• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

dün eşim ankaradan bi doktorla daha görüştü napalım umut dünyası
kimin adını duysak arıyoruz sağolsun adamcagız ilgilendi
tahillerimizi istedi faxladık
bugün tekrar telefonda görüştük
bi kaç tahlil daha istedi(zaten hep tahlil istiyolar daha ne kadar kaldıysa)
bu tahliller guatır antikorlarıyla ilgiliymiş
lenfosit aşısı diye bi aşı varmış
eşimin kanını antikorlara ayırıp bana enjekte ediyolarmış
vücudum yabancı cisimlere antikor salgılasın diye
belki bebeği yabancı cisim olarak algılayıp vücut dışarı atabiliyomuş ona karşı
işte bu tahliller yapılcak
tahlil sonuçlarına görede ya başka bişiler yapılcak ya da bu lenfosit aşısı yapılcakmış
inş. trabzonda ki doktor gıcıklık yapmaz istediğim testleri yaptıttırır

canım senin kimyasal gebeliklere sebep olarak neyi gösterdiler?benim de bir normal bir kimyasal gebeliğim var.normal derken kese göründü ama gebelik ilerlemedi..düştü...pıhtılaşmam zaten var.

s.a canım uzunn zamandan sonra merhaba nasılsınız iyisinizdir inş sen ve beydağlı hep aklımdasınız..sonuçların çıkmış anladığım kadarıyla eğer değerlerin buysa benimde aynı sorunum MTHFR gen mutasyonu (A1298C) birde faktör V Leiden mutasyonu saptanmış..benim sonuçlarımda..ve şuan 28+3 günlük gebeliğim şükür hala sorunsuz devam ediyor tabiki iğnelerle beraber yani 7 aylık hamişim şuan..darısı başınıza canım.. sormak istediğin şeyi sor söyliyeyim aşamaların neler sonucun kesin bumu,doktor nededi bilmek isterim canım..:49:

Canım hayırlı uğurlu olsun Maşallah dilerim sağlıkla kavuşursun benim de mtnfr 1298 ve faktör V heterozigot çıktı ve homosisteinde üst sınırda( bu da pıhtılaşmayı arttıran bir faktör biliyorsundur) Sen daha önce düşük yaşadın mı hastalık öykün nedir ve şu an iğne dozun nedir ve ilaç olarak neler kullanıyorsun bilg, verir misin? Benim ilki 6., 2. si 5. haftada düştü en son 11 eylülde ikizlerimi 21+5 haftada kaybettim en sonkinde rahimiçi gelişim geriliği teşhisiyle iğne dozunu da 2x0.4 clexane olarak arttıtmıştı ama olmadı kısmetimiz böyleymiş...

Son düzenleme:
Canım hayırlı uğurlu olsun Maşallah dilerim sağlıkla kavuşursun benim de mtnfr 1298 ve faktör V heterozigot çıktı ve homosisteinde üst sınırda( bu da pıhtılaşmayı arttıran bir faktör biliyorsundur) Sen daha önce düşük yaşadın mı hastalık öykün nedir ve şu an iğne dozun nedir ve ilaç olarak neler kullanıyorsun bilg, verir misin? Benim ilki 6., 2. si 5. haftada düştü en son 11 eylülde ikizlerimi 21+5 haftada kaybettim en sonkinde rahimiçi gelişim geriliği teşhisiyle iğne dozunu da 2x0.4 clexane olarak arttıtmıştı ama olmadı kısmetimiz böyleymiş...

burada düşük yaşamayan yok ki....düşüklerinde kalp atışları alınabilmiş miydi bebeklerin ?benim de 3 tane heterozigotum var...

kizlar....

aranizda mthfr 1298 heterozigot olan varmi???

ne cesit yol izlediniz...ignelere ne zaman basladiniz,,,coraspin kullandinizmi? diyet uyguladinizmi?

Canım bende hem 1298 hem faktör V heterozigot mutasyon var ilki 6. hft ikincisi 5. hft düştü 11 eylülde de ikizlerimi 21+5 te kaybettim 15. haftaya doğru gerileme var dedi dr clexane 0.4 kullanıyordum günde ikiye çıkarttı pek birşey değişmedi başta iki haftada 1 gün falan büyüdü biri diğeri 5-6 gün en son biri 2 hft diğeri 3 hft geri kaldı umudumuzu kaybetmiştik sonra sabitledi tekrar umutlandık sonra drum beni tıpta doçente yönlendirdi innohep 0.45 olarak değiştirdi 5 gün kullanabildim 5. gece kanama oldu çok fazla iki gün hastanede yattım ikinci gün de ayrıldık kuzularımla ne yazık ki Allahım sabrını da çaresini de verir İnşallah. Hayırlı zamanlarda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin bize Yarabbim. Diyet yapmıyorum açıkçası çok da merak ediyorum çare olacaksa onu da uygularız ne yapalım.

canım senin kimyasal gebeliklere sebep olarak neyi gösterdiler?benim de bir normal bir kimyasal gebeliğim var.normal derken kese göründü ama gebelik ilerlemedi..düştü...pıhtılaşmam zaten var.

kuzucum bi neden bulamadılar
benim pko var ama adetlerim düzenli düzenli yumurtluyorum kolay hamilede kalabiliyorum bu sıkıntı olmaz dediler
mthfrlerin ikiside heterizigot
fibrinojen heterizigot
faktör8 homozigot
bunlar içinde aspirin folbiol clexan dediler ama ben çogu kimyasal gebeliği iğne kullandığım halde yaşadım
o yüzden bundan başka neden olmalı dediler
lupus tam sınırda gelmiş
kromozom analizi bile yaptırdık o da normal çıktı
şimdi tiroitle alakalı testler istedi doktor
bide bu lenfosit aşısı için bi test istedi galiba emin değilim
artık yapılcak son şeyi bu testlere göre belirliycez bizde bilmiyoruz nedenlerini anlıycan
benim 6 kimyasalda da kese bile göremedik daha 4 haftalıkken gidiyolar

burada düşük yaşamayan yok ki....düşüklerinde kalp atışları alınabilmiş miydi bebeklerin ?benim de 3 tane heterozigotum var...

İlk ikisinde alınamadan kaybettim ilkini zaten adet gecikmesine kadar bilmiyordum bile hatta mantar ilaçları falan kullanmıştım o zaman demiştim belki bir problem olacaktı ilaçlar yüzünden demekki hayırlısı böyleymiş diye meğer bu zıkkım hastalık varmış bünyemde. Ne sinsi ne kötü gebe kalana kadar farkedilmiyor büyük travmalardan sonra öğreniyorsun hastalığını üstelik sağolsunlar bir de 3 düşükten sonra tetkikler yapılır demezler mi ilk duyduğumda kafa göz girişmek gelmişti içimden. İki kez yaşamışım nasıl dersin 3 kere diye hiç mi titremez sesin... Herşey Allahtan öğrensen de önlemini alsan da iğneni ilacını aksatmadan kullansan da engel olamıyorsun o en acı vedaya!

İlk ikisinde alınamadan kaybettim ilkini zaten adet gecikmesine kadar bilmiyordum bile hatta mantar ilaçları falan kullanmıştım o zaman demiştim belki bir problem olacaktı ilaçlar yüzünden demekki hayırlısı böyleymiş diye meğer bu zıkkım hastalık varmış bünyemde. Ne sinsi ne kötü gebe kalana kadar farkedilmiyor büyük travmalardan sonra öğreniyorsun hastalığını üstelik sağolsunlar bir de 3 düşükten sonra tetkikler yapılır demezler mi ilk duyduğumda kafa göz girişmek gelmişti içimden. İki kez yaşamışım nasıl dersin 3 kere diye hiç mi titremez sesin... Herşey Allahtan öğrensen de önlemini alsan da iğneni ilacını aksatmadan kullansan da engel olamıyorsun o en acı vedaya!

rabbim yar ve yardımcımız olsun bi tanem
öğrendiğimiz şeyleri paylaşa paylaşa birbirimize fayda sağlıycagız inş.

Amin canım cümlemize İnşallah her an dua ediyorum nerde bu derdi yaşayan varsa yardım et Allahım diye İnşallah duyar çığlığımı rabbim

ah kuzucum ah
artık eşime hamileyim dediğim de
hım öyle mi iyi diyo başka bişi demiyo
napsın adam nasıl olsa yine kimyasal olcak diye artık umursamıyo bile
tabi senin durumun daha zor balım benim
sabır ya sabır

benim dr umda öyle yaptı canım...düşüklerden sonra test falan yapacak mıyız dedim...yapmayacağız...3.düşükten sonra yapıyoruz dedi...kavga edip çıktım dr dan...sonra da fakülteye gidip bütün dr lara 3 düşük yaptım diye yalan söyledim testleri yaptırabilmek için ..düşün artık gerisini canım....Allah bizlere sabır verir inşallah

teşekkür ederim cnm..insan isteri istemez endişeleniyor..umarım herkese nasip eder RABBİM bu mutluluğu herkes gibi bendde alırım kucağıma

Merhaba canım,
Öncelikle Başın sağolsun... Çok zor bi durum çok iyi anlıyorum seni..
bende clexane0,4 lük kullanarak doğum yaptım benimde daha önce 2 kaybım vardı..
Rabbim sağlık versin.. doğuyor Allahın izniyle çokda zıpır oluyorlar benim kızım 4,5 aylık Allahıma emanet
1 sn durmuyor eli ayağı :17: hiperaktif gibi eee o kadar iğne vitamin ceviz meviz durdurabilene bravo:1:
iğne bebeği çok güzel besliyor...Güzel haberlerini alacağız inşallah seninde...
Hayırlı olsun tekrar hamile olman çok güzel en azından bununla uğraşmayacaksın hamile
kalabilmekte bi mesele kafa doluyken..

ah kuzucum ah
sabır ya sabır

Çok iyi anlıyorum seni son gebeliğimden bir ay önce silik çıktı çizgi hemen sevindim söyledim eşime gözleri doldu ah canımm. Sonra adetim gelince benden çok o üzüldü. İkizlerimi de tam anneler günüde öğrenmiştik idrarımda çıldırmıştım resmen. bak gene açtım muslukarı :43: Aklıma mukayyet ol Allahım diye yalvardım delireceğimi sandım sanırım. O kadar çok sabır diledim ki Allahtan bazen sanki benim değil bir yabancının başına gelmiş gibi ne garip. 3 ay aç dolaştım kusmaktan ağlarken sabır sabır sabır diyordum ben de İsyan ederim de Allahın gücüne gider diye korkardım O kadar istemiştim dilemiştim ki utanırdım of demeye. Allah affetsin bir kaç kere çıktı ağzımdan gerçe.

benim dr umda öyle yaptı canım...düşüklerden sonra test falan yapacak mıyız dedim...yapmayacağız...3.düşükten sonra yapıyoruz dedi...kavga edip çıktım dr dan...sonra da fakülteye gidip bütün dr lara 3 düşük yaptım diye yalan söyledim testleri yaptırabilmek için ..düşün artık gerisini canım....Allah bizlere sabır verir inşallah

Aynen ben de öyle son drum tıpa git 3 düşük yaptım de yoksa yapmazlar tetkikleri deyince ben de söyledim. Yalan derken gerçek oldu Allahım sen affet.

evet canım çok haklısın bende yıllardır yaşıyorum bu zorlukları,ev işi pek yapmıyorum ama doktor yemek bile yapmıcaksın dedi eşim olmadığında onu mecburen yapıyorum,okudunmu sen?? benim yazdıklarımı..

anlıyorum canım ama sabret bebişimiz için herşeye değiyor.. içinde bir canlının varlığı büyümesi tüm sıkıntıları unutturuyor.. ve aslında zaman hiç geçmiyor gibi gelsede bize su gibi akıppp gidiyor zaman...yazdıklarımı okudunmu demişsin anlamadım canım hangi yazdıklarını rahatsızlığınla ilgili yerleri diyorsan okudum.. kan pıhtılaşmasının dışında vucudun bebeği kabul etmiyormuş geçirmiş olduğun bir rahatsızlıktan dolayı bunu anladım ben..yanlışmı anlamışım yoksa :26:
canım immünoloji testlerinde çıktı başka ayrıntı bilmiyorum..

