Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba öncelikle allah bebeklerimizi saglıkla kucagımıza almayı nasip eder inşallah...

benimde sezeryan olucak aspirini 31+3 te bıraktım normalde 30.haftada bıraktırıyordu ama hadi elindeki kutu bitsin öle bırak dedi dr um...aspirini kestiğimden beri iğnem aynı dozda hiç değişmedi cleaxan 0.4 iğneyide doguma iki gün kala kesecegimi söyledi...bebeğin kilosu gayet iyi gidiyor 34+1 de 2700 kg dı.

bende 2 haftada bir gidiyorum kontrollere beklenen dogum tarihim 29 ocaktı ama sezeryan oldugu için zaten bir hafta on gün erken alınıyor dr 18,19,20 ocakta olabilecegini söyledi bizde 20 ocagı düşünüyorduk zaten cünkü eşimin de o gün dogum günü allah izin verirse 20 ocak olcak...benide bir heycan bastı artık herseyim hazır dogum cantam bebişin cantası kıyafetlerini yıkadım ütüledim bebek sekerlerinide yaptırdım korkuyorum erkenden sancı falan olurmu diyede...benim oğlum olacak seninkinin cinsiyeti nedir?

allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin...

yazdıklarını okurken aramızdaki tesedüfler beni gülümsetti, ilki benimde nasipse oğlum olacak bebeğin normal doğum tarihi 14 şubat ama bizde eşimin doğum günü olan 7 şubatta olmasını istiyoruz:)Tabiki sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinler gerisi hiç önemli değil.

Aspirin konusunda ben çok kararsız kaldım. İlk tedaviye hacettepede Sinan hoca ile başladık ve o son haftaya kadar bildiğim kadarıyla aspirine devam ettiriyo ama şu an doğum nedeniyle İzmirdeyim ailemin yanında burdada bir profa gidiyorum ama o 32. haftada aspirini keselim dedi, nedenide doğumdan sonra bebekte kalp problemi yaşama ihtimalinin olması. Ben kararsız kaldım 1-2 hafta daha kullanıcam Ankaradaki hocanın görüşünüde alıcam.

Aslında son ana kadar yani doğuma kadar aspirin kullanan ve bebeğin kalbiyle ilgili sorun yaşayan ve/veya yaşamayan arkadaşlar aspirin kullanım konusunda tecrübelerini yazarsa çok memnun olurum. Bu konu gerçekten çok önemli bizim gibi aspirin kullanan gebeler için, bu kadar çok uğraş verirken açıkcası hiçbir konunun sallantıda kalmasını istemiyorum.

kızlar bana doktorum lekelenmem oldugu ıcın progestan hap verdi agız yoluyla alınaan yumusak kapsül.ama vajınal yolla almamın daha faydalı oldugunu soyledi.deniyorum denedıkten sonrada en az 1saat kadar ayagımı hafıfce kaldırıp uzanıyorum ancak ayaga kalktıktan bır sure sonra camasırıma akıntı seklınde gerı gelıyor uzunca bır sure ara ara devam edıyor.gunde 2kez alıyorum.doktoruma telefonla sordum hemsıresı ıyıce ıttırmenız lazım dedı.ıttırıyorum ama bı degsklık yok normal mi?basına gelen varmı?yoksa bende bır problem mı ?:44::44:var aklıma hersey gelıyor:27::26:

canım benim hiçççç aklına kötü bişi getirme.bende vajinal olarak kullandım.dediğin gibi çamaşırıma akıyodu ama hepsi akmıyo merak etme bide zaten onun amacı rahim ağzını korumak o yüzden aksada orda kalanda olur:))))
ama sen ne olur.çok araştırma yapma RABBİME teslim ol bide çok kafana takma.herkesin bünyeside farklıdır.ona iyi gelen sana farklı gelir.lütfen rahat ol.takma.öpüyorum meleğimi ve seni:)))

