kızlar merhaba
yazıp yazmamak konusunda kararsız kaldım aklınızı bide ben karıştırmayayım diye ama paylaşmaya karar verdim belki birileirnede fikir olur diye.
ben bugün hematoloğa gittim . mthfr 1298 heterozigot var bende. sonuçlarımı gösterdim. düşüğün var mı diye sordu bende yalnızca bir kere hamile kaldım sonrasında da kürtaj olmak zorunda kaldığımı anlattım. o zaman HİÇBİRŞEY kullanmana gerek yok dedi. o bebeğin gelişim bozukluğundan kaynaklanıyor dedi. pıhtılaşmadan diyebilmemiz için düşüklerin tekrar etmesi gerekiyor dedi. ben ikna olmadım aspirinimi almaya devam edicem zaten hamile kalamıyorum kadığımdada kadın doğumcumu dinlemeyi planlıyorum. yinede paylaşmak itedim
birde benim gibi uzun zamandır folik asit kullanan varsa çok fazla dolmuş depolarım değerim çok yüksek doktor ilacı kes dedi. kadın doğumcuma sorucam ama. aklınızda bulunsun
Ben zaten bir sorunum olduğunu öğrenmek için ne yazık ki 3 tane düşük yaptım, sonraki ilk denemede yine olmadı biliyorsun. Sen hazır bir sorunun oldugunu biliyorken önlemini al bence. Böyle bir sorunun oldugunu bile bile böyle büyük bir risk alınır mı? Bu doktorlar da bazen beni deli ediyorlar. Daha fazla acı çekmeye, zaman kaybetmeye ne lüzum var anlamıyorum ki.
Folik asit konusu doğru benim de yükselmişti doktor önce bıraktırdı sonra her gün yerine haftada 2 defa iç yeter dedi. Uzun süre yüksek kalmasının zararı var çünkü, arada bir kontrol ettirmek lazım. Hatta değerim iyi geldiği için B12 yi de her günden haftada ikiye indirdik.
Son düzenleme: