tsma tebrikler canım Allah tamamına erdirsin .:teytey:
arkadaşlar nerden cümleye girsem bilememdim...ama fazlada uzatmak istemiyorum....hepinizin bildiği gibi...hamile kalmak için benim için oldukça uzun bir bekleme dönemindeydim....yeri geldi umutsuzluğa kapıldım..yeri geldi umutlandım....sizlerinde desteğiyle bu dönemi geçirdim...ve bugün bebeşimin kesesini gördük:) evet arkadaşlarım hamileyim....4 haftalık...inşşş bayramdan sonra pıtpıtlarını duyucaz....hepinizin dualarıyla tabiki..herşey için teşekkür ederim....:))))hamileliğimi ilk öğrendiğim dakikadan itibaren...bebişlerini bekleyen bütün arkadaşlarım için dua ettim...ve dua etmeye devam edicem....
rica ederim ne demek hepimiz bir takım sıkıntılar yaşadık çok şükür bi yola girdik ve ilerliyoruz hayırlısıyla inşallah.... canım hematolog doğru söylemiş bu kanda pıhtılaşma sorunu değil vücudun bağışıklık sistemi sorunu... yani vücudun bebeği yabancı olarak algılayarak kabul etmemesi... tekrarlayan düşükleri olan bir çok kadında kanda pıhtılaşma sorunu olmasada kan sulandırıcı iğne veriyorlar o yüzden buna takılma senin asıl tedavin kortizon olacak çünkü bağışıklık sistemini devre dışı bırakarak bebeğin vücudunda kalmasını sağlayacak inşallah güzel haberlerini alcaz canım .. için rahat olsun bebek gelmek istiyorsa gelecektir....
evet canım doktorumda antikor probleminin vücudun bebeğe karşı antikor üretmesi demek olduğunu söyledi.bilmiyorum ya bakalım inşallah allah hayırlısını nasip etsin hem bana hem bebiş isteyen herkese. seninde yazılarını okudum doktordan iyi haberler almışsın. gözün aydın inşallah sonuna kadar hep böyle güzel haberlerini alırsın. allahım sana nasip etsin prensesini
merhaba tsma. bu güzel habere çok sevindim. allah sağlıklı bir hamilelik ve bebişini kucağına almayı nasip etsin inşallah. gözün aydın.
bitanecik halay olmuş .....olmaz öyle büssürü halayyyyy :teytey::teytey::teytey::teytey::teytey::teytey:
deniz1403 bu kortizonu sana hemotog veya kadın doğum doktoru söyleyemez...romatolog söyler canım...benim de ana antikor pozitif...sadece tek bir ilaç kullnıyorum...kortizon için sende lupus yada zehirli romatizma olması gerekir....sen romatologla görüştün mü???aman işin uzmanına git..başka testlerde yapıldı bana..tek başına ana antıkor pozitifliği hastalık göstergesi değil demişti romatoloğum bana...hatta bu hafta tekrar gidicem...testler yapılıcak..ilaç işe yaradımı diye:)))istersen ayrıntılı anlatırım....
yerimseniben:sm_cool::sm_cool::teytey::teytey::teytey::a.s.TSMAcım canım inanki çok mutlu oldummm ne güzel rabbim bayram hediyeni gönderdii.allahım sağsalim kucağına almayı nasip etsin inşallah.darısı da bizlerin başına tatlım dualarını eksik etme:lepi::lepi:
sağol canım darsı başına....bugün ana antikor testlerim tekrarlandı haftaya alıcam sonucunu...
tabiki isterim canım. bu konuda danışabileceğim çevremde kimse yok doktorlarda çok açıklayıcı olmuyor. senin kullandığın ilaç ne için ? bu ilacı hamileliğinde de devam edicekmisin. şimdi hamile kalınca nasıl bir yol izliycek doktorun?birde başka testler yapıldığını yazmışsın hangi testlerdi bunlar?
beni doktorum özellikle rematologa gönderdi.tıp fakültesine gidiyorum.bana ana tahlili 1/100 titrede çalışılmıştı pozitif sonucu. bu tahlili tıptaki remotoloji pek önemsemedi 1/320 de olacak ve büyük ihtimalle negatif çıkar dediler. ama 1/320 de yapılanda pozitif çıkınca ciddiye aldılar onlarda baya bi tahlil felan yaptı herşey norml çıktı. en son yapılan kan tahlili sonucumu bekliyorum (antikardiyolipin antikorları lgG lgM diye bir tahlil) onun sonucuna göre beni hocalarıyla görüştürcekler. bilirsin fakültede genelde polikliniklerde öğrenci asistanlar oluyor. onlarda biz tanı koyamadık hocayla görüştürürüz dedi. o ilaç kullanmana gerek varmı yokmu söyler dedi.[/Q
benimde senin dediğin gibi oldu...bende burdaki fakültenin romatoloğuna gittim...1/320 de benimde pozitif çıkınca...özel labarutarda(üniversitede bu testler yapılmıyor) bazı testler yapıldı...asıl önemli ola onlar zaten..ena-lupus-ana antikor un bütün alt dallarıyla ilgili isimlerini tek tek hatırlayamıyorum şimdi....hepsi yapıldı...sadece ana pozitif çıktı...bunun üzerinedoktorum ana pozitifliği tek başına yeterli değildir...6 ay ilaç vericem kullan gel...testleri tekrar edicez dedi...ilaç pnequıl di sanırım...lupus hastalarının kullandığı bir ilaçmışşş...doktorum hamile kalıncada kullan dedi...ama kadın doğum doktorum ilacı kesti son hafta...bugün ana antikor testi tekrar yapıldı bakalım pozitif mi dedi...ama sonuç ne olcak devam edicem mi ilaca bayramdan sonra belli olucak....sen yüreğini ferah tutu...dilerim benim gibi sadece ana pozitifliğidir.aklına takılan bir şey varsa sor her zaman cevap veririm....
