• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba kızlar iğne konusunda bir şey paylaşıcam sizlerle ben gebeliğimi öğrendiğimde doktorum hemen innohep 0,45 başla dedi kilomuda sordu bu arada neyse ben daha önceleride bu siteyi takip ediyordum ve genelde herkesin clexane kullokandığını okumuştum bende bunu kullanırım diye düşünmüştüm ama olmadı doktora gidince dedimki eczanelerde zor bulunuyor clexane verelim farkı yok diyorlar dedim oda sen onlara bakma muhakkak innohep kullan dedi neden dedim çünkü dedi innohepin etkisi 24 saat diğerlerininki 12 saat dedi şaşırdım kaldım benim doktorumda ege üniversitesinin prof işinde çok iyi, gebe olmayanlar inşallah o günler gelirde göbüşleriniz dolunca:emir_bebek: yani iğne zamanı gelince doktorunuza bi danışın isterseniz yazıp yazmamak konusundada kararsız kaldım diğer iğne kullanıcıları için ama sormakda fayda var...

umudum_31
3 düşük
sorun: mthfr1298 heterozigot ve AntithrombinIII yuksek
gebelikden once: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: innohep igne
gebelik durumu: beklemede

Beydagli
7 düşük
Sorun: MTHFR 677 Heterizogot, Anti_Kardiopilin_M, Anti_Kardiopilin_G
Gebelikden once : folikplus ve corasprin
Gebelikle birlikde: folikplus+corasprin+kortizon+clexan 0,4 mg iğne+elevit+progestan
Gebelik durumu : beklemede

Minik0606
2 düşük
sorun:mthfr 677 ve 1298 heterozigot mutasyon
gebelik öncesi: folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: fraksiparin 0,4 (9. hafta düşük)
gebelik durumu:beklemede.

12m
2 düşük
sorun:mthfr 1298 ,mthfr 677 ve pai 4G-5G hetrozigot
gebelikten önce:folbiol ve bebe aspirini
gebelikle birlikde:heparin igne

sevgia
2 kimyasal düşük
sorun: mthfr1298 ve factor V heterozigot
gebelik öncesi :folbiol+coraspin
gebelik durumu:beklemede

mltm2602
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot
gebelikte önce: folbiol+ ecopirin
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

esindirim
3 düşük
sorun: mthfr 1298 heterozigot ve faktör V heterozigot, homosistein üst sınırda
gebelik öncesi benexol,coraspin,folik
gebelikle birlikde: 0.4 clexane (15. haftada 2 ye çıkmıştı doz 21. haftada kaybetti) IUGR tanısıyla
gebelik durumu: bir süre beklemede

eda33
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot ve MTHFR C677T heterezigot
gebelikten önce:folik asit,coraspin
gebelikle birlikte:clexan 0.4
gebelik durumu: 30 haftalık hamile :emir_bebek:

Adogrucu
5 kimyasal gebelik , 1 dış gebelik
sorun: mthfr1298 heterezigot, mthrf622 heterezigot
gebelikten önce: folbiol ve çinko
gebelik birlikde : ilk 3 ay progestan200 vajinal olarak, bemiks, şimdi gyno ferro sanol demir habı, omega 3 (balik yiyemediği için). Homosistein ve b12sonuçları iyi olduğu için iğne yok.
gebelik durumu : 30 haftalık hamile :emir_bebek:

nigar50
26 haftalık erken doğum ve 7 haftalık düşük
sorun:mthfr 677 homozigot ve protein s düşük
gebelikten önce coraspin folbiol benexol elevit
gebelikle birlikde: clexan 0.6 iğne