canim cok sagol iyiyiz Allaha binlerce sukurler olsun...evet sonuclarim cikti mthfra1298c heterozgitum...doktor gebelikden once coraspin ve flobiol gebelik baslar baslamazda innohep kan sulandirici igne.....bunun disinda bir yol izleyen varmi, veya doktoru faarkli birsey soyleyen...sen kortizon falan kullaniyormusun ve diyet yapiyormusun...
Rabbim tez zamanda bebegini kucagina almayi nasip eder insallah..
canım iyi olmanıza çok sevindim sıra sende senden alıcaz ve diğer aniş adaylarından alıcaz mutlu haberi inş..ben ilk 3 ay sadece flobiol kullandım..daha sonra hamile kaldığımı öğrendiğim an clexane 04, kullandım düşük önlemek için adını unuttum yaa progestan yumuşak kapsul diye bir ilaç kullandım..elevit hala kullanıyorum.. şuan ise devam ettiklerim iğne elevit kalsiyum ve magnezyum bide kan ilacı işte bunlar canım..kortizon kullanmıyorum ve neden kullanıldığınıda bilmiyorum diyet falanda yok diyet ise ilerleyen zamanlarda şeker yükselirse yapıldığını biliyorum..hadi bakalım rabbim yar ve yardımcın olsun inş en kısa zamanda seninde güzel haberini alıcaz ve bu topik sırayla şenlenicek inş...:64::64::64:
selam arkadaşım öncelikle çok çok geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın acı günlerini..benim 2 tane kaybım var ilki 10 haftalık kese boş denilerek kürtaj oldum.. ikinciside 12 haftalık kese bozulmuş denildi kalp atışı falan alınamadan kürtaj oldum ve araştırıldığında kan pıhtılaşmasından kaynaklandığını öğrendik 3.cüye hamile kalır kalmazda üstte anlattığım uygulamaları yaptım şuan çok şükür sorunsuz hamileliğim devam ediyor..darısı inş sizlerin başına.. bir zamanlar bende senin gibi burdaki hamişleri okudukca umudum artıyordu imreniyordum onlara..bende her arkadaştan bir pay çıkarıyordum kendime.. ama zaman ve sabır insana ilaçmış meğer.. inş sizlerde birgün bu duyguyu tadıp sizlerden sonrakilere umut olursunuz.. canım en kısa zamanda sağlıkla seninde bebeğinin olması dileklerimle...:71:

selam arkadaşım öncelikle çok çok geçmiş olsun rabbim birdaha yaşatmasın acı günlerini..benim 2 tane kaybım var ilki 10 haftalık kese boş denilerek kürtaj oldum.. ikinciside 12 haftalık kese bozulmuş denildi kalp atışı falan alınamadan kürtaj oldum ve araştırıldığında kan pıhtılaşmasından kaynaklandığını öğrendik 3.cüye hamile kalır kalmazda üstte anlattığım uygulamaları yaptım şuan çok şükür sorunsuz hamileliğim devam ediyor..darısı inş sizlerin başına.. bir zamanlar bende senin gibi burdaki hamişleri okudukca umudum artıyordu imreniyordum onlara..bende her arkadaştan bir pay çıkarıyordum kendime.. ama zaman ve sabır insana ilaçmış meğer.. inş sizlerde birgün bu duyguyu tadıp sizlerden sonrakilere umut olursunuz.. canım en kısa zamanda sağlıkla seninde bebeğinin olması dileklerimle...:71:

Sağol canım benim ben de öğrenir öğrenmez başladım clexane 0.4 e coraspin folidoce progestan günde iki kez hatta tiroit 3.85 çıktı gebelikte daha düşük olması gerekir dendi bi de onun için bir süre ilaç kullandım aşırı düştü ilaçtan sonra bu durumda hiperemezis e yol açarmış zaten mide bulantısından ölüyorum iyice çoştum sürekli tuvaletteydim çok kötü ve zor günlerdi. Ne yapacağımı şaştım Allahım gönlümüzden geçeni hayırlıysa nasip etsin Hayırlısıyla nasip etsin İnşallah. Sana ve bebeğine sağlık diliyorum hayırlı haberlerinizi duymak umut veriyor hepimize. Allahm nazarlardan saklasın, kötü gözden kötü sözden esirgesin sizleri

ah kuzucum ah
sabır ya sabır

daha kolayı yokmuş bu işin yaşadığımızı yaşamayan anlamıyor bizi. Yeni tanıdığım biri de uzun yıllar uğraşmış en son tüp bebekle tutmuş fakat kese oluşmamış bebek olmasına rağmen sonlandırılmış . Bana olsun en azından o mutluluğu yaşadın demez mi ne diyeceğimi şaştım damdan düşmeyen halden bilmez derler ama sen de düşmüşsün benim gibi böyle lafmı edilir Allah aşkına. Hevesin kursağında, elin bomboş kaldıktan sonra ne anladım ikiz mutluluğundan. Ben mi kötüyüm insanlar mı bencil diyorum İnsanların anlayşsızlığından şikayet eden bu insan da aynını bana yapıyor. ama anladım herkesin acısı kendisine öyle büyük ki bazen kendini karşısındakinin yerine koyamıyor. Ortak noktamız büyük acımız da olsa beni anlayan birilerinin varlığı güç veriyor bana şükür ki siz varsınız hayatımda.

Merhaba canım,
Öncelikle Başın sağolsun... Çok zor bi durum çok iyi anlıyorum seni..
bende clexane0,4 lük kullanarak doğum yaptım benimde daha önce 2 kaybım vardı..
Rabbim sağlık versin.. doğuyor Allahın izniyle çokda zıpır oluyorlar benim kızım 4,5 aylık Allahıma emanet
1 sn durmuyor eli ayağı :17: hiperaktif gibi eee o kadar iğne vitamin ceviz meviz durdurabilene bravo:1:
iğne bebeği çok güzel besliyor...Güzel haberlerini alacağız inşallah seninde...
Hayırlı olsun tekrar hamile olman çok güzel en azından bununla uğraşmayacaksın hamile
kalabilmekte bi mesele kafa doluyken..[/QUOT

canım senin önceki gebeliklerin kaç haftalıkken düşmüştü.kalp atışlarını aabilmiş miydiniz?ve iğne kullanıyor muydun 2.düşüğünde falan...sizin gibileri okudukça içim umutla doluyor...zor hamile kalıyorum bir de o sorun var....bu stresle hamile kalabilmek mucize zaten...

Sağol canım benim ben de öğrenir öğrenmez başladım clexane 0.4 e coraspin folidoce progestan günde iki kez hatta tiroit 3.85 çıktı gebelikte daha düşük olması gerekir dendi bi de onun için bir süre ilaç kullandım aşırı düştü ilaçtan sonra bu durumda hiperemezis e yol açarmış zaten mide bulantısından ölüyorum iyice çoştum sürekli tuvaletteydim çok kötü ve zor günlerdi. Ne yapacağımı şaştım Allahım gönlümüzden geçeni hayırlıysa nasip etsin Hayırlısıyla nasip etsin İnşallah. Sana ve bebeğine sağlık diliyorum hayırlı haberlerinizi duymak umut veriyor hepimize. Allahm nazarlardan saklasın, kötü gözden kötü sözden esirgesin sizleri

anladım canım herşeyde vardır bir hayır bize şer gibi görülen belkide hayır olandır bizler için.. sen sakın olaki umudunu yitirme sabır ve duayla inş en kısa zamanda yine dolucak göbüşün:69:ve o güzel dileklerin için ALLAH razı olsun rabbim bu duan hürmetine sana ve tüm senin gibi sıkıntıda olanlara nasip etsin bu güzel duyguyu inş amiiiinnnn..:70::71:

kuzucan benim ankarada gitmediğim doktor kalmadı kimi istiyosan sor en iyilerine gittim
ama hepside bi sorunun yok git dene aspirin kullan hamile kalıncada iğne dediler
ama kimyasallara kimse dur diyemedi
bu 6. Kaybım oldu dile kolay
en son bu doktorlar görüştük telefonda sağolsun çok ilgilendi
muayenehanesi var kavaklıdere de numarasını veririm bi telefonda görüş istersen
selahattin kükner

cnm mrb bende bu sorunu yaşayanlardanım ankaradaymıssın sana bı dr soleyım incigini boncugunu karıştırıyo genetik araştıramlar yaptırıyo

ankara hastanesi ulucanlar semt polikliği hematalojıve içhastalıklar uzm. Dr turgay fen

gıt bence ben gecen aralıkta dış gebelık yaptım sol tüp alındı benı hemen araştırmaya aldı 6 aydan berı tedavi görüyrdum bugun allah şukur tedavım bıttı 1 ay içinde çalısmalara başlayacagız

arkadaşlar banada yardım edin....bende bi çok düşük yaptım sebepleri var tabi....mutasyonlarım mthfr 677 hetorozigot ve pai 4G/5G...şuanda 14 haftalık hamileyim ve 12. haftaya kadar 0.2 clexsan coraspin 100 ve folbiol kullandım...12 haftada göbeğim mosmor oldu son yaptığım iki iğne yüzünden sonra siyahlaştı çok geniş bir alana yayıldı şişti ve sertleşti ekinozlar oluştu elimi değemedim yatamadım...dr um iğneyi de coraspinide bıraktırdı kanamaya meyil olabilir dedi.2 haftadır kullanmıyorum,fakat coraspini kullandım pıhtılaşma olduğu halde hepsini bırakmak istemedim kendimce.... içim içimi yiyor iğne kullanmayınca bişi olabilirmi diye....benim gibi olan var mı lütfen paylaşsın...ve hangi mutasyonlara sahipsiniz onuda yazın...teşekkürler...

Back
X