Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canlarım merhaba işlerin yoğunluğundan bu ara girme imkanım olmadı umarım hepinizin moralleri yerindedir:):) benim tahlillerimin hepsi çıktı bebek materyali temiz, kromozom analizi temiz, immunoloji testleri negatif, protein C ve S ve homosistein normal aralıklarda...yarın doktora gidip tekrar konusacagız o baska neler yapmamızı önerecek bakalım...bir sağlık arkadasım 10.haftalıklaradki kayıplarda progestronunda etki edeceğini söyledi belki bu sefer progestronada başlarız hayırlısı biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz....sık sık Kuran okuuyup sizlerede dua ediyorum tek huzuru suan onda buluyorum...Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda yüzlerimizi güldürsün...

trombofili testleri yapılmadı mı?ben de immünoloji testleri yaptırıcam.hangi testleri yaptırdın canım?

merhaba kızlar doktordan geldim normalde sat a göre bugun 6+1 günlük olması gerekiyodu doktor bebeği görürüz dedi utrasondan baktı kese var ama bebiş gözükmedi istersen vajinal utrsondan bakalım istersende 1 hafta sonra tekrar gel dedi bende 1 hafta sonra gelirim dedim kalp atışını duyamadık yani ultrasona göre bir hafta geri 5+1 günlük çıktı kalp atışının duyulmaması normal ama satla uyumlu degil kafama takıldı biraz hayırlısı bakalım bide dün akşam kanamam başlamıştı böle baya adet başlarkenki gibi kırmızı kahve lekelenme oldu onuda söyledim ilaçlardandır dedi progestan hapa devam et dedi bide progestanın iğnesinden yazdı 1 damla dahi kan görsen bu iğneyi hemen yaptır dedi herhangi bi diyet yapmam gerekmi dedim kırmızı et fazla tüketme bol mandalina portakal limon tüket dedi öteki perşembe tekrar gitcem kalp sesi için inşallah herşey yolundadır

sen benden öndesin sana sorayım dedim.tetenoz aşısı oldun mu?doktorun ne dedi?olduysan kaçıncı haftada?bir zararı yoktur sanırım.sağlık ocagından arıyorlar yapalım diye.doktor kontrolüm 12 gün sonra sormadım.teldende ulaşamadım.şimdiden teşekkürler.
canım ben ilk hamileliğimden biliyorum toplam 5 doz bu 5 dozu tamalarsan ömür boyu koruyuculuğu varmış bidaha hiç gerek kalmıyacak ben hepsini tamamlamıştım iki doz hamileyken ama kaçıncı haftlarda oldugu tam aklımda kalmamış diğer 3 doz da bir sene arayla doğumdan sonra sağlık ocakları yapıyo
inşş canımm.artık öyle korkuyorum kı ultrasyonda bakarken doktor oılumsuz bişey dıyecek dıye...:( rabbım korktugumuza ugratmasın bızleri,bizlerde mutlu sonlara ulasacagız ınanıyorum ben

canım çok sevindim pıtpıtları duymuşsun darısı bana inşallah senin sat ayın kaçı
ay aynen bende saki kötü bişey diyecek diye ödüm kopuyo ultrason ekrarına bile bakmadım doktorun agzına bakmaktan ne diyecek diye bi ara bi yutkundu hah tamam kötü bişey diyecek diyom ay iyice paranoyak olduk

Son düzenleme:
merhaba kızlar doktordan geldim normalde sat a göre bugun 6+1 günlük olması gerekiyodu doktor bebeği görürüz dedi utrasondan baktı kese var ama bebiş gözükmedi istersen vajinal utrsondan bakalım istersende 1 hafta sonra tekrar gel dedi bende 1 hafta sonra gelirim dedim kalp atışını duyamadık yani ultrasona göre bir hafta geri 5+1 günlük çıktı kalp atışının duyulmaması normal ama satla uyumlu degil kafama takıldı biraz hayırlısı bakalım bide dün akşam kanamam başlamıştı böle baya adet başlarkenki gibi kırmızı kahve lekelenme oldu onuda söyledim ilaçlardandır dedi progestan hapa devam et dedi bide progestanın iğnesinden yazdı 1 damla dahi kan görsen bu iğneyi hemen yaptır dedi herhangi bi diyet yapmam gerekmi dedim kırmızı et fazla tüketme bol mandalina portakal limon tüket dedi öteki perşembe tekrar gitcem kalp sesi için inşallah herşey yolundadır

leylacım benimkide öyle olmuştu muhtemelen geç döllenmedir bana alttan bakmıştı o şekilde görmüştük aklına kötü şeyler getirme progestanı kullanmaya devam et allahın izniyle birşey olmaz inşallah

1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,(tuba)
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur

Meryem suresini ve yasini şerifi bu isimlere okudum.Allah dualarımızı kabul eder inş.hamile olmayanlara tez zamanda hamilelik, hamile olanlara da hayırlısıyla çocuğunu kucağına almak nasip olur inş.
kızlar yarın doktor kontrolüm var.siz de dualarınızda beni unutmazsanız çok mutlu olurum;)) umarım yarın doktordan iyi haberlerle dönerim.

canım, önceki mesajında korkuların olduğunu yazmışsın...Yaşadıklarından sonra bu durum çok doğal...Yine de Lütfen kötü şeyler düşünmemeye çalış, kaygıları bi kenara bırak, sağlıklı doğacak bebeğine ve kendine odaklan. Hatırladığım kadarıyla kontrollerini oluyorsun. Geçmişi unutmaya çalış ve gelecek güzel günleri düşün.

Pıhtılaşma bozukluklarına gelince, haklısın. Pıhtılaşma boz. rahim içi gelişme geriliklerinden, 2. ve 3 trimester yani ileri dönem gebelik kayıplarından sorumlu oluyor. Benim ilk gebeliğim (6. haftada düşükle sonuçlanan) miyom ameliyatımdan 2 ay sonraydı, doktorum rahim henüz iyileşmeden hamile kaldığım için düşük olduğunu söyledi. Gerçi haklıydı da, çünkü o düşükte ne zamanki embriyo rahme yerleşmeye başladı, inanılmaz kasılmalarla kanamam başlamıştı.

22. haftadaki kaybımın nedeni olarak da pıhtılaşma bozukluğu denildi. SAT'a göre 22 haftalık olan fetus, doğduğunda 19 hafta ile uyumluydu zaten, Nerden baksan 3 hafta gerideydi, büyüyememişti.

Allah bundan sonraki gebeliğinde sonuna kadar gitmeyi nasip eder inş.evet canım korkularım var ve bunları atamıyorum içimden.kaygılanmak belki daha kötü ama heran bişey olacak endişesi çok zor.umarım hepimiz bebeklerimize kavuşuruz.

KIZlar bende de mthfr c677t heterozigot çıktı :(
hergün iğne yapacaksın dedi
ama tehlikeli değil diğerleri faktör 5 daha tehlikeli dedi doğru mu sizce ??

canım benim evet faktör 5 e göre mutasyonun daha hafif ama kan pıhtılaşması öyle bişeyki mutasyonun en zararsızı olsa bile bebeğini kaybede biliyosun. evet iğne kullanacaksın bende mthfz 1298 hoomozigotum ve hamile kalırsam günde 2 kez clexan 0.4 kullanıcam

leylacım canım tebrik ederim ama merak etme üzülmede stresde yapma geç döllenmiştir normaldir sen bebeğinle hep konuşki sana sımsıkı tutunsun canım benim inş. herşey yolunda olucak sen merak etme dualarımdasın

1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,(tuba)
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur

Meryem suresini ve yasini şerifi bu isimlere okudum.Allah dualarımızı kabul eder inş.hamile olmayanlara tez zamanda hamilelik, hamile olanlara da hayırlısıyla çocuğunu kucağına almak nasip olur inş.
kızlar yarın doktor kontrolüm var.siz de dualarınızda beni unutmazsanız çok mutlu olurum;)) umarım yarın doktordan iyi haberlerle dönerim.
saol canım Allah razı olsun okumuşsun allah kabul etsin inş.

