Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

evet canım ozelıne gıdıyorum bı arayacagım ıcımdekı butun skıntıları anlatacagım eger gıttıgımde de duyulmazsa beklerım 8 haftasına kadar artık

Eğer vajinal yoldan bakacaksa, ki ben olsam baktırırdım, 6. haftada duymanız lazım. Ben vajinal ultrasonda 5+6 da, ondan 10 gün sonra da karından ultrasonda duymuştum kalp atışını. Bence ne olduğunu biran önce öğrenmekte fayda var, yani ben dayanamam :) Umarım herşey yolundadır ve sen biran önce o mutluluğu yaşarsın.

canım benim arkadaşım var kan pıhtılaşması yok ama tüp bebekle gebe kaldı ve ilk bebeğini 34 haftada karnında kaybetti şimdide önlem olsun diye iğne ve koraspirin kullanıyo... sen daha önce bebek kaybettin mi canım ?

amin cnm amin insallah bende duyarım bu sefer tanı konulup tedavı uygulandıgı ıcın bıraz daha umut ısıgım yandı ve ınsallahda 9 ay boyu hıc sönmez

43. swanson
1 kez erken doğum 25 haftalık ( rahm içi gelişim geriliğinden 450gr. olarak doğdu ve 46 gün yaşadı)
sorun: mthfr 677 ve faktör v lieden heterezigot kan pıhtılaşması
gebelikden once: tüp bebek olduğu için bişey kullanamadım
gebelikle birlikde: coraspirin100 lük cleaxen ve 0.4 progynex iğne iki kez günde
gebelik durumu: 8+4 haftalık gebe

Cevaplarınız için teşekkür ederim. Doktoruma gösterdim sonuçlarımı ama pek önemsemedi,basit bir pıhtılaşma sorunu olduğunu söyledi,sadece aspirin yeterli olur heparine gerek yok dedi ama benim içime çok sinmediği için bir de sizlerin okuduğum kadarıyla bu konuda bilgisi ve tecrübesi benden çok fazla olduğundan sizlere de danışmak istedim. Sizlerin de kandili mübarek olsun,dualarımız kabul olsun :) amin.

canım benimde ıkı heterizogot mutasyonum vardı doktorum buna kan pıhtılasması bıle denmez dedı.bu arada 2dusugum oldu.saglıklı bebegı bulana kadar deneyeceksınız dedı.bende doktorumu degıstırdım.suan rabbıme sukurler olsun 11.haftadayım ılkkez ıkı basamaklı haftaları gordum ıgne ve aspirin kullanıyorum kesinlikle riske atılacak sansa bırakılacak durum sözkonusu degıl

bende ilk bu testleri yaptırmak istediğimde doktorum bana %95 bişey yok sende boşuba para verme dedi daaha sonra testleri gördü ve yorumu bence bu nedenle olmamıştır dedi... ki bende 2 faktör kan pıhtılaşması var.... bence bu durumda olanların muhakkak riskli gebelik uzmanına gitmesi gerekiyo .....
doktorlar için biz birere vakayız .... onlar çok umursamıyolar nedense ama gerçekten bizi anlayacak doktorlar da var.....

Aynı benim ilk doktorum. Adama gittiğim süre boyunca 3 tane düşük yaptım, keseyi bile göremediğimiz için hiç sallamadı, ısrar ettim test yaptırmadı, alakası yok dedi, sonra elimde test sonuçlarıyla gidince de bence düşüklerin bundan olmadı ama önlem amaçlı bundan sonraki gebeliklerinde heparin kullan bari dedi! Sonra da bunlar pahalı testler ben de üniversite hastanesinde olsam ben de yaptırırdım diye bi de saçma bi bahane buldu. Sanki o ödeyecek parasını...

canım sen tüp bebeklemi hamile kaldın bugün bende 2,bebegimi aldırmak zorunda kaldım kalp atışları yoktu 8 hafatlıktı ilkide buşekilde olmuştu ben igne kullanmaya başladıgım halde böyle oldu kızlar benim gibi tedavi oldugu halde böyle sonuçlanan varmı??nedeni ne olabilir sizce

