• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar merhaba

yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım aklınızı bide ben karıştırmayayım diye ama paylaşmaya karar verdim belki birileirnede fikir olur diye.

ben bugün hematoloğa gittim . mthfr 1298 heterozigot var bende. sonuçlarımı gösterdim. düşüğün var mı diye sordu bende yalnızca bir kere hamile kaldım sonrasında da kürtaj olmak zorunda kaldığımı anlattım. o zaman HİÇBİRŞEY kullanmana gerek yok dedi. o bebeğin gelişim bozukluğundan kaynaklanıyor dedi. pıhtılaşmadan diyebilmemiz için düşüklerin tekrar etmesi gerekiyor dedi. ben ikna olmadım aspirinimi almaya devam edicem zaten hamile kalamıyorum kadığımdada kadın doğumcumu dinlemeyi planlıyorum. yinede paylaşmak itedim

birde benim gibi uzun zamandır folik asit kullanan varsa çok fazla dolmuş depolarım değerim çok yüksek doktor ilacı kes dedi. kadın doğumcuma sorucam ama. aklınızda bulunsun

Ben zaten bir sorunum olduğunu öğrenmek için ne yazık ki 3 tane düşük yaptım, sonraki ilk denemede yine olmadı biliyorsun. Sen hazır bir sorunun oldugunu biliyorken önlemini al bence. Böyle bir sorunun oldugunu bile bile böyle büyük bir risk alınır mı? Bu doktorlar da bazen beni deli ediyorlar. Daha fazla acı çekmeye, zaman kaybetmeye ne lüzum var anlamıyorum ki.

Folik asit konusu doğru benim de yükselmişti doktor önce bıraktırdı sonra her gün yerine haftada 2 defa iç yeter dedi. Uzun süre yüksek kalmasının zararı var çünkü, arada bir kontrol ettirmek lazım. Hatta değerim iyi geldiği için B12 yi de her günden haftada ikiye indirdik.

Son düzenleme:
kızlar bıde benım sızlere bı sorum olacak sımdı bu kan pırtılasması hamılelıkde erken donem dusukleremı neden oluyor yoksa bebegın geısmemesıne mı benım kafam karıstı benım 4 tane gbelıgım oldu hıc bırının kalpt atısları duyulmadı ve normalde 11 hafta olması gerekırken 6 7 cıktı bunun nedenı bendekı kan pırtılasması mı yoksa romotolojık hasatalık mı acaba

İnternette yazanlar şöyle;
Trombofili:
İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
Düşüklere
Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
Plasentanın erken ayrılmasına
Erken doğuma
Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
Tromboflebite ( vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına )

Yani dediklerinin tamamını yapabiliyor.

canım bu iğneyi kan pıhtılaşması olmayan ve sadece önlem amaçlı kullanan arkadaşlarım var .... bence sen bi riskli gebelik ızmanına git ben dede var ve doktorum mthfr bozukluğu olanların daha önce kaybı olmasada kullanması gerektiğini ve diyet uygulaması gerektiğini söyledi ... ama tabiki bizler doktorundan daha iyi bilemeyiz ...... allah kolaylık versin canım...

canım zaten kadın doğumcum ( hatta gittiğim ikinciside) şimdi coraspin sonra iğne dedi bende onları dinliyorum zaten. sonuçta kadın doğum uzmanı amacı bebeğimi ve beni korumak olmalı. hematologun söylediklerinide yazdım gitmeyi düşünen olursa benim gibi şaşırmasın diye :) hamile kalamıyorum 7 aydır :( allah nasip ederde kalırsamda riske atmaya hiç niyetim yok. ama diyet konusunda bir fikrim yok ...

Ben zaten bir sorunum olduğunu öğrenmek için ne yazık ki 3 tane düşük yaptım, sonraki ilk denemede yine olmadı biliyorsun. Sen hazır bir sorunun oldugunu biliyorken önlemini al bence. Böyle bir sorunun oldugunu bile bile böyle büyük bir risk alınır mı? Bu doktorlar da bazen beni deli ediyorlar. Daha fazla acı çekmeye, zaman kaybetmeye ne lüzum var anlamıyorum ki.

