• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bende iğneye erken başlama taraftarıyım son gebeliğimde erken başladığımdanmıdır bilinmez ilk defa kalp atımı duyduk ama şu clexne mı başka iğnemi benimde uzun süredir kafamı kurcalıyor aralarınaki fark ne acaba bende clexane kullandım

arkadaşlar ben tüp bebekle gebe kaldığım için embryo transferinin ertesi günü iğneye başladım .... daha önce yumurta toplama işleminde kan durmaz diye iğne ve coraspirine başlatmıyolar.....
ama bu nedenle gebeliği sona ermiş çok arkadaşım var bebeğini kaybedenler grubundan ve şuanda hamile olan ve gebeliği çok iyi giden arkadaşlarım var.... ve bende gebeyim tabiki çok erken ama gittiğim doktorlarım başka bi problem olmazsa bu iğne ve ilaçlarla bi problem olmadan hamileliğimizin sonuna kadar gideceğimizi söyledi ..

inşallah hepimiz sağlıkla evlatlarımızı kucağımıza alrız...

sağolasun kuzucum evet dediğin gibi dış gebelik falan olsa onu hiç düşünmüyorlar ama ne bileyim işte denize düşen misali aklımaza kötü şeyler getirmeyelim ben iğnelere başladım ama çok kararsızım ve çok korkuyorum sen neler yapıyorsun canım
hakkında hayırlısı olsun kuzucum
ben dış gebelikten sonra bekleme evresindeyim
dış gebelikle beraber korkular dahada arttı maalesef hayırlısı artık

kızlar be tamam olarak yazdıgından anlamadım ıgnelere erken baslamak mı sorun yoksa baslamamk mı benım doktorum erken baslatmadı bana hamıle kalır kalmaz basladı ınsallah sorun olmaz
bence erken başlamak sorun

Dış gebelik riski var doğru diyorsun ama benim ilk 3 düşüğümde kese gözükmedi yani embriyo yerleşememiş veya ultrasonda gözükecek kadar büyümeyi başaramamıştı. Çok şükür hiçbiri dış gebelik değildi ama kan pıhtılaşması yüzünden büyümeyi başaramadılar ve düştüler. Durum böyle olunca benim gibiler için keseyi görmeden iğneye başlamak dışında başka çare yok. Böyle durumlarda Bhcg ve ultrason takibinin paralel bir şekilde yapılması gerekiyor, bhcg belirli bir değere ulaştığında üstten veya alttan yapılan ultrasonda hala kese gözükmüyorsa önlem alınmalı, bu konuda doktorun takibi ve yaklaşımı çok önemli. Ama kesenin gözükmesini beklersem çoktan iş işten geçmiş oluyor, en azından benim için öyleydi. Hatta kan pıhtılaşması implantasyon sorunlarına bile neden oluyor, uygun kanlı ve bebeği besleyebilecek yüzey hazırlanamadığından embriyo rahme tutunamayabiliyor. Bu nedenle ben gebelik öncesi iğneyi mantıklı buluyorum, doktorumun bu yaklaşımını destekliyorum.
kuzucum benim 6 kimyasal 1 dış gebeliğim var bütün gebeliklerim 4 ile 5 hafta arası bitti
bu 6 kimyasalın bazılarında hiçbişi kullanmadım
bazılarında gebeliği öğrenir öğrenmez iğneye başladım
bazılarında ise hamile bile değildim kullanmaya başladığımda ama sonuç hep aynı
son gebeliğimde bhcg düzenli 2 kat artıyordu ve biz yalancı keseyi bile gördük bu arada ben ne aspirin ne iğne kullandım çünkü gebe kaldığımı öğrendiğimde 5 haftalıktı bebek ve hcg 1000 küsürlerdeydi
ben sadece kanamam başlamadan birgün önce iğne yapmıştım
buna ragmen yani dış gebeliğe ragmen 7 hafta durdu ve kese bile oluşmuştu
nasip işte

kızlar benimde ilk gebeligim 18 haftalıkken alındı bebekde sorun vardı omuriliginde ama kalbi atıyodu ben son verilmesini istedig çünkü sakat olacaktı aradan 7 ay geçti tekrar ham,le kaldım ve geçen hafta düşükle sonuçlandı 5 haftalıktı....kromozom testi yaptırdık eşimle ikimizinde temiz çıktı doktorum korkmana gerek yok testi erken yaptırmışsın genelde 3 düşükten sonra yaptırılıyo dedi 3. de korkmana gerek yok dedi sizce düşügü önlemek için ne yapabilirim doktor ne gibi ilaçlar veriyo

