slm kızlar 39 haftalık oldum bugun salı gunu doktora gıtmıştım hersey yolunda ara ara sancılarım basladı dogum her an gerceklesebılır beklıyoruz Rabbım ısteyen herkese nasıp etsın :Saruboceq:
annesi nasılsınız ağrıların vardı en son, Rabbim bir avazda kurtarsın inşallah. bizlere de dua et sancın geldikçe o zaman da dualar kabul olurmuş.
Denden ağzına yüreğine sağlık. Düşüncelerimi paylaşan ve kabullenen birilerinin olması beni rahatlatıyor. Çevremdeki herkes beni eleştiriyor. Bu durumdan sıkıldılar. Ben de durumun farkındayım ama hala sorgulama sürecindeyim. Bir kabul edebilsem her şey daha kolay olacak biliyorum ama kalbime aklıma söz geçiremiyorum. Şimdilik hamileliği erteledim. Dr aralıktan sonra diyor. Ben sürekli kendimi suçluyorum. Allah korusun yine aynı şeyi yaşarsam bu sefer erken hamile kaldım ondan mı oldu diye düşünür dururum. Yine de dediğin gibi Mevlam ne zaman isterse o zaman olur. Sadece Allah'a sığınıyorum. Bizlere sabır versin. Hayırlı bir zamanda hamile kalmayı ve ardından kucağımıza sağlıklı bebekler almayı nasip etsin. Her şeyden geçtim artık sağlıklı hayırlı bir evlat istiyorum.28mavi seni çok iyi anlıyorum canım,bende Şubat ayında 20 haftalık bebeğimi kaybettim,kalbi durdu...iğne ve aspirin kullanıyordum,herşey yolundaydı ama demek ki başka poblemler varmış.......patoloji sonuçları temiz,kan pıhtılaşmasına dair en ufak bir veri bile çıkmadı......şu an acın çok taze.....ben de Haziran annesi olacaktım,şimdi kızım kucağımda olacaktı,ama kısmet değilmiş,Allah verdi Allah aldı,bu hayata güçlüler tutunuyor bunu hiçbir zaman unutma canım.......
şu anki davranış tarzın,tepkilerin,kararsızlığın,eşinle olan tartışmaların......hepsi o kadar normal ki....bunlar yaşanması gereken doğal süreçler.......ama insanız,Allah bize yaşamamız için bir hayat armağan etmiş,bu hayatta acılarda olacak sevinçlerde.......sorgulamadan kabullenmek problemleri çözmek demek......sende öyle yap canım,artık sorgulamayı bırak,kabullen,gelecek güzel günlere odaklan.....bak ne güzel problemin kök nedenini de biliyorsun artık.....doktorlar bizim gibi hastalara temkinli yaklaşıyorlar,%100 garanti vermiyorlar,ama Dinamiss'te yazmış,hayatta neyin %100 garantisi var ki???bir kaç sn.sonra başımıza neler geleceğini biliyor muyuz?????
sonunda ölüm olduğunu bile bile yaşamıyor muyuz?en büyük risk yaşamak değil midir??
şu anda hemen hamile kal deseler korunmayı bırakacak bir ruh hali içindesin,bende öyleydim,ama üzerinden biraz zaman geçince daha makul ve mantıklı düşünüyorsun,ruhun ve bedenin yeni bir gebeliğe ne zaman hazır olursa;ki doktorlar normal doğumda en az 3 ay sezeryanda 6 ay izin vermiyorlar;o zaman düşün bir tanem.......bizler kadınız,Allah bizleri anne olmamız için yaratmış,şunu lütfen unutma; O ne zaman izin verirse o zaman olur,gerisi boş,doktor,iğne,ilaç,istirahat,hepsi bahane.........yaradılış başlı başına bir mucize........ve buna izin verebilecek tek güç Yaradan.........
umudunu hiç yitirme canım.......kendine yeni bir sayfa aç,ve geleceğe kararlı bir adım at........biz güçlü kadınlarız.......çooook güçlü.....
sevgiyle kal......
Ben bir tanesinden sonra kendimi kaybettim. Senin acını düşünemiyorum bile. Doğru doktoru nereden bulacağız işte? Ben daha şimdiden dr araştırıyorum. Kimseye güvenemiyorum. Allah doğru insanlarla karşılaştırsın.Coraspin ve folik pus ı dr mu verdi. Yoksa kendin mi kullanmaya karar verdin?Çok sağol canım. Buraya girip hamilelerin ve bebeklerin sayısını görmek bana gerçekten moral oldu. Perşembe günü başka bir dr a gittim. O iğne vurulman lazım tedavi uygulandıktan sonra aynı şeyi yaşaman çok düşük bir ihtimal dedi. Onun yaklaşımı daha hoşuma gitti. Korkuları ve endişeleri bir tarafa bırakamıyorum. Hayatım resmen ikiye ayrıldı. Bebeğimden öncesi ve sonrası.