Folik asit konusu doğru benim de yükselmişti doktor önce bıraktırdı sonra her gün yerine haftada 2 defa iç yeter dedi. Uzun süre yüksek kalmasının zararı var çünkü, arada bir kontrol ettirmek lazım. Hatta değerim iyi geldiği için B12 yi de her günden haftada ikiye indirdik.

haklısın canım doktor bugün reemen düşük yaparsan sorun var yoksa önemli değil dedi. kim bilecek ki ilk bebeğimi bu yüzden kaybetmediğimi. önemsemedim. kadın doğumcum ne derse o kabul canım. ilk öğrendiğimde pıhtılaşma derdimdi. şimdi ona alıştım derdim hamile kalamamak oldu. allahım hayırlısını nasip etsin artık ne diyim.

benimde b12 değerim normal ilaç almamıştım zaten. kızlara söylemiş olalım :)

arkadaşlar bu kadar endişelenmeyin lütfen bende trombofili var ve şu ande 11 haftalık gebeyim gebeliğimden önce folbiol,elevit pronatal birde b-12 vitamin yaklaşık 2 ay sonra gebeliğimi öğrendim ve bebeğimin kalp atışı 7 haftada belli oldu bu süreye kadar ilaçlarımı kullandım ve kalp atışı duyulunca xlexsan 4000 iğne verdi günde 1 tane ve yanında coraspin 100 lük.yaklaşık 1 aydır kullanıyorum çok şükür bebeğimde bende iyiyim bu arada benim 4.gebelik 3 tanesi beni bıraktı gittiler ama her zaman sakin oldum sadece şöyle düşünün lütfen sağlıklı bir bebek getireceksen dünyaya ne yaparsan yap düşmez ama eğer sağlıksız ve proplem varsa doğa kanununa göre zaten düşer ben 3 bebeğim sakat ihtimali yüksekti ve düştüler diyorum ve herşey için rabbime şükrediyorum allahım herkesin gönlüne göre versin bebek istiyenlere hayırlı eli ayağı düzgün sağlıklı bebişler varsin inşallah allaha emanet olun lütfen pozitif düşünün.

canım benim zaten normalde de çok evhamlı yapım var hamile kalınca 4 düşükten sonra malesef korkularımı engelleyemiyorum ama bazen eşime bi daha hamile kalınca rahat ve relax takılıcam diyorum umarım destek almadan başarabilirim allah bebeğini sağsalim kucağına almayı nasip etsin
yok cnm daha gıtmedım ayın onunda cagırdı doktorum ama asında gıtmeyı dusunmuyorumda dıyebeılırım cunku cook buyuk endıselerım var.benım gebelıklerde hıcbır zaman kalp atısları duyulmadı ve hep gerıde kaldı sımdıde oyle olacak dıye korkuyorum ıgnemede aslında adet gunume 6 gun kala basladım yanı erken tedavıye basladım yınede kafam cook karısık.
canım benim hamileliklerimde hep prensibim ne olursa olsun erkenden öğreneyimdi ben senin yerinde olsam o kadar hayatta bekleyemem doktorda benim dayanamayacağımı bildiği için sen istediğin zaman gel diyordu bana inşallah bu sefer duyacaksın kalp atışını kendini öyle telkin et bana eşim moral vermişti sürekli sende eşinden destek alsan rahatlarsın korkularını da çok iyi anlıyorum ama elimizden bişey gelmiyor olması gerekenleri yaşıyoruz
kızlar merhaba

yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım aklınızı bide ben karıştırmayayım diye ama paylaşmaya karar verdim belki birileirnede fikir olur diye.

ben bugün hematoloğa gittim . mthfr 1298 heterozigot var bende. sonuçlarımı gösterdim. düşüğün var mı diye sordu bende yalnızca bir kere hamile kaldım sonrasında da kürtaj olmak zorunda kaldığımı anlattım. o zaman HİÇBİRŞEY kullanmana gerek yok dedi. o bebeğin gelişim bozukluğundan kaynaklanıyor dedi. pıhtılaşmadan diyebilmemiz için düşüklerin tekrar etmesi gerekiyor dedi. ben ikna olmadım aspirinimi almaya devam edicem zaten hamile kalamıyorum kadığımdada kadın doğumcumu dinlemeyi planlıyorum. yinede paylaşmak itedim

birde benim gibi uzun zamandır folik asit kullanan varsa çok fazla dolmuş depolarım değerim çok yüksek doktor ilacı kes dedi. kadın doğumcuma sorucam ama. aklınızda bulunsun

canım zaten kadın doğumcum ( hatta gittiğim ikinciside) şimdi coraspin sonra iğne dedi bende onları dinliyorum zaten. sonuçta kadın doğum uzmanı amacı bebeğimi ve beni korumak olmalı. hematologun söylediklerinide yazdım gitmeyi düşünen olursa benim gibi şaşırmasın diye :) hamile kalamıyorum 7 aydır :( allah nasip ederde kalırsamda riske atmaya hiç niyetim yok. ama diyet konusunda bir fikrim yok ...

