saol canım
bebişi göremedikki bende nasıl hevesle gitmiştim
ilk defa 4boyutluda görcem diye ama elleriyle yüzünü kapamıştı
çekmedi ellerini bir türlü
anca iç dış organlarını görebildikkaydirigubbakcemile3
selm kızlar ben geldim dün dra gittim malumunuz bebeğim iyi şükürler olsun rabbime
dr kafasına kalbine göbek kornonunda kan akışına bebeğin suyuna koluna bacağına kısacası heryerine baktı haftasıyla uyumlu büyüdüğünü söyledi şükürler olsun
bu arada benim troidim 50mg kullanmama rağmen düşmemiş geçen aya göre bu yüzden ilaç dozunu arttırdı 15 gün sonra yeniden kan verip bakılacak ayrıca bu durum bebeği etkilemez dedi o yüzden bir ohh çektim
ayrıca bana erken doğumun nasıl olacağını eğer bir belirti olursa hemen haber vermem gerektiğini söyledi
erken doğum beli,rtileri şunlarmış:kasıklard kasılma rahimde kasılma yani çok sertleşme bunu elinle bakabilirsin dedi yani karnın alt tarafı alnın kadar sert olursa ve geçmezse dedi kasılma oluyor demektir dedi tabi belden kasığa doğru gelen kasık ağrısı kanlı akıntı bunlar belirtileri dedi eğer ağrılı kasılma olmazsa bunu önleyebiliyoruz ama ağrıyla gelirse rahim açılmaya başlar opnun için yapacak bir şeyimiz yok dedi işte böyle kızlar inş öyle bir durum hiç birimiz yaşamyız tabi bilmekte fayda var hiç olmazsa drumuza haber veririz ve önlemini alırız rabbim inş sıkıntısız geçirir herkesin hamileliğini vakti zamanında doğar inş yavrularımız
sonuyok büşra iyi olmanıza sevindim maşallah
angel panik angellllll,çocuğuda evhamlı yapma senin gibi........anlaşılan yorulmuşsun mevlid falan,az kaldı canım,çok az,en fazla Eylül,Eylül ayında alırsın çocuklarını çıkarsın tatile
limonluçay merhaba,hoşgeldin......
slm gecmis olsun.Bende sana hikayemi anlatayim.Ben 4 defa 7 haftalikken bebeklerimi kaybettim.Ben ilk hamileligimde hastaligimi ( faktor V heterezigot) ögrendim,igne kullandim hepsinde ama olmadi.simdi tekrar hamileyim 17 haftalik oldu.ben bu hamileligimden önce aspirin ve folsan kullandim,hamile kalincada ilk 10 hafta yine sadece bu ikisine devam ettim,igne kullanmak istemiyordum,ama 10.haftada kanamam olsdu hastaneye kaldirildim bebegim iyiydi,dr.dediki aspirin kanamaya neden olur bunu birakip ignene basla ve o gündendirde igne kullaniyorum,simdilik hersey yolunda gidiyor.
sana diyecegim hic stres yapma umutlu olursan iyi düsünürsen olur.
sonuyok büşra iyi olmanıza sevindim maşallah
angel panik angellllll,çocuğuda evhamlı yapma senin gibi........anlaşılan yorulmuşsun mevlid falan,az kaldı canım,çok az,en fazla Eylül,Eylül ayında alırsın çocuklarını çıkarsın tatile
limonluçay merhaba,hoşgeldin......
erkese merhabalar, dünden beri herkes iyidir umarım.benim sıcaklarla başım belada, birde şu iğnelerle,hertarafım mosmor resmen..galiba ben 2 ay sonra iğne vuracak yer bulamayacağım bu gidişle,cildim de çok hassas ve morluklarım geçmiyor kolay kolay..birde bu sıcakta yatmak çok bunaltıyor beni, zaman geçmiyor yatarken,gün sayıyorum resmen.
