canım merhaba,
doktorum iri bir anne adayı olmam sebebi ile 0,8 ile başlattı. riskli gebe olmamız sebebi ile 14.haftada detaylı ultrason için prof.a gittim. düşüklerimin pıhtılaşma ile alakasının olmadığını iğnenein dozajının çok fazla olduğunu kanamaya sebep olabileceğini söyledi. nitekim ara ara kahve lekelerim oluyordu. ama kendi doktorumla anlaştık, 0,4e düşürdük. çok şükür bu günlere geldik. 22.haftada deraylı ultrason için tekrar prof.a gittik ısrarla mutasyonum ile alakasının olmadığını iğne ile ilgili olmadığını söyledi. kan akışını görebiliyolar renkli ultrasonda.. ama ben yine iğneyi bırakamadım.. belki psikolojik belki şifa bilmiyorum ama ben elimden geleni yaptıüım için huzurluyum. kendi doktorum sen istiyosan devam edelim dedi. 34.haftada tekrar kontrol edip bırakma konusunda görüşeceğiz.. mutasyonum faktör V leiden heterozigot.. doktorlar 0,8 gibi dozajın normalde pıhtılaşma rahatsızlığı olanların gebelikte kullanması gerektiğini düşünüyolar. prof. bana; hangi kadına yapsan bu tahlilleri;%40nda heterozigot çıkar dedi. bunu bilmeden yüzlere insan doğum yapıyor dedi. kısmet ama ben risk alamam die düşünüyorum. minik kuzularımız Allah'a emanet..
sevgiler..