haklısın canım doktor bugün reemen düşük yaparsan sorun var yoksa önemli değil dedi. kim bilecek ki ilk bebeğimi bu yüzden kaybetmediğimi. önemsemedim. kadın doğumcum ne derse o kabul canım. ilk öğrendiğimde pıhtılaşma derdimdi. şimdi ona alıştım derdim hamile kalamamak oldu. allahım hayırlısını nasip etsin artık ne diyim.

benimde b12 değerim normal ilaç almamıştım zaten. kızlara söylemiş olalım :)

canım bende hamile kalabilmek için ateş ölçme yöntemini deniyodum aklında olsun faydalı bi yöntem en azından yumurtlayacağın günü anlıyosun gerisi allaha kalmış artık çünkü hamile kalamamak insanı acayip strese sokuyo ben mesela bu 2.ayım korunmayı bırakalı şimdiden başladım olmazsa gidip tüp yaptırıcam diye başladım eşimin kafasını yemeye ilk ayda hamile kalanlara şaşırır oldum artık

canım bu iğneyi kan pıhtılaşması olmayan ve sadece önlem amaçlı kullanan arkadaşlarım var .... bence sen bi riskli gebelik ızmanına git ben dede var ve doktorum mthfr bozukluğu olanların daha önce kaybı olmasada kullanması gerektiğini ve diyet uygulaması gerektiğini söyledi ... ama tabiki bizler doktorundan daha iyi bilemeyiz ...... allah kolaylık versin canım...

bende pıhtılaşma çıkmadı ama ben de eğer hamile kalırsam iğne kullanmayı düşünüyorum.senin bildiğin örnekler nasıldı canım??anlatsana..gebelikleri devam etti mi?forumda böyle bi kuna açtım ama kimse yanıtlamadı.

bende normal yolla hamile kalmama ragmen aynı korkuları yaşıyorum zaten bi daha hamile kalırsam aynı zamanda bi de psikoloğa gitmeyi düşünüyorum yoksa bu kadar düşünmekten kafayı yerim valla:18:

profesyonel yardım almanın bize faydası dokunacağına inanıyorum. ilk kaybımdan sonra bu konuda uzman bir psikolog bulamadığım için gidemedim ta o zaman istiyordum. ikinciden sonra hemen hamile kaldığım için doktor işini ihmal ettik. şimdi 30. haftamız doldu çok şükür ama pıhtılaşma durumunda gebelikler de çok rahat geçmiyor.destek almak lazım mutlaka gidin derim ben.

ozeldemıydı bu senın doktorun canım ben gıdecem oraya sanırım devlette devlette ıse gıdıcem emın ol doktor aroıyordm kendıme tesekkurler

cnm burda hem özelivardı hemde devletteydi sonra özelini kapattı devlette devam ettik tedaviye saolsun çok güzel ilgileniyor.yapman gerekenleri tek tek anlatıyor,gittiğinde bursa mustafakemalpaşadan önerdiler dersen daha iyi ilgilenir çok üzülüyorum gittiğine :( ben doktorsuz kaldım

kızlar bu ıgne ve ılaclara basladıgım gunden berı vucudumun her yerınde acı var sankı et kesıgı gıbı ozellıkle kollarımda boynumda ve yuzumde boyle bır durumda olanlar var mı yoksa ılac falan mı dokunuyor ıyıcene endıselendım

kızlar bu ıgne ve ılaclara basladıgım gunden berı vucudumun her yerınde acı var sankı et kesıgı gıbı ozellıkle kollarımda boynumda ve yuzumde boyle bır durumda olanlar var mı yoksa ılac falan mı dokunuyor ıyıcene endıselendım

canım benim bende hamile olduğumda inş iğneye başlayacağım.şuan her ne kadar şuan senni anlamasamda yakındır inş,canıım acın arttığında sağlılı evladını düşün inş:)bence bu yeter.diyorum ki sağlıklı bi hamileliğim ols şiikayet etmicem iğneden.yani bu benim şuan için düşündükleerim.

öle acılaar yaşadım ki,yaşanıyor ki sağlıklaa alalım da iğne morartsın kollaarımızı vücudumuzu. yanlışmıyım?
seni anlamaya çalışıyorrum RABBİM daha büyük acılar yaşatmasın inşş:)

kızlar merhaba

canım banada bazıları gerek yok dedi ama son gttğm yrd doç sana 5000test yapsak sonunda uygulayacağımz tedavi bu dedi.bide sen artık riskli grruptasın.tehlikeye atmayaalım dedi.kullanmamıızıın hiç zararı yok dedi.bana da mantıklı geldi öptümmmmmmmmmmmmm

canım benim bende hamile olduğumda inş iğneye başlayacağım.şuan her ne kadar şuan senni anlamasamda yakındır inş,canıım acın arttığında sağlılı evladını düşün inş:)bence bu yeter.diyorum ki sağlıklı bi hamileliğim ols şiikayet etmicem iğneden.yani bu benim şuan için düşündükleerim.