Dogay
bir kürtaj
sorun: mthfr 1298 heterozigot Protein C yüksek Protein S düşük
gebelikte önce: folidoce+ coraspin 100 mg
gebelikle birlikte: iğne ama hangisi henüz bilmiyor
gebelik durumu : beklemede

ddilek
2 kürtaj
sorun:mthfr 677 heterozigot mutasyonu
gebelik öncesi: coraspin,folbiol,becozym c forte
gebelikle beraber: 3. ayıma kadar folbiol becozym coraspin, progestan,clexan 04
3. aydan sonra elevit,coraspin,kan hapı,clexan 04
gebelik durumu : 24 haftalık HAMiLE :emir_bebek:

burcu_gen
3 düşük
sorun: MTHFR 1298 homozigot
gebelikten önce: folbiol + benexol + 0,4 clexane iğne + diyet
gebelikten sonra: folbiol + benexol + 0,4 x 2 clexane iğne + diyet+10 gün günde 3 adet progestan fitil
gebelik durumu: 6+3 hamile :emir_bebek:

gulsunoguz
6 ve 7. haftalarda kalp atımı durdugu ıcın 2 kez kürtaj
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???
gebelik durumu:beklemede

sunisa
2 kez düşük
sorun:mthfr c677t heterozigot mthfr a1298c heterozigot
gebelik öncesi:folbiol ve aspirin gunde 1kere
gebelikte:iğne???

bucu2
1 düşük 3 kürtaj
sorun:mthfr677 heterozigot
gebelikten önce: clexane iğne,parlodel,b12 vitamin,folic asid ,bebe aspirin,zinko c,serum
gebelikle birlikde: lenfosit aşısı,iğne,serum

btl17
3kez 9.haftada kalp atım durduğu için 1kezde boş keseden dolayı 4kürtaj
sorun:PAI-15G-4G heterizigot,MTHFR1298c heterizigot
gebelikten önce:folbiol,coraspin
gebelikte birlikde: iğne (daha önce 04 cleaxen kullanilmasina rağmen kalp atımları durdu)dozu arttırılacak

sewqi54
1 ölüm doğum 7 aylıkken
sorun: Factor V Leiden, MTHFR C677T heterozigot
gebelik öncesi: folik asit
gebelikle birlikde: innohep 0.45 iğne, coraspin 100 mg, multivitamin
gebelik durumu: 15 haftalık hamile :emir_bebek:

kvrck
6 kimyasal gebelik
sorun:faktörVIII-homozigot, fibrinojen-heterizigot, MTHFR677-heterizigot, MTHFR1298-heterizigot, faktörIX-yüksek bide PKO
gebelik öncesi: folbiol gulukofen deltacortil coraspirin
gebelikle birlikde: belli değil

drusella
1 kez kimyasal gebelik, 1 kez 7 haftalık düşük,son gebelikte 3 ay kanama oldu
sorun: MTHFR677-heterozigot
gebelik öncesi: bilinmiyordu birşey kullanamadım
gebelikle birlikte:ilk 4 ay progestan 200mg*3, folik asit, proluton depot iğne haftada bir, gebelik 5 ay boyunca clexane 0,4*2, gerektikçe endol fitil 100 mg, tamamında metionin diyeti (bir de astım ilaçlarım var bu dönem aldığım, gebelikten önce astımım yoktu).
gebelik durumu: 20 haftalik hamile :emir_bebek:

hayel1
2 düşük
sorun:MTHFR A1298 C heterezigot, MTHFR C677T heterezigot, Faktör V H1299R heterizigot
gebelikten önce:coraspin,bemiksc
gebelikle birlikte:coraspin,bemiksc,innohep 0,45, progestan,pruluton depot 500,gyno ferro
gebelik durumu:15+4 haftalık hamile :emir_bebek:

gamzeli 24
16 haftalık 1 düşük
sorun:faktör v heterozigot,protrombin 20120 heterozigot, mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: sorun bilinmediği için bişey kullanmadım
gebelikle birlikte:clexan0,4(günde iki kez), progestan, ilk üç ay folbiol, elevit,marinkap,üçüncü aydan sonra demir ve kalsiyum ilacı, 16.haftadan sonra coraspin
gebelik durumu:16+5 haftalık hamile :emir_bebek:

leyla21
2 kürtaj, 1 kimyasal gebelik (bunlarda once saglikli bir kizi var)
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi= folbiol ve coraspin hergün fragmin iğne haftada 3 gün becozyme c forte haftada 2 gün
gebelikte =fragmin iğne ve folbiol hergün coraspin ve becozyme c forte haftada 2 gün
gebelik durumu = beklemede

umudum24
2 düşük
sorun: mthfr 677 homozigot
gebelik öncesi: kısa bi süre folik plus sonrası folbiol ve coraspin
gebelikle birlikde: folbiol, coraspin, 0,4 clexan igne
gebelikdurumu: beklemede

mattika
2 düşük
sorun: mrhfr677 homozigot, pai-1 homozigot
gebelik oncesi: folbiol, nerox-B12, coraspin
gebelikle birlikde: 0,4 clexan

selinnnn86
2 defa dusuk
mthfr 1298 heterozigot, anti-duz kas antikoru 1/100
gebelikden once: becozym-c forte,prednol,corospin,folbiol
gebelikle birlikde: 0,2 cleaxane igne

hatce0332
3 düşük
sorun: mthfr 677 heterozigot
gebelik oncesi: coraspin, folik asit
gebelikle birlikde: coraspin, heparin igne

granma79
2 düşük
sorun: Faktör V Leiden G1691A : Heterozigot Taşıyıcı[/B]
gebelikden önce: folbiol+coraspin
gebelikle birlikde: folbiol+coraspin + innohep 10.000 / 0,45 igne
gebelik durumu: 9+3 hamile :emir_bebek:

eelerine sağlık cnm cokk güzel olmuş:46:

canım merhaba az kalmış kızını kollarına almaya sağlıkla gelir inşaallahhhh.şimdi baktım şaşırdım hiç bir kan sulandırıcı kullanmıyosun çoğumuzun mutasyonu aynı ve burdaki gebelerde kan sulandırıcı kullanıyor doktorun nasıl vermedi?

gitmeyi düşünüyorum rıza beye.ondan önce önerilen doktorlar da var.gittiğimde yazarım burdan size.sanırım gebelikten önce yükseltmek işe yarıyabilir gibi geliyo.tabi o da bizim için stres kaynağı olacaktır.ha oldu ha olacak derken.bilemiyorum yaa.demek senin iğne ile olmadı.peki gebelik sırasında iğne kullanırken test yaptırdın mı protein s için??inşallah bir daha yaşamayız :(

yok canım yapılmadı zaten o kadar ilerleyemedik 7. haftada kalbi durmuştu belkide gebeliğim devam etseydi yine preeklemsi olacaktım bundada vardır bir hayır yakın zamanda başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum o ne diyecek gelişmeleri burdan paylaşalım canım burdaki arkadaşlardan pek yok protein s eksikliği olan birbirimize destek olursak daha iyi olur[/QUOTE]

evet burdan haberleşelim inşallah iyi haberler alırız

canım merhaba az kalmış kızını kollarına almaya sağlıkla gelir inşaallahhhh.şimdi baktım şaşırdım hiç bir kan sulandırıcı kullanmıyosun çoğumuzun mutasyonu aynı ve burdaki gebelerde kan sulandırıcı kullanıyor doktorun nasıl vermedi?

merhaba cnm sağol ii dileklerin için allah isteyen kimsenin kucağını bos bırakmasın. bnm de dr.um ege unv.prof larında sermet sağol. bn daha önceki 2 hamileliğimde kullandım ama sonuc değişmedi. bu sefer 5+0 da homosistein ve b12 değerlerime bakıldı ve iğneye gerek görülmedi. ve su ana kadar ii gidiyoruz. kızımın gelişimi iki hafta ileride ve bnm doplerde kan akımında hiç bir sorunum yok. zaten dr. bana bu konu da ıspatlanmıs bi tedavinin olmadığını ve bu iki heterezigot mut.tam olarak da düşüğe sebeb olmadığını bilimsel çalışmaların makalelelerini gösterek açıkladı. bende en basta nasıl olur falan dedim ama hamdolsunn iyi gidiyoruz. darası herkesin basına

canım bu iğnenin adı var mı?cleaxane mii?

Gebelik öncesi düşük doz heparin sonrasında innohep demişti gittiğim doktor.Dediğim gibi mutasyonlardan ziyade protein c ve s değerleri ve de homosistein seviyesi önemli. Daha önce sorun yaşadığımız için, şuan bu değerlerimiz normal olsun ya da olmasın muhakkak takip edilmesi gerekiyor hepimizin gebelikte.

Gebelik öncesi düşük doz heparin sonrasında innohep demişti gittiğim doktor.Dediğim gibi mutasyonlardan ziyade protein c ve s değerleri ve de homosistein seviyesi önemli. Daha önce sorun yaşadığımız için, şuan bu değerlerimiz normal olsun ya da olmasın muhakkak takip edilmesi gerekiyor hepimizin gebelikte.

çok teşekkür ederim cevabın için.ben homosistein testi yaptırmadım.ona da baktırıcam ama daha kürtaj olalı 11 gün oldu.

kızlar ben geldim teste gidemeden geldi kırmızılar :( mutsuz hissediyorum kendimi tekrar hamile kalmak bu kadar zor mu. doktorumu aradım istersen gel ilaç başlayalım dedi. sanırım yumurta oluşumu için klomen falan kullandırtıcak ama kararsızım kürtajdan bu yana 5 ay oldu yani 3 aydır deniyoruz.sizce ne yapmalıyım .beklemek taraftarıyım ama bir yanımda sabırsız. beni en iyi siz anlarsınız.. bu yüzden fikrinize ihtiyacım var?

canım ne yaptın test yaptırdınmı cici:emir_bebek: haberler beklıyoruz....

Benim şimdiye kadar hep normaldi bu testlerim ama kürtajdan sonra neden bilmiyorum ani bir şekilde yükseldi ve şimdiye kadar hiç olmamıştı böyle bu nedenle ilaç kullandım ama o da felaket çarpıntı yaptı ilacı kestim bu arada da tsh normale dönmüş hemen ama tabi ilaçsız yükselme olacak mı diye yarın tekrar kontrolüm var umarım olmaz yoksa ilaç yüzünden kalpten gideceğim

DOĞAY canım benim tsh ım yüksekti gebelikten önce rytin bir kontrolde öğrenmiştim düzenli olarak euthrox kullanıyorum. zaman zaman dozu değişiyor. gebelik için önemli ihmal etme canım . normalde olmasada gebelikte artabiliyor. kontrollü ol canım.

kızlar ben geldim teste gidemeden geldi kırmızılar :( mutsuz hissediyorum kendimi tekrar hamile kalmak bu kadar zor mu. doktorumu aradım istersen gel ilaç başlayalım dedi. sanırım yumurta oluşumu için klomen falan kullandırtıcak ama kararsızım kürtajdan bu yana 5 ay oldu yani 3 aydır deniyoruz.sizce ne yapmalıyım .beklemek taraftarıyım ama bir yanımda sabırsız. beni en iyi siz anlarsınız.. bu yüzden fikrinize ihtiyacım var?

DOĞAY canım benim tsh ım yüksekti gebelikten önce rytin bir kontrolde öğrenmiştim düzenli olarak euthrox kullanıyorum. zaman zaman dozu değişiyor. gebelik için önemli ihmal etme canım . normalde olmasada gebelikte artabiliyor. kontrollü ol canım.

daha erken bence ilaç için ama yaşın da önemli.doktorun fikrinide al bakalım.

iyi akşamlar kızlar , ben de 5 haftalık hamileyim, şu an hem coraspin hem de cleaxne 04 kullanıyorum, ama daha önce gittiğim bazı prof. bu konuda farklı şeyler söylemişlerdi, bir tanesi iğneye ve aspirine gerek olmadığını, zaten bu mutasyonun toplumun yarısında bulunduğunu ama fark etmeden gebelik geçirdiklerini , İğnenin kanıtlanmış bir yararı olmadığını söylemişti, o dönem gebe kalsaydım iğne kullandırtmayacaktı, şimdi başka bir ildeyim burdaki doktorum ise hem aspirin hem iğne diyor , şaşırdımm , hiç iğne kullanmayan bir arkadaş da varmış şimdi okudum, iyice aklım karıştı, bu benim 3. gebeliğim, ama ilki tamamen farklı bi durumdan dolayı sonlandırılmıştı o dönem ne iğne ne de aspirin kullandım 22. haftaya kadar gelmişti, 2. gebelik kalp atışı duyulduktan sonra durmuşş, 10. haftada kürtaj oldum sonra bu tahliller yapıldı ve 1298 heterezigot pıhtılaşma çıktı. Riske atmak istemiyorum, kalp atışını duymak var sırada, inşallah herşey ylunda gider

daha erken bence ilaç için ama yaşın da önemli.doktorun fikrinide al bakalım.

29 a az kaldı canım. doktora göre hamile kalmamam için bir sebep yok. istersen başlarız dedi. ama kullandığın ilaçlar iştah açar kilo yapar bide çoğul gebelik riski olur dedi. bende bikaç ay daha bekleyelim o zaman dedim. sen bilirsin dedi. beni anladığınızı biliyorum çünkü hepimiz aynıa cıları yaşadık. hepimizin hasreti evlat :( aklım ve kalbim arasında kaldım. yüreğimden bi ses dene hemen olsun diyor. aklımdan bir ses hayırlı vakitte olacak bekle diyor. ama bugün gelen kırmızılar beni altüst ediyor. böyle saçma sapan bir gün işte

artık kendimle uğraşmayı bırakıp eşime sarmaya başladım. acaba sendem sorun var diye. allahım hepimize dayanma gücü versin .

Tam cevap verecektim ki diğer mesajını gördüm. Ben de bugün okudugum bir yazıda bu testlerin hatalı sonuçlar verebildiğini okumuştum.

Canım umarım herşey yolunda gider. Bana homozigot olmama rağmen hiç coraspin vermedi ve günde 1 kere iğneye devam dedi. Çok dert etmemeye kendini boş yere sıkmamaya çalış.[/QUOTE]

evet bu tarama testleri yanlış sonuç verebiliyormuş.zaten benim kanamam olduğu için risk olasılığı yüksek çıkabilirmiş.yanı yanlış sonuç olma ihtimali yüksek.amniyosentez yüzde yüz sonuç veriyor ama düşük riskini artırabilirmiş okuduklarıma göre.onun için korkuyorum.şimdi bu kadar ilerlemişken amniyosenteden sonra bebeğime bişey olursa kendimi hiç affedemem.canım bende de homozigot var.bana da 18. hafta verdi coraspini ve 1 hafta sonra da kestik çünkü kanama arttı.doktor bence suyun çok iyi iğneyi de bire indirelim dedi.inş her şey iyi gider.

iyi akşamlar kızlar , ben de 5 haftalık hamileyim, şu an hem coraspin hem de cleaxne 04 kullanıyorum, ama daha önce gittiğim bazı prof. bu konuda farklı şeyler söylemişlerdi, bir tanesi iğneye ve aspirine gerek olmadığını, zaten bu mutasyonun toplumun yarısında bulunduğunu ama fark etmeden gebelik geçirdiklerini , İğnenin kanıtlanmış bir yararı olmadığını söylemişti, o dönem gebe kalsaydım iğne kullandırtmayacaktı, şimdi başka bir ildeyim burdaki doktorum ise hem aspirin hem iğne diyor , şaşırdımm , hiç iğne kullanmayan bir arkadaş da varmış şimdi okudum, iyice aklım karıştı, bu benim 3. gebeliğim, ama ilki tamamen farklı bi durumdan dolayı sonlandırılmıştı o dönem ne iğne ne de aspirin kullandım 22. haftaya kadar gelmişti, 2. gebelik kalp atışı duyulduktan sonra durmuşş, 10. haftada kürtaj oldum sonra bu tahliller yapıldı ve 1298 heterezigot pıhtılaşma çıktı. Riske atmak istemiyorum, kalp atışını duymak var sırada, inşallah herşey ylunda gider

umarım canım herşey yolunda gider ve bebğini alırsın kucağına. bendede mthfr1298 heterozigot mutasyon çıktı. 2 doktora gittim ikiside aspirin ve iğne dedi. ne yazıkki doktorlar bu konularda hemfikir değiller . ben hamile değilim ama aspirini kullanıyorum. hamile kalabilirsem iğneyede başlıcaz gerisi allaha emanet.