kızlar bugun kontrole gıttım 4haftalık.kese olusmus ama seklı bozukmuş yuvarlak degıl:43::43:sabahtan beri düşünmekten başıma ağrılar girdi 2 hafta sonra tekrr gıdıcem kalp atışı ıcın rabbim sana emanet:43:daha öncekilerde boyle olmamıstı:43::43:
sabır sabır ya sabır:)))sabret arkadaşım iyi olacak inşallah.ama steres yok.inanlara korku da yok inş.RABBİME emanet teslim kal:)

kızlar meryem suresini bende okudum.duaları isimle yapmanın daha efdal oldugunu biliyorum ama biz burada isimlerimizi bilmiyoruz ve nik lerimize göre dua etmek bana garip geldi hepinizi gönlümden tek tek gecirerek dua ettim.Rabbim şu mübarek günlerin gecelerin ahiret güneşi iki cihan serveri Peygamber efendimizin yüzü suyu hürmetine dualarımızı geri çevirmesin kucaklarımızı sağlıklı hayırlı evlatlarla doldursun AMİNNNNNNN....
canım benim istersen meaj atabilirsin.eet nicklerle komi oluyor.ismini mesajla gönder istediğin arkadaşlara:)

beni merak eden kader arkadaşlarım öncelikle özür dilerim sizleri habrsiz bıraktığım ve merak ettirdiğm için. ama çok kötüydüm uzaklaşmam gerekti. bu ayda adet oldum. geçen çarşamba günü lekelenmelerim başladı. pazarda kırmızılar geldi. bu ay çok umutlanmıştım . geçen pazardan beri psikolojiö berbat. doktora gittim. daha da kötü oldum. hamile kalamaman için bir sebe olduğunu düşünmüyorum diyorlar. sen stres yaptığın için olmuyor diye beni suçluyorlar. zaten kötü olan psikolojim bu suçlamalarla dibe vurdu. artık vücudum stres belirtiler gösteriyor. böyle devam edersem sanırım psikolojik tedaviyede ihtiyacım olacak. unutmka için elimden geleniş yapıyorum ama kendimi çok çaresiz hissediyorum . bu yüzden bakamadım uzun zamandır. şimdi bile hepsini okuyacak cesaretim yok . o yüzden nasılsınız bilmiyorum. umarım sizler için herşey yolundadır.

bu hafta adet dolayısıyle meryem suresini okuyamadım ama yarın okucam. dualarım sizinle kendimi iyi hissettikçe yazmaya ve takip etmeye çalışırım.

canım başta senin sağlığın yerinde olsun.inşallah herşey olur.valla doğumdan sonra hiç evlatlarım aklıma gelmedi.yani kendi canımın acısıyla meşguldüm.sen iyi ol herşey olur.stresin önemli olduğunu düşünüyorum lütfen bana kızma.valla bu ay hamilemiyim die steres yapan ark en sonunda es etti.pes ettiği ay hamile kaldı.ve şimdi kucağında darısı bize inşallah:)

sagol canım amiiinnn. allah razı olsun işimiz hamış kalmakla bıtmıyokı meltemcim 2haftadır oyle streslı korkuyla yasıyorumkı tadını cıkaramıyorum sımdı 2hafta nasıl sabredıcem bılmıyorum.acaba bu 2hafta sorunsuz gececekmı bır dunya soru var aklımda.bazen guzel bır hayal kuruyorum arkasından hemen yasadıgım kotu anılar gelıyor aklıma rabbım bır daha yastmasın.bebeklerımız cok saglıklı olsunlar sıkıca tutunsunlar sonra basucumuza konsunlar saglıcakla.dua edıyoruz rabbım gerı cevırmesın hosca kal tatlım

canım inşallah hiç bi sorun olmayacak içini ferah tut elinde olmuyo ama yinede takmamaya çalış

mltm2602
Hic kafana takma tatlim, taktikca daha kotu oluyoruz, bende oyleyim, Rabbimin izniyle hayirlisiyla bizde Hamile kalacagiz insallah..
O yuzden ne olur moralini bozma, yeterki dogru zamanda gelsin :-) eninde sonunda olacak insallah, sabirla bekliycez, bak Hannem sabirla ilgili cok guzel seyler yaziyor..onlari bir Yere yaz oku arada, Ben oyle yapiyorum, moral oluyor. opuyorum seni. Yalniz degilsin bak bizde senin durumundayiz, ve daha birchbark kisi ayni seyleri yasiyoruz. Guclu ol ve Bol Bol dua et.