öle acılaar yaşadım ki,yaşanıyor ki sağlıklaa alalım da iğne morartsın kollaarımızı vücudumuzu. yanlışmıyım?
seni anlamaya çalışıyorrum RABBİM daha büyük acılar yaşatmasın inşş:)

evet cnm butun dusuncelerıne katılıyorum ınsallah alırız saglıklı bırsekılde kucagımıza rabbım ısteyen herkeslere nasıp etsın evlat yoklugunu da kaybınıda en kotu dusmanlarıma bıle yasatmasın senınde dusuklerın mı oldu kacıncı haftalarda oldu ve hangı ıgneden kullanacaksın

Bende bahsettigin gibi bir durum yaratmiyor, igneyi yaptigim yer aciyor, yaniyor, sizliyor, bazen morariyor ve beze oluyor ama baska herhangi bir sorun olmuyor. Bunlar da her seferinde olmuyor.

canım sen bu durumu doktoruna mutlaka sor. ilk kez böyle etki duyuyorum. burcunun dediği gibi en fazla iğne yapılan yerde beze oluşur da üstüne yaparsan tekrar orası acır. ama yüzde boyunda filan acı yapması normal gelmedi bana. umarım ilaçlar dokunmuyordur. doktoruna danışmanda fayda var.

canım sen bu durumu doktoruna mutlaka sor. ilk kez böyle etki duyuyorum. burcunun dediği gibi en fazla iğne yapılan yerde beze oluşur da üstüne yaparsan tekrar orası acır. ama yüzde boyunda filan acı yapması normal gelmedi bana. umarım ilaçlar dokunmuyordur. doktoruna danışmanda fayda var.

arayacaktım gec oldu dıye aramadım ama sabah mutlaka arayacagım ben bıde prednol 16 kullanıyorum bunun yan etkılerıne baktım ınternetten ay dede yuzu olurmus falan hıc bırsey anlamadım

prednol 16 kullananlar var mı bu ılac sıskınlık ıgne batması vucudda agrı yapıyormus. bu ılacı kullanırken tuz kullanılmaması geektıgını soyluyorlar dogruluk payı nedır bılgısı olan lutfen bılgı versın

cnm burda hem özelivardı hemde devletteydi sonra özelini kapattı devlette devam ettik tedaviye saolsun çok güzel ilgileniyor.yapman gerekenleri tek tek anlatıyor,gittiğinde bursa mustafakemalpaşadan önerdiler dersen daha iyi ilgilenir çok üzülüyorum gittiğine :( ben doktorsuz kaldım

canım adı neydı soy adı polattı da unuttum

kızlar bıde benım sızlere bı sorum olacak sımdı bu kan pırtılasması hamılelıkde erken donem dusukleremı neden oluyor yoksa bebegın geısmemesıne mı benım kafam karıstı benım 4 tane gbelıgım oldu hıc bırının kalpt atısları duyulmadı ve normalde 11 hafta olması gerekırken 6 7 cıktı bunun nedenı bendekı kan pırtılasması mı yoksa romotolojık hasatalık mı acaba

canım kan pıhtılaşması hem düşüklere hemde bebekte gelişim geriliğine yol açabiliyor ben ikisinide yaşadım ilk gebeliğimde gelişim geriliğine bağlı olarak preeklemsi geçirdim 26 haftalık doğum yaptım ama gelişimi 24 haftayla uyumluydu ikinci gebeliğimde 7. haftada kalbi durmuştu

kızlar herkese hayırlı saglıklı günler diliyorum...
benım allah ızın verırse bu kar kışta gıdebılırsem yarın randevum var bebegımı gormeyelı 4hafta oldu.pazartesıden berı sıkıntılar basıyor.butun gece ruyamda doktordaydım ama bır turlu ultrasonla bakamadı bebegıme tam bakıcaktık uyandım:(((tekrar uyudum belkı kaldıgı yerden devam eder dıye ama olmadı :50:bazen oluyodu boyle dızı gıbı ruyalar goruyordum.:52:cok korkuyorum bana dua edın hayırlı saglıklı haberler alırım ınsallah...rabbim hepimizin kucagını saglıklı bebişlerle doldursun boş bırakmasın inşallah.allah hepinizden razı olsun hoşça kalın:16::16:

Back
X