• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ya kızlar daha önceki sayfalarda mthfr gen mutasyonuna nerde baktırabilirim diye sormuştum kocaeli de yazmıştınız.ben nasıl nereye gidilecek not almadım şimdide sayfayı bulamıyorum bana yardımcı olurmusunuz.bide ben öğretmenim il dışı oluyor acaba kabul edilirmi.

kocaeli araştırma hastanesi umuttepeye gidiceksin orda
bina var genetik bölümü orda orada veriosun kanı ama tabi bu testi önce bi doktorun istemesi gerekio ya ordan bi kadın doğumcu izmitten (ki bunun içinde sıra alman gerekio ki o da baya ileri tarihe veriolar gebelik olmayınca) yada kendi doktorun varsa sevk alabilirsin.sevk alırsan beklemessin hiç.aç tok farketmio gidip kan veriosun sadece o kadar.öğretmen olduğunu sölemişsin hangi açıdan kabul edilirmi ben anlayamadım?

bilgilendirmen için çok teşekkürler canım..çok güzel açıklamışsın..bende kullanmaya başlamalıyımm o zaman..yanlış birşey yaparım diye korkuyordum..birde corasprin de kullansam sorun olur mu, corasprini kaçlık kullanıyorsunuz kızlar..

canım ben normalde günde 1 tane 100 lük coraspin alıyordum ama bu ay,acaba kanım sulanmıyor mu diye sabah akşam 1 tane(yani günde 2 tane) almıştım.hamile kaldımmm:) rahatlıkla kullanabilirsincoraspini cnm.bir zararı yok.

dün benim için berbat bir gündü kontrole gittim ve rahimde bir sürü kalıntı kalımış onu temizledi mahvoldum...muayene bittikten sonra bana 2 ay korun sonra gel yumurta takibine başlayıp hemen hamile kal,hamileliğini erken tespit edip seni üniversite hastanesine yatıralım orda takip edelim dedi...çok sinirlendim benim hikayemi gittiğim bütün doktorlar biliyodu madem böyle birşey varsa neden bunca zaman yapılmadı dedim,hem hastaneye yatsam yine aynı tedavi uygulanmayacak mı... sakın vazgeçip ümidini kaybetme dedi...ama eşim kesinlikle istemiyor benim de kararım o yönde..
eşim senin bu kadar acı çekmene dayanamıyorum artık diyor..bakalım zaman ne gösterir herşeyin hayırlısı olsun..
benim sorunum sadece kan pıhtılaşması olsa bu kadar tedaviye çözülürdü zaten benim bağışıklık sistemimdeki sorun çözülemiyor..
bu sefer çok yıprandım her zaman fiziksel olarak bir sorunum olmazdı ama bunda belimin ve bacaklarımın ağrısı geçmiyor belimin gevşemesinden korkuyorum,biraz iş yapsam yerimden kalkamıyorum inşallah düzelirirm..7 tane olunca artık bedende sorunlar oluyo demek..

Merhaba canım
Çok ama çok geçmiş olsun.Allah bu tatsız günlerini unutturacak hayırlı bir evlat nasip etsin size.Bizlerle derdini paylaşıyorsun inşallah sevincinide paylaşacağız.Herşeye rağmen çok güçlü bir insan olduğunu anlamamak imkansız.Hayat hep sil baştan ibaret zaten.Her hastalıkta hayatımızın her alanında moral çok önemli biran önce toparlanıp yeniden ne gerekiyorsa daha güçlü bir şekilde yapacağından eminiz.Allah herkesin gönlünde olanı hayırlı etsin..

Insallah canim, tum isteyenlerin kollari dolsun benimde insallah.

sen gebeliginden oncede igne kullanmismiydin. Coraspin ve igne?

coraspin ve folbiole 3-4 ay öncesinde başladım,iğneye ise hamile kaldığımı öğrendiğimde başladım.tam 4 haftalıktım başladığımda iğneye.
doktorum bhcg 25'i geçer geçmez başlamalısın demişti.

kızlar önceden gittiğim prof.söylemişti bunu.bizim gibipıhtılaşması olanlarda her gün mutlaka folikasit ve b vitamini alınması gerekli.o zaman dr bana en çok folik asit folbiol de var.ondan günde 1 tane al demişti..bir de benexol vermişti günde 1 tane B vitamini için.şimdi de halen öyle yapıyorum.
bir de omega 3 pıhtılaşması olanlar için öneriliyor.özellikle markası solgar olanından.omega 3 kanı sulandırıyor.
bişey daha.limon ve portakal,mandalina gibi meyveler de kanı sulandırır.hatta bildiğim bir dr ,pıhtılaşması olan bir hastasına iğnenin yanında her gün 1 limon yiyeceksin demişti.

evet doğru canım,ben çok limon yedim.millet aşerdiğimi sanıyodu ama ben kanımı sulandırsın diye yiyodum.kimseye de ne için yediğimi söylemedim.:34:

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba....ben 19 haftalık hamileyim iğnemi hep göbek etrafından yaptım bu güne dek,karnım sertleştiği için artık yapmakta zorlanıyorum sizler nasıl yapıyorsunuz bacaktan yapan varsa nersinden tarif edermisiniz...

Arkadaşlar banada yardım....

canımmm ne kadar üzüldüğümü anlatamam..7 aylık bebek, kıyamam..benimde kalbi durdu ama daha 10 haftalık falandı..neyseki yine hamilesin ve herşey yolunda canım..Allahım sizi korusun, sağlıklı bir şekilde kucağına almanı nasip etsin..bende çok istiyorum artık, daha da bi hırslandım sanki, bebeğime kavuşmak istiyorum biran önce..o zaman günde 3 folic asit ve coraspirine başlayım ben yarın itibari ile :16: hamileliğim sırasında ben günde 3 tane içiyordum, doktorum gerek yok 1 tane içmen yeterli demişti folic asiti, ne büyük hataymış meğer..paylaştığın bilgiler için çoook teşekkür ederim tatlım..

slm,şuan hamilemisiniz...folic asit eksikliği bizim gibi faktör bozukluklarında nöral tüp yetmezliği gibi sonuçlar doğurabiliyor....hamilelikten önce başlansa iyi olur,hamileyseniz de 3 tane çok olabilir hep tek doz aldık ama!birde eğer tüp bebek yaptırıyorsanız yumurta toplama ve transfer aşamasında coraspin yada kan sulandırıcı almayın,kanamaya sebep olabilir,transferden sonra başlatıyor drlar....normal hamilelik ise hamileliği öğrenir öğrenmez başlanması doğru olur deniyor....

kocaeli araştırma hastanesi umuttepeye gidiceksin orda
bina var genetik bölümü orda orada veriosun kanı ama tabi bu testi önce bi doktorun istemesi gerekio ya ordan bi kadın doğumcu izmitten (ki bunun içinde sıra alman gerekio ki o da baya ileri tarihe veriolar gebelik olmayınca) yada kendi doktorun varsa sevk alabilirsin.sevk alırsan beklemessin hiç.aç tok farketmio gidip kan veriosun sadece o kadar.öğretmen olduğunu sölemişsin hangi açıdan kabul edilirmi ben anlayamadım?

canım devlet memurlarının izinsiz il dışına çıkmaları yasak ya ondan dedim.idare izni gerekiyor ve sebeb bildirmen gerekiyor vs vs..

arkadaşlar benim 2 kere düşüğüm ldu ve doktrum kan pıhtılaşması testi yaptırmamı söyledi..özelde çok pahalı olduğunu duydum siz devlettemi yaptırdınız, nerede yaptırdınız ve doktorunuz kimdi yazar mısınız lütfen hemen yaptırmak istiyrum çünkü...

canım nasıl gidiyor hamişlik...???

