• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

böyle hamile arkadaşları duydukça,iğnenin işe yaradığını görünce öyle mutlu oluyorum ki...Allahım nazarlardan saklasın...

Bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var. Daha önce 3 düşüğüm oldu, hepsi kendiliğinden düştü, hiç kese görünmedi. Dediğim gibi ben hamilelik öncesi iğne kullanmaya başladım, günde 1 defa 0,4 clexane, bana göre mantıklı olanı da bu. Çünkü bizim hamileliğimizi anlamamızla bebeğin anne rahmine yerleşip kan akımının başlaması arasında fark var. Özellikle benim düşüklerim hep çok erken dönemlerde oldugu için önceden önlem alınması bana mantıklı geliyor. Çünkü daha ilk kan alışverişi başladığı anda bile kan pıhtılaşması oluşabilir ve bebek ölebilir, bu bizim adetimizden günler önce olabiliyor böylece biz hamile kaldıgımızı farketmiyoruz bile belki. Normal adet olduk zannediyoruz aslında ama halbuki düşük yapıyoruz. Doktor 1 gün içerisinde bhcg yükselip aynı gün düşüyor olabilir dedi, bu nedenle gecikme bile olmayabilirmiş, anlayamayabilirmişiz. Belki her ay hamile kalıyorsun ruhun bile duymuyor demişti ilk gittiğimde. Ayrıca hergün folbiol ve benexol kullanıyorum.

canım ben de kimyasal gebelikler yaşadım kese hiç görünmedi kendiliğinden düştü. 3 aydır gebe kalamıyorum. ben de mi başlasam acaba gebelik öncesi iğneye?

kızlar canımsınız. hepnize ayrı ayrı teşekkür ederim. burada yazabilmek bile iyi geliyor insana. psikolojinin gerçekten çok etkili olduğundan eminim. deniyorum bu aya hiç bişey yapmıcam diyorum bir bakıyorum ki 10 gün sonra ovulasyon hesaplamaya başlamışım. onuda atlatıyorum 1 hafta sonra acaba hamilemiyim diyip vücudumu dinlemeye başlıyorum.

adet tarihimdende emin olamadım bu ay ovulasyonuma göre bu cuma beklenmeyen adet tarihi. geçen aylara göre hesaplarsam ayın 22 sine kadar vakti var. geçen ay kan vermedim. bu ay kan versemmi hcg için bilemedim. test yaptırırsamda kimseye söylemicem. artık tepki gösteriyorlar çünkü. kendimi suçlu hissediyorum onlar böyle davrandıkça . allahıma sığınıyorum artık tek yapabileceğim o herşeyi yaptım testler normal doktor yumurtlamanda bi sorun yok dedi ilaçlarımıda içiyorum eşimdende test istemediler. daha önce hamile kaldım yakın tarihte diye . allahım kimseyi yalnız bırakmasın bu yolda.hepimizin yanında olsun bebk kokusu kadar güzel bir koku varmı. bazen hayal ediyorum. doğum yapmışım bebğimi bana uzatmışlar. o ilk an ne hissediyordur ki insan düşünmesi bile bu kadar etkiliyorsa beni yaşamak nasıl bir duygudur.

neyse çok uzatmayayım . ama böyle karmaşığım işte... sizler olmasanız kime açardım içimi bilmiyorum gerçekten. iyiki varsınız

aynı seyler bende de var bu perş. yada cuma adet gunum ama ben gunler oncesinden tutustum kac gun kaldı bırgun daha gıttı...yokyok hamıle degılımdır dıyıp yınede hayallere dalıyorum cok kotu bı bekleyıs keske evde test yaparak cok onceden ogrenebılsek hcg mızı..allah sabır versın canım yaa senı cok ııyı anlıyorum

aaa ne guzel bu topıkte kayserılı bulmak cok sevındım ıletısıme gecerız sıksık. ben de yakın bır ılcede oturuyorum tekdene gulcan hanıma gıdıyorum sımdılık memnunum...