ben de ,kan pıhtılaşmasını öğrenmeden önce 3 tane düşüğüm oldu. şimdi 13 haftalık hamileyim aspirin ve claxane 4000 kullanıyorum,ama korkularım var 3 tane dr gittim hepsi çok rahatlar bense çok endişeli etrafımdan kan sulandırıcı yaptıranların haftada ayda kan trombositlerine(pıhtılaşma sayılarına ) bakılıdığını duyuyorum, benden hiç öyle bişey istemediler,aranızda benim durumumda olanrın bu konudaki dr. görüşlerini merak ediyorum. birde balık yiyeemediğim için balık yağı kullanmak istiyorum ama balık yağlarının kan sulandırma etkisi olduğundan kullanmaya korkuyorum, yani fazla sulanma olurda kanama yapar diye,dr okadar rahat ki kullanabilirsin dedi hatta içinde a vitamiini olan olan basit bir balık yağı yazdı,oysa hamilelerin içinde a vitamni olan balık yağlarını kullanmaları sakıncalıdır çocuğa,bu konuda deneyimi olan varmı?

ebrucum ben de hem clexan hem coraspin hem de balık yağı hapı(marinkap) kullanıyorum.doktor kullan dediyse korkma bence.doktorlar genelde pıhtılaşma olduğunu öğrenince iğne veriyor ve sonra sayım yapmıyorlar.benim de öyle bir değerlendirme yapılmadı.

sen benden öndesin sana sorayım dedim.tetenoz aşısı oldun mu?doktorun ne dedi?olduysan kaçıncı haftada?bir zararı yoktur sanırım.sağlık ocagından arıyorlar yapalım diye.doktor kontrolüm 12 gün sonra sormadım.teldende ulaşamadım.şimdiden teşekkürler.

sevisevcim ben de bu konuda bilgisiz ve kararsızım.yarın doktor kontrolum var.eğer diğer konulardan sıra gelir ve unutmazsam soracağım bu aşı olayını.eğer bilgi edinirsem sana haber veririm.

herkese günaydın arkadaslar,benm de gecen hafta keseyı görmustuk doktor ıkı hafta sonra gel demıstı dayanamadım dun gıttım.dun 6 haftalıktı.karından kalp atısını duyamadı ben cok üzüldum,ıstersen bı de alttan bakalım daha kolay gözukur dedı,ıcımde süphe olmasın dıye baktırdım,gec döllenmıs olabılır ama kalp atısını gördu haftaya karından tekrar baklım dedı.benımde dedıgınız gıbı artık hıcbısey umrmda degıl saglıklı olsun da herşey sonradan da alınır,hepımız bu sevıncı cok büyük yaşayamıyrz rabbım bızlerınde yüzünü güldürsün inş.
iğnelere devam,coraspırın folık asıt.progestan uyku yapıyr demıstım cvp veren arkadaslara da teskkur ederım ama bana gunde 3 kere yazmıs doktor o yuzden mecbur işe gıderkende alıyrm ve gunum hayalet gıbı gecıyr uykulu uykulu.dıger hafta ıkıye düşürelim dıyecem doktora artık...

ben de progestanı günde 3 kullanıyorum.beni de çok kötü yapmıştı.artık kafamı kaldıramıyordum bir de halsizlik yaptı.doktorum aynı hapı fitil olarak at dedi. yaklaşık iki aydır öyle kullanıyorum.istersen sen de doktoruna danış hapı fitil olarak at.

canım korkma genellikle 6. haftada kalp atımı alttan duyuluyor.keşke alttan baktırıp içiini rahatlatsaydın.kanama ve lekenme için de endişelenme.benim ilk haftalarım da kanama lekelenmelarle geçti.bizim hastalıklarda bu normal oluyor artık.kendini yıpratma.inş her şey iyi olacak.

RABBİM hepimize nasip etsin hayırlı sağlıklı evlatlar:)
1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-serpil
5-meltem
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-birsen
10-hayel1
11-sunisa
12-sevil
13-umudum_31
14-tuba
15-tgbesr
16-Bengü
17-DOĞAY
18-EYLÜL_06
19-umudum24
20-elendil85
21-caco
22-btl17
23-mutlucan123
24-leyla21
25-hülyaemrah
26-ddilek
27-kvrck
eğer ismini yazıpta unuttuğum ark varsa tekrarlayabilirlermi?
isteyen perş isteyen cuma akşamı okuyor ve bu isimlere ve sonra istediklerine dua ediyor inşallah.dualarımız RABBİM katında makbul olsun inşallah

