hım anladım canım sanırım yarın dr kontrolün var bu gidişinde doğumda kaç para alacağını konuşacakmısın ? benimde bu cuma gidicem dra ve artık doğumu konuşucam hep erteledi daha önceki haftalarda sorduğumda sinir adam kimbilir kaç para isteyecek nede kızdığımıda belirteyim 20. haftadan sonra başka dr kabul etmiyormuş gebeyi başka bir dr la konuşmuştum ya cumarteside eşimle gazi hast gittik dedim burada doğum yaparsam bi görmüş olayım meğersem drun dışardan geliyorsa hiçbir şekilde ssk dan faydalanamıyormuşsun yani herşey özel çok morelim bozuk anlatamam yani bir doğum için servet istiyorlar işte bende bu cuma konuşucam bu durumu ayrıca doğuma o kadar para vermek istemiyorum
bu arada 30. haftayı gördün gözünaydın olsun artık risk biraz daha azaldı biraz rahatlamışsındır artık
evet çanta derdi başladı bende de aslında hazırlaması bişi değilde stres oluyorum korkmaya başladım galiba doğumdan günler yaklaştıkça
aaaaaaaa çok canım sıkıldı.nerde doğracağız biz.bende gazi hastanesi diye düşünüyordum ama hiç bir masrafı karşılamıyorsa kaldıramayız o kadar masrafı.hastne ayrı dr ayrı ister.
sonuyok senin doğum şeklin hakkında hiç konuştunuz mu?sezaryan mı ,normal mi?
birde ben doğumdan sonra rapor almak istiyorum ama bu adam bana uşöyle 2-3 aylık raporlar verir mi bilmem.kafam şimdiden bozuldu.
selam kızlar,dilekcim düşük değildir bence düşükte ağrı da oluyo.hayırlısı olsun
ahhh canım o dündü bi bacak ağrısı başladı iş yaptığıma yapacağıma bin pişman oldumm... sanırım bende kontes adayı olarak arkandan geliyorum...:))))))))))tünaydın arkadaslar....
aysude kolay gelsin yardıma gelemmi? evimi süpürmeyi bile özleyeceğim aklıma hiç gelmezdi ben tam kontes oldum ya doğumdan sonra ne yapcam bilmem?
Allah hayırlı evlat etsin kuzunu canım benim....selam kızlar,nasılsınız...
maşallah hamişlerimizin göbüşleri büyümüş,rabbim sizleri de kuzularınıza kavuştursun..bu günlerinde tadını çıkarın..hamilelik de bitiyor,son günlere gelince yediğim iğnelere ,çektiğim sıkıntılara rağmen keşke birazdaha sürseydi dedim ben..:).. şimdi de günler geçmesin ,zaman dursun istiyorum artık kollarımda ya..:).
aysude ,denden kızıma kardeş geliyor demek,tebrik ederim sizleri...
rabbim listemizdeki hamişlerimizi çoğaltsın, hepinizi öpüyorum...
canım sanmıyorum düşük yaptığını ben kürtajlardan sonra adetlerimde çok sıkıntı yaşamıştım takılma bunlara eğer zamanında olduysan zamanla düzelir merak etme....kızlar bişey sorucam ben ayın 25 inde adet oldum tam da günümde oldum 2 gün sürdü sonra azaldı 3. günü çok az az geldi biticek herhalde dedim 4. günü akşam çoğalmaya başladı baya baya çoğaldı çok korktum acaba düşükmü yapıyorum diye bu günde hala devam ediyo kanamam ama ağrım yok düşük yapma ihtimalim varmı sizce çok endişelendim günümde geçmedi en azından günüm geçmesi gerekmezmi düşük olması için((((
tamam canım sanada yaparız bi çizelge.... özelden anlatırım nasıl yapıldığını...ayyy kızlar bu çizelge nasıl oluşuyo ya biz de istiyoz..