günaydın kızlar epeydir uğrayamadım buraya doktora gittim çok hoşuma gitti bende protein s düşüklüğü ve mthfr 677 homozigot vardı gebelik olmadan önce iğneye başlayacağız iğnemin dozuda fragmin 5000 haftada 3 gün kullanacağım gebelik oluşuncada günde 2 şeklinde kullanacakmışım protein s düşüklüğünü pek ciddiye almadı bu sürekli değişen bir değermiş homozigotu dikkate aldı birde iğnenin markalarıda çok önemliymiş clexanı pek tavsiye etmedi ben hepsinin etken maddeleri aynı diye biliyordum ama değişikmiş gebelikten önce başlanması içinde kan normal insanların seviyesine gelsinki bebek iyi beslensin gebelikten sonra başlamak mantıklı değil dedi iş işten geçmiş oluyor dedi bilmiyorum kızlar kafam çok karışık iğneleri aldık hatta yapmaya başladım ama korkuyorum yaş geçiyor hakkımızda hayırlısı olsun allahım kim ne istiyorsa hayırlısın versin hamilelerimize sağlıklı doğumlar diliyorum

leyla 21

hamilelik nasıl gidiyor zeki beye gittim en sonunda hoşuma gitti senin iğnenin dozu ve tedavi şeklin nasıldı galiba değerlerimizde aynı diye hatırlıyorum

merhaba canım evet bendede 677 homozigot var ve zeki bey banada aynı tedaviyi verdi bende gebelikten önce haftada 3 gün fragmin 5000 likle başladım gebe kalıncada günlük 2taneye çıkarttı. iğneye başladığım ilkay hamile kaldım kimyasalla sonuçlandı iğneden mi bilmem ama beklemene gerek yok hemen takrar hamile kal gel dedi öteki ay hamile kaldım çok şükür bi problem olmadı 10 haftalık olduk şimdilik bi proplem yok sonunu getiririm inşallah

arkadaşlar hamile olanlar ve olmayanlar daha önce baktırmış iseniz aptt değerinizi ve kullandığınız iğnenin dozunu yazabilir misiniz?aptt değerlerinizi yazarken max. ve min. aralıkları da yazarsanız sevinirim.ben birgün iğne(0.4 clexane)bir gün aspirin kullanıyorum.hamile değilim.aptt değerim 26. aralıklar min 25-max 35.

bana doktorum iğnenin dozu yeterlimi fazlamı diye test yapalım dedi ama aptt değil ast alt felan bakılmış bunlar aynı şey değil dimi

Çok sağol canım,8+5 günlük hamileyim.Bebişin gelişimi 3 gün geride olunca korktum tabi durumumuz malum,normal gebeliklerde 1 hafta olanlar bile takmıyor bizde gerileme olunca risk oluyor biliyorsun.
Sana da sağlıklı gebelikler ve doğumlar dilerim canım.

canım benimki 1 hafta gerideydi bende çok taktım kafama dr geç yumutlama dedi hiç endişelenme dedi ama tabi insan düşünmeden edemiyo sata göre 8 haftalık olması gerekirken 7 haftalık çıkıyodu en son kontrolümde 8 haftalık bekliyodum dr 9 haftalık olmuş satla uyumlu dedi çok sevindim haftasına yetişmiş

kuzucum aynı şeyi banada söylediler iğneye erken başla diye
bide bunu deneyim dedim ama yine kimyasal gebelik oldu
şuan ki doktorum dediki saçmalama bunun dış gebeliği var
hakkaten dediği gibide oldu son gebeliğim dış gebelik oldu ben sadece 1 iğne olmuştum şanslıydım tüpümü almadan iğnelerle dış gebelikten kurtuldum
ama dış gebelik yaşayan ve erken iğneye başladığı için sorun yaşayan insanlarla karşılaştım
çünkü iğne onlarda işe yaramadı kan sulandırıcı iğneden dolayı kanamaları durmadı bir türlü mecbur ameliyatla tüplerini aldırdılar
dikkat etmek gerekir kuzucum

