- 18 Haziran 2011
- 1.872
- 291
- 163
amin canım bebek isteyen tüm arkadaşlarımızın hayırlısıyla kısa zamanda olsun inşallah kimsenin kucağı boş kalmasın.
canım gittiğin doktorun adı ne ankarada
kızlar merhabaa...karne tatilinde ankarada bir doktora gittim...aslında kürtaj olalı 4 ay olmuştu tekrar denemek istiyordum fakat doktorumuz önce histeroskobi yapmanın daha faydalı olacagını söyledi...ayrıca son gebeliğimde kalp atısını duyunca başlamıştım iğnelere ve kaybetmiştim bu sefer öncesinden başlayacagız dedi...yatıp dinlenmen sart dedi...bir ay sonra gideceğim hayırlısıyla histeroskobi yapacak ve ondan sonra sanırım iğnelere ve bazı ilaçlara başlayacağız...bağışıklık sistemimde bir problem yok ama yinede bağışıklığı güçlendirmek için ilaçlar verdi...moral şart dedi acele etme dedi bende kendimi ona bıraktım hayırlısı bakalımmm....
Arkadaşlar bir süredir ara ara yazdıklarınızı okumaya çalışıyorum.Topiğe ilk kez yazıyorum.Evliliğimin 11. yılındayım.İlk 5 yıl çocuk istemedik.Fakat son 6 yıldır terslikler yüzünden bir türlü isteğimize ulaşamadık.Bende aktive protein c rezistansı test sonucu anormal çıkınca faktör 5 leiden bakıldı.sonuç heterozigot.Hashimoto hastasıyım.En son 1 ay önce baktırdığım anti tiroglobulin sonucu >4000.Bildiğim 4 tane erken dönem düşüklerim oldu.Sonuncusunu yaşayalı daha 1 ay bile olmadı.Hoş sonuncusu planladığım bir gebelik değildi.Üstüne adet görme olayını yaşadım.Ki ben bunu hep şehir efsanesi olarak görürdüm.Gayet normal bir adet dönemi gibi geçirdim bu olayı.Bu kanamadan yaklaşık 10-12 gün sonra da lekelenmem oldu.İşte o zaman hcg baktırdım.malesef düşük başlamış.Yine spontan düşük yaptım.son düşük olayımdan sonra pıhtılaşmayla ilgili gebelikte sıkıntı yaşayanların toplandığı bu topiğe rastladım.Bir çok sitede de araştırmalara başladım.Aslında biz bu yıl tüp bebeğe karar vermiştik.Fakat şimdi problemli geçen gebeliğimle ilgili gebelik öncesi ilaç kullanıp belki normal bir gebelik yaşayabilir miyim sorusu takılıyor kafama.Bursa'da yaşıyorum.Bu kadar kullanıcı arasında Bursa'dan doktor tavsiyesi olan arkadaş vardır diye tahmin ediyorum.Tavsiye edeceğiniz isimler varsa sevinirim.Ayrıca konu hakkında başka tavsiyeleriniz varsa dinleyebilirim.Şimdiden hepinize teşekkürler.
kızlar merhabaa...karne tatilinde ankarada bir doktora gittim...aslında kürtaj olalı 4 ay olmuştu tekrar denemek istiyordum fakat doktorumuz önce histeroskobi yapmanın daha faydalı olacagını söyledi...ayrıca son gebeliğimde kalp atısını duyunca başlamıştım iğnelere ve kaybetmiştim bu sefer öncesinden başlayacagız dedi...yatıp dinlenmen sart dedi...bir ay sonra gideceğim hayırlısıyla histeroskobi yapacak ve ondan sonra sanırım iğnelere ve bazı ilaçlara başlayacağız...bağışıklık sistemimde bir problem yok ama yinede bağışıklığı güçlendirmek için ilaçlar verdi...moral şart dedi acele etme dedi bende kendimi ona bıraktım hayırlısı bakalımmm....
cnm sanırım timur gürgana gittin. benim dr.um. bana da önce ilaç tedavisi sonra da histeroskopi yaptı. şimdi 22 haftalık hamileyim. öncesinde dört düşüğüm var ve hiç bu haftalara gelemeiştim. darısı senin başına.
ben yaptırmadım canım. iki doz 0,4 clexane kullanıyorum 31 haftalık gebeyim. sağlık ocağındaki aile hekimimiz kadın doğum doktorunuz özellikle yaptırmanızı istemediyse kesinlikle yaptırmayın dedi. pıhtılaşmadan tamamen bağımsız olarak. doktorum da tavsiye etmedi zaten.
canım ben yaptırdım tetenoz aşısını.1 hafta önce ikinci dozu oldum.clexane kullanıyorum bi yan etkisi yokmuş.sadece 20. haftadan sonra yaptır dedi doktorum.Allaha şükür bir sorun yaşamadım.
benim dr um da heterozigotu önemsemeyerek sadece aspirin kullanmamı söyledi ve ben içim rahat etmediğinden(üç kimyasal gebeliğim var çünkü)başka bi dr a gittim ve clexan 04 kullanıyorum günde bi defaCevaplarınız için teşekkür ederim. Doktoruma gösterdim sonuçlarımı ama pek önemsemedi,basit bir pıhtılaşma sorunu olduğunu söyledi,sadece aspirin yeterli olur heparine gerek yok dedi ama benim içime çok sinmediği için bir de sizlerin okuduğum kadarıyla bu konuda bilgisi ve tecrübesi benden çok fazla olduğundan sizlere de danışmak istedim. Sizlerin de kandili mübarek olsun,dualarımız kabul olsun :) amin.