canım bir daha böyle acılar yaşatmasın allahım şimde tansiyonunu düzenli olarak takip et bari... gülüşü sormuşsun işyerinde neti kısıtlamışlar diye biliyorum.... sanırım bir daha gelemeyecekti... onunda preeklempsi problemi vardı ve ilk bebeğini kaybetmişti şimdiki gebeliğinde iğne kullanıyor inşallah sağlıkla alır kucağına cümlesiyle birlikte....kızlar hepinize selamlar.. sonuyok şöyle anlatayım sana; 25. haftadan sonra elde ayaklarda yüzde şişmeler olmaya başladı ama ben anlamadım ilk gebelik oldugu için normal şişmeler sandım, sağolsun doktorumda anlayamadı (!).. o sıralarda tansiyon yükseliyo galiba ama ben acıkcası takip ettiremiyordum birde işim cok stresli ve yogundu gece 1e kadar calıştıgım olmuştu... 29. haftanın içinde bir gece hastaneye tesadüf gitmiştik tansiyonumu ölçtüreyim dedim yüksek cıktı göndermediler eve daha sonrada inmedi ama hatırladıgım kadarıyla 22/16 ya kadar cıkıyordu.. daha sonra da işte hastanede yatarken suların gelmesiyle bebek alındı... yanlız ben şimdi sizi okuyunca nasıl bunu kan pıhtılaşmasına bağladılar anlayamıyorum, yani testlerde bende de cıktı ama gelişimi güzeldi hatta haftasından daha büyüktü kilo ve cm olarak, ne bilim işte öle insan yargılayamıyo galiba bazı şeyler... neyse uzatmayım preglemsi şişmelerle, tansiyon yüksekliği ve idrarda protein bulunmasıyla anlaşılıyo bildiğim kadarıyla...
neyse bu arada kızlar gülüş diye bi arkadaş vardı o nası oldu acaba yazılarını okuyordum onun aklıma geldi sorcam bi fırsat olmadı....
canım benim inşallah çabucacık geçer bu zamanlar ve ayağa kalkabilirsin misafirlerinde anlayışlı davranacaklardır eminim.... inşallah başka zaman gelirler seninde keyfinin yerinde olduğu bi zamanda. öptüm kocaman allah şifa versin....selam
Meltemcim sağol,Aysude beni sormuşsun,sabahtan beri gözümü yeni açabildim,tansiyonum çok düşmüş,biraz kalktım ama oturamıyorum bile,eşimin kuzeni gelmiş görümceme bize gelmek istediler ama üzülerek kabul edemedim,ev zaten batık vaziyette,ve de benim ne konuşacak ne de oturacak halim yok.......
kuzucuklar takılmayın bence bu doğum olayına bu kadar.... dünyanın parasını verip doğurmak pek akla yatkın gelmiyor... Allahın izniyle o gün gelsin Allah kolaylığını verir.... .hım anladım canım sanırım yarın dr kontrolün var bu gidişinde doğumda kaç para alacağını konuşacakmısın ? benimde bu cuma gidicem dra ve artık doğumu konuşucam hep erteledi daha önceki haftalarda sorduğumda sinir adam kimbilir kaç para isteyecek nede kızdığımıda belirteyim 20. haftadan sonra başka dr kabul etmiyormuş gebeyi başka bir dr la konuşmuştum ya cumarteside eşimle gazi hast gittik dedim burada doğum yaparsam bi görmüş olayım meğersem drun dışardan geliyorsa hiçbir şekilde ssk dan faydalanamıyormuşsun yani herşey özel çok morelim bozuk anlatamam yani bir doğum için servet istiyorlar işte bende bu cuma konuşucam bu durumu ayrıca doğuma o kadar para vermek istemiyorum
bu arada 30. haftayı gördün gözünaydın olsun artık risk biraz daha azaldı biraz rahatlamışsındır artık
evet çanta derdi başladı bende de aslında hazırlaması bişi değilde stres oluyorum korkmaya başladım galiba doğumdan günler yaklaştıkça
anladım cnım allah bir daha yaşatmasın inş çok zor allah bu defa gönlüne göre versin inş bebeğin seni cennette bekleyecek biliyorsun bende 3 bebeğimi gönderdim birisi ikizdi yani öbür dünyada da yalnız değiliz inş bu defa yüzümüz gülecek ben inanıyorum
inş canım dün akşam hafif ağrıyla kanamam çoğalınca çok endişelendim pıhtılı geliyodu umarım herşey normaldir.
dilekcim canını sıkma adetin bitince bi doktora git istersen için rahat etmeyecekse....
denizcim öncelikle geçmiş olsun.... ana pozitifliği ile bebeğini kaybeden bi arkadaşımız var.... tsma ama henüz gebe değil aynı sorunla doğum yapan varmı bilmiyorum... ama şunu biliyorumki sorunun çözümsüz değil... Rabbim dermansız dert vermesin.... acı zamanlar yaşadık yaşıyoruz ve belki de yaşıcaz ama bizim bebeklerimiz çok kıymetli olcaklar...İnşallah en hayırlı zamanda sendende gebelik haberini alır ve burda birlikte gün sayarız....
rica ederim ne demek hepimiz bir takım sıkıntılar yaşadık çok şükür bi yola girdik ve ilerliyoruz hayırlısıyla inşallah.... canım hematolog doğru söylemiş bu kanda pıhtılaşma sorunu değil vücudun bağışıklık sistemi sorunu... yani vücudun bebeği yabancı olarak algılayarak kabul etmemesi... tekrarlayan düşükleri olan bir çok kadında kanda pıhtılaşma sorunu olmasada kan sulandırıcı iğne veriyorlar o yüzden buna takılma senin asıl tedavin kortizon olacak çünkü bağışıklık sistemini devre dışı bırakarak bebeğin vücudunda kalmasını sağlayacak inşallah güzel haberlerini alcaz canım .. için rahat olsun bebek gelmek istiyorsa gelecektir....çok teşekkür ederim canım. sen hamilesin sanırım. allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. benim kafamı karıştıran hematoloj bu ana pozitifliğine kanda pıhtılaşma demek değil dedi. ama doktorum gebelik olunca kanı sulandıran iğnelerden ve kortizon kullanmam gerektiğini söyledi. bu doktorada yeni gitmeye başladım. herşeyi sil baştan yaşıyorum yumrta takibi yapıyor şimdilik. bakalım allah hayırlısını nasip etsin canım güzel dileğin için çok teşekkür ederim. senin bebişin kaç aylık? ne kadarlık evlisin?
bencede başka bir doktorun görüşünü almakta fayda var .. biraz da kafanı rahatlatmanla ilgili dilekcim öyle bir yapımız varki azcık moralimiz bozulsa hormon dengesi alt üst oluyor ve hadi uğraş yok adetim gecikti yok az oldum yok çok oldum diye... kafanı rahatlat önce ve başka bir hekimle daha görüş derim ben....canım bayramdan sonra başka bi doktora gitmeyi düşünüyodum zaten şikayetlerimi anlatıcam tekrar testler yaptırıcam bakalım o nasıl bi tedavi yöntemi uygulayacak şu anda gittiğim doktordan başka doktora hiç gitmedim başka bi doktorada muayene olmam daha faydalı olur gibime geliyo yanlışmı düşünüyorum yoksa canım sen ne önerirsin
tamam aysudecim çok sevinirim..
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.öncden yazılmış yazıların bir kısmını okudum. Benim gibi düşük yapmış ve biran önce bebişine kavuşmak isteyen herkese allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah. Hamile olanlarda allah kucanıza almayı nasip eder inşallah. Benim 2 düşüğüm oldu. Anti nükleer antikor testim pozitif çıktı ve doktorum düşüklerin bundan olduğunu söyledi. Hamile kalıncada hem kanı sulandıran iğne hem kortizon verilceğini söyledi.
Bunun dışında başka birşey çıkmadı. Benimle aynı durumda olanınız varmı acaba sadece ana pozitifliği ile düşük yapan varmı? şimdiden herkese teşekkürler ...
merhaba arkadaşlar ben aranıza yeni katıldım.öncden yazılmış yazıların bir kısmını okudum. Benim gibi düşük yapmış ve biran önce bebişine kavuşmak isteyen herkese allah en kısa zamanda nasip etsin inşallah. Hamile olanlarda allah kucanıza almayı nasip eder inşallah. Benim 2 düşüğüm oldu. Anti nükleer antikor testim pozitif çıktı ve doktorum düşüklerin bundan olduğunu söyledi. Hamile kalıncada hem kanı sulandıran iğne hem kortizon verilceğini söyledi.
Bunun dışında başka birşey çıkmadı. Benimle aynı durumda olanınız varmı acaba sadece ana pozitifliği ile düşük yapan varmı? şimdiden herkese teşekkürler ...
kızlar hepinize günaydın..... bugün doktor kontrolümüz var inşallah güzel şeyler duyarız dua edin benim için.......
Günaydın kızlar...
Günaydın arkadaşlar tatilde 3 gün giremedim foruma şimdi yazılanları okudum baya bi sayfa açılmış:teselli: Kan durultucu iğneler hamile kaldığımızı öğrenip adet günümüz geçtikten sonramı başlanıyor.Benim dr. taktı bana hamile kaldığını erkenden öğren ve bana gel diyor adet gününü bekleme diyor.Bende anlamadım en erken nasıl öğreneceğim...:1no2:
aysude,denden kızçeler geliyormuş:))) hayırlı olsun tabiki öncelikle sağlıklı olsunlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?