Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

o zaman sizde bu hafta sonu gidin bir yerlere 30 ağustos tatil nasılsa 3 gün mis gibi ohhhhhhhhhhhh

aslında olabilir Mudanya ve Trilye ye gidebiliriz,okuduğum kitapta Trilye'den bahsetmiş,merak ettim,görmediğim keşfetmediğim yer kalmasın istiyorum Türkiye'de.....

evet Angel yaaa,Kayra delikanlı oldu anneye rahat vermiyor maşallah........nasılsınız,artık gezmelere gidebiliyor musunuz?

İnsandaki nöral tüp adı verilen yapı beyin dokusundan başlayıp, boylu boyunca omuriliği de içine alacak şekilde aşağı doğru uzanan bir yapıdır. Bu yapı, döllenmeden sonraki 2. ile 3. hafta arasında gelişimini tamamlar. Gelişimin her hangi bir nedenle sorunlu olması, tüpün herhangi bir bölgesinin açık kalmasına neden olur ve bu duruma nöral tüp defekti (kusuru) adı verilir.[1]

Nöral tüp defekti (NTD), en sık rastlanan doğumsal anomalilerdendir. Türkiye'de yapılan bir araştırmada görülme sıklığı binde 3 olarak bulunmuştur. Bu oranın Avrupa genelinde binde 1, ABD'de ise binde 2 olduğu belirtilmektedir. Daha önce NTD'li çocuğu olan çiftlerin ikinci çocuklarında NTD görülme olasılığı %2-3 olarak belirtilmektedir. Ayrıca bilinmeyen sayıda gebeliğin de NTD nedeniyle düşükle sonuçlandığı düşünülmektedir.

Folik asit eksikliği
1960’lı yıllarda yetersiz beslenmenin, özellikle B kompleks vitaminlerinden esansiyel bir besin madde-si olan Folik asit (B9 vitamini, Foliacin) eksikliğinin nöral tüp defektlerine neden olacağı hipotezi öne sürülmüştür.

Folik asitin nöral tüp defeklerini önleme etkisi konusundaki araştırmalar 1980'lerde başlayıp 1990'larda yoğunlaştı. İlk çalışmalar daha önce NTD'li çocuk doğurmuş kadınlarda tekrarları önlemek için folik asit kullanımı konusunda yoğunlaşmıştı. Daha sonraki çalışmalarda folik asit ya da multivitaminlerin tüm gebeliklerde NTD'leri önlemedeki etkisi belirlendi. Olgu kontrol, kohort, randomize olmayan, randomize ve yarı randomize, farklı yöntemlerle yapılmış olan bu çalışmalardan elde edilen kanıtlar gebe kalma döneminde folik asit kullanımının NTD'leri önlediğini göstermiştir.

Defektin tespiti
Nöral tüp defektleri, bebekte görülen anomaliler arasında sıklık açısından kardiyak defektlerden sonra 2. sırada yer aldığı için tarama testleri ile risk taşıyan hamilelerin saptanması olasıdır. Bu amaçla, anne kanındaki, üçlü testte de bakılan hormonlardan biri olan, alfa-fetoprotein (AFP) düzeylerine bakılır. AFP, fetal karaciğerde yapılan bir hormondur. Fetusun dış yapısının bütünlüğünü bozan herhangi bir anomalide amniyon sıvısında ve dolayısıyla da gebenin kanında normalden yüksek bir değer alır. NTD olgularının %85’ini bu testle saptamak mümkündür. Ayrıca, detaylı ultrasonografi incelemeleri ile de NTD’yi tamamen olmasa da %90’lara varan yüksek oranlarda yakalamak olasıdır.

işte nöral tüp defektiyle ilgili bir açıklama .... birçok sebebi var nöral tüp defekti gelişmesinin ama ben bizi (daha çok mthfr mutasyonluları) ilgilendiren kısmıyla ilgili olanını sizinle paylaşmak istedim çünkü biz mthfr mutasyonlular folik asit ve diğer b grubu vitaminler konusunda yetersiz olabiliyoruz ve bu durum nöral tüp defekti (spida bifida, anensefali, hidrosefali gibi beyin ve omirilik kusurları) yarık dudak , yarık damak, esktremite (bebek kol, bacak, parmak vs) eksiklikleri gibi bazı durumlarla karşılaşma riskimizi artırıyor... ama yeterli folik asit takviyesiyle bu riskimiz normal bir gebe ile aynı duruma getiriliyor.... yani sadece bizler değil normal bir gebedede bu risk mevcut çünkü sadece folik asit eksikliği değil gebelikte yüksek ateş yada çok sıcak ortamlarda kalmak bile bu anomalilere sebep olabiliyor....

