• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

günaydın kızlar epeydir uğrayamadım buraya doktora gittim çok hoşuma gitti bende protein s düşüklüğü ve mthfr 677 homozigot vardı gebelik olmadan önce iğneye başlayacağız iğnemin dozuda fragmin 5000 haftada 3 gün kullanacağım gebelik oluşuncada günde 2 şeklinde kullanacakmışım protein s düşüklüğünü pek ciddiye almadı bu sürekli değişen bir değermiş homozigotu dikkate aldı birde iğnenin markalarıda çok önemliymiş clexanı pek tavsiye etmedi ben hepsinin etken maddeleri aynı diye biliyordum ama değişikmiş gebelikten önce başlanması içinde kan normal insanların seviyesine gelsinki bebek iyi beslensin gebelikten sonra başlamak mantıklı değil dedi iş işten geçmiş oluyor dedi bilmiyorum kızlar kafam çok karışık iğneleri aldık hatta yapmaya başladım ama korkuyorum yaş geçiyor hakkımızda hayırlısı olsun allahım kim ne istiyorsa hayırlısın versin hamilelerimize sağlıklı doğumlar diliyorum

kuzucum aynı şeyi banada söylediler iğneye erken başla diye
bide bunu deneyim dedim ama yine kimyasal gebelik oldu
şuan ki doktorum dediki saçmalama bunun dış gebeliği var
hakkaten dediği gibide oldu son gebeliğim dış gebelik oldu ben sadece 1 iğne olmuştum şanslıydım tüpümü almadan iğnelerle dış gebelikten kurtuldum
ama dış gebelik yaşayan ve erken iğneye başladığı için sorun yaşayan insanlarla karşılaştım
çünkü iğne onlarda işe yaramadı kan sulandırıcı iğneden dolayı kanamaları durmadı bir türlü mecbur ameliyatla tüplerini aldırdılar
dikkat etmek gerekir kuzucum

hakkaten dediği gibide oldu son gebeliğim dış gebelik oldu ben sadece 1 iğne olmuştum şanslıydım tüpümü almadan iğnelerle dış gebelikten kurtuldum
ama dış gebelik yaşayan ve erken iğneye başladığı için sorun yaşayan insanlarla karşılaştım
çünkü iğne onlarda işe yaramadı kan sulandırıcı iğneden dolayı kanamaları durmadı bir türlü mecbur ameliyatla tüplerini aldırdılar

sağolasun kuzucum evet dediğin gibi dış gebelik falan olsa onu hiç düşünmüyorlar ama ne bileyim işte denize düşen misali aklımaza kötü şeyler getirmeyelim ben iğnelere başladım ama çok kararsızım ve çok korkuyorum sen neler yapıyorsun canım

leyla 21

hamilelik nasıl gidiyor zeki beye gittim en sonunda hoşuma gitti senin iğnenin dozu ve tedavi şeklin nasıldı galiba değerlerimizde aynı diye hatırlıyorum

kızlar be tamam olarak yazdıgından anlamadım ıgnelere erken baslamak mı sorun yoksa baslamamk mı benım doktorum erken baslatmadı bana hamıle kalır kalmaz basladı ınsallah sorun olmaz

arkadaşlar hamile olanlar ve olmayanlar daha önce baktırmış iseniz aptt değerinizi ve kullandığınız iğnenin dozunu yazabilir misiniz?aptt değerlerinizi yazarken max. ve min. aralıkları da yazarsanız sevinirim.ben birgün iğne(0.4 clexane)bir gün aspirin kullanıyorum.hamile değilim.aptt değerim 26. aralıklar min 25-max 35.

canım ben dusukten 3 hafta sonra yaptırmıstım aptt degerim 27.2 referans aralığı : 25-35.üniversitede yaptırdım.suan gunde 1 kez clexan 0.4 ve aspirin alıyorum

Dış gebelik riski var doğru diyorsun ama benim ilk 3 düşüğümde kese gözükmedi yani embriyo yerleşememiş veya ultrasonda gözükecek kadar büyümeyi başaramamıştı. Çok şükür hiçbiri dış gebelik değildi ama kan pıhtılaşması yüzünden büyümeyi başaramadılar ve düştüler. Durum böyle olunca benim gibiler için keseyi görmeden iğneye başlamak dışında başka çare yok. Böyle durumlarda Bhcg ve ultrason takibinin paralel bir şekilde yapılması gerekiyor, bhcg belirli bir değere ulaştığında üstten veya alttan yapılan ultrasonda hala kese gözükmüyorsa önlem alınmalı, bu konuda doktorun takibi ve yaklaşımı çok önemli. Ama kesenin gözükmesini beklersem çoktan iş işten geçmiş oluyor, en azından benim için öyleydi. Hatta kan pıhtılaşması implantasyon sorunlarına bile neden oluyor, uygun kanlı ve bebeği besleyebilecek yüzey hazırlanamadığından embriyo rahme tutunamayabiliyor. Bu nedenle ben gebelik öncesi iğneyi mantıklı buluyorum, doktorumun bu yaklaşımını destekliyorum.

