• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar bugün keyfim pek yerinde kolesterolüm düşmüş sadece 15-20 gündür dikkat ediyorum değişim çok iyi

.....................ilk değer son değer referans
totalkolesterol..245.........185..........60-200
HDL_K.............46...........53...........45-60
LDL_K.............147..........93...........0-100 normal değer.....130-159 sınır değer

eğer diyetle ayarlayamasaydım birde onun için ilaç kullanmak zorunda kalıcaktım.

bugun kontrole gıdıyruz ve her gidişimde ya kalbı durmussa dıye korkuyorum ınsallah hıc bırseycık olmamıstır.. insallah bulantılarım bos yere olmamaıstır ınsallah benımledır.. RABBIM ISTEYEN herkese sorunsuz bı hamılelık nasip eylsın ınsallah...

Aminnn. canım inşallah. hepimiz yaşadık yaşıycaz o korkuları ama fazlada sitrese sokma kendini. çok güzel haberlerle dön canım bizede yazmayı unutma. :nazar:

bugun kontrole gıdıyruz ve her gidişimde ya kalbı durmussa dıye korkuyorum ınsallah hıc bırseycık olmamıstır.. insallah bulantılarım bos yere olmamaıstır ınsallah benımledır.. RABBIM ISTEYEN herkese sorunsuz bı hamılelık nasip eylsın ınsallah...

hülyaaa seninle ağustos annelerinden tanıştık ve burada da karşılaştık :) evham yapma boş yere canım ya.Hiçbişey olmayacak inşallah.Bize yine güzel haberler getireceksin Allahın izniyle

agladım yaaa cok güzel ozellıkle ....Cenâb-ı Hak, "Onun kalbinin yemişini, hayatının meyvesini kopardınız mı?" der.....burası içimi parçaladı tesekkurler nigar50
bende ağlayarak okudum çok hoşuma gitti nasıl gidiyor hamilelik canım

inşallah güzel haberlerle dönersin aklına kötü şeyler getirme

canım iki hafta kadar oldu en son clexane alalı. raporum var. ayda 6 kutu kullanıyorum, dr her ay reçete yazıyor. ilk seferinde 8 lira gibi bir ücret vermiştim, sonra bir daha hiç para vermedim. fark ücreti istemeleri tuhaf. inşallah az bulunan ya da sgk nın ödemediği ilaçlar arasına girmez. bir seferinde ilacım hafta sonu bitmişti reçetesiz bir kutucuk alalım pzt yeniden reçete yaptırırız dedim. 90 tl idi. inşallah sağlıkla kavuşursun bebeğine canım.
inşallah canım. bu ar

alar herşeyden fark almaya başladılar.

oyyy inanamıyorum.benim komşum halı yıkadı biliyo musun? bi tanıdığım cam sildi.ikisinin de koca karnı vardı :) Allah ım inşallah bize de nasip eder böyle sağlıklı gebelikler inşallah.rıza bey çok iyi biri ilgili ben çok sevdim hele eşim bayıldııı.:1: rahat bi insan ya iyi anlaşırlar.o da Allah nasip ettikten sonra hiç bişe olamaz demeye getirdi aslında.zaten biliyoruz ama napalım neden demeden de duramıyoruz.

evet iğne düşük doz (kontrole gittiğim doktor demişti) kullanıcam.eğer nasip olursa bi daha beklicem ve ilk rıza beye gidicem en önemli zamanlarda ona gidicem normal durumlarda ise evime yakın olan bi özel hastane var oraya devam edicem.böyle planladım ama bakalım zaman ne gösterecek.ama inanın içim o kadar rahatladı ki.git gebe kal uğraşma testlerle dedi.biz nelerle uğraşıyoruz diyo.

ben ilk düşüğümde kendimi okadar suçlamıştım ki..çok istemeden olmuştu daha çok erken diye düşünüyordum.her işimi yapmaya devam ettim.cam falan silerdim.ne bileyim ki sonra bebeğimi kucağıma alabilmek için bu kadar zor ve meşakketli yollardan geçeceğim.ama doktora düşükten sonra sordum acaba bu nedenlerle düşmüş olabilir mi diye.hiç alakası yok dedi.zaten sonradan kan pıh. olduğumu öğrendim.
elendilcim bir de anladığım kadarıyla rıza beyden memnun kalmışsın.güven uyandırmış.o yaptığımız diyetler hakkında ne düşünüyor.bazı doktorlar diyet gerekli değil diyor.insanın kafası karışıyor.