hadi arkadaşlar umutsuzluk yok.RABBİM den umudumuzu kesmiyoruz.hz musanın kıssasında olduğu gibi ısrarla ,umutla,inançla dua ediyoruz.hastalıklarımıza da fazla takılmayalım.RABBİM şafi sıfatıyla istediği an şifa verebilir bu yüzden hastalıklara takılmayalım

uzun zamandır giremiyordum. inşallah güzel haberler vardır. bu arada kortizon kullanmama rahmen kilo vermeye başladım sonunda. birde yıllar sonra grip oldum cayır cayır yandım ateşim 40 derecelere çıktı ama ben yinede sevindim bağışıklığım gerçekten baskılanmış. hala öksürüyorum ama gün geçtikce azalıyor. önümüzdeki ay rahim filmi çektirip testlerimi tekrarlıycam. herşey yolunda giderse mart ayında bırakıcam korunmayı.

kızlar yine misafirim var yatılı eşimin amcası eşi ve çocukları gelemiyorum malesef ama bu yatılı misafirim bizden arkadaşlar ilk 3 sene çocuğu olmamış sonra 2 tane düşmüş 3.boş gebelik 4.bebeği 4.5 aylıkken ölü doğum yapmış şimdi biri beş biri 3.5 yaşında iki tane yaramaz oğlu var ve benim yanımda sürekli canım benim canım canım oğlum diyip duruyor aslında seviniyorum mutasyonu hangi gendeymiş bilmiyorum ama homozigotmuş yinede o çocuklara kızması beni kahrediyo ağzımdn bebeğim yapma etme dedikçe gözüme gözüme bakıyo ben artık ben pes ediyorum kızlar yoruldumm bunları yaşamaktan yoruldum çekip gidesim var ama bazende kalıp mücadele edesim biliyorum beterin beteride var ya hani nerde karanlık gecelerin sabahları......................................
canım benim seni çok iyi anlıyorum benim görümcem küçük oğlunu her öpüşünde şapır şupur böle baka kalıyorum ama onların kasıtlı yaptıklarını düşünmüyorum.sen de öle düşün onlara da hak ver sevgisi çok büyük sanırsam evladın:(((inş bizde o günleri görcez ve belki bizde anlamayacağız o zaman evlat hasreti çekenleri.yani yaramız kapanmış lcak.ben hep şunu derim RABBİMİN bize verdiği en büyük nimet unutmak ama kötü tarafıda yaşananları çabuk unutup ibret almamak.diyeceğim oki canım benim rahat ol inş bizde göreceğiz.

canlarım merhaba işlerin yoğunluğundan bu ara girme imkanım olmadı umarım hepinizin moralleri yerindedir:):) benim tahlillerimin hepsi çıktı bebek materyali temiz, kromozom analizi temiz, immunoloji testleri negatif, protein C ve S ve homosistein normal aralıklarda...yarın doktora gidip tekrar konusacagız o baska neler yapmamızı önerecek bakalım...bir sağlık arkadasım 10.haftalıklaradki kayıplarda progestronunda etki edeceğini söyledi belki bu sefer progestronada başlarız hayırlısı biz elimizden gelen herşeyi yapıyoruz....sık sık Kuran okuuyup sizlerede dua ediyorum tek huzuru suan onda buluyorum...Rabbim hayırlısıyla en kısa zamanda yüzlerimizi güldürsün...

ewet insan huzuru ibadetlerde buluyor.dualarımız müşterek inşallah canım.RABBİM gönlündekini versin:)

KIZlar bende de mthfr c677t heterozigot çıktı :(

canım bende de c 677 heterzigot var ama bana 2 prof iğne kullanmayacaksın dedi.hatta biri hiçbişi kullanma dedi diğeri sadece aspirin ile başla dedi:(

canım moralini yüksek tut.orası kapalı kutu.RABBİMDEN başka kimse bilmez.lütfen içini ferah tut.tıp ne bilecek bebğin ne zaman yerleştiğini sat bi tahmin sadece düşünsene son adetin ilk günü hesaplanıor.oysa yumurtlama 9.günden itibaren başlıyor.öle değilmi rahat ol.