Arkadaşlar bir süredir ara ara yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.Topiğe ilk kez yazıyorum.Evliliğimin 11. yılındayım.İlk 5 yıl çocuk istemedik.Fakat son 6 yıldır terslikler yüzünden bir türlü isteğimize ulaşamadık.Bende aktive protein c rezistansı test sonucu anormal çıkınca faktör 5 leiden bakıldı.sonuç heterozigot.Hashimoto hastasıyım.En son 1 ay önce baktırdığım anti tiroglobulin sonucu >4000.Bildiğim 4 tane erken dönem düşüklerim oldu.Sonuncusunu yaşayalı daha 1 ay bile olmadı.Hoş sonuncusu planladığım bir gebelik değildi.Üstüne adet görme olayını yaşadım.Ki ben bunu hep şehir efsanesi olarak görürdüm.Gayet normal bir adet dönemi gibi geçirdim bu olayı.Bu kanamadan yaklaşık 10-12 gün sonra da lekelenmem oldu.İşte o zaman hcg baktırdım.malesef düşük başlamış.Yine spontan düşük yaptım.son düşük olayımdan sonra pıhtılaşmayla ilgili gebelikte sıkıntı yaşayanların toplandığı bu topiğe rastladım.Bir çok sitede de araştırmalara başladım.Aslında biz bu yıl tüp bebeğe karar vermiştik.Fakat şimdi problemli geçen gebeliğimle ilgili gebelik öncesi ilaç kullanıp belki normal bir gebelik yaşayabilir miyim sorusu takılıyor kafama.Bursa'da yaşıyorum.Bu kadar kullanıcı arasında Bursa'dan doktor tavsiyesi olan arkadaş vardır diye tahmin ediyorum.Tavsiye edeceğiniz isimler varsa sevinirim.Ayrıca konu hakkında başka tavsiyeleriniz varsa dinleyebilirim.Şimdiden hepinize teşekkürler.

canım çok geçmiş olsun.iğneye ne zaman başlamıştınız?böyle durumlarda iğneye gebelik öncesi başlamak gerektiğini söylemişti benim dr um.

kızlar merhabaa...karne tatilinde ankarada bir doktora gittim...aslında kürtaj olalı 4 ay olmuştu tekrar denemek istiyordum fakat doktorumuz önce histeroskobi yapmanın daha faydalı olacagını söyledi...ayrıca son gebeliğimde kalp atısını duyunca başlamıştım iğnelere ve kaybetmiştim bu sefer öncesinden başlayacagız dedi...yatıp dinlenmen sart dedi...bir ay sonra gideceğim hayırlısıyla histeroskobi yapacak ve ondan sonra sanırım iğnelere ve bazı ilaçlara başlayacağız...bağışıklık sistemimde bir problem yok ama yinede bağışıklığı güçlendirmek için ilaçlar verdi...moral şart dedi acele etme dedi bende kendimi ona bıraktım hayırlısı bakalımmm....

uzun zamandan sonra listemizi inceledimde maşallah yaaaaaaaa hamişlerimizin sayısı artmış ne güzellll Allah hepsini tamamına erdirsin inş..bizlerede hayırlısıyla en kısa zamanda nasip etsin...

merhaba arkadaşlar,
ileri hafta hamileler bir sorum olacaktı. tetenoz aşısın ve bu iğnelerin bir yan etkisi olabilir mi?doktoruma soracaktım unutmuşum. bir dahakine soracam. siz tetenoz yaptırdınız mı clexane kullanırken?

ben yaptırmadım canım. iki doz 0,4 clexane kullanıyorum 31 haftalık gebeyim. sağlık ocağındaki aile hekimimiz kadın doğum doktorunuz özellikle yaptırmanızı istemediyse kesinlikle yaptırmayın dedi. pıhtılaşmadan tamamen bağımsız olarak. doktorum da tavsiye etmedi zaten.

uzun zamandan sonra listemizi inceledimde maşallah yaaaaaaaa hamişlerimizin sayısı artmış ne güzellll Allah hepsini tamamına erdirsin inş..bizlerede hayırlısıyla en kısa zamanda nasip etsin...

amin canım bebek isteyen tüm arkadaşlarımızın hayırlısıyla kısa zamanda olsun inşallah kimsenin kucağı boş kalmasın.

canım ben yaptırdım tetenoz aşısını.1 hafta önce ikinci dozu oldum.clexane kullanıyorum bi yan etkisi yokmuş.sadece 20. haftadan sonra yaptır dedi doktorum.Allaha şükür bir sorun yaşamadım.

canım çok geçmiş olsun.iğneye ne zaman başlamıştınız?böyle durumlarda iğneye gebelik öncesi başlamak gerektiğini söylemişti benim dr um.

saol canım teşşekkürler dr.uma danışacagım bunu

canım gittiğin doktorun adı ne ankarada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…