arkadaşlar merhaba aranıza yeni katıldım.böyle bir topiğe katılmak aklımın ucundan bile geçmezdi ama oluyormuş işte.Hayatta her zaman iyi şeyler olmuyormuş.Aslında acılar insanı yoğuruyormuş.
Benim bir kızım var 5 yaşında Allahıma bin kere şükürler olsun.Sonra eşimle bir bebeğimiz daha olsun istedik ben önceleri hiç istemiyordum ama sonradan tamam dedim.Üç ay önce hamile olduğumu öğrendim ve bir hafta sonrada düştü.Çok üzüldüm çok ağladım ama Rabbime şüküredip kızıma tutundum.Onlar geride kaldı.Doktorum test önerdi gittim özel laboratuarda test yaptırdım.
Factor 2, 5 ve 13 normal çıkarken MTHFR 677 heterozigot, 1298 homozigot, PAI da heterozigot çıktı.Foruma şöyle bi göz attımda benden kötüsü yok sanırım.
Testleri yaptırdığım yerdeki doktor bunlar siz illaki kalp damar hastalığı geçirirsiniz demek değil sadece yatkınlığınız artmış dedi.Bana sigara kullanmayın(zaten hiç kullanmadım) şok diyetler yapmayın hareketsiz kalmayın bi sorun olmaz dedi.Kadın doğumcu ise ciddi bi kaza filan geçirirsen muhakkak bu değerlerini doktora söyle dedi.
Bunları duyduğumdan beri bi garibim en ufak ağrıda acaba damarlarıma bişeymi olduki diyorum.
Tekrar hamile kalmak istiyorum doktorum şimdilik çocuk aspirini ve folat verdi hamile kalınca doğuma kadar ve doğum sonrasında da iğne olcaksın her gün dedi.
Öncelikle ben Konyadayım bu konuda uzman birini arıyorum şimdilik bulamadım aranızda inşallah belki konyada oturan vardır diye düşünüyorum.Neler yapmam gerekir bilmiyorum.TEk bir doktora körü körüne güvenemiyorum.Doktora inanamadım bile nasıl olur benim bir kızım var olsa onadada sorun olurdu dedim.Genelde böyle oluyor zaten dedi.
Ben kızımda sorun yaşamadım sadece sonunda kan akımında biraz problem var dedi doktor ve işin ilginci benim işim evime çok uzaktı her gün iki araç değiştiriyordum bir satte evime ulaşabiliyorum ve işimde çok yoğundu.Sonra sezeryan oldum.Şimdi bakıyorumda bu dertlerle gene iyi doğurmuşum.Çok şükür kızımı elime aldım ve ameliyatla ilgili bir sorunda yaşamadım.Allahın koruduğunu hiç bişey koruyamıyor gerçektende burdan bunu öğrendim.İnşallah kötü günler geride kalır kızıma bir kardeş verebilirim.benim gibi sorunları olan insanlarla tanışmak gerçekten güzel insan kendini yanlız hissetmiyor.

canım korkma benden daha kötüsü yok demişsin ama ben de senin gibiyim. 2 heterezidot bir 1 homozigotum var.sen yine şanslısın ilk çocuğunu kucağına almışsın.Allah bağışlasın.ben de ilk bu test sonucunu öğrenince napıcam ben dedim.doktor yüzüme senin kadar fazla değerde pıhtılaşma ilk defa görüyorum,hayatın boyunca dikkat edeceksin,ilerde kalp ve damar hastalığın tansiyonun olabilir,eğer ameliyat falan olursan doktorlara kesinlikle bildir durmunu gibi bir çok şey söyledi.....ama zamanla insan buna da alışıyor.şimdi kendimle dalga geçiyorum:))

inşallah tez amanda rabbim bizlerede nasip eder canım.her ay umutla bekliyoruz allahım ne olur bizlere hayırlı sağlıklı evlatlarr veeer ne olur. amin yazımı okuyanlara bişey sorcam sizinde hamile kaldığınızda vücudunuzda kırmızı küçük lekeler oluyormu..???? :44::44:

ben öyle bir şey yaşamıyorum canım.her vücudun tepkisi farklı oluyor heralde.

ben ilk düşüğümde kendimi okadar suçlamıştım ki..çok istemeden olmuştu daha çok erken diye düşünüyordum.her işimi yapmaya devam ettim.cam falan silerdim.ne bileyim ki sonra bebeğimi kucağıma alabilmek için bu kadar zor ve meşakketli yollardan geçeceğim.ama doktora düşükten sonra sordum acaba bu nedenlerle düşmüş olabilir mi diye.hiç alakası yok dedi.zaten sonradan kan pıh. olduğumu öğrendim.
elendilcim bir de anladığım kadarıyla rıza beyden memnun kalmışsın.güven uyandırmış.o yaptığımız diyetler hakkında ne düşünüyor.bazı doktorlar diyet gerekli değil diyor.insanın kafası karışıyor.

canım ben diet yapmıyorum ki.o yüzden sormadım aklıma bile gelmedi doğrusu.ama rıza bey i öneririm cidden.en azından gebe kalınca gidebilirsiniz.ben tekrar gitmek için bebek olmasını bekliyorum.artık hayırlısıııı :)

arkadaşlar; kan pıhtılaşma sorunum vardı. kadın doğum doktorum ( bırı docent, bırı prof, bırı uzman ) öyle dedi. başladım iğne kullanmaya. 4 gun ınnohep 0,45 mg ( heparin ) ve coraspin kullandım. sonra sabah uyandığımda burnumun gece kanamış olduğunu fark ettim. koştur koştur gittim doktora. hamatoloğa yönlendirildim. üniversite hastanesine gittim. onlar bana yanlış teşhis konulmuş sen de sulanma varken pıhtılaşman var denmiş dediler. halbuki benim mthr677 homozigot mutasyonum mevcut. iğneyi kesinlikle kullanmamalısın dediler. ve bi takım tahliller yapıldı. hala sonuç bekliyorum. ( protin s , protein c , faktörVIII, faktörXII, immünolojik testler v.s. ) kadın doğumcular iğne yapmalısın hematolog ise yapmamalısın diyor yani. dün başka bir hematoloğa göründüm. hemofili denen bir hastalık var bilirsiniz belki. kadınlar taşıyıcı erkekler ise hastası olurlar. benim değerlerime göre hemofılı hastası olmam gerekıyormus. çunku cıddı anlamda yuksek degerlerım mevcut. ama ne adetlerımde asırı kanama ne de durdurulamayan kanama öykum mevcut. şimdi ben butun bunları ikazda bulunma amacıyla yazıyorum. arkadaşlar kan sonuclarınızdakı APTT ya da APTZ ya da PTT sonucunuzu mutlaka ınceleyın. refarans aralıgında ise sorun yok, bu aralıktan düşükse pıhtılaşma problemınız var, aralıktan yuksekse ise butun bunların tam tersı sulanma problemınız var. kadın dogumcular malesef bunu bılemıyorlar. mutlaka bır hematoloğa gorunun. sakın sadece kadın dogum doktorunua guvenmeyın. Allah hepımıze acıl sıfalar versın.

Hannemcım bılıyosun hepımız zAman zaman bogle donemlerden gecıyoruz duaların hep senınle olsun ama doktorunuda sakın bırakma ne derse onu yap ankaradamı yasıyorsun bılmıyorum ama ankaradaysan hacettepede cok ıyı doktorlar var tavsıye ederım hem orda hamıslerı gordukce umudun artar bız bebeıslerımız olana kadar devam edıcez elbet olucak mucadele edıcez burda cok ornekler var ve hepsı kavustular bebeklerıne yılmıcaz canım

caım b ankrada turmuyom istanbulda bi proa gitti gere yok dedi.ankarada mer lütimydi yoks sad lüftüü ne i prof söydiler onada mil atım öykmü lattm o asrin ullandemş.kaam karışı anlayacağn.tabik bizöce eimizen eleni yapacağız daha sonra RABBİME tesim oacağz:)

Bir kadın vardı. Her yıl doğurur, çocukları ise, altı aydan fazla yaşamazdı. Kadın yirmi çocuk doğurmuş yirmisi de ölmüştü. Her çocuğun ardında feryat ederdi.

Sonunda, "Ey Allah'ım! Bu çocuklar bana dokuz ay yük olur, bense onlar altı aydan fazla sevemem. Altı ay geçmeden elimden alırsın" diyerek canını yakan ıstıraptan şikâyet etti.

O gece rüyasında cenneti gördü. Cennetteki sayısız nimetlerin arasında kendi adının yazılı olduğu bir köşk vardı. Kadına, "Bu köşk acılara katlanan, ıstıraplara tahammül eden, Allah sevgisiyle her şeyini feda edenindir. İbadetlerinde gevşeklik gösteren kullarını, Allah musibetleriyle sınar" dediler.

Cennet nimetlerini görmenin sarhoşluğuyla kadın, "Allah’tan gelen başım gözüm üstüne" dedi. Yavaş yavaş cennet bahçesinde ilerleyip köşküne girdiğinde, bütün çocuklarının orada olduğunu gördü.