ıgneye erken donemde baslayınc DIŞ GEBELIK MI OLUYOR CANIM

bana doktorum iğnenin dozu yeterlimi fazlamı diye test yapalım dedi ama aptt değil ast alt felan bakılmış bunlar aynı şey değil dimi

alt ast karacıger taramsı canım dıyer appt ıse ben yaptırmadım ben de bılmıyorum sanırım ılac ayarlaması ıcın degılmı kızlar bu appt ne ben yaptıermadım be de herterızıgottum f 5 ve mtfr ve proteın c dusuk kızlar kendı mutasyonlarınızı da yazın aada bır ınsan unutuyor daha ıyı yardımcı olma adına bırbırımıze allaha emanet olunnnnnnnn

ben önceki gebeliğimden önce 9 ay kullandım öyle hamile kalmıştım bu iğne farklılıklarını bende doktorumla konuşayım teşekkür ederim bide sen kaçlık kullanıyosun
canım şu an haftada 3 kere fragmin 5000 gebelik oluşuncada günde 2 tane kullanacağım hakkımızda hayırlısı olsun

tup bebek ve kan sulandirici igne. baska hicbirsey onermedi.

kan sulndirici igne kullaninca bu kadar mutasyna nasil bebegimi kucagima alicam? var mi bu kosullarda olup benim gibi ve bebiegini kucagina alan?
canım bu kadar telaşlanmana gerek yok hepimiz aynı riskleri taşıyoruz maalesef tedavilerimiz aşağı yukarı herkesde aynı bundan daha kötüleri bile var korkma

merhaba canım evet bendede 677 homozigot var ve zeki bey banada aynı tedaviyi verdi bende gebelikten önce haftada 3 gün fragmin 5000 likle başladım gebe kalıncada günlük 2taneye çıkarttı. iğneye başladığım ilkay hamile kaldım kimyasalla sonuçlandı iğneden mi bilmem ama beklemene gerek yok hemen takrar hamile kal gel dedi öteki ay hamile kaldım çok şükür bi problem olmadı 10 haftalık olduk şimdilik bi proplem yok sonunu getiririm inşallah
leylacım inşallh bu gebeliğin sağlıkla ilerler ve bebeğini kucağına alırsın tedavimiz aynı değerlerimizde aynı bana umut oluyorsun

ıgneye erken donemde baslayınc DIŞ GEBELIK MI OLUYOR CANIM

yok canım bu tamamen bir tesadüf iğneye erken başlamanın dış gebelikle alakası yok kafanı karıştırma lütfen

neden tüp bebek önerdi orayı anlayamadım

canı9m cunku ben normal yolla 2 kere dıs gebelik gecirdim. bu senede 2 kere tup bebek denedim negatif. hic tutmadı..

simdi bir de tutarsa bu korku cıktı basıma. zaten hamile kalamıyorum. bir de kaldıktan sonra boyle kaybedersem diye aklım cıkıyor.

canı9m cunku ben normal yolla 2 kere dıs gebelik gecirdim. bu senede 2 kere tup bebek denedim negatif. hic tutmadı..

simdi bir de tutarsa bu korku cıktı basıma. zaten hamile kalamıyorum. bir de kaldıktan sonra boyle kaybedersem diye aklım cıkıyor.

bende normal yolla hamile kalmama ragmen aynı korkuları yaşıyorum zaten bi daha hamile kalırsam aynı zamanda bi de psikoloğa gitmeyi düşünüyorum yoksa bu kadar düşünmekten kafayı yerim valla:18:

bende normal yolla hamile kalmama ragmen aynı korkuları yaşıyorum zaten bi daha hamile kalırsam aynı zamanda bi de psikoloğa gitmeyi düşünüyorum yoksa bu kadar düşünmekten kafayı yerim valla:18:

arkadaşlar bu kadar endişelenmeyin lütfen bende trombofili var ve şu ande 11 haftalık gebeyim gebeliğimden önce folbiol,elevit pronatal birde b-12 vitamin yaklaşık 2 ay sonra gebeliğimi öğrendim ve bebeğimin kalp atışı 7 haftada belli oldu bu süreye kadar ilaçlarımı kullandım ve kalp atışı duyulunca xlexsan 4000 iğne verdi günde 1 tane ve yanında coraspin 100 lük.yaklaşık 1 aydır kullanıyorum çok şükür bebeğimde bende iyiyim bu arada benim 4.gebelik 3 tanesi beni bıraktı gittiler ama her zaman sakin oldum sadece şöyle düşünün lütfen sağlıklı bir bebek getireceksen dünyaya ne yaparsan yap düşmez ama eğer sağlıksız ve proplem varsa doğa kanununa göre zaten düşer ben 3 bebeğim sakat ihtimali yüksekti ve düştüler diyorum ve herşey için rabbime şükrediyorum allahım herkesin gönlüne göre versin bebek istiyenlere hayırlı eli ayağı düzgün sağlıklı bebişler varsin inşallah allaha emanet olun lütfen pozitif düşünün.