bayramda biz büyük olasılıkla buradayız,eşim referandumda görevli,ama sonrasında yakın bir yerlere tatile gitmeyi istiyoruz.......Amasra güzel,yıllar önce gimiştim......

balayına gitmiştik Amasraya çok güzeldi yaaa... benim yerimede eğlen tsma cım ...a.s.

ilginiz için teşekkürler arkadaşlar benim bütün rutin tahlillerim-toksoplazma-histereskopi-genetik incelemede yapıldı sadece haşimato çıktı dr.da bundan olmayacağını söyledi ilaç kullandığım için. Başka da bişey yapılamayacağını tek iğne yaparak deneyeceğimizi söylediler. 1 prof.2 doçent.2 uzman dr. muayenelerimi oldum artık korkuyorum bende gene aynı günleri yaşamaktan

evet Angel yaaa,Kayra delikanlı oldu anneye rahat vermiyor maşallah........nasılsınız,artık gezmelere gidebiliyor musunuz?

evet canımcım ayy bugün aşıya gittik mahvoldum ya bebişim çoook ağladııı3 aşı bide ağızdan .şimdi yoruldu heralde uyudu kaldı.oğluşumla 2 kere gittik daha canım ya.eşim bayramda mersine gidelim yazlığa diyor korkuyorum ya aslında ölede ihtiyacım varki bizim gibi gezginler kayseriye takılı kaldık.sende kaçta gidicen dr?artık meleğini üzme ya o çooook iyi merak etme annesi üzme kendiniii

stresliyim limonlucay,bugün kötü kötü rüyalar gördüm,doktora bir gidip gelseydim hayırlısı ile Allahım hayırlısını nasip etsin hepimize........

sen nasılsın,yoğunsun sanırım
canım yaaa... kızdırma beni , haklısın ama stres yokk.. sadece accık kafamız takılcak ama stres yokk tamam mı tatlımm....
denden ne stresi yawww...rahat ol...kızdırma beni...doktor sana güzel güzel şeyler söylicek..ve sen bu kadar stres yaptığın için utanıcaksın kendinden :)

çok haklısın sana vekalet veriyorum tatlım dendenin hakkından gelmen konusunda...

evet rahat olmak önemli keşke olabilsem ama bir an bile atamıyorum kafamdan tabi ki hayırlısıyla olsun hep bunun için dua ediyorum ama bazen de şu an oldugu gibi içime sığmıyor taşıyor ....

Tsma canım denden doktordan gelmişmi haber alabildin mi strese girdim diye strese soktu beni... Merak ediyorum valla....

dr bana kafana takmazsan hamiş kalırsın dedi ama bu ay kafama takmadım ama yine olmadı :1no2: malesef gerçektende kafama takmamayı becerebildimmi bilemiyorum . eğer kafasına takmamayı becerebilen arkadaşlar varsa yardımcı olsun ben ben yaptığımı sanıyorum sadece :1rolleyes:

O KAFASINA TAKMAYANLARDAN BİRİ DE BENİM... UĞRAŞ UĞRAŞ OLMAZ VE EŞİMLE SADECE BEBEK İÇİN YAKINLAŞTIĞIMIZI FARKETTİM Bİ SÜRE SONRA SONRA KADINLIĞIMI SORGULADIM BEN DÜNYAYA SADECE ANNE OLMAK İÇİN GELMEDİM Kİ . EŞİME YOLDAŞ VE ARKADAŞ OLARAKDA VARIM VE ONUNDA BU DURUMDAN HİÇ HOŞLANMADIĞINI GÖRÜNCE AMAN SALLAMIŞIM ÇOCUĞU OLURSA BAŞ GÖZ ÜSTÜNE OLMAZSADA BAKARIZ Bİ ÇARESİNE DİYE SALLADIM GİTTİM... SONRA BOYUN AĞRILARIM ARTMIŞTI VE İLAÇ KULLANIYORUM DİYE GÜYA O AY KORUNDUK OLACAKYA GELECEKYA BEN O AY HAMİLE KALMIŞIM.. BİRDE ARKADAŞLAR BEBEK İÇİN DEĞİL KENDİNİZ VE EŞİNİZLE YAŞAYACAĞINIZ MUTLU VE GÜZEL DAKİKALAR İÇİN EŞİNİZLE BİRLİKTE OLUN AŞK ÇOCUĞU OLSUN VELHASIL......... :kedi: :kedi:

canım nasılsın nasıl gidiyo hamişlik kaç aylık oldunuz :)

iyiyim tatlım .. gözüm açılınca azcık nete de girmeye başladım 14 haftalık olduk biz çok şükür iyi gidiyor benim diğer arkadaşlar gibi çok aşırı mide bulantım olmadı ama bacak ağrısından mahvoldum şimdide bi baş ağrısı çöktü bana yakın zamanda geçer inşallah...... inşallah Rabbim herkese hayırlı zamanda hayırlı evlatlar versin..... sen nasılsın....