Bir hadis-i şerifte şöyle buyrulmuştur:

Bir annenin çocuğu ölünce Allah (c.c) meleklerine,

"Kulumun çocuğunun ruhunu aldınız mı?" der. Melekler,

"Evet" derler.

Cenâb-ı Hak, "Onun kalbinin yemişini, hayatının meyvesini kopardınız mı?" der.

Melekler, "Evet" derler.

Allah Teâlâ, "Kulum ne dedi?" diye sorar.

Melekler, "Sana hamdetti. '‘Biz Allah’a teslim olmuşuz, ancak ona döneriz' dedi” derler.

O zaman Allah Teâlâ, "Kulum için cennette bir ev yapın, o evin adını da, hamd evi diye koyun"
buyurur.(ayse)
kızlar benim çok hoşuma gitti paylaşmak istedim

birbimize hakk ve sabrı taviye ediyoru nşalah ne mutlu bize değilmi,teşekürlr..

inşalah güze habeler ile dönesin canım)

arkadaşlar; kan pıhtılaşma sorunum vardı. kadın doğum doktorum ( bırı docent, bırı prof, bırı uzman ) öyle dedi. başladım iğne kullanmaya. 4 gun ınnohep 0,45 mg ( heparin ) ve coraspin kullandım. sonra sabah uyandığımda burnumun gece kanamış olduğunu fark ettim. koştur koştur gittim doktora. hamatoloğa yönlendirildim. üniversite hastanesine gittim. onlar bana yanlış teşhis konulmuş sen de sulanma varken pıhtılaşman var denmiş dediler. halbuki benim mthr677 homozigot mutasyonum mevcut. iğneyi kesinlikle kullanmamalısın dediler. ve bi takım tahliller yapıldı. hala sonuç bekliyorum. ( protin s , protein c , faktörVIII, faktörXII, immünolojik testler v.s. ) kadın doğumcular iğne yapmalısın hematolog ise yapmamalısın diyor yani. dün başka bir hematoloğa göründüm. hemofili denen bir hastalık var bilirsiniz belki. kadınlar taşıyıcı erkekler ise hastası olurlar. benim değerlerime göre hemofılı hastası olmam gerekıyormus. çunku cıddı anlamda yuksek degerlerım mevcut. ama ne adetlerımde asırı kanama ne de durdurulamayan kanama öykum mevcut. şimdi ben butun bunları ikazda bulunma amacıyla yazıyorum. arkadaşlar kan sonuclarınızdakı APTT ya da APTZ ya da PTT sonucunuzu mutlaka ınceleyın. refarans aralıgında ise sorun yok, bu aralıktan düşükse pıhtılaşma problemınız var, aralıktan yuksekse ise butun bunların tam tersı sulanma problemınız var. kadın dogumcular malesef bunu bılemıyorlar. mutlaka bır hematoloğa gorunun. sakın sadece kadın dogum doktorunua guvenmeyın. Allah hepımıze acıl sıfalar versın.

canım benim lupus antiokugulanı ile yapılan testte aptt biraz uzamış sanırım normal değer 45sn iken 49 sn çıkmış senin dediğine göre bende de pıhtılaşma sorunu yok kanım fazla sulanıyo o zaman kafam iyice karıştı bak şimdi???????

canım benim lupus antiokugulanı ile yapılan testte aptt biraz uzamış sanırım normal değer 45sn iken 49 sn çıkmış senin dediğine göre bende de pıhtılaşma sorunu yok kanım fazla sulanıyo o zaman kafam iyice karıştı bak şimdi???????

eger ılac kullandıktan sonra yapıldıysa bu test deger yuksek cıkmıstır. ama kullanmadan yaptırdıysan sende de pıhtılasma yok bence. tabı en ıyısını doktor bılır...

eger ılac kullandıktan sonra yapıldıysa bu test deger yuksek cıkmıstır. ama kullanmadan yaptırdıysan sende de pıhtılasma yok bence. tabı en ıyısını doktor bılır...

ilaç kullanmadan yapıldı düşük sonrası senin testlerinde aptt sonucu hangi teste göre değerlendirildi acaba LUPUS ANTİAKOGULANI MI?????????????

sanırım bu tahlıler yapıldı bana ama elıme verılmedı benım sadece proteın c ve s ıgm ıgg ve mtfr faktor leıdın verıldı bunlar ıcerısınde mı yapılıyor bu testler benım elımde yok bunlar sızın dedıklerınız ve ben de heterızıgot cıktı ledın ve mtfr de proteın c de 149 cıktı normal deger 130 muş