Canımcım sağol sorduğun için, iyi gidiyor herhalde. Şu an 6+2 deyim, önümüzdeki hafta kontrol var, 7 hafta bitmiş olacak heyecanla onu bekliyorum, doktor tekrar kalp atışına bakacağız dedi.. Hafif bir gogus şişliği dışında hala hiçbir belirti yok o yüzden çok merak ediyorum herşey yolunda gidiyor mu gitmiyor mu diye, bu kontrolu de atlatırsam içim çok rahat edecek.

canım devlet memurlarının izinsiz il dışına çıkmaları yasak ya ondan dedim.idare izni gerekiyor ve sebeb bildirmen gerekiyor vs vs..

anladım sağlık sorunu bu sonuçta hastaneye gidiceksin.prosedür nasıl memurlukta bilmiorum ama sanırım böle bişi için izin veririler

arkadaşlar korunmayalı 3. ayım ama hala hamile kalamadım. bugün idrar testi yaptım negatif çıktı.doktora gitsem mi acaba.

bence biraz daha bekle doktara gitsende bişiy demicek çünkü doktorlar 6 ay veya bir yıl olmassa başvurun diolar..daha erken bence

Deryacım, Allah tamamına erdirsin inşallah.
Bende progestan kullanıyorum bu son kutum.
Salı günü ikili test için Rıza Madazlı ile randevum var. Artık ona danşırım.
Gerçi Rıza bey iğneye bile gerek yok, ama için rahat edecekse yap diyor. Ben asla bırakmayı düşünmüyorum.

canım bebek var sanırım hayırlı olsun inşallah Allah kucağına almayı nasip etsin.ben rıza bey hakkında ne düşündüğünü soracaktım benim de pıhtılaşmam yok ama riski gebelik kategorisindeyim doğuştan rahim anomalim var.ilk düşüğümden sonra birkez cerrahpaşa ya gittik görüştük orda tekrar gebe kal bana gel herşeyini burda yaparız demişti gebeliğimde ona gidicem inşallah biz çok uzun görüşemedik ama beni çok güzel rahatlattı net bir doktor özel muaynehanesine mi gidiyorsun ne şekilde ücret alıyor ultrason falan hepsi içinde mi oluyor ödediğin muayne ücretinin sanırım 350 gaymeymiş muaynesi:) rıca bey le ilgili tecrübelerini paylaşırsan çok sevirim.şimdiden teşekkürler..

bence biraz daha bekle doktara gitsende bişiy demicek çünkü doktorlar 6 ay veya bir yıl olmassa başvurun diolar..daha erken bence

düşük yaptığım gebeliklerimde hemen gebe kalmıştım ama bu defa uzadı.merak ediyorum üçüncüsü devam edecek mi yoksa yine mi düşecek. ne zor durum

Canımcım sağol sorduğun için, iyi gidiyor herhalde. Şu an 6+2 deyim, önümüzdeki hafta kontrol var, 7 hafta bitmiş olacak heyecanla onu bekliyorum, doktor tekrar kalp atışına bakacağız dedi.. Hafif bir gogus şişliği dışında hala hiçbir belirti yok o yüzden çok merak ediyorum herşey yolunda gidiyor mu gitmiyor mu diye, bu kontrolu de atlatırsam içim çok rahat edecek.
:nazar::nazar::nazar:maaşallah tatlım rabbım sonuna kadar saglık hayır versın cok sevındım dıger gebelıklerıne kıyaslama bence ben 2gebelk yasadım ıkısındede belırtıler cok farklıydı ve hcg arttkca belrtıler baslıyor hepıyı haberlerını alırız ınsallah :nazar::nazar::nazar:
arkadaşlar korunmayalı 3. ayım ama hala hamile kalamadım. bugün idrar testi yaptım negatif çıktı.doktora gitsem mi acaba.

aadetın ne kadar gecıktıkı canım bazen hamıs olsanda hemen cıkmıyor.ayrıca 3 ay doktorlar ıcın cok erken bız anne adayları ne kadar sabırsızlansak da...

Back
X