öncelikle hoşgeldin.. kayıpların içinse sabır diliyorum, benim de biri 15, diğeri 17 haftalık 2 ayrı düşüğüm var geçmişimde, sanırım seninle aynı durumdayız.benimde 2 düşükten sonra yapılan araştırmalarda MTHFR 677 TT HOMOZİGOT olduğum anlaşıldı.dr, 2 yıl kadar dinlenmemi söyledi.çünkü aynı yılda yaptığım geç düşüklerin bedenimi ve rahmimi yorduğunu , depodaki mineral ve vitaminlerini büyük ihtimalle tükenmiş olduğunu söyledi.bende 2 yıl dinlendikten sponra tekrar hamile kalmaya karar verdim ama bu kez başka bir dr, la devam ediyorum.yaklaşık 1 yıldır da hamile kalmaya çalışıyorudum, şimdi çok şükür hamileyim henüz kalp atımı duymadık ama keseyi görür görmez 0,7 lik innohep iğne ve progestan başladı dr.um.hamile kalmaya karara verdiğimden beri de yani yaklaşık on aydırda coraspin 100 ve folbiol kullanıyordum, hala devam ediyorum.şu anda sanırım 7 . haftaya girmek üzereyiz, p.tesi kontrolüm var. kalpo atışı duyacağız inşallah. geçen hafta hafif lekelenmem oldu ama kesildi. bir süre her ihtimale karşı yatmam gerekecek.başka soracağın şeyler olursa yardımcı olmaya çalışırım. bildiğim kadarıyla, rabbim tüm isteyenlere nasib etsin. ama hamilelik süreci yine korku içinde geçecek gibi. çünkü benim rahim yapımda da biraz bozukluk olduğu anlaşıldı.yani risk devam ediyor..
çok uzattım galibabilmiyorumkismile
merhaba kızlar
bugün doktor randevumuz vardı
bebeğin bütün organlarına baktı bir sorun yok çok şükür
sadece kalbinde delik var ama ilerki haftalarda normalde kapanması lazım
ama takibiini yapalım dedi
birde plesentanın başı aşağıda ama rahim ağzını kapatmamış
önemli olan o dedi
ilk defa bebeğimi 4 boyutluda görecektim ama sıpa elleriyle yüzünü kapamıştı açmadı bir türlü
ama sağlıklı olduğunu öğrendim ya o bana yeter
Rabbim inşallah hepimize böyle espirili sağlık bebişler versin. Hamilelik bekleyen arkadaşlarımızın göbüşleri hemen dolsun, hamiş olanlarımızın bebişleri kolayca doğsun inşallah amin dua edelim bu aylar duaların kabul olduğu zamanlar inşallah.
aminnnn.... ne güzel dualar bunlar rabbim hepimizin dualarını kabul etsin, merhaba bu arada ben limonlucay yeniyim:)))
sağol cnm oğlum çok şükür iyi ama bugün dr gittik boğazı kızarmış şuruplara başladık bile.ben iyiyim ağrı sızı yok canım.zaten ben 2.günden beri mecbur ayaklandığımdan bişi kalmadı çok şükür.
esra geçmiş olsun canım Rabbim bir daha yaşatmasın...ben de son kaybımdan sonra Lütfü hocayı düşündüm ama dünyanın her yerinde bu tedavi aynı olduğu için ve maille de doktorumun tedavisini Lütfü hoca onayladığı için vazgeçtim ve burada Semih Hocaya başladım,üniversitede Prof. ve hocaların hocası,Erkanın falanda hocası o,bence Erkanla hiç vakit kaybetme ilk gebeliğimde ben de ona gitmiştim,düşükleri umursamıyor pek...sende pıhtılaşma var mı bilmiyorum ama Semih hoca tüm testlerini yaptırır,çok da moral veriyor insana,ama yedekte bir doktorun daha olsun,yurtdışına falan çıkabiliyor çünkü,ben Gölcük te Faruk Bey'e de gidiyorum aynı zamanda,Faruk beyinde yanlış hiçbir uygulaması olmadı,baba gibi benimle ilgileniyor sağolsun.........İzmitte riskli gebelikler uzmanı Semih hoca ama,yinede sen iyice düşün taşın canım,isterse iletişim bilgilerini veririm hocanın...hocayla görüşmeden yeni bir gebelik planlama bence.......
merhaba büşra44: ben yeniyim:)) öncelikle geçmiş olsun sakın delik için üzülme allah başka sıkıntı yaşatmasın..bebekini sağlıkla, zamanında kucağına almanı diliyorum,inşallah bi sonraki muayenede yüzünüde görürsün ufaklığın :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?