geçmiş olsun canım Allahım bebeğini kucağına almayı nasip etsin:Saruboceq: benim eşimde memnun değildi aynen senin dediğin gibi bizde bebek için yaklaşır olmuştuk birbirimiize hele yumurtlama günleri bizim için görevdi sanki bizim içinde değilde benim için desek daha doğru olur eşim takmıyodu sırf ben üzüldüğüm için katlanıyodu bu duruma zaman geçti düşündüm ben napıyorum diye ilişkiden soğumuştuk ikimizde ve zaman verdik birbirimize şimdi herşey daha güzel ama her adet olduğumda canım çok sıkılıyo dün eltimlere gittik annesi gelmiş erzincandan doğum yapmak üzere eltim 1 hafta içinde doğum yapar eşiyle birlikte odasını hazırlamışlar herşeyi tamam bi tek bebek bekleniyo hepside çok mutlu kayınvalidemler falan hep doğum olunca şöyle olur böyle olur diye konuşup durdular eltimi kıskanmıyorum aramızda çok iyi bebek alışverişlerinide hep birlikte yaptık ve mutlu olarak yaptım ama dün adet oldum ve ilk defa ağladım eşime mutluluğu yaşatamadığım için ikimiz bebeğimiz için birşeyler yapamadık diye ama ben inanıyorum ALLAHIMA sığınıyoruum rabbim çok büyük banada nasip edicek ve isteyen herkesede nasip etsin inş:Saruboceq:

Tsma canım denden doktordan gelmişmi haber alabildin mi strese girdim diye strese soktu beni... Merak ediyorum valla....

stres yapmaz sen canım...sen ona bakma hem ağlarım hem giderim gelini gibi dendenim:))) ağlarım ama koşkoşa doktora giderim...annesi bile diyor akşam valla..ne zaman doktora gidecek denden 1-2 gün önce hasta oluyor diye...ee yaşadıklarımız kolay şeyler değil tabi ne yazık ki...ama kusması dışında ben onu iyi gördüm akşam...ya hiç kilo almamış hatta ben onun yanında kilol kaldım:))))benim göbek ondan büyük:))))
akşam gidicek canım doktora 6 gibi...herhalde dinleniyor...

canım bi yanlışı düzeltelim sen eşine bu mutluluğu yaşatamıyor değilsin... sizin ortak bir kaderiniz var eşinle ve bu kaderde bu ay size nasib olmayan bişey var.... lütfen üzülme denden in bi lafı vardı melekler ne zaman isterlerse o zaman gelecekler bizim istediğimiz zaman değil diye.. çok haklı olduğunu kendi gebeliğimle iyiden iyiye farkettim benim istemediğim bir zamanda çıktı geldi çünkü o gelmek istedi... dedimya gelirlerse baş göz üstüne gelmezlersede Nihat hocanın konuşmasını dinlediysen eğer bebek sahibi olamayan kadınlar öbür dünyada istediklerine kavuşacaklar diye .... çok zor katlanması da çok zor dayanmasıda çok zor ama kadere razı olursak sanki bu süreç daha kolay geçecek gibi... ha bu arada eltinin bebeğide hayırlı olur inşallah ama unutma onların da bir kaderi var onların ne yaşayacağını bilmiyoruz onların kaderi ve senin yada sizin kaderiniz birbirinden çok farklı . gönlünü ferah tut canım inşallah herşey güzel olcak...

iyi olmasına sevindim o kadar kusmaya kilo almaması normal bende 1 kilo almışım. görsen karnım dışında hiçbiryerimde kilo falan yok ... gebelik öncesi bana fazla gelen herşey gitmiş sanki.... neyse hepiniz bir gün tonton olun inşallah....

inşallah canım inşallah herşey güzel olur herşeyin farkındayım biliyorum ama bazı durumlarda böyle zayıf kalabiliyorum duygusallığım üstünde yine ama geciçi durum canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…