yazdıklarını okurken aramızdaki tesedüfler beni gülümsetti, ilki benimde nasipse oğlum olacak bebeğin normal doğum tarihi 14 şubat ama bizde eşimin doğum günü olan 7 şubatta olmasını istiyoruz:)Tabiki sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinler gerisi hiç önemli değil.

Aspirin konusunda ben çok kararsız kaldım. İlk tedaviye hacettepede Sinan hoca ile başladık ve o son haftaya kadar bildiğim kadarıyla aspirine devam ettiriyo ama şu an doğum nedeniyle İzmirdeyim ailemin yanında burdada bir profa gidiyorum ama o 32. haftada aspirini keselim dedi, nedenide doğumdan sonra bebekte kalp problemi yaşama ihtimalinin olması. Ben kararsız kaldım 1-2 hafta daha kullanıcam Ankaradaki hocanın görüşünüde alıcam.

Aslında son ana kadar yani doğuma kadar aspirin kullanan ve bebeğin kalbiyle ilgili sorun yaşayan ve/veya yaşamayan arkadaşlar aspirin kullanım konusunda tecrübelerini yazarsa çok memnun olurum. Bu konu gerçekten çok önemli bizim gibi aspirin kullanan gebeler için, bu kadar çok uğraş verirken açıkcası hiçbir konunun sallantıda kalmasını istemiyorum.

gercekten cok sasırttın beni tesadüfe bak:))

ben dr uma aspirini neden 30. haftada bırakacagımızı bebeğin kalbinde sorun oluyomuş o yüzden mi değim de hayır hiçbir ilgisi yok dedi sadece dogumda kanama olmaması önlemek için erken bıraktıgımızı söyledi cünkü aspirin iğneden daha etkili bıraktıgında bile 1 hafta etkisi devam ediyor 30.haftadan sonrada heran dogum olabilecegi için bu haftada bıraktırıyoruz dedi.tabi ben 31+3 te bıraktım önceleri korktum ama allaha emanet ettim yavrumu o en iyisini bilir...

kan pıhtılaşması olan bir arkadasım var 2 ay önce dogum yaptı ona dr u 34 haftada bıraktırmış aspirini iğneyide 1 hafta önce her dr farklı seyler söylüyor bende anlamadım...

allah bebişlerimize sağlık versin kucagımıza almayı nasip etsin başka bişi istemiyorum inan..

kızlar beni hatırlıyormusunuz bilmem.en son 3-4 hafta önce buralardaydım ve hamileydim.3 hafta önce 6.haftalıkken düşük yaptım.gentik sonuçları temiz çıktı,doğsaymış kız olacakmış.ama anlamadığım bir durum var.lütfen bana yardımcı olun.
ilk düşüğümü geçen sene 2,5 aylıkken yaptım.genetik temiz çıkmıştı yine ve erkekti.sonrasında bende mthfr1298 homozgot olduğunu öğrendik ve dr bir dahakine clexane kullanacaksın dedi.
nerdeyse 1 sene sonra yeniden hamile kaldım.adetimi geçer geçmez hematoloğa gittim.hematolog sabahları 1 tane 100lük coraspin,akşamları da clexane 0,4 verdi.günü gününe her ilacımı aldım.önceki gebeliğimde hiçbir sulandırıcı almamama rağmen 2,5 aylık olan bebeğim,bu gebeliğimde ta en başından itibaren sulandırıcı kullanmama rağmen nasıl 6 haftalıkken devam edemedi de düşük oldu?

