canım doktora gitmişsin sonraki postundan onu anladım, doktor ne diyosa en doğrusu odur, kafanı hiç takma boş yere strese girersin, beklemekten başka yapacak birşey yok, sabret tatlım..sakın kötü şeyleri getirme aklına..
sermet sağolu ben duydum canım ama çok sert bi doktormuş, işini çok iyi yapıyormuş ama sert mizaçlıymış, rahat rahat soru soramıyormuşsun ben öyle duyduğum için onu tercih etmedim..
aminn canım inşallah..içimde bi heyecan var sormayın gitsin..
doğru söylüyorsun canım, en iyisi akışına bırakmak, proteinle ilgili testlerden bahsedilmiş onların ayrı bir ismi var mı acaba, onları sorsam, bana yapılan testlerde onlar yok anladığım kadarı ile..bi bilginiz var mı acaba kızlar
canım çok geçmiş olsun.dualarım seninle.Allah yardımcın olsun.beni bağışla heterozigot hakkında çok bilgim yok.tam olarak nedir sorun.kaç haftalık hamilesin.hastanedemisin evdemi.
bende 1 ay önce 20 haftalık bebeğimi kaybettim.
soruların olursa yardımcı olmaya çalışırım.
canım çok teşekkür ederim.bu araştırmaları önceden yapmadığım için kendimi suçlu hissediyorum.aynı hatayı bir daha yapmamak için şimdiden doktor araştırmasına başladım.ankarada önerebileceğin doktor varmı?tolga ecemiş ve nuri beyi duydum.gerçi nuri beyin adını henüz bu forumda görmedim.kendisi ztb ta riskli gebeliklerdeymiş.sen duydunmu?
teşekkür ederim canım.11+2 hamileyim.bebek karnımda öldü.evdeyim.kanamam yok.sabah alınacak bebek.
kendini suçlama canım biz elimizden geleni yapıyoruz sonuçta tıp okumadık ki dr lar bizi doğru yönlendirmeli. iyi dr çok önemli. burda ankaradan çok arkadaş var mutlaka tavsiyede bulunacaklardır.
ilk hamileliğin mi canım.çok geçmiş olsun.Allah yardımcın olsun.ama inan dayanma gücünüde veriyor.bir meleğin var.o seni bekleyecek cennette.
benim öykümü merak edersen okuman için adresi ekledim.
http://www.kadinlarkulubu.com/duyur...digi-icin-20-haftalik-bebegimi-kaybettim.html
bu ikinci kaybım.birincisi 2008 de oldu.5 haftalıktı.ondan sonra pıhtılaşma ortaya çıktı.o zamandan beri aşılama tüp bebek çok denemeler oldu başarısız.ve bu bebek kendiliğinden geldi.ama malesef onuda kaybettik.
tıp okumadık ama çoğu doktordan dah bilgiliyizdir eminim.desteğin için teşekkür ederim.yapılacak testlerin bir kısmını yazmışsın.başından beri okumaya çalışıyorum.öyle çok tetkik var ki.sence en önemlileri hangileri?
bu ikinci kaybım.birincisi 2008 de oldu.5 haftalıktı.ondan sonra pıhtılaşma ortaya çıktı.o zamandan beri aşılama tüp bebek çok denemeler oldu başarısız.ve bu bebek kendiliğinden geldi.ama malesef onuda kaybettik.
çok geçmiş olsun canım.zor biliyorum çok zor .Allahtan ümit kesilmiyor.inşallah bizimde sağlıklı gebeliklerimiz ve bebeklerimiz olur.
ben 31 yaşındayım.bebeğimi kaybedeli 1 ayı geçti.adet oldum.rahmim hazır olunca korunmanıza gerek yok dedi doktor.bende bekliyorum.
evet bu hamileliğimde 0.3 mg fraxiparine kullandım ama çok geç kalmışız.doktorların umursamazlığı yüzünden 7. haftada başladık.benim 6. haftada kanamam başladı.hamilelik öncesi coraspin kullanıyordum.gittiğim bir prof devam et coraspine iğneye gerek yok dedi.başka bir prof kalp atışından sonra dedi.derken ben hemotolojiye gitmeye karar verdim.hemen 0.3 fraxiparine başlandı.coraspin kesildi.bu arada kanamaya en çok meğilli ilaç aspirin ve türeviymiş.fraxiparine en az kanama yapanmış.neyse;biz geç kaldık ne yazıkki.bebek 6. haftada kalmış gelişmemiş.yani iğnelere geç başlamışız malesef.
0,3 bile çok az bana 0,4 lük verdiler. faktör V diğerlerine göre biraz daha etkili bir gen. tabi doz ayarlanması için bi takım testler var onlara bakılıp ayarlandıysa doz yeterlidir. ama ilaca başlamak için 7. hafta geç olmuş. benim 3. de kanamam olmuştu dr lar genel olarak bu durumda aspirini kesiyorlar dediğin gibi. burdan bi arkadaşım vardı. Faktör V homozigot 0,6 lık doz yeterli gelmemişti bir sonraki gebeliğinde sabah akşam 0,6 lık iğne kullandı şimdi oğlu kocaman oldu. inşallah sadece iğneyle düzelicek bir şeydir
iğneye başladıktan 15 gün sonra bazı testler yapıldı,yeterli olduğuna karar verdi doktor.sence yeterli değilmi?bir de bildiğim kadarıyla homozigotların ki daha ağır olduğu için fazla doz veriliyor.bende sadece factör v heterozigot var.mthfr yok.sence diğer faktörlere baktırmalımıyım.hani varya faktör 2 filan.
seninki homozigot mu heterozigot mu? eğer aynı durumdaysak nasıl 0.6 yetmedi çok ilginç.belkide fazla geldi.sen hemotoloğa gittinmi?dozunun yeterli olup olmadığına baktırdınmı?
kelebek aykara iyi geceler
aykaracım yarın için Allah yardımcın olsun dualarım seninle
arkadaşlar yazdıklarınızı okudukça içime kurt düşüyor.benim de iki düşüğüm oldu tahlil sonucuna göre mthfr677 homozigot ve apo e 3/3 alleli saptanmış.iki kaybım olduğu için gebeliği beklemeden doktora gideyim deim doktor bana aspirin folik vitamin verdi ama gebe kalınca durumuna bakarız dedi.Tahmini tedavi uygularız iğne gerekiyosa başlarız falan dedi.kuşkulandım şimdi,homozigot daha mı zor geçiyor,bu işin kuralı yok mu tahmini tedav nedr ya
kızlar bu homozigit heterozigot nedir.beni aydınlatırmısınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?