Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

protein s ve protein c olmalı sordukların

teşekkür ederim canım.11+2 hamileyim.bebek karnımda öldü.evdeyim.kanamam yok.sabah alınacak bebek.

kendini suçlama canım biz elimizden geleni yapıyoruz sonuçta tıp okumadık ki dr lar bizi doğru yönlendirmeli. iyi dr çok önemli. burda ankaradan çok arkadaş var mutlaka tavsiyede bulunacaklardır.

kendini suçlama canım biz elimizden geleni yapıyoruz sonuçta tıp okumadık ki dr lar bizi doğru yönlendirmeli. iyi dr çok önemli. burda ankaradan çok arkadaş var mutlaka tavsiyede bulunacaklardır.

tıp okumadık ama çoğu doktordan dah bilgiliyizdir eminim.desteğin için teşekkür ederim.yapılacak testlerin bir kısmını yazmışsın.başından beri okumaya çalışıyorum.öyle çok tetkik var ki.sence en önemlileri hangileri?

bu ikinci kaybım.birincisi 2008 de oldu.5 haftalıktı.ondan sonra pıhtılaşma ortaya çıktı.o zamandan beri aşılama tüp bebek çok denemeler oldu başarısız.ve bu bebek kendiliğinden geldi.ama malesef onuda kaybettik.

çok geçmiş olsun canım.zor biliyorum çok zor .Allahtan ümit kesilmiyor.inşallah bizimde sağlıklı gebeliklerimiz ve bebeklerimiz olur.

ben 31 yaşındayım.bebeğimi kaybedeli 1 ayı geçti.adet oldum.rahmim hazır olunca korunmanıza gerek yok dedi doktor.bende bekliyorum.

canım hepimizin durumu benziyor ama farklılıklarda var sen hiç iğne kullandınmı? ben sadece ilk gebeliğimde aspirin kullandım ama iğne kullanmadım diğer 2 si iğne kullandığım halde düşük oldu. o yüzden bağışıklık testleri yaptırdım. o yazdığım testlerin yanında eşimin benim bebeğin karyotipi, vitamin testleri, şeker, tiroid bir sürü test yapıldı. en iyisi bu konuda uzman bir dr bulup onun tavsiyesiyle yaptırmak.

canımm şuan durumun konusunda çok bilgiye sahip değilim.ama yarına kadar tuvalete gidince çok ıkınma istersen.burada okuduğum yazılardan edindiğim bilgilere göre söylüyorum.yenimi kalbi durmuş bebeğin.rahatsızlanıp mı gittin doktora.yoksa tesadüfenmi öğrendin.

canım Allah sanada sabırlar versin.buda bizim sınavımız galiba.sabrın sonu selametmiş.inşallah bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşayan herkes sağlıkla hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza alırız.

Son düzenleme:

bu son kaybın olur inşallah. çok beklemeden sağlıklı bir gebelikle kucağına alırsın meleğini. canım başarısız tüp bebek tedavisinde de bazen immunolojik testler isteniyor. belkide hamile kalmanı zorlaştıranda bağışıklık sistemindir. şükür artık bir çok şeyin tedavisi var yeterki sebebini bulalım. kullandığın iğne dozu ve mutasyonunda önemli tabii

evet bu hamileliğimde 0.3 mg fraxiparine kullandım ama çok geç kalmışız.doktorların umursamazlığı yüzünden 7. haftada başladık.benim 6. haftada kanamam başladı.hamilelik öncesi coraspin kullanıyordum.gittiğim bir prof devam et coraspine iğneye gerek yok dedi.başka bir prof kalp atışından sonra dedi.derken ben hemotolojiye gitmeye karar verdim.hemen 0.3 fraxiparine başlandı.coraspin kesildi.bu arada kanamaya en çok meğilli ilaç aspirin ve türeviymiş.fraxiparine en az kanama yapanmış.neyse;biz geç kaldık ne yazıkki.bebek 6. haftada kalmış gelişmemiş.yani iğnelere geç başlamışız malesef.

bu arada yanlış bilgilendirmek istemem.kanamam olduğu için coraspin kesildi.kanamam olmasaydı iğnenin yanında 3 günde bir tane coraspin alacaktım. anti factor xa bakıldı.doz yeterliymiş.

Son düzenleme:

0,3 bile çok az bana 0,4 lük verdiler. faktör V diğerlerine göre biraz daha etkili bir gen. tabi doz ayarlanması için bi takım testler var onlara bakılıp ayarlandıysa doz yeterlidir. ama ilaca başlamak için 7. hafta geç olmuş. benim 3. de kanamam olmuştu dr lar genel olarak bu durumda aspirini kesiyorlar dediğin gibi. burdan bi arkadaşım vardı. Faktör V homozigot 0,6 lık doz yeterli gelmemişti bir sonraki gebeliğinde sabah akşam 0,6 lık iğne kullandı şimdi oğlu kocaman oldu. inşallah sadece iğneyle düzelicek bir şeydir

iğneye başladıktan 15 gün sonra bazı testler yapıldı,yeterli olduğuna karar verdi doktor.sence yeterli değilmi?bir de bildiğim kadarıyla homozigotların ki daha ağır olduğu için fazla doz veriliyor.bende sadece factör v heterozigot var.mthfr yok.sence diğer faktörlere baktırmalımıyım.hani varya faktör 2 filan.
seninki homozigot mu heterozigot mu? eğer aynı durumdaysak sana neden 0.4 verildi çok ilginç.belkide fazla geldi.sen hemotoloğa gittinmi?dozunun yeterli olup olmadığına baktırdınmı?çok soru sormuşum.

Son düzenleme:

benim mthfr 1298 hetero var diğerlerinde mutasyon çıkmamıştı. 5 tane genetik pıhtılaşma testi yapıldı. hematolağa hamilelikten önce gitmiştim. kadın doğumcunun verdiği tedavi yeterli demişti. birde ben aydında oturuyorum burda özelde hematolog bulma imkanım yok bende üniversiteye gitmiştim. açıkcası beni hiç tatmin etmemişti. önümüzdeki ay istanbulda bir hematoloğa gidicem. bakalım o ne diycek. arkadaşım günde 2 tane 0,6 kullanınca sorun çıkmadı bebeği büyüdü bile fazla gelmiş olamaz. ben 0,4 lük kullandım ama benim sorunum büyük ihtimalle pıhtılaşma değil. bu mutasyonda çoğu dr iğne bile vermiyor. kanama ve pıhtılaşma zamanına bakıldı hamileyken.

arkadaşlar yazdıklarınızı okudukça içime kurt düşüyor.benim de iki düşüğüm oldu tahlil sonucuna göre mthfr677 homozigot ve apo e 3/3 alleli saptanmış.iki kaybım olduğu için gebeliği beklemeden doktora gideyim deim doktor bana aspirin folik vitamin verdi ama gebe kalınca durumuna bakarız dedi.Tahmini tedavi uygularız iğne gerekiyosa başlarız falan dedi.kuşkulandım şimdi,homozigot daha mı zor geçiyor,bu işin kuralı yok mu tahmini tedav nedr ya

kızlar bu homozigit heterozigot nedir.beni aydınlatırmısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…