Günaydın herkese,

canım korkma benden daha kötüsü yok demişsin ama ben de senin gibiyim. 2 heterezidot bir 1 homozigotum var.sen yine şanslısın ilk çocuğunu kucağına almışsın.Allah bağışlasın.ben de ilk bu test sonucunu öğrenince napıcam ben dedim.doktor yüzüme senin kadar fazla değerde pıhtılaşma ilk defa görüyorum,hayatın boyunca dikkat edeceksin,ilerde kalp ve damar hastalığın tansiyonun olabilir,eğer ameliyat falan olursan doktorlara kesinlikle bildir durmunu gibi bir çok şey söyledi.....ama zamanla insan buna da alışıyor.şimdi kendimle dalga geçiyorum:))

bu kadar mutasyonlu az sanırım senin doktorun dediği gibi.Banada doktor ' oooooo bu değerler ne böyle ' demişti.Ailemde kalp damar hastalığı varmı diye sordu yok allahtan.Banada hep dikkat et dedi, hep çocuk aspirini kullan dedi.Hayırlısı artık bu şartlarda gene ben kızımı iyi doğurmuşum.Senin varmı çocuğun gamzeli24 geçmişi çok okuyamadım ben.

günaydınnn kızlarrr doktordan geldim kalp atışlarını duyduk:46::46: rabbim sana şükürler olsun çok sevindim ama beni üzen bişey daha oldu doktorum beni takibimi bıraktı :43::43: doktor normal doğumlara girmiyormuş ilk çoçuğu normal olan hamilelerinde takibini yapmıyomuş ısrar ettik ama yok dedi zaten benim durumumda olan kişilerin normal doğum yapması riskli olur sezeryan olması gerektiğini duydum dedim hayır yok öle bişey tabiki normal doğum yapabilirsin dedi ay sinir oldum herife gecenin 3 de 5 inde kalkıp doğum yaptırmak için gelemezmiş aynı hastahanede başka bi doktora yönlendirdi tamam takibimi siz yapın dogumu o yaptırsın dedik onada yok dedi kafama takılan bişey olursa size danışabilirmiyim dedim onada yok dedi :47::47::47: aman kıçı kalkmış bunun dedim içimden bi an insan afallıyo çok güveniyodum yani başka doktora geçince içime şüphe felan düşer bide onun stresi ama yapacak bişey yok sap gibi bıraktı beni neyse artık tedavi şekli belli, sorun belli, bebekte canlandı napalım benden haberler böyle kızlar bugun eşim leptopu bana bıraktı biraz geçmişe bakıyım şöle rahat rahat

günaydınnn kızlarrr doktordan geldim kalp atışlarını duyduk:46::46: rabbim sana şükürler olsun çok sevindim ama beni üzen bişey daha oldu doktorum beni takibimi bıraktı :43::43: doktor normal doğumlara girmiyormuş ilk çoçuğu normal olan hamilelerinde takibini yapmıyomuş ısrar ettik ama yok dedi zaten benim durumumda olan kişilerin normal doğum yapması riskli olur sezeryan olması gerektiğini duydum dedim hayır yok öle bişey tabiki normal doğum yapabilirsin dedi ay sinir oldum herife gecenin 3 de 5 inde kalkıp doğum yaptırmak için gelemezmiş aynı hastahanede başka bi doktora yönlendirdi tamam takibimi siz yapın dogumu o yaptırsın dedik onada yok dedi kafama takılan bişey olursa size danışabilirmiyim dedim onada yok dedi :47::47::47: aman kıçı kalkmış bunun dedim içimden bi an insan afallıyo çok güveniyodum yani başka doktora geçince içime şüphe felan düşer bide onun stresi ama yapacak bişey yok sap gibi bıraktı beni neyse artık tedavi şekli belli, sorun belli, bebekte canlandı napalım benden haberler böyle kızlar bugun eşim leptopu bana bıraktı biraz geçmişe bakıyım şöle rahat rahat

leylacım kalp atışlarını duymuşsun çok sevindim:nazar::nazar::nazar: hep böyle güzel haberlerle gelin inşallah doktor niye öyle yaptı ya bende 15 tatile randevu almıştım niye yarı yolda bırakıyor anlamadım ne yapmayı düşünüyorsun neyse bende bir gideyim bakalım ne diyecek beni herhalde hiç kabul etmez gibi geliyor risklisin diye protein s tahlili yapılıyormuki orda tekrar yaptırmak istiyorum

Back
X