merhaba öncelikle allah bebeklerimizi saglıkla kucagımıza almayı nasip eder inşallah...
benimde sezeryan olucak aspirini 31+3 te bıraktım normalde 30.haftada bıraktırıyordu ama hadi elindeki kutu bitsin öle bırak dedi dr um...aspirini kestiğimden beri iğnem aynı dozda hiç değişmedi cleaxan 0.4 iğneyide doguma iki gün kala kesecegimi söyledi...bebeğin kilosu gayet iyi gidiyor 34+1 de 2700 kg dı.
bende 2 haftada bir gidiyorum kontrollere beklenen dogum tarihim 29 ocaktı ama sezeryan oldugu için zaten bir hafta on gün erken alınıyor dr 18,19,20 ocakta olabilecegini söyledi bizde 20 ocagı düşünüyorduk zaten cünkü eşimin de o gün dogum günü allah izin verirse 20 ocak olcak...benide bir heycan bastı artık herseyim hazır dogum cantam bebişin cantası kıyafetlerini yıkadım ütüledim bebek sekerlerinide yaptırdım korkuyorum erkenden sancı falan olurmu diyede...benim oğlum olacak seninkinin cinsiyeti nedir?
allah hepimize kolay dogumlar nasip etsin...
yazdıklarını okurken aramızdaki tesedüfler beni gülümsetti, ilki benimde nasipse oğlum olacak bebeğin normal doğum tarihi 14 şubat ama bizde eşimin doğum günü olan 7 şubatta olmasını istiyoruz:)Tabiki sağlıklı bir şekilde dünyaya gelsinler gerisi hiç önemli değil.
Aspirin konusunda ben çok kararsız kaldım. İlk tedaviye hacettepede Sinan hoca ile başladık ve o son haftaya kadar bildiğim kadarıyla aspirine devam ettiriyo ama şu an doğum nedeniyle İzmirdeyim ailemin yanında burdada bir profa gidiyorum ama o 32. haftada aspirini keselim dedi, nedenide doğumdan sonra bebekte kalp problemi yaşama ihtimalinin olması. Ben kararsız kaldım 1-2 hafta daha kullanıcam Ankaradaki hocanın görüşünüde alıcam.
Aslında son ana kadar yani doğuma kadar aspirin kullanan ve bebeğin kalbiyle ilgili sorun yaşayan ve/veya yaşamayan arkadaşlar aspirin kullanım konusunda tecrübelerini yazarsa çok memnun olurum. Bu konu gerçekten çok önemli bizim gibi aspirin kullanan gebeler için, bu kadar çok uğraş verirken açıkcası hiçbir konunun sallantıda kalmasını istemiyorum.