Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canim seni merak ediyorum hemisligin nasil gidiyor doktor kontrolun ne zaman

sagol canım benım cavabın ıcın.doktor randevuma10gun var.ben ilçede kalıyorum calıstıgım ıcınde ıle gıdemıyorum hafta ıcı.oyuzden burda radyolojı uzmanı bır velım var ondan rıca edecegım kesenın duzgun olup olmadıgına bakacagz((dua edıyorum canım baska yapabılecegım bır sey yok rabbım hayırlı olanı versın gonlumuzu de ona razı eylesın.
12m:sen nne yaptın doktora gıttınmı 3.gunu gıdecektın sanırım...
selın senın nasıl gıdıyor canım ne kadarlık olmustu bebısın

geçmiş olsun canım.bende mthfr heterozıgot var.bende trakyadayım.edirneye gidiyorum kontrollere.edirne yakınsa sana yardımcı olabilirim.gebelikten önce sadece folik asit kullandım.gebelikte ise coraspin,kalp atışı başlayıncada cleaxane 0.4 başladım.şükürler olsun şuan iyi gidiyor Allahın izniyle.ama hiç bişeyin garantisi yok.dualarınızı eksik etmeyin.

canım sonuçlarda ne çıktı?hangi ilaçları alıyorsun?inşallah bebeğini de kucağına alırsın...

mrb elendil85 sonuçlarımı kendim göremedim şu an postada geliyor o zaman yazabilirim ama ablamın okuduğuna göre faktör v normalmiş onun dışında tüm genetik mutasyonlar heterozigotmuş,doktorda telde protein c eksikliğide var dedi.bana folibol,elevit,benexol verdi ,hamilelik olana kadar bunlar önlem açısından yeter dedi.bakalım hayırlısı adete 2-3 gün kalada kan testeni yaptır beni ara dedi.artık çok dikkatli olmak gerekiyor sanırım.hakkımızda hayırlısı insanın aklına gelmeyen başına geliyor.

bu arada benim gittiğim prof riskli gebelikler hususunda baya uzman bir kişi.ben ilk muayeneye gittiğimde benim vajinal ultrasonuma bakarken sizde büyük ihtimal kan pıhtılaşması var çünkü rahmi besleyen kılcal damarlar direnç gösteriyor dedi.damalrda anormallik olduğu zamanda ultrason makinası ötüyordu siren gibi.ama tabi kan sonuçlarıyla kesinleştirmemiz lazım dedi.ve kan sonuçlarındada çıktı.bakalım nasıl bir süreç bekliyor bizi

kime gidiyorsun canım sonuçların çıkınca bizimle paylaşırmısın

kime gidiyorsun canım sonuçların çıkınca bizimle paylaşırmısın

mrb nigar50 ben kayseri'de Mustafa Başbuğ'a gittim.sonuçlarım çıktı ancak elime ulaşmadı ulaşınca tabi ki paylaşırım.nigar50 sende nevşehirde oturuyorsan ve böyle bir durumun varsa kayseriye gidebilirsin çünkü tüm çevre illerden o doktora geliyorlarmış.ben kayseride oturmuyorum ama ailem orda olduğu için arkadaşımın tavsiyesi üzerine gittim iyiki de gitmişim.gerçi kafam rahatladı mı hayır şimdide hamile kaldıktan sonra nasıl olacak nasıl takip edilecek takip edecek doktor bulabilecekmiyim kafamda bir sürü soru işareti var.

canım bende mustafa başbuğa gittim bütün tahlillerim yapıldı kanda pıhtılaşma çıktı iğne kullanmama rağmen düşük oldu bilgili bir doktor benim durumum biraz farklı canım ilk gebeliğimde preeklemsi geçirmiştim riskli bir durum tekrar preeklemsi geçirme ihtimalimi söyledi nasıl cesaret edeceğim bilemiyorum gelişmeleri paylaşalım canım

nigar cahilliğime ver preeklemsi ne oluyor?çok geçmiş olsn bu arada.senin hiç çocuğun yok mu?ben seni formların birinde yine görmüştüm o zamanda yazışmıştık sanırım şu 5 günde 5 kilo olayındaydı galiba.pıhtılaşmada bana adetin gelmeden 2-3 gün önce test yaptır kanda poztif olursa beni ara dedi.sana da mı öyle demişti.hemen iğneye mi başlıyor?işin kötüsü ben sürekli ona gidemeyeceğim çünkü bulunduğumuz yer kayseriye 500 km sürekli git gel hem riskli hem izin açısından sıkıntılı bakalım artık hamilelik olursa başka bir doktor bakarız.