Niye kusura bakalim cnm, bu forumda oyle kusura falan bakilmiyor... :) bende senin gibi burdan baska hicbir yere icimdeki duygulari soyleyemiyorum, cok zor bisey bu..ama Allahdan burasi var...konusuyoruz rahatliyoruz...

Ne zaman senin regl cnm?

inşallah sabah kan verdim 3 bucukta çıkacak sonuç bu sefer stres yapmıyorum ve içim çok rahat aklıma kötü bişey getirmemeye çalışıyorum inşallah birlikte buyutecez göbişleri senin sat ne zaman benim ki 13 ekim

canım böyle düşünme bu kesinlikle psikolojik bişey ben buna çok inanıyorum beynini nasıl şartlandırısan öle oluyo ben çok duydum yıllarca uğraşıp umudu kestik artık diyip hamile kalanı çünki umdm kestim diyo ve bu ay nolacak olacakmı olmayacakmı stresinde olmadığı için pat diye geliveriyo bol bol dua oku içini ferah tutmaya çalış neden olmasın rabbimim herşeye gücü yeter mutlka verecek belki seni deniyodr ne kadar sabırlı diye sen iste yeterki iste rabbim duaları geri çevirmez adet günü ne zaman belki güzel bi haber sendede gelir ben inanıyorum hiç üzme kendini ve içini buraya dök kimse kusura bakmaz hepimiz aynı dertten burdayız ne kusuru

Anladım ki belirti aramanın faydası yokmuş, baksana bizimki sessiz sessiz geliverdi. Korunmayı bıraktıktan 9 ay sonra oldu, her ay aynı heyecanı ben de yaşadım, toplamda 3,5yıllık bir uğraştan sonra bu aşamaya ulaşabildim, umarım bu sefer sonunu da görürüm.. Bunu yaşamayan kimse anlamaz, ne annem, ne kocam hiç kimse, merak etme biz her zaman buradayız, hem derdimizi hem sevincimizi paylaşacağız.

canım ben de aynı durumdayım emin ol...eşimden gizli saklı ağlıyorum artık...bu melankolik halime onun bile abrı kalmadı...beni en iyi anlamayan kişi olduğunu düşünürdüm...eşlerimiz bile bir yere kadar katlanabiliyorlar...ben de umutsuzum diyorum kendi kendime ama içten içten umutlanıyorum farkında olmadan.sonra da adet olunca iki gün zırlıyorum.gebeliğin stresle ilgisinin oluğunu söyleyenlere inanmak gelmiyordu içimden ama bizzat kendim yaşadım...düşünmediğim beklemediğim bir anda hamile kaldım önceki gebeliğimde...olacak inşallah allahın izniyle ama sabır....sabır etmeyi öğrenmemiz lazım..Allahım bizi de görecek inşallah..umudunu kaybetme..aynı durumdayız...gönlünü ferah tut.

ay canım gerçekten bende şoktayım ne güzel bir haber tebrik ediyorum seni allahım sonuna kadar götürmeyi nasip etsin

ne kusuru canım üzüntüler paylaştıkça azalır hiç merak etme birgün gelecek bebeğin bence biraz kafandan çıkar bu durumu başka şeylerle uğraş bak benden bir örnek vereyim sana ilk gebeliğimde nerdeyse 1 yıl uğraşmıştık gitmediğim doktor kalmadı nerdeyse bir sürü ilaç iğne kullandım sonunda hamile kaldım oysa ikinci gebeliğimde korunmayı bıraktığım gün hamile kalmışım kafamda bebek düşüncesi yoktu ya demekki psikolojikmiş umarım hayırlı zamanda gelir bebeğin

çok teşekkür ederim.bu ay tedavi olmicam o yüzden bu testlere yoğunlaşmak istiyorum.sadece kan veriyorsun dimi başka bişey istenmiyor.aç tok farketmez dimi gitmeden önce bana tavsiye edebileceğin bişeyler var mı?

hayır canım aç tok farketmio ama sevk sabah al ve öğleden önce git izmite sonra beklemek zorunda kalırsın.bencede sen bu testlerini yaptır.bu arada evet sadece kan veriosun.ve bi kaç genetik soru soruolar.ailede özürlü varmı düşük varmı falan gibi..

