öyle hissediyordum işte ozamanlar dile getirmedim ama hep sizlere dua ediyordum ben sadece bana dua edene de sesssizce amin diyordum hepsi o kendimle çok mğcadele ettim ama eveeeeeet sonunda benim de umudum var olacak inş. bende anne olacam hamile değilim ama rabbim bana da evlat verecek :Saruboceq:CAnım sen diyorsun ya kendimi boşverdim, Bİr müslüman başka bir müslüman kardeşine dua ederse Meleklerde o kulun aynısı sana da olsun diye dua ederler. YAni birbirimize duamız aslında bir anlamda kendimize duadır.
günaydın
aklım Angel34 ve Kayra bebekte,ayrıca bir de Gül'ü çok düşünüyorum.....
Nisanur sakin ol,iğne ve aspirin kullanımında olabiliyor bu tarz kanamalar,sen yatak istirahatine ve varsa progestan almaya devam et,ve dualarına tabii ki canım......
28mavi seni çok iyi anlıyorum canım,bende Şubat ayında 20 haftalık bebeğimi kaybettim,kalbi durdu...iğne ve aspirin kullanıyordum,herşey yolundaydı ama demek ki başka poblemler varmış.......patoloji sonuçları temiz,kan pıhtılaşmasına dair en ufak bir veri bile çıkmadı......şu an acın çok taze.....ben de Haziran annesi olacaktım,şimdi kızım kucağımda olacaktı,ama kısmet değilmiş,Allah verdi Allah aldı,bu hayata güçlüler tutunuyor bunu hiçbir zaman unutma canım.......
şu anki davranış tarzın,tepkilerin,kararsızlığın,eşinle olan tartışmaların......hepsi o kadar normal ki....bunlar yaşanması gereken doğal süreçler.......ama insanız,Allah bize yaşamamız için bir hayat armağan etmiş,bu hayatta acılarda olacak sevinçlerde.......sorgulamadan kabullenmek problemleri çözmek demek......sende öyle yap canım,artık sorgulamayı bırak,kabullen,gelecek güzel günlere odaklan.....bak ne güzel problemin kök nedenini de biliyorsun artık.....doktorlar bizim gibi hastalara temkinli yaklaşıyorlar,%100 garanti vermiyorlar,ama Dinamiss'te yazmış,hayatta neyin %100 garantisi var ki???bir kaç sn.sonra başımıza neler geleceğini biliyor muyuz?????
sonunda ölüm olduğunu bile bile yaşamıyor muyuz?en büyük risk yaşamak değil midir??
şu anda hemen hamile kal deseler korunmayı bırakacak bir ruh hali içindesin,bende öyleydim,ama üzerinden biraz zaman geçince daha makul ve mantıklı düşünüyorsun,ruhun ve bedenin yeni bir gebeliğe ne zaman hazır olursa;ki doktorlar normal doğumda en az 3 ay sezeryanda 6 ay izin vermiyorlar;o zaman düşün bir tanem.......bizler kadınız,Allah bizleri anne olmamız için yaratmış,şunu lütfen unutma; O ne zaman izin verirse o zaman olur,gerisi boş,doktor,iğne,ilaç,istirahat,hepsi bahane.........yaradılış başlı başına bir mucize........ve buna izin verebilecek tek güç Yaradan.........
umudunu hiç yitirme canım.......kendine yeni bir sayfa aç,ve geleceğe kararlı bir adım at........biz güçlü kadınlarız.......çooook güçlü.....
sevgiyle kal......
Çok sağol canım. Buraya girip hamilelerin ve bebeklerin sayısını görmek bana gerçekten moral oldu. Perşembe günü başka bir dr a gittim. O iğne vurulman lazım tedavi uygulandıktan sonra aynı şeyi yaşaman çok düşük bir ihtimal dedi. Onun yaklaşımı daha hoşuma gitti. Korkuları ve endişeleri bir tarafa bırakamıyorum. Hayatım resmen ikiye ayrıldı. Bebeğimden öncesi ve sonrası.öncelikle çok geçmiş olsun ve sabırlar diliyorum... aynı mutasyonlarda olan pek çok insan var burda ve sağlıkla bebeğini kucağına alanların sayısıda çok o yüzden biraz daha rahat olun...yani sağlıklı bir bebeğiniz olması çok zor değil hatta yüksek...tabiki her gebelik te olduğu gibi iğneye rağmen riskler var ve bunun bilincinde olarak yola çıkıyoruz...inşallah bundan sonraki gebeliğinizde sağlıklı bir bebeğinizi kucağınıza alırsınız...korkuları endişeleri bir tarafa bırakıp hastalığını çok iyi tanıyıp öyle başlamak en güzeli...doktorunuz neden o kadar ara vermiş bilemiyorum ama folik asitle vücudunuzu tamamen hazırlamak içindir her halde,bi tavsiyem var hiç bir zaman tek bir dr un fikrine bağımlı kalmayın kendiniz araştırın ve başka dr da gidin...doktorunuz 100lük coraspirin vermedimi doktorunuza sorarak kullanmanızı tavsiye ederim...umarım söylediklerim azda olsa moral olmuştur...
merhaba kızlar
Allah hepinizden razı olsun kızlar Allah o güzel kalbinize göre versin
28mavi,Asigul,sonuyok,çiğdem81,denden,gelevera,guzin75,feryad inşallah kızlar dediğiniz gibi bir mucize ile karşılaşırım.Allahtan umut kesilmez:Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:
evet denden progestan200mg günde 3 içiyorum aspirini kestim.iğneyi vuruyoruz.0,4clexane yarın güzel haberlerle gelirim inşallah yoksada taktir allahın
angel allah yardımcınız olur inşallah
Allah yardımcın olsun. İnşallah riskli bir kanama değildir.
Arkadaşlar bir sorum daha olacak kimler hemetolağa gitti iğneler için ? Ve bunu ne zaman yaptınız hamile kalıncamı yoksa hazırlık aşamasındamı ?
Erken doğum yapan arkadaşımızında inşallah kendiside bebeğide iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?