kıvırcığım nasılsın canım ? ümitsizlik yok yla devam rabbim kucağını dolduracak inşaallah hayırlısıyla imtihanlar çeşit çeşit bi tanem işte ...oğlum sekiz aylık oldu olduktan sonra zaman çoook çabuk geçiyor kızımda okula başladı bu yı lömrümün enn tempolu yılı oldu koştur o yana koştur bu yana :1: rabbim isteyen herkese böyle tatlı meşguliyetler versin.

üniversitede eş ile birlikte yapılan genetik testler var ya 19 aralıkta verdik kan tahlilimizi hala çıkmadı 1 ayda çıkar demişlerdi yaptıranların ne kadar zamanda çıktı sonuçları?

ben pıhtılaşma olduğunu kardivasküler hastalıklara yatkınlık testleriyle öğrendim. mthfrlerin ikiside heterozigot. kendi doktorumdan pıhtılaşma var mı yok mu diye hangi testleri yaptırmam gerektiğini söylediğimde ana ve antilupus testleri ve genetik testleri yaptır dedi önce genetiğe gittim kardivasküler ve eşle yapılan genetik testi yaptırdım. sonuçlarla profa gittim ana ve antilupus testlerini yaptırmama gerek var mı dedim yok dedi sende zaten pıhtılaşma var onlarda sorun çıksa yine aynı tedaviyi uyguluycaz. yaptırsam mı yaptırmasam mı karar veremedim.

ben 2 kere yaptırdım canım ilki özel genetik tanı merkezinde yaptırdım 1 ayı geçmişti 2. devlette yaptırdım o 1 ayda çıkmıştı seninkide bu aralar çıkar sanırım

günaydın kızlar epeydir uğrayamadım buraya doktora gittim çok hoşuma gitti bende protein s düşüklüğü ve mthfr 677 homozigot vardı gebelik olmadan önce iğneye başlayacağız iğnemin dozuda fragmin 5000 haftada 3 gün kullanacağım gebelik oluşuncada günde 2 şeklinde kullanacakmışım protein s düşüklüğünü pek ciddiye almadı bu sürekli değişen bir değermiş homozigotu dikkate aldı birde iğnenin markalarıda çok önemliymiş clexanı pek tavsiye etmedi ben hepsinin etken maddeleri aynı diye biliyordum ama değişikmiş gebelikten önce başlanması içinde kan normal insanların seviyesine gelsinki bebek iyi beslensin gebelikten sonra başlamak mantıklı değil dedi iş işten geçmiş oluyor dedi bilmiyorum kızlar kafam çok karışık iğneleri aldık hatta yapmaya başladım ama korkuyorum yaş geçiyor hakkımızda hayırlısı olsun allahım kim ne istiyorsa hayırlısın versin hamilelerimize sağlıklı doğumlar diliyorum

bende iğneye erken başlama taraftarıyım son gebeliğimde erken başladığımdanmıdır bilinmez ilk defa kalp atımı duyduk ama şu clexne mı başka iğnemi benimde uzun süredir kafamı kurcalıyor aralarınaki fark ne acaba bende clexane kullandım

bende iğneye erken başlama taraftarıyım son gebeliğimde erken başladığımdanmıdır bilinmez ilk defa kalp atımı duyduk ama şu clexne mı başka iğnemi benimde uzun süredir kafamı kurcalıyor aralarınaki fark ne acaba bende clexane kullandım

canım gebelikten önce iğneye başlamak bence mantıklı yalnız ne zaman gebe kalacağımız belli değil 1 sene hamile kalamadık 1 sene kullanacakmıyız işte bu durum biraz karışık iğne markaları hakkında şöyle bir yorum yaptı bunları araba markalarına benzetti mesela vosvagenle hyundai aynımı dedi en iyisinin fargmin olduğunu söyledi bunlar tamamen farklıymış mesela clexanın etken maddesi enoxoparin sodyum fragmin etken maddesi dalteparin sodyum fraxparin etken maddesi nadroparin sodyum demekki hepsi farklıymış

kızlarrrrrrrrrr immünolojik test yaptıranlar hangi testleri yaptırdınız.özel bi labaratuara gidicem.bu fikirden de kurtulucam.en önemlisi:
Anti nükleer antikor yani ANA testi başka bilmiyorum.lütfen size yapılanları söyleyin.bekliyorum :34:

Selamlar...