Son düzenleme:
tabiki canım inşallah unutmazssam sorarım istersen telefon numarası vereyim ara konuş nevşehir yakın en azından tedavi şeklini öğrenirsin ne diyecek bi değerlendirisin sonra sık sık gelemesende telefondan iletişim kurarsınız zeki bey böle riskli konularda gerçekten uzman ve çok hastası var randevulu bile gitiğimiz halde saatlerce bekliyoruz

en yakında gitmeyi düşünüyoruz zeki beye bakalım ne diyecek burdaki doktor benim hamile kalmamı yasakladı son bir zeki beye gidip ona göre devam veya tamam olacak allahım hakkımızda hayırlısın versin bizler içinde dua et canım

Ne oldu kan sonucun?

çok moralim bozuk kan değerim düşmüş :43::43: cuma günü 54 felandı salı günü 200 civarında olması gerekirken 43 e düşmüş doktorumu aradım kimyasal gebelik olabilir dedi. ben sağlık ocağında yaptırmıştım kan testini doktor gel bide burda yapalım dedi .eşimi bekliyorum offf yaa sabahan beri ağlıyorum :43::43::43: allahım nolur bi yanlışlık olsun :18::18: bu sefer okadar çok umutlanmıştım kötü bi sonuçla karşılaşağım ihtimalini vermemiştim

Son düzenleme:
çok moralim bozuk kan değerim düşmüş :43::43: cuma günü 54 felandı salı günü 200 civarında olması gerekirken 43 e düşmüş doktorumu aradım kimyasal gebelik olabilir dedi. ben sağlık ocağında yaptırmıştım kan testini doktor gel bide burda yapalım dedi .eşimi bekliyorum offf yaa sabahan beri ağlıyorum :43::43::43: allahım nolur bi yanlışlık olsun :18::18: bu sefer okadar çok umutlanmıştım kötü bi sonuçla karşılaşağım ihtimalini vermemiştim[/QUOTE]

canım moralini bozma sağlık ocağında yanlışlık olabiliyor birde hastanede yaptır umarım kötü birşey yoktur dualarım seninle güzel haberlerini bekliyoruz

kızlar canımsınız. hepnize ayrı ayrı teşekkür ederim. burada yazabilmek bile iyi geliyor insana. psikolojinin gerçekten çok etkili olduğundan eminim. deniyorum bu aya hiç bişey yapmıcam diyorum bir bakıyorum ki 10 gün sonra ovulasyon hesaplamaya başlamışım. onuda atlatıyorum 1 hafta sonra acaba hamilemiyim diyip vücudumu dinlemeye başlıyorum.

adet tarihimdende emin olamadım bu ay ovulasyonuma göre bu cuma beklenmeyen adet tarihi. geçen aylara göre hesaplarsam ayın 22 sine kadar vakti var. geçen ay kan vermedim. bu ay kan versemmi hcg için bilemedim. test yaptırırsamda kimseye söylemicem. artık tepki gösteriyorlar çünkü. kendimi suçlu hissediyorum onlar böyle davrandıkça . allahıma sığınıyorum artık tek yapabileceğim o herşeyi yaptım testler normal doktor yumurtlamanda bi sorun yok dedi ilaçlarımıda içiyorum eşimdende test istemediler. daha önce hamile kaldım yakın tarihte diye . allahım kimseyi yalnız bırakmasın bu yolda.hepimizin yanında olsun bebk kokusu kadar güzel bir koku varmı. bazen hayal ediyorum. doğum yapmışım bebğimi bana uzatmışlar. o ilk an ne hissediyordur ki insan düşünmesi bile bu kadar etkiliyorsa beni yaşamak nasıl bir duygudur.