Canım ben melek anneleriyle genel sohbete katılmıştım. Oradan biri burayı tavsiye etti. Ben de baştan itibaren okumayı düşünüyordum ama beklediğimden çok daha uzun. Karışık olarak göz attım. Kendimde güç bulursam baştan itibaren okumayı da deneyeceğim.Senin 3 tane düşüğün olmuş. Kaçıncı haftalardaydı kusura bakma tekrar hatırlatacağım. Sizin inancınız ban güç veriyor. Ben çoktan yelkenleri suya indirdim ve herkes anne olamıyor belki ben de onlardan biriyim diye kendimi buna alıştırmaya çalışıyordum. İnşallah dediğiniz gibi gecikmeden biz de anneliği tadarız.
benim ilki 12 haftalıktı ,ikinci 8 haftalıktı üçüncü ise ikizmiş 6 haftalıkken doktor biri ölmüş ama diğerinin kalp atımı var onu etkilemez dedi ama iki hafta sonra onu da kaybettik..sonuç 4 yılda 4 düşük .ben üçüncüden sonra öğrendim rahatsızlığımı,geç kalmıştık.ama ben de ümitliyim çünkü tedavisi olan bir rahatsızlık,bu sefer doğru doktor ve tedavi ile olacağına inanıyorum.bir yerde nasip işi tabiki.ben şimdilik düşünmüyorum ama bir kaç aya kadar korunmayı bırakıcam.şimdilik coraspin ve folik plus kullanıyorum...allah yardımcımız olsun...:enbuyukkk:
Doz çok önemliymiş yaa. İnsan bilgilendikçe korkusu da artıyor sanki. Günlük iğne vurulmakla iş bitmiyor yani.ben gittim canım hematologların hepsi kaç kiloysan ona göre doz veriyorlar yani 60 kiloysan 0,6 80 kiloysan 0,8 ayrıca tabiki gebe kalamadan evvel gittim ama tecrübeli bir kadın doğum dru da ayarlayabiliyor dozu ama bazen anneyi düşündükleri için düşük doz verebiliyorlar bu da bebeğin ölümüne neden oluyor ayrıca doz fazla gelirse desorun bebek plesentadan ayrılıyor yani bunun dengesini bulmak lazım
arkadaşlar..eskileri okudum..aramıza yeni arkadaşlar gelmiş...
28mavi merhaba...allah sabır versin canımm.dilerim istediğin zamanda rabbim hayırlı bir evlat versin..cennetteki meleğin kardeşini sana göndersin..
feryadım ne güzel şeyler yazmışsın yaw...kendin için de dua etmeye başmana çok sevindim...ama sen etmesende burda senin için dua eden çok kişi var. bunu sakın unutma canım...ve hepimiz bir gün anne olucaz buna inanıyorum...
damlacımmmmm...doğuma az kalmışş...ben senin gibi hamile ve doğum yapmış arkadaşlara ışığımız diyorum.bize resmen ışık oluyorsunuz..sadece ışık mı..umut...ve sizlerinde duasıyla bizlerde anne olucaz...ve bizim dualarımızda sizin için...bu hafta senin içinde ayrıca...allahım sana öyle kolay bir doğum nasip etsin ki..ikinciyide hemen iste:))))
arkadaşlar..eskileri okudum..aramıza yeni arkadaşlar gelmiş...
28mavi merhaba...allah sabır versin canımm.dilerim istediğin zamanda rabbim hayırlı bir evlat versin..cennetteki meleğin kardeşini sana göndersin..
feryadım ne güzel şeyler yazmışsın yaw...kendin için de dua etmeye başmana çok sevindim...ama sen etmesende burda senin için dua eden çok kişi var. bunu sakın unutma canım...ve hepimiz bir gün anne olucaz buna inanıyorum...
damlacımmmmm...doğuma az kalmışş...ben senin gibi hamile ve doğum yapmış arkadaşlara ışığımız diyorum.bize resmen ışık oluyorsunuz..sadece ışık mı..umut...ve sizlerinde duasıyla bizlerde anne olucaz...ve bizim dualarımızda sizin için...bu hafta senin içinde ayrıca...allahım sana öyle kolay bir doğum nasip etsin ki..ikinciyide hemen iste:))))
saol cnm ııyız ara sıra sancılarım oluyo işte normal salı gunu kontrolum var tabı bebek gelmezse bakalım dua etmez olurmuyum hıç dualarım sızınle bu aralar gıremıyom nette senınde Rabbım bı avazda kurtarsın hayırlısıyla kucagına almayı nasıp etsın :Saruboceq::Saruboceq:
Olsun canım siz iyi olunda cevap yazmasan da sen benim pıhtıdaşımsın..asigül canım sağol bende bebişimde iyiyiz.Sen nasılsın biraz gec oldu ama misafirlerim vardı cevap yazamadım
Olsun canım siz iyi olunda cevap yazmasan da sen benim rütbelimsin ayol....
Zehrayadeye dua edelim ayyy çokkk güzel doğuma saatler kalmış. Allahım yardım et kardeşimize ve bebeğine Yarab Sen zor olanı kolay ve yumuşak yaparsın, kardeşimizin doğumunu kolay kıl. Amin
günaydınlar
zehrayade şu an doğumda,Mert bebek büyük ihtimalle çıkmıştır ameliyathaneden,babası iyi haberlerini yazacak inş.
sabırsızlıkla bekliyoruz........
Ağrısız sancısız sağlıklı geçer inşallah... şimdiden geçmiş olsun zehrayade
hoşgeldin mert bebek....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?