anlamıyorum kızlar yaa.ben napıcam bundan sonra?rahim yapım belli.yapılacak tüm testleri yaptırdım.başka bişey çıkmadı.neden neden diye düşünmekten kafayı yiyecek duruma geldim.nolur bana bişey yazın.

bu gebeliğimde dr um 6 haftalıkken bebek düştüğü için,büyük ihtimalle sağlıksız demişti.ve bu beni rahatlatıyordu.ama şimdi yine sağlıklı olduğunu öğrenince bir kez daha yıkıldım.
senelerce hamile kalmak için didindim durdum.şmdi ise bambaşka bir yerlerdeyim.bu kez de hamile kalabiliyorum doğal yoldan ama devamı gelmiyor.

Bende de 1298 homozigot var. Ben son seferinde igne kullandım sadece ve bu sefer 10. haftaya kadar gelmistik. O yuzden ignenin faydali oldugunu dusundum ama her hamilelik birbirinden farkli. Sonucta bu sorunu bilmeden sorunsuz bir sekilde cocuk doguran sonra ikinciyi dusundugunde dusuk yapan ve bu sorunu ogrenen insanlar var. Yani her hamileliğinin seyri farkli olabilir. Bizler ignenin ise yaramasini umit ediyoruz ama ne yazik ki bu isin bir garantisi yok. Hem baska tetikleyici seyler de olabilir henuz bilinmeyen. Yedigin yemekler, yaptigin ters bir hareket, agir kaldirmak, herhangi bir sey...Ben su anda neden diye dusunmekten en azindan bir sureligine vazgectim. Cunku doktorlarin bile (sadece bizim gittiklerimiz degil dunyadaki tum doktorlarin) henuz bilmedigi bir konuda bizim bir sey bilmemiz, bir neden bulmamiz veya doktorlarimizdan sorularimiza ve sorunlarimiza cevap beklememiz anlamsiz. Bir dahaki sefere her seyin yolunda gidecegini ummaktan baska sanirim bir caremiz yok. Doktorum buyuk ihtimalle saglikli cikar genetik sonucu, neden yine pihtilasmadir, bir dahaki sefere dozu 2 katina cikaracagiz dedi. Baska diyecekleri birsey yok zaten. Cunku baska bir tedavi bulunamadıgı surece ignenin dozu disinda oynayabilecekleri herhangi birsey yok! Bi de bana diyetine cok dikkat et diyor, homosistein seviyem normal sınırlarda olmasına ragmen daha da asagıya cekmeliyiz dedi. Sen metionin diyeti yapiyor musun?

Kizlar kullandiginiz progesteron fitil'in ismi nedir acaba? hapi fitil kadar etkili degilmis diyorlar, fitil'in adini merak ediyorum gunun birinde lazim olur belki

Progestan kullanmıstım ben, hapini fitil olarak kullandım. Fitil olarak kullanmak daha etkili mi bilmiyorum ama agızdan alırsan yan etkileri daha cok oluyormus diye duymustum.

selam kızlar bu topiğe girmeyeli uzun süre oldu

benimde başımdan geçenler sizden farklı değil

2007 5 haftalık düşük
2008 de 2 aylık gelişemedi ve kalbi durduğu için kürtaj
2010 da kimyasal gebelik
2011 de dış gebelik ve amiliyat la sağ tüpüm alındı

2.inci gebeliğimden sonra yapılan araştırmalarda faktör v lıden mutasyonu heterozigot taşıyıcısı pritein s düşüklüğü
son iki gebelik öncesi aspirin hamile kalınca 0,4 lük clexan kullandım ama hiç bir işe yaramadı malasef ,,, şimdi dinlenme süresindeyim 1 sen korunmayı düşünüyorum ilk önce kendimi hazırlalamam lazım çok yıprandım en son dış gebelikte 10 gün hastanede yattım iğne olmama rağmen kese patladı acil amiliyat iç kanama geçiriyordum çok korkuyorum şimdi