[
benimde senin dediğin gibi oldu...bende burdaki fakültenin romatoloğuna gittim...1/320 de benimde pozitif çıkınca...özel labarutarda(üniversitede bu testler yapılmıyor) bazı testler yapıldı...asıl önemli ola onlar zaten..ena-lupus-ana antikor un bütün alt dallarıyla ilgili isimlerini tek tek hatırlayamıyorum şimdi....hepsi yapıldı...sadece ana pozitif çıktı...bunun üzerinedoktorum ana pozitifliği tek başına yeterli değildir...6 ay ilaç vericem kullan gel...testleri tekrar edicez dedi...ilaç pnequıl di sanırım...lupus hastalarının kullandığı bir ilaçmışşş...doktorum hamile kalıncada kullan dedi...ama kadın doğum doktorum ilacı kesti son hafta...bugün ana antikor testi tekrar yapıldı bakalım pozitif mi dedi...ama sonuç ne olcak devam edicem mi ilaca bayramdan sonra belli olucak....sen yüreğini ferah tutu...dilerim benim gibi sadece ana pozitifliğidir.aklına takılan bir şey varsa sor her zaman cevap veririm....
olumunekankayizsmileah tarfilim ahhhhhhh......hamile olduğumu ilk öğrendiğimde hamile kalmak isteyen arkadaşlarım aklıma geldi...hemencik dua ettim...ama ne yalan söyliyim ilk aklıma sen geldin.....lütfen içini acıtmadan kendini üzmeden bekle bebişini olur mu canım...bende 8 ay kadar bekledim....bilirim beklemenin ne kadar acı ne kadar zor olduğunu...ama mutlululuğuda bir o kadar güzelmiş....dilerim allahtan...bu mübarek günlerde...hepimiz geçen dediim gibi sıraya girmiş gibi birbir haberleri veririz...halay hiç durmadan devam eder.:))) öpüyorum seni tarfilcim
çok sağol canım.önceki yazında 8 aydır beklediğini yazmışsın. 8 aydırmı istiyorsun yoksa 8 ay önce düşük felanmı yaptın. benim düşüğümde 30 aralıktaydı. 3.5 aylıktı ama maalesef durmadı. bu ikinci düşüğümdü benim ilki 9 haftalıktı. onda çok etkilenmemiştim. ama ikinciyi yani 3.5 aylık olanı gördüm hareket ettiğini gördüm baya büyümüştü artık. gelişmesinde de hiçbir problem yoktu ama malesef gitti.
olumunekankayizsmile
canımsın çok saol allah razı olsun. ben kürtaj olunca geç hamile kalıyorum ama kendiliğinden düşünce o kadar uzun sürmüyo hakkımızda hayırlısı olsun.umarım çok rahat bi gebelik geçirirsin canım dualarım seninle taze anne olumunekankayizsmile
olumunekankayizsmile
canımsın çok saol allah razı olsun. ben kürtaj olunca geç hamile kalıyorum ama kendiliğinden düşünce o kadar uzun sürmüyo hakkımızda hayırlısı olsun.umarım çok rahat bi gebelik geçirirsin canım dualarım seninle taze anne olumunekankayizsmile
tsma bana yapılan testlerde
lupus antıkoaguln (negatif) ve bir sürü kan ve idrar tahlili, 24 saatlik idrar tahlili bunlarda herşey normal çıktı.
yanlız benim kalbimde delik var ve poliklinikteki asistanlar bu dedikte pıhtı atıyor olabilir dediler. bilmiyorum işte son söz hocayla görüşünce belli olacak başka bir tahlile ihtiyaç duyarlarmı tekrar bilmiyorum.
8 ay önce bebeğimin kalbi atımını alamadığımız için kürtaj oldum...2 ay korundum...sonrasında gelmedi işte bebişimzor tabi kayıplar ama elden ne gelirki
ohhhhh lupus temizse çok şükür de canım...zor bir hastalık allah yardımcıları olsun inş...sevindim seninde sanırım benim gibi ana pozitifliği galiba...inş..o kadardır....sen asistanlara bakma...kan pıhtılaşması genetik bir durum...( yalnız asistanlara değil bana bak:):)...hem kan pıhtılaşmasıda tadevisi var...tedavisi olsunda canım...ne yapalımm...allah tedavisi olmayan hastalık vermesin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?