neyse çok uzatmayayım . ama böyle karmaşığım işte... sizler olmasanız kime açardım içimi bilmiyorum gerçekten. iyiki varsınız

canım yaşadıklarında çok haklısın aynı duyguları bende yaşıyorum herkes neden bu kadar kafana takıyosun diye soruyor kolay zannediyolar allah kimseye yaşatmasın bende senin gibi bu ay hiç bişey yapmıcam oluruna bırakıcam diyorum bi bakıyorum ateş ölçme yöntemi ovulasyon testi içinde buluyorum kendimi ama son hamileliğimde kendimi o kadar frenledim ki düşün olacaksada bilmeyeyim adet sanayın diye inan ki adetim geçtikten 4 gün sonra gebelik testi yapmıştım aynı günde kese ve yolk sac görününce 1 hafta sonrada kalp atışını görünce çok umutlanmıştım ama olmadı malesef kısmetten öteye geçilmiyor eşime diyorum ki bi daha hamile kaldığımda öğrendiğim anda psikoloğa gidicem çünkü başka türlü korkularımın önüne geçemiyorum hamile kaldığım anda ben gidiyorum sanki mutsuz biri geliyor dünyayla ilşkimi kesiyorum

çok moralim bozuk kan değerim düşmüş :43::43: cuma günü 54 felandı salı günü 200 civarında olması gerekirken 43 e düşmüş doktorumu aradım kimyasal gebelik olabilir dedi. ben sağlık ocağında yaptırmıştım kan testini doktor gel bide burda yapalım dedi .eşimi bekliyorum offf yaa sabahan beri ağlıyorum :43::43::43: allahım nolur bi yanlışlık olsun :18::18: bu sefer okadar çok umutlanmıştım kötü bi sonuçla karşılaşağım ihtimalini vermemiştim

canım ilk testinide sağlık ocağında mı yaptırmıştın . bazen referans değerlerinden kaynaklı sorun olabiliyor.doktora git üzme de kendini bi yanlışlık varsa bebeğinide boşuna üzmüş oluyorsun :(

Arkadaşlar ; Ecesem'in mesajındaki bi noktaya dikkatinizi çekmek istiyorum...

Biliyorsunuz Metonin Diyeti konusunda hepimizin kafası karışıktı ve her doktorun farklı uygulaması vardı diyet verip vermemek konusunda...Sadece homozigot durumunda olanlara diyet verildiğini zannediyorduk...

Daha önce bi arkadaşımız Lütfü beyle görüşmesinden bahsetmişti ve Lütfü bey'in "diyetin homozigot ya da heterezigot olmakla değil homosistein seviyesi ile ilgili olduğunu " söylediğini yazmıştı...Biraz internetten baktım , homosistein bir aminoasit-protein türeviymiş , folik asit eksikliği homosisteinin yükselmesine neden oluyormuş , homosistein seviyesinin düşürülmesi için yüksek doz folik asit , B6, B12 vitamini tedavisi ile metioninden sınırlı diyet veriliyormuş..Zaten metionin diyetine baktığımız zaman , protein içeren yiyeceklerde kısıtlama verildiğini görüyoruz...( Süt , yoğurt , et , soya , yumurta gibi protein değeri yüksek yiyecekler az miktarda tüketilebiliyor.. )

Ecesem de mesajında MTHFR de heterezigot olduğunu , homosistein seviyesi yüksek olduğu için metionin diyeti verildiğini yazmış...

Bu durumda homosistein seviyemiz yüksek ise ( hatta yüksek olmasa bile tedbir olarak bence ) heterezigot ya da homozigot hepimizin metionin diyeti yapması gerekiyor sanırım...
Arkadaslar gecmis yillardaki yazilardan birtanesi..Arka sayfalarda insan goremiyor, veeee
gecen bir arkadas sormustu, tam anlatamamis olabilirim, o yuzden burda homosistein'in guzel bir aciklamasi var ve tabiki de su diyetin...