merhaba cnm sağol ii dileklerin için allah isteyen kimsenin kucağını bos bırakmasın. bnm de dr.um ege unv.prof larında sermet sağol. bn daha önceki 2 hamileliğimde kullandım ama sonuc değişmedi. bu sefer 5+0 da homosistein ve b12 değerlerime bakıldı ve iğneye gerek görülmedi. ve su ana kadar ii gidiyoruz. kızımın gelişimi iki hafta ileride ve bnm doplerde kan akımında hiç bir sorunum yok. zaten dr. bana bu konu da ıspatlanmıs bi tedavinin olmadığını ve bu iki heterezigot mut.tam olarak da düşüğe sebeb olmadığını bilimsel çalışmaların makalelelerini gösterek açıkladı. bende en basta nasıl olur falan dedim ama hamdolsunn iyi gidiyoruz. darası herkesin basına

:34::34::34::34:canıım merhaba bende3düşük yaşadıım bu tahlilleri yaptırdım sonuç şöyle

Antirombin 3aktivitesi: 114.5 75-125
PROTEİNC:103.3 70-140
PROTEİNS: 64.0 60-123
ANTİ DS DNA IgGMA:7.40 <25

ANTİKARDİYOLİPİN IGG: 3.0 0-10
ANTİKARDİYOLİPİN IGM:1.36 0-7
ANTI FOSFOLİT IGG:2.15 0-10
ANTİ FOSFOLİPİT IGM:1.75 0-10

HOMOSİSTEİİN:6.51 0-15

SENCE BU SONUÇLARA GÖRE BENDE PIHTILAŞMA BOZUKLUĞU VARMII LÜTFEN SİZDE SONUÇLAR NASIL ÇIKTII.

Son düzenleme:
kızlar ya kafama kaç gündür takılan bişey var hem kullanıyorum hemde beynimi kemiriyo bu düşünce folik asit kullanırken folbiola çevirdi gittiğim doktor folbiol daha güçlü iki düşük yapmışsın bence bunu kullanmalısın dedi üstelik folbiolde folik asit daha yoğunmuş bu konuda bilgisi olanlar varmı?

kızlar ya kafama kaç gündür takılan bişey var hem kullanıyorum hemde beynimi kemiriyo bu düşünce folik asit kullanırken folbiola çevirdi gittiğim doktor folbiol daha güçlü iki düşük yapmışsın bence bunu kullanmalısın dedi üstelik folbiolde folik asit daha yoğunmuş bu konuda bilgisi olanlar varmı?

evet folbiol folik asit açısından en yksek dozda olan ilaç, 5 mg var sanırım içinde, mesela folic plus daha az folik asit içeriyor, bana da folbiol vermişti

kızlar çoğu kişi protein s ve c den bahsediyor ama benim testlerde bu sonuçlar yer almıyor.anladığım kadarıyla asıl önemli sonuç bunlar.bu test kan pıh.testlerinden ayrı olarak mı yapılıyor.tedavisi yine aynı mı.yani protein s ve c düşükse yine iğne mi veriyorlar.
bir de arkadaşlar b 12 nin öneminden bahsetmişler.bana doktor elevit verdi onda b12 var ama değeri yeterli mi bilmiyorum çünkü başka vitaminler de var içinde.acaba sizizn kullandıklarınız sadece b12 ilacı mı.

canım nasıl sevindim bilemezsinnn allah inş kucağına almak nasip eder bebişiniiii

Back
X