1-12 m
2-hannem
3-gulsunoguz
4-minik0606
5-mltm2602
6-sewqi54
7-yamanas
8-nigar50
9-bucu2
10-hayel1
11-sunisa
12-sevisev
13-umudum_31
14-nowamber,
15-loneliness,
16-umut_,
17-KuPPe,
18-tgbes
19-hulyabaskurt r,
20-granma79,
21-hatce0332,
22-selinnnn86,
23-mattika,
24-umudum24,
25-leyla21,
25-gamzeli 24,(tuba)
26-hayel1,
27-drusella,
28-kvrck,
29-btl17,
30-ddilek,
31-burcu_gen,
32-Dogay,
33-Adogrucu,
34-eda33
35-esindirim,
36-sevgia,
37-beydagli
38-sevgiliye34
39-derya2807
40-derya78_40
41-gelecekumuttur

aminnnnnnnnnnnn iyi haberlerini bekliyoruz inş:)

uzun zamandır giremiyordum. inşallah güzel haberler vardır. bu arada kortizon kullanmama rahmen kilo vermeye başladım sonunda. birde yıllar sonra grip oldum cayır cayır yandım ateşim 40 derecelere çıktı ama ben yinede sevindim bağışıklığım gerçekten baskılanmış. hala öksürüyorum ama gün geçtikce azalıyor. önümüzdeki ay rahim filmi çektirip testlerimi tekrarlıycam. herşey yolunda giderse mart ayında bırakıcam korunmayı.

inşallah canım hadi hayırlısı ols.bende 2012 ilk ayları düşünüyorum ama bakalım.eşim ne zaman sigarayı bırakırsa o zaman başlıyacağız inş:)

geçmiş olsun...benim antinükleer antikor FANA sınırda 1 ay sonra tekrar yapılması uygundur çıkmış.inşallah sorun yoktur.

sagol canım benım cavabın ıcın.doktor randevuma10gun var.ben ilçede kalıyorum calıstıgım ıcınde ıle gıdemıyorum hafta ıcı.oyuzden burda radyolojı uzmanı bır velım var ondan rıca edecegım kesenın duzgun olup olmadıgına bakacagz:(((dua edıyorum canım baska yapabılecegım bır sey yok rabbım hayırlı olanı versın gonlumuzu de ona razı eylesın.
12m:sen nne yaptın doktora gıttınmı 3.gunu gıdecektın sanırım...
selın senın nasıl gıdıyor canım ne kadarlık olmustu bebısın
canim allh ins bebeklerimizi ve bizi korur bende 4+4 oldum dun doktora gittim karindan bakti ve bebek gorunmuyor dedi ama rahim kalinlaamis dedi beta hcg istedi yarin cikcak sonuc cok korkuyorum bide bende daha onca kasik agrilari vardi simdi oda yokins hersey yolundadir 3 gun once beta hcg sonucum 491 di

selam arkadaşlar ben buraya daha ilk defa yazıyorum sizlere bir sorum olucak bana yardımcı olurmusunuz ben bir hafta önce düşük yaptım birtane kızım var ve ikitanede düşügüm yani ben iki ay arayla iki düşük yaptım doktorum benden bazı tahliller istedi bunlardan birtaneside TROMBOFİLİ PANELİ bu test nasıl yapılıyo ne için yapılıyo bir bileniniz varmı ben internetten araştırdım ama açıklayıcı bi sonuç bulamadım sizler bana yardım edermisiniz birde bu test baya pahalı bi test heryerde yapmıyolarmış

kızlar bende de mthfr c677t heterozigot çıktı :(

trombofili testleri yapılmadı mı?ben de immünoloji testleri yaptırıcam.hangi testleri yaptırdın canım?

Keşke öyle demeseydin.burda faktör 5 mutasyonu olanda var kendi içini rahatlatırken diğer kişilerin moralini bozmamak lazım.allah herkesin gönlünü göre versin.

canım haklısın hepsi de tehlikeli ve önlem almak lazım
dediğim yanlış anlaşıldıysa özür dielrim ,
bazıları iğne kullama dedi de o yüzden doktorun dediğini söyledim yani iğne kullnayım mı diye
seninki önmli değil kullanma dedi faktör 5 olsa verirdim dedi
başka bir doktor da kullan dedi ben o yüzden benim tehlikesiz mi diye sordum siz daha tecrübelisinizz

Son düzenleme:
Back
X