limonluçay merhaba arkadaşım ... denden cevap vermiş soruna ama bende yazmadan edemedim... folbiol , b 12 vitamini ve elevit kullanmıştım gebelik öncesi ama gebelikte gereksiz gördü doktorum bu kadar vitamini ve elevitin içinde hepsi var yeterli olur dedi.. gerçektende elevitin içinde tüm vitaminler var ki şunu da söylemeden geçemicem folik asit de bir b vitamini b 9 olarak da geçer ve bildiğimiz ekmek mayasında, bezelyede brokolide cevizde vs bolca bulunuyor...
valla bi zararı olup olmadığı konusunda bilgim yok danışırım ama ben hem elevit hem folik asit hem b 12 aldım ve gebelik düşünmeye başladığım ay bi baktırayım b 12 folik asit ne alemde diye folik asit fazlası vardı ve folbiolü kesmiştim..aysude_mir'cim banada hamile kaldıktan sonra sadece elevit yeter dedi dr.um ama şimdi hamile olmadığım için elevit+folbiol ve coraspinle devam ediyorum aslında şu an bile sadece elevit yeter diyor herkes ama ben yinede kullanıyorum işte fazla folik göz çıkarmaz heraldeo zman beyaz ekmek yediğimizde b vitamini almış oluyoruz demek ki :)) bu arada marul ve portakaldada bolca folik asit varmış..
tabiki paylaşırım canım ben bi güzel hazırlayayım sonra da buraya yazayım canımcım....aysude mthfr homozigot hakkında edindiğin bilgileri paylaşbilirmisin canım
canım eşimle baya bi tartıştık ve seninle konuşmuştuk biliyorsun sonuna kadar nolursa olsun varım ben diye ama eşimle maalesef bu konuda aynı düşünmüyoruz ve amniyosentez yaptırmaya karar verdik 3 hafta sonra için gün aldık yani bayram sonrası 14 eylül de amniyosentez yapılacak ve dünkü doktorlar da gerçekten çok ama çok rahatlattılar beni bide herşey olacağına varıyor hakkımızda hayırlısı olsun....ama sen yinede dikkat et......
sende iyiki varsın tatlım...teşkkürler kızlar iyiki varsınızkaydirigubbakcemile5
offffff gerçekten ya......yanıyor midem yanıyor.......
valla bi zararı olup olmadığı konusunda bilgim yok danışırım ama ben hem elevit hem folik asit hem b 12 aldım ve gebelik düşünmeye başladığım ay bi baktırayım b 12 folik asit ne alemde diye folik asit fazlası vardı ve folbiolü kesmiştim.. .
süt iç.tecrübeyle sabit.banada annem söyleyene kadar neler çektim.sütü iç hemen kesiliyor yanma.
limonlu cay bendede mthfr mutayonu var ama sadece folbiol ve corasprin kullanıyorum.acaba elevittemi kullansam yaa folbiol günde bi tanemi alıyorsun canım ya kafam karıştı gene.bi tecrübeli doktor bulamadım şu trabzon da
evet maden suyu beni de çok rahatlatıyor fakat sonrasında şişkinlik hissediyorum ve sanki vücudum su topluyor yani ödem oluyor gibi geliyor bana.el ve ayaklarımda şişlik hissediyorum,canım maden suyuda ii geliyormuş hem içinde magnezyumda olduğu için anne ve bebişine faydalıymış tabi tecrübeyle sabit değil ama denemekte fayda olabilir :))
süt iç.tecrübeyle sabit.banada annem söyleyene kadar neler çektim.sütü iç hemen kesiliyor yanma.
merhaba pıhtılı güzeller, bugün herkes iyidir umarım.
bende mthfr homozigot mutasyonluyum. ama b vitamini vermedi dr,sadece folbiol ve coraspin.neden gerek duymadı acaba,daha önceki hamileliklerimde elevit vermişlerdi. gerçi sonuç düşüktü ama???birde ben o zamanlar elevit bulmakta zorlanıyordum ilacın toplatıldığını falan söylemişlerdi eczacılar.bak şimdi yine kafam karıştı kafamçokkarıştı
birdahaki kontrolde sorsam mı acaba dr uma. bu seferde sinirleniyor dr lar, internetten araştırıp araştırıp başımıza uzman kesiliyorsunuz diyekaydirigubbakcemile3madem bu kadar çok şey biliyorsun neden doktora geliyorsun ne halin varsa gör di,yecek birgün dr lar bize korkarımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
ay aysudem sen beni çok iyi anlıyorsun ha.kız daha dün 11 hafta 12 hafta diyorduk 22 haftlalık olmuşsunuz maşallahh.... iyisinizdir inşallahl.... paniklerin azalmıştır bebişi hissetmeye başlayınca habire koşturmuyosun dimi doktora...
