Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aysude_mir'cim banada hamile kaldıktan sonra sadece elevit yeter dedi dr.um ama şimdi hamile olmadığım için elevit+folbiol ve coraspinle devam ediyorum aslında şu an bile sadece elevit yeter diyor herkes ama ben yinede kullanıyorum işte fazla folik göz çıkarmaz heralde o zman beyaz ekmek yediğimizde b vitamini almış oluyoruz demek ki :)) bu arada marul ve portakaldada bolca folik asit varmış..

valla bi zararı olup olmadığı konusunda bilgim yok danışırım ama ben hem elevit hem folik asit hem b 12 aldım ve gebelik düşünmeye başladığım ay bi baktırayım b 12 folik asit ne alemde diye folik asit fazlası vardı ve folbiolü kesmiştim..

aysude mthfr homozigot hakkında edindiğin bilgileri paylaşbilirmisin canım
tabiki paylaşırım canım ben bi güzel hazırlayayım sonra da buraya yazayım canımcım....
ama sen yinede dikkat et......
canım eşimle baya bi tartıştık ve seninle konuşmuştuk biliyorsun sonuna kadar nolursa olsun varım ben diye ama eşimle maalesef bu konuda aynı düşünmüyoruz ve amniyosentez yaptırmaya karar verdik 3 hafta sonra için gün aldık yani bayram sonrası 14 eylül de amniyosentez yapılacak ve dünkü doktorlar da gerçekten çok ama çok rahatlattılar beni bide herşey olacağına varıyor hakkımızda hayırlısı olsun....
teşkkürler kızlar iyiki varsınızkaydirigubbakcemile5
sende iyiki varsın tatlım...
offffff gerçekten ya......yanıyor midem yanıyor.......

ah kuzum yaaa... dendencim mide yanmasına elma bende çok güzel yanıt veriyor denesene....

anladım canım evet aslında böyle çokta kafana göre takılmamak lazım ben bi sorayım dr.uma bakalım ne diyecek sonra paylaşırım sizinlede..

süt iç.tecrübeyle sabit.banada annem söyleyene kadar neler çektim.sütü iç hemen kesiliyor yanma.

kız daha dün 11 hafta 12 hafta diyorduk 22 haftlalık olmuşsunuz maşallahh.... iyisinizdir inşallahl.... paniklerin azalmıştır bebişi hissetmeye başlayınca habire koşturmuyosun dimi doktora...

merhaba pıhtılı güzeller, bugün herkes iyidir umarım.

limonlu cay bendede mthfr mutayonu var ama sadece folbiol ve corasprin kullanıyorum.acaba elevittemi kullansam yaa folbiol günde bi tanemi alıyorsun canım ya kafam karıştı gene.bi tecrübeli doktor bulamadım şu trabzon da

bende mthfr homozigot mutasyonluyum. ama b vitamini vermedi dr,sadece folbiol ve coraspin.neden gerek duymadı acaba,daha önceki hamileliklerimde elevit vermişlerdi. gerçi sonuç düşüktü ama???birde ben o zamanlar elevit bulmakta zorlanıyordum ilacın toplatıldığını falan söylemişlerdi eczacılar.bak şimdi yine kafam karıştı kafamçokkarıştı
birdahaki kontrolde sorsam mı acaba dr uma. bu seferde sinirleniyor dr lar, internetten araştırıp araştırıp başımıza uzman kesiliyorsunuz diyekaydirigubbakcemile3madem bu kadar çok şey biliyorsun neden doktora geliyorsun ne halin varsa gör di,yecek birgün dr lar bize korkarımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3

canım maden suyuda ii geliyormuş hem içinde magnezyumda olduğu için anne ve bebişine faydalıymış tabi tecrübeyle sabit değil ama denemekte fayda olabilir :))
evet maden suyu beni de çok rahatlatıyor fakat sonrasında şişkinlik hissediyorum ve sanki vücudum su topluyor yani ödem oluyor gibi geliyor bana.el ve ayaklarımda şişlik hissediyorum,
süt iç.tecrübeyle sabit.banada annem söyleyene kadar neler çektim.sütü iç hemen kesiliyor yanma.