B - Fibrinojen - HOmozigot Normal
Faktor V R2 -Homozigot Normal
Faktor XIII - Homozigot Normal
APOB - Homozigot Normal
MTHFR -A1298C heterozigot tasiyici
Faktor II (Prothrombin) Heterozigot tasiyici
MTHFR C677T Heterozigot tasiyici
Faktor V leiden Homozigot normal

bu kadar cok sey cikti Trombofili testimde. Cok korkuyorum hamile kalip bebegimi kaybetmekten. bunlar hakkinda bilgisi olan var mi? kan sulandirici igne olsam da 7 aylik 8 aylik bebek kayiplari riskim cok fazla di mi? bu kadar vahim durumda olan var mi? :(

ben 2 kere yaptırdım canım ilki özel genetik tanı merkezinde yaptırdım 1 ayı geçmişti 2. devlette yaptırdım o 1 ayda çıkmıştı seninkide bu aralar çıkar sanırım
saol cnm bekliyelim bakalım biraz daha. bu test sonucunda ne belli olacak ki. sizin sonuçlarınız nasıl çıkmıştı.

saol cnm bekliyelim bakalım biraz daha. bu test sonucunda ne belli olacak ki. sizin sonuçlarınız nasıl çıkmıştı.

eşinin ve senin kromozomlarında bozukluk varmı diye bakıyorlaar eğer bozukluk varsa buda düşüğe neden olabileceği için genetik danışmanlık ve pgt ile tüp bebek öneriyorlar benim ilk yaptırdığım testte eşimin kromozomlarında bozukluk çıkmıştı laboratuar koşullarından olabileceğini söylediler 2.kez tekrar kromozom tahlili ve daha ilerisi olan fish yöntemi yapıldı normal çıktı yani 46 xx benim 46 xy eşimin çıktı inşallah seninkide normal çıkar

canım gebelikten önce iğneye başlamak bence mantıklı yalnız ne zaman gebe kalacağımız belli değil 1 sene hamile kalamadık 1 sene kullanacakmıyız işte bu durum biraz karışık iğne markaları hakkında şöyle bir yorum yaptı bunları araba markalarına benzetti mesela vosvagenle hyundai aynımı dedi en iyisinin fargmin olduğunu söyledi bunlar tamamen farklıymış mesela clexanın etken maddesi enoxoparin sodyum fragmin etken maddesi dalteparin sodyum fraxparin etken maddesi nadroparin sodyum demekki hepsi farklıymış

ben önceki gebeliğimden önce 9 ay kullandım öyle hamile kalmıştım bu iğne farklılıklarını bende doktorumla konuşayım teşekkür ederim bide sen kaçlık kullanıyosun

Selamlar...

APOB - Homozigot Normal

bu kadar cok sey cikti Trombofili testimde. Cok korkuyorum hamile kalip bebegimi kaybetmekten. bunlar hakkinda bilgisi olan var mi? kan sulandirici igne olsam da 7 aylik 8 aylik bebek kayiplari riskim cok fazla di mi? bu kadar vahim durumda olan var mi? :(

canım doktorun ne önerdi önemli olan doktorunun tedavi yöntemi nedir bu risk hepimiz için var malesef

canım doktorun ne önerdi önemli olan doktorunun tedavi yöntemi nedir bu risk hepimiz için var malesef

tup bebek ve kan sulandirici igne. baska hicbirsey onermedi.

kan sulndirici igne kullaninca bu kadar mutasyna nasil bebegimi kucagima alicam? var mi bu kosullarda olup benim gibi ve bebiegini kucagina alan?

Selamlar...

APOB - Homozigot Normal

Yanılıyor olabilirim ama bildiğim kadarıyla homozigot normal yazanlarda bir sorun yok, sadece 3 tane heterozigot mutasyonun var. Daha kötüleri var merak etme, zaten 1 veya 5 çok farketmiyor, kimi tek heterozigotla bir türlü doğuramıyor kimi bir sürü mutasyona rağmen hiçbirşey kullanmadan sağlıklı doğum yapabiliyor. Hepimizin tedavisi üç aşağı beş yukarı aynı, hepimiz doğuma kadar aynı riskleri taşıyoruz, doktorun seni doğru şekilde yönlendirecektir.

Back
X