yok canm aspırın kullanmıyorum fexsiparin 0.3 kullanıyorum[/QUOT

doktora gittin mi canım keseyi gördünüzmü

yok cnm daha gıtmedım ayın onunda cagırdı doktorum ama asında gıtmeyı dusunmuyorumda dıyebeılırım cunku cook buyuk endıselerım var.benım gebelıklerde hıcbır zaman kalp atısları duyulmadı ve hep gerıde kaldı sımdıde oyle olacak dıye korkuyorum ıgnemede aslında adet gunume 6 gun kala basladım yanı erken tedavıye basladım yınede kafam cook karısık.

kızlar bıde benım sızlere bı sorum olacak sımdı bu kan pırtılasması hamılelıkde erken donem dusukleremı neden oluyor yoksa bebegın geısmemesıne mı benım kafam karıstı benım 4 tane gbelıgım oldu hıc bırının kalpt atısları duyulmadı ve normalde 11 hafta olması gerekırken 6 7 cıktı bunun nedenı bendekı kan pırtılasması mı yoksa romotolojık hasatalık mı acaba

kızlar merhaba

yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım aklınızı bide ben karıştırmayayım diye ama paylaşmaya karar verdim belki birileirnede fikir olur diye.

ben bugün hematoloğa gittim . mthfr 1298 heterozigot var bende. sonuçlarımı gösterdim. düşüğün var mı diye sordu bende yalnızca bir kere hamile kaldım sonrasında da kürtaj olmak zorunda kaldığımı anlattım. o zaman HİÇBİRŞEY kullanmana gerek yok dedi. o bebeğin gelişim bozukluğundan kaynaklanıyor dedi. pıhtılaşmadan diyebilmemiz için düşüklerin tekrar etmesi gerekiyor dedi. ben ikna olmadım aspirinimi almaya devam edicem zaten hamile kalamıyorum kadığımdada kadın doğumcumu dinlemeyi planlıyorum. yinede paylaşmak itedim

birde benim gibi uzun zamandır folik asit kullanan varsa çok fazla dolmuş depolarım değerim çok yüksek doktor ilacı kes dedi. kadın doğumcuma sorucam ama. aklınızda bulunsun

kızlar merhaba

yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım aklınızı bide ben karıştırmayayım diye ama paylaşmaya karar verdim belki birileirnede fikir olur diye.

ben bugün hematoloğa gittim . mthfr 1298 heterozigot var bende. sonuçlarımı gösterdim. düşüğün var mı diye sordu bende yalnızca bir kere hamile kaldım sonrasında da kürtaj olmak zorunda kaldığımı anlattım. o zaman HİÇBİRŞEY kullanmana gerek yok dedi. o bebeğin gelişim bozukluğundan kaynaklanıyor dedi. pıhtılaşmadan diyebilmemiz için düşüklerin tekrar etmesi gerekiyor dedi. ben ikna olmadım aspirinimi almaya devam edicem zaten hamile kalamıyorum kadığımdada kadın doğumcumu dinlemeyi planlıyorum. yinede paylaşmak itedim

birde benim gibi uzun zamandır folik asit kullanan varsa çok fazla dolmuş depolarım değerim çok yüksek doktor ilacı kes dedi. kadın doğumcuma sorucam ama. aklınızda bulunsun

canım bu iğneyi kan pıhtılaşması olmayan ve sadece önlem amaçlı kullanan arkadaşlarım var .... bence sen bi riskli gebelik ızmanına git ben dede var ve doktorum mthfr bozukluğu olanların daha önce kaybı olmasada kullanması gerektiğini ve diyet uygulaması gerektiğini söyledi ... ama tabiki bizler doktorundan daha iyi bilemeyiz ...... allah kolaylık versin canım...

Back
X