merhaba arkadaşlar,
ileri hafta hamileler bir sorum olacaktı. tetenoz aşısın ve bu iğnelerin bir yan etkisi olabilir mi?doktoruma soracaktım unutmuşum. bir dahakine soracam. siz tetenoz yaptırdınız mı clexane kullanırken?
benim dr um da heterozigotu önemsemeyerek sadece aspirin kullanmamı söyledi ve ben içim rahat etmediğinden(üç kimyasal gebeliğim var çünkü)başka bi dr a gittim ve clexan 04 kullanıyorum günde bi defa
imkanın varsa başka bi dr a daha görün derim ben
ben de vurundum,gayri ihtiyari 20.haftaya denk geldi ama dr um vurdurma falan demedi,daha doğrusu ben sormadım,vurdurdum dedim,tamam dedi bana
şimdi ben de endişelendim,acaba yan etkisi var mı?
cnm sanırım timur gürgana gittin. benim dr.um. bana da önce ilaç tedavisi sonra da histeroskopi yaptı. şimdi 22 haftalık hamileyim. öncesinde dört düşüğüm var ve hiç bu haftalara gelemeiştim. darısı senin başına.
en azından işten anlayan bir dr a gitmişsin canım ne mutlu...hayırlısı olur umarım bundan sonra.dr un adı ne canım...bağışıklığı güçlendirmek için verdiği ilacın adı ne bu arada
Canım benim çok araştırdıktan sonra ankarada Timur Gürgana gittik...hacettepenin prof. larından biri gürgan klinik adı altında kendi kliniği var...umarım herşey bu sefer iyi olur...verdiği ilaç colostrum adlı bir ilaç...sen ne yaptın cnm zeki hocaya mı gidiyorsun hala...
canım merhaba nasılsın?pek gırmıyorsun epeydir çalışmalar nasıl gidiyor iğneye baslamıştın sanırım degıl mı?en kısa zamanda mujdelı haberlerı vermeni bekliyorum alahın izniyle...meltem de girmiyor o neler yaptı acaba??[/QUOTE
adımı anmışsınız hemen hissettim :) bi değişiklik yok canım. bu ay yumurtama kontrolüm yapıldı. 12.gün 17 mm idi 15.gün gittiğimde 11 mm idi doktor çatlamış bi sorun yok dedi en azından buna şükür. allah nasip ederse bu ay hamile kalırsam ne mutlu. ama olmazsa ne yapıcaz bilmiyorum
sen ve bebeğin iyisinizdir umarım :) ne güzel büyüyor bebişin . bizler için dua et olur mu
12 m benide haberdar et canım aklımdasın merakta bırakma .
canım merhaba nasılsın?pek gırmıyorsun epeydir çalışmalar nasıl gidiyor iğneye baslamıştın sanırım degıl mı?en kısa zamanda mujdelı haberlerı vermeni bekliyorum alahın izniyle...meltem de girmiyor o neler yaptı acaba??[/QUOTE
adımı anmışsınız hemen hissettim :) bi değişiklik yok canım. bu ay yumurtama kontrolüm yapıldı. 12.gün 17 mm idi 15.gün gittiğimde 11 mm idi doktor çatlamış bi sorun yok dedi en azından buna şükür. allah nasip ederse bu ay hamile kalırsam ne mutlu. ama olmazsa ne yapıcaz bilmiyorum
sen ve bebeğin iyisinizdir umarım :) ne güzel büyüyor bebişin . bizler için dua et olur mu
12 m benide haberdar et canım aklımdasın merakta bırakma .
canım bu ne hızlı cevap oyle 2sanıyede yazmıssın valla.ınsallah bu ay hamişliğini de bu hızla öğrenirsin...dua etmez olurmuyum hep aklımdasınız.rabbime şükürler olsun canım bebeğim ıyıydı umarım sonuna kadar boyle saglıklı ılerler...kucaklarımız bos kalmaz inşallah
Öncelikle dikkate alıp cevapladığın için teşekkür ederim arkadaşım.Forumdaki yazılarını okudum.Gerçekten çok üzüldüm kaybettiğin bebeğin için.Bu kez sanırım3-4 aylık hamilesin.Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah.Benim düşüklerimin hepsi erken dönemde oldu ve spontan düşük oldu.Yani daha tutunamadan düştüler.Benim de bundan sonra gitmeyi düşündüğüm merkez pembe-mavi.Sen yakında gideceksin sanırım.Gidince beni doktor ve merkez hakkında bilgilendirirsen sevinirim.Arkadaşlarımdan İsmail Bey'e gidenler vardı,memnundular.Umarım sen de memnun kalırsın.cnm benim kendi doktorumu tavsiye etmek çok isterdim tayini çıkıp gitti istanbula ama sana pembe mavide ismail küçük erdoğanı tavsiye ediyorum..çok iyi bir doktor özel bir hastane cnm bende sanırım bu ay ona gidicem
inşallah bir dahakine iyi olur canım.ben halen zeki hocaya gidiyorum canım.gebe kalamadığım için şimdi onunla uğraşıyorum.tedaviye başladık.kliniğine randevu alarak mı gittin canım?bir de ücreti ne kadar?tedavilerin tamamı ücretli mi olacak?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?