İZMİRDE OTURUYORUM ŞİMDİ İYİ BİR DOKTOR ARAŞTIRMASINDAYIM SAİT YÜCEBİLGİNİN İSMİNİ ÇOK DUYDUM .. İZMİRDE OTURUP RİSKLİ GEBELİK DOKTORUNA GİDEN VARMI LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZÇÇ

canim kirkbir kere masallah seni gorunce cok heycanlandim cunku bende sinan hocanin hastasiyim ben gebelivin cok basindayim. Acaba senin mutasyonun neydi ve gebeliginin ilk donemi nasildi bana bilgi verirsen cok sevinirim

canım hayırlı olsun.RABBİM hayırlısıyla tamamına erdirsin.göz açıp kapayıncaya kadar hamileliğin bitsin bebişin kucağına gelsin:)))))))))

ne olur moralini yüksek tut.kafana herşeyi takma.iğne ilaç da kesin çözüm değil.burda okuduklarımdan sonra bu kanıya vardım.sen şuan hamişliğini belli süre unut.belki diyeceksin ki söylemesi kolay ewet haklısın söylemesi kolay ama bende bazı şeyleri yaşamasaydım böle demezdim.ALLAHA teslim ol,kalbini ferah tut,dua edelim.güzel olsun.

Rabbim, bana bir beşer dokunmamışken, nasıl bir çocuğum olabilir?" dedi. (Fakat) Allah neyi dilerse yaratır. Bir işin olmasına karar verirse, yalnızca ona "ol" der, o da hemen oluverir." (3/47)

Bilin ki, mallarınız ve çocuklarınız ancak bir fitnedir (imtihan konusudur.) Allah yanında ise büyük bir mükafaat vardır. (8/28)

canim kirkbir kere masallah seni gorunce cok heycanlandim cunku bende sinan hocanin hastasiyim ben gebelivin cok basindayim. Acaba senin mutasyonun neydi ve gebeliginin ilk donemi nasildi bana bilgi verirsen cok sevinirim

senin bebeşinde hayırlı olsun allah sağ sağlim kucağına almayı nasip etsin. Ben MTHFR 677 ve 1298 heterezigotum bunun yanında hoşimato tiroid de var. Sinan hocanın tadavisine hamile kalmadan başladım, önceleri diyet coraspirin ve vitaminle başladık, hamile kalınca clexane 0,2 ilave oldu. Ben de ilk başta çok tedirgin başladım Sinan hoca hamile olduğunu kimseye söyleme durum neyi gösterecek bilmiyoruz demişti. Bende nerdeyse ilk 3 ay kimseye söylemeden durdum. Hep dinlendim, diyete harfiyen uydum Sinan hoca ne dediyse aynen yaptım.
Tayin nedeniyle Ankara da bulunduğumuz için 5. ayda İzmire döndüm ve kontrollere burda devam ediyorum artık. ama keşke ankarada olsaydım çünkü ben sinan hocaya çok güveniyorum, şu an ankaraya gidip hocaya muayene olmak benim için çok riskli çünkü uçak seyahati burdaki doktorum önermiyor:( İşallah sağ sağlim oğlumu kucağıma alırım, darısı tüm bebek isteyenlerin başına.

nasılsınız.ben hafta sonu annemlere gittim.dönüşte ise otobüste üniv arkadaşımı gördüm.yanında ise kocaman bir kızzzz:)4 yaşında falan.aslında üniv bitireli 4yıl oldu ama ark 4.sınıfta hamileydi:)eşime gelince bende istiyorum dedim:(anlayacağınız yine evlat hasreti depreşti.ama eşim bana bi söz vermişti hamileliğinde sigarayı bırakcam demişti.ve sözünü tutmadı bense geçirdiğim hamilelikler sonucunda bebğimi kucağıma alamadım.eee tıbben de bi rahatsızlıkçıkmadı sayılır hamd olsun.eşime dedimki artık sen kesin bırakmadan asla bebk düşünmeyeceğim dedim veeeeeeee bende yemin ettim.ewet yanlış yaptım biliyorum ama aklıma da gelmiyor değil.acaba bu sebepten mi RABBİM sınıyor die.biz bunca şeyi yaşadıktan sonra elimizden gelen herşeyi yapmak istiyoruz.bu yüzden RABBİMİN izniyle hamileliği düşünmem birazda eşime bağlı.