benim de tercihim sütten yana. ama mutlaka soğuk olacak. sıcak süt içemiyorum hem soğuk süt sanki midemin yanmasını daha çok alıyor:içelim:

canım bana kan pıhtılaşmasından dolayı vermedi dr. hamilelik öncesi rutin tedavi amaçlı kullandırıyor yani ama pıhtılaşma içinde gerekliymiş B vitamini takviyesi ve kesinlikle katılıyorum sana nuray'cım dr.lar bu böyleymiş şu şöyleymiş diyince çok sinirleniyorlar:))çok bilmekte ii değil aslında kafası çok karışıyor insanın

kız daha dün 11 hafta 12 hafta diyorduk 22 haftlalık olmuşsunuz maşallahh.... iyisinizdir inşallahl.... paniklerin azalmıştır bebişi hissetmeye başlayınca habire koşturmuyosun dimi doktora...
ay aysudem sen beni çok iyi anlıyorsun ha.
şükürler olsunki ulaştık 22.haftalara.bebişi 18.haftalarda ufak ufak hissetmeye başlayınca evhamlarımda azaldı tabi.şimdi hergün 1 kerede olsa net hissediyorum.dr dr koşuşturmalarım bitti.darısı da benim gibi pimpirikli olan herkese.
sende en kısa zamanda minik vuruşları hissedince beni daha iyi anlayacan.çok güzel bir duyguymuş aysudeciğim.en kısa zamanda sende hissedersin inşallah.

evet canım soğuk süt.çok çabuk etki ediyor.

çok şükür bizde 14. haftaya geldik hiç bu kadar ilerlememişti benim gebeliklerim... ben biraz daha rahatım galiba benim sorunum doktorun yanına girip ultrason cihazına yaklaşınca başlıyo probu karnıma koyar koymaz fka negatif derse korkusu.. Rabbim şu mubaret ay hatrına hamiş kalamayanların göbüşlerine bebek , hamilelere miyada ulaşmak , miyada ulaşanlara kolay doğum, doğum yapıp meleklerini kucağına alanlara da hayırla büyütmek nasib etsin inşallah....

iyiyiz nuraycın inşallah sende de keyifler yerindedir.... mthfr mutasyonları ile ilgili bir bilgi daha... mthfr mutasyonuna sahip bireylerde asıl problem folik asiti çok iyi kullanamamak bu yüzden destek vermek gerekiyor bu yüzden sadece folik asit bile yeterli olabiliyor.. yani şöyleki mthfr mutasyonu nöral tüp defekti riskini artırıyor ve folik asit kullandığımızda problemi olmayan bir gebenin bebeğinin nöral tüp defekti olma riski ile aynı risk durumuna iniyoruz....

aminnn inşallah cnm..bence hiç kalbine kötü bişey getirme daha ne 14 haftaları aşıcaksınız gör bak, 37. haftadayım değin günlerde gelicek Allah'ın izniyle..

aminnn inşallah cnm..bence hiç kalbine kötü bişey getirme daha ne 14 haftaları aşıcaksınız gör bak, 37. haftadayım değin günlerde gelicek Allah'ın izniyle..

inşallah canım hayırlısıyla o günleride gösterir rabbim inşallah... sanada allah kolaylık versin bi avazda doğur inşallah....
ben kaçar mesaim bitti... bundan sonra daha sık burda olcam inşallah... daha yeni yeni gözüm açılmaya ve sandalyede oturabilmeye başladım... bacak ağrısı problemim vardıda geçti şükür... öpüyorum hepinizi...

kızlar merhaba uzun zamandır yazmamıştım ama hergün girip bi bakıyorum napıyosunuz diye hepiniz iyisiniz maşallah... aysude yazdıklarını okuyorum da gerçi acıklıyon ama kafama takıldı kusura bakam, bunu direk doktora sorsak anlar mı tüp defekti diye :) çünkü tam olarak anlayamadım ben, ona baktırmak mı gerekiyomuş???

canım ya ben senin bu dediklerinden bişe yanlamadım valla. şu nörel tüp defekti nedir bi açaıklasan kuzumbilmiyorumkismile

geçmiş olsun bu arada ağrılarının geçmesine ve daha sık burada olabilmene sevindim.

öncelikle geçmiş olsun.. amin cnm yaa can-ı gönülden aminnn hepimiz inşallaahh, ay bi hamile kalsam Allah'ın izniyle

ya ben hamile kalmaktada sıkıntı yaşıyorum bu defa neden acaba,bi fikri olan var mı kızlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…