evet maden suyu beni de çok rahatlatıyor fakat sonrasında şişkinlik hissediyorum ve sanki vücudum su topluyor yani ödem oluyor gibi geliyor bana.el ve ayaklarımda şişlik hissediyorum,
benim de tercihim sütten yana. ama mutlaka soğuk olacak. sıcak süt içemiyorum hem soğuk süt sanki midemin yanmasını daha çok alıyor:içelim:
çok şükür bizde 14. haftaya geldik hiç bu kadar ilerlememişti benim gebeliklerim... ben biraz daha rahatım galiba benim sorunum doktorun yanına girip ultrason cihazına yaklaşınca başlıyo probu karnıma koyar koymaz fka negatif derse korkusu.. Rabbim şu mubaret ay hatrına hamiş kalamayanların göbüşlerine bebek , hamilelere miyada ulaşmak , miyada ulaşanlara kolay doğum, doğum yapıp meleklerini kucağına alanlara da hayırla büyütmek nasib etsin inşallah....ay aysudem sen beni çok iyi anlıyorsun ha.
şükürler olsunki ulaştık 22.haftalara.bebişi 18.haftalarda ufak ufak hissetmeye başlayınca evhamlarımda azaldı tabi.şimdi hergün 1 kerede olsa net hissediyorum.dr dr koşuşturmalarım bitti.darısı da benim gibi pimpirikli olan herkese.
sende en kısa zamanda minik vuruşları hissedince beni daha iyi anlayacan.çok güzel bir duyguymuş aysudeciğim.en kısa zamanda sende hissedersin inşallah.
merhaba pıhtılı güzeller, bugün herkes iyidir umarım.
bende mthfr homozigot mutasyonluyum. ama b vitamini vermedi dr,sadece folbiol ve coraspin.neden gerek duymadı acaba,daha önceki hamileliklerimde elevit vermişlerdi. gerçi sonuç düşüktü ama???birde ben o zamanlar elevit bulmakta zorlanıyordum ilacın toplatıldığını falan söylemişlerdi eczacılar.bak şimdi yine kafam karıştı kafamçokkarıştı
birdahaki kontrolde sorsam mı acaba dr uma. bu seferde sinirleniyor dr lar, internetten araştırıp araştırıp başımıza uzman kesiliyorsunuz diyekaydirigubbakcemile3madem bu kadar çok şey biliyorsun neden doktora geliyorsun ne halin varsa gör di,yecek birgün dr lar bize korkarımkaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
çok şükür bizde 14. haftaya geldik hiç bu kadar ilerlememişti benim gebeliklerim... ben biraz daha rahatım galiba benim sorunum doktorun yanına girip ultrason cihazına yaklaşınca başlıyo probu karnıma koyar koymaz fka negatif derse korkusu.. Rabbim şu mubaret ay hatrına hamiş kalamayanların göbüşlerine bebek , hamilelere miyada ulaşmak , miyada ulaşanlara kolay doğum, doğum yapıp meleklerini kucağına alanlara da hayırla büyütmek nasib etsin inşallah....
aminnn inşallah cnm..bence hiç kalbine kötü bişey getirme daha ne 14 haftaları aşıcaksınız gör bak, 37. haftadayım değin günlerde gelicek Allah'ın izniyle..
canım ya ben senin bu dediklerinden bişe yanlamadım valla. şu nörel tüp defekti nedir bi açaıklasan kuzumbilmiyorumkismileiyiyiz nuraycın inşallah sende de keyifler yerindedir.... mthfr mutasyonları ile ilgili bir bilgi daha... mthfr mutasyonuna sahip bireylerde asıl problem folik asiti çok iyi kullanamamak bu yüzden destek vermek gerekiyor bu yüzden sadece folik asit bile yeterli olabiliyor.. yani şöyleki mthfr mutasyonu nöral tüp defekti riskini artırıyor ve folik asit kullandığımızda problemi olmayan bir gebenin bebeğinin nöral tüp defekti olma riski ile aynı risk durumuna iniyoruz....
inşallah canım hayırlısıyla o günleride gösterir rabbim inşallah... sanada allah kolaylık versin bi avazda doğur inşallah....
ben kaçar mesaim bitti... bundan sonra daha sık burda olcam inşallah... daha yeni yeni gözüm açılmaya ve sandalyede oturabilmeye başladım... bacak ağrısı problemim vardıda geçti şükür... öpüyorum hepinizi...
inşallah canım hayırlısıyla o günleride gösterir rabbim inşallah... sanada allah kolaylık versin bi avazda doğur inşallah....
ben kaçar mesaim bitti... bundan sonra daha sık burda olcam inşallah... daha yeni yeni gözüm açılmaya ve sandalyede oturabilmeye başladım... bacak ağrısı problemim vardıda geçti şükür... öpüyorum hepinizi...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?