dün yine sordum ne zaman düşüneceğiz die inşa yakın zamanda dedi:)elindekini bırakacakmısın dedim?inşallah dedi.bu kadar sigara tiriyakisinden bunu duymak bile bi adımdır die düşünüyorum:)+

2007 5 haftalık düşük
2010 da kimyasal gebelik

2.inci gebeliğimden sonra yapılan araştırmalarda faktör v lıden mutasyonu heterozigot taşıyıcısı pritein s düşüklüğü
son iki gebelik öncesi aspirin hamile kalınca 0,4 lük clexan kullandım ama hiç bir işe yaramadı malasef ,,, şimdi dinlenme süresindeyim 1 sen korunmayı düşünüyorum ilk önce kendimi hazırlalamam lazım çok yıprandım en son dış gebelikte 10 gün hastanede yattım iğne olmama rağmen kese patladı acil amiliyat iç kanama geçiriyordum çok korkuyorum şimdi

İZMİRDE OTURUYORUM ŞİMDİ İYİ BİR DOKTOR ARAŞTIRMASINDAYIM SAİT YÜCEBİLGİNİN İSMİNİ ÇOK DUYDUM .. İZMİRDE OTURUP RİSKLİ GEBELİK DOKTORUNA GİDEN VARMI LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZÇÇ

çok geçmiş olsun allah bu acıların tekrarını nasip etmesin, bir an önce sağlığına kavuşmanı dilerim. Ben İzmirdeyim burda prof Dr Ata Önvural'a gidiyorum. Her gittiğimde 1 saat ultrasonla bakıyor uzun uzun herşeyi inceliyor ve sana 5 yaşındaki çocuğa anlatır gibi gebeliğinin bulunduğu aşamada yapman gerekeni anlatıyor. Zaten kendisi DEÜ de hoca bu nedenle ders anlatır gibi ultrasonda gördüğü herşeyi tek tek anlatıyor.

Ancak ben ilk tedaviye Ankarada başlamıştım Ata hocaya 5. aydan itibaren gitmeye başladım kendisini de bana eşim önerdi, eşimin fakültede hocasıymış ve 5. ay da başladığım için bana extra bir tedavi uygulamadı nedeninide sen zaten bir tedaviye başlamışsın buna devam etmemiz gerekiyor dedi. bu tavrıda beni rahatlattı çünkü başka bir doktor hemen ilaçlarımı değiştirmeye kalkmıştı. Umarım senin içinde faydalı olur.

Kızlar yazdım ama kimse cevap vermedi :-( lütfen izmirde hangi doktora gidiyorsunuz ..

Sait yücebilginin ismini çok duydum .. Tedavi olan varmı

lütfen acilll cevap verirmisiniz...

Kızlar yazdım ama kimse cevap vermedi :-( lütfen izmirde hangi doktora gidiyorsunuz ..

Sait yücebilginin ismini çok duydum .. Tedavi olan varmı

lütfen acilll cevap verirmisiniz...

canım bende kan pıhtılaşması olduğumu yeni öğrendim. ismini çok duyduğum için cuma gününe sait beyden randevu aldım ilk defa gidicem bakalım cuma günü nasıl geçecek ona göre yazarım.

2007 5 haftalık düşük
2010 da kimyasal gebelik

İZMİRDE OTURUYORUM ŞİMDİ İYİ BİR DOKTOR ARAŞTIRMASINDAYIM SAİT YÜCEBİLGİNİN İSMİNİ ÇOK DUYDUM .. İZMİRDE OTURUP RİSKLİ GEBELİK DOKTORUNA GİDEN VARMI LÜTFEN BANA YARDIMCI OLURMUSUNUZÇÇ[/QUO
yaşadığın kayıpların için geçmiş olsun protein s değerin kaç

Back
X