Son düzenleme:
arkadaşlar bugün bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok mutluyum ama bi yandan da süreklü korku panik havası var bende. kalp atışını duyduktan sonra düşük yaşayanlar varmı aranızda. bu ikinci gebeliğim ilki kan pıhtılaşması nedeniyle 6 haftalıkken düşmüştü.

canım yaa dua edıyoruz ınsallah bır yanlıslık yapılmıstır bebişin saglıgı terındedır umarım bızı de haberdar et olur mu

canım inşallah testlerde yanlışlık vardır öyle değilse de üzülme lütfen çünkü ben artık allaha dua ederken sonu gelecekse kucağıma alacaksam ver diyorum tekrardan aynı şeyleri yaşamaya çok korkuyorum

canım ilk testinide sağlık ocağında mı yaptırmıştın . bazen referans değerlerinden kaynaklı sorun olabiliyor.doktora git üzme de kendini bi yanlışlık varsa bebeğinide boşuna üzmüş oluyorsun :(

doktordan geldik malesef kimyasal gebelikmiş evden çıkmadan önce kanamam başlamıştı test yaptırmadım cuma günü sıfırlanmışmı diye yine aynı yaptırdığın yerde yaptır dedi adetin 1 haftadan fazla sürerse haber ver dedi bu hiç bi problem teşkil etmiyo bunu her sağlıklı kadın bile yaşar pıhtışama olan kadınlarda daha sık ratslanır bi çok kadın bilmez bile felan dedi hemen tekrar hamile kalabilirsin beklemene gerek yok dedi şimdi tekrar gebe kalana kadar iğneyi haftada 3 güne çıkarttı kısme değilmiş çok üzüldüm ama yaa

arkadaşlar bugün bebeğimin kalp atışlarını duyduk çok mutluyum ama bi yandan da süreklü korku panik havası var bende. kalp atışını duyduktan sonra düşük yaşayanlar varmı aranızda. bu ikinci gebeliğim ilki kan pıhtılaşması nedeniyle 6 haftalıkken düşmüştü.

Bende daha önce 2 defa 6 -8 haftalıkken kaybettim bebeklerimi.Birisinde hiç duyamadık kalp atışını 2. ise doktor alttan bakınca kalp atışını gördük ama 8 haftalık olması gerekirken 6 haftalıktı.1 hafta sonra kontrole gittiğimizde ise malesef bebeğimi kaybettiğimi öğrendim. Şu an 8+4 hamileyim. Bende ki sorun ise Faktör V Leiden G1691A Heterezigot Taşıyıcı.

Gebe kalmadan 2 ay evvelinden hergün 1 tane folbiol+Coraspin 100 mg kullanıyorum.4./5. haftadan itiberen ise kan testinde gebe olduğum çıkınca folbiol+coraspin 100 mg + innohep 10.000 / 0,45 ml iğne kullanıyorum.Şu an 2 defa muayeneye gittim ikisindede kalp atışını gördüm ve olması gereken boyuttaydı.
Sana tavsiyem stres,panik ve ağır iş yapmaman.Bana bunları doktor tavsiye etti.Umarım doktorun tavsiyesin bana ,benim tavsiyem sana faydalı olur.

iyiyiz tatlim, sen nasilsin?
sağol canım benim..bugün kontrolüm var onun için stresliyim biraz boş boş o ulrasona bakmak ve o koltuğa çıkmak sinir bozucu...
doktordan geldik malesef kimyasal gebelikmiş evden çıkmadan önce kanamam başlamıştı test yaptırmadım cuma günü sıfırlanmışmı diye yine aynı yaptırdığın yerde yaptır dedi adetin 1 haftadan fazla sürerse haber ver dedi bu hiç bi problem teşkil etmiyo bunu her sağlıklı kadın bile yaşar pıhtışama olan kadınlarda daha sık ratslanır bi çok kadın bilmez bile felan dedi hemen tekrar hamile kalabilirsin beklemene gerek yok dedi şimdi tekrar gebe kalana kadar iğneyi haftada 3 güne çıkarttı kısme değilmiş çok üzüldüm ama yaa

canım çok geçmiş olsun..RABBİM daha hayırlısını versin..

Back
X