canım, çok teşekkür ederim. Tüm testler ve kontroller için Edirneye gidiyorum ben de. Gebelikte de ultrason için Cenk Sayın'a gitmiştim. Sen kontrol için kime gidiyorsun?

canım, çok teşekkür ederim. Tüm testler ve kontroller için Edirneye gidiyorum ben de. Gebelikte de ultrason için Cenk Sayın'a gitmiştim. Sen kontrol için kime gidiyorsun?

bende Cenk Sayına gidiyordum ama fakülteden ayrıldıktan sonra gitmedim ona.özele geçti.fakülteye devam ediyorum.ekol'e de giden tanıdığım var çok memnunlar,ikisi doğum yaptı..doktorun ismini bilmiyorum,istersen öğrenirim.

sayfamızda hiç heyecan yok ya kimse de yazmıyor.hamişler yazsa da okusak neler oldu merak ediyoruz.yeni hamileler kalp atışlarını gördüler mi?diğer sayfalara baktımda hamileliğini yeni öğrenenler ne komik geliyorlar.yorum yazmak istiyorum ama elim gitmiyor.sanki hemen doğurdular da bebekleri kucaklarında.öle rahat öle rahatlar ki çift çizgiyle iş bitseydi şubatta doğum yapıyordum ( dünya onlara güzel.yoksa ben mi çok acımsızım.

çok zor bir durum.ilk gebelik kaybından sonra kan pıh. teşhisi konmadı mı..en azından derdinin ne olduğunu öğrendin.ben de 16. hafta bebeğimi kaybetmiştim.şimdi iğne ve asprinle 22. haftadayım ama hala korkularım var.Allah hepimizin yardımcısı olsun.

nigarcım benim kan pıhtılaşması raporumda genelde 2. ve 3.trimesterde yani ilk üç aylık dönemden sonraki ve ileriki gebelik dönemlerinde düşüklere neden olur yazıyor.bence tam tersi çok küçük haftalarda gebelik kaybı varsa başka bir faktör aranmalı.çünkü çok küçükken kan pıh olsa bile çocuğu besleyecek kan akışı sağlanıyor ama ileriiki haftalarda sorun oluyor.

evet canım diğer topikler çok heyecanlı.öyle hamile olabilmek için neler vermezdim hamile kaldıkları an başlıyorlar kaç kilo aldık, bebeğin odası nasıl olsun.ben şu an 22. haftadayım ama korkular içinde yaşıyorum.bebişime hazırlık bile yapamıyorum.kilo almışım almamışım hiç umrumda değil..ne kadar şanslı olduklarını bir bilseler:))

kızlar testlerim elime ulaştı.
protein s aktivitesi :91 (60-130)
kortizol :12,10
immünüloji
antinükleer antikor (FANA) : SINIR DEĞER (1 AY SONRA TEKRAR YAPTIRIN YAZIYOR.)
endemisyum antikoru (EMA) :NEGATİF

şimdi antinükleer sınırda ne demek.bi arkadaşımız vardı bağışıklık testleri yaptıran kimdi hatırlayamıyorum.onda vardı sanırım.ne yapılabilir??

canım, önceki mesajında korkuların olduğunu yazmışsın...Yaşadıklarından sonra bu durum çok doğal...Yine de Lütfen kötü şeyler düşünmemeye çalış, kaygıları bi kenara bırak, sağlıklı doğacak bebeğine ve kendine odaklan. Hatırladığım kadarıyla kontrollerini oluyorsun. Geçmişi unutmaya çalış ve gelecek güzel günleri düşün.

Pıhtılaşma bozukluklarına gelince, haklısın. Pıhtılaşma boz. rahim içi gelişme geriliklerinden, 2. ve 3 trimester yani ileri dönem gebelik kayıplarından sorumlu oluyor. Benim ilk gebeliğim (6. haftada düşükle sonuçlanan) miyom ameliyatımdan 2 ay sonraydı, doktorum rahim henüz iyileşmeden hamile kaldığım için düşük olduğunu söyledi. Gerçi haklıydı da, çünkü o düşükte ne zamanki embriyo rahme yerleşmeye başladı, inanılmaz kasılmalarla kanamam başlamıştı.

22. haftadaki kaybımın nedeni olarak da pıhtılaşma bozukluğu denildi. SAT'a göre 22 haftalık olan fetus, doğduğunda 19 hafta ile uyumluydu zaten, Nerden baksan 3 hafta gerideydi, büyüyememişti.

Öğrenebilirsen çok sevinirim canım. Fakülteden memnunsan oraya da gidebilirim. Önemli olan riskli gebelikler konusunda tecrübeli birini bulabilmek. Ben Ankara'dan bu yıl buraya yerleştim, ve neresi iyidir bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…