Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

amin canım bebek isteyen tüm arkadaşlarımızın hayırlısıyla kısa zamanda olsun inşallah kimsenin kucağı boş kalmasın.

canım yaa senın cizelgeni görünce oyle mutlu oluyorum ki ne kadar guzel az kalmıs bebısıne kavusmana rabbim saglıkla kucagına almayı nasıp etsin.su zamana kadar nasıl gectı hamişliğin merak ediyorum biraz öncesindende bahsedermisin mutasyonlarından ilaçlarından...cok tesekkur ederım simdiden

en azından işten anlayan bir dr a gitmişsin canım ne mutlu...hayırlısı olur umarım bundan sonra.dr un adı ne canım...bağışıklığı güçlendirmek için verdiği ilacın adı ne bu arada

cnm benim kendi doktorumu tavsiye etmek çok isterdim tayini çıkıp gitti istanbula ama sana pembe mavide ismail küçük erdoğanı tavsiye ediyorum..çok iyi bir doktor özel bir hastane cnm bende sanırım bu ay ona gidicem

cnm sanırım timur gürgana gittin. benim dr.um. bana da önce ilaç tedavisi sonra da histeroskopi yaptı. şimdi 22 haftalık hamileyim. öncesinde dört düşüğüm var ve hiç bu haftalara gelemeiştim. darısı senin başına.

canım sen kortizon kullanıyomuydun bide timur gürgan hastanedemi bakıyo

Merhaba,
benim hikayem ise su sekilde : 1 sene once 4 -5 saatlik bir yolculuktan sonra sol bacagimda agri olusmustu. Ertedi gun doktora gittigimde yuzeysel ven trombozu oldugumu ogrendim. lakin 1 sene icinde sanirima artti ve kronik DVT hastasi oldum. Bu arada cocuk yapmayi dusunuyordum. kadin dogum doktoruna bu durumdan bahsedince gen testi yaptirdi... sonuclarim : FV ve MTHTF A heterozigot, ayrica FII ve MRHFR C homozigot.
3 ay ilac kullandim. son 9 aydir coraspirin ve ekopirin kullaniyordum.
Aralik 30 - 2012 de 5 haftalik gece oldugumu ogrendim. cok mutluydum cunku, 9 aydir ugrasiyorduk...kadin dogum doktorum ekopirin ve varis ilacina devam edebilecegimi soyledi ama mutlaka bir kalp damarciyla da 3 hafta icinde gorusmem gerektigini belirtti.

Bu arada 7. haftadam kalp atisini duydum ..1. etapi gecmistim..

yine 7. haftamda cok hafif bir lekelenmem oldu, hemen ultrasondan baktirdim sorun yoktu.

su anda 10. haftamdayim. 2 gun once kipkirmizi bir kanamam oldu. buyuk bir aciyla doktora gittim. ne bitmez bir yoldu hastane yolu...
neyse, doktor gene bakti , kalbi atiyordu ve ellerini bacaklarini gordum. nasil bir duyguydu yarabbim.

kadindogumcu bana ertesi gun kalp damara gitmemi istedi. kanama nedeni ekopirin ve varis olabilir mi diye dusundu.ayrica progesteron ignesi vurdurdu ve progesteron hapi verdi. 3 tane gunde....

ertesi gun ayni hastanenin kalp damar doktoruna gittim. oyle bir konustu ki.. sanki DVT hastalari asla doguramaz... inanilmaz moralimizi bozdu. ilk kez esimde benimle doktora gelmisti ve ilk duyduklari maalesef kotu seylerdi. Dr. kanimin bebegimi besleyememe problemi olabilecegini ya da kan pihtisi nedeniyle onun kalbinin durabilecegini soyledi. devam etmek istiyor musun dedi. inanamadim doktora.. yikti beni adam.. bana igne verdi. 0.45 lik gunde 1 adet...

bu arada her sabah mide bulantisi ve bogurmeleri yasayan ben o gun bunu yasamamistim. sanki goguslerimde acimiyordu. icim icimi yedi. ben gene kendi hastaneme gittim.
bebegime gene baktik ultrasonda...iyiyidi cok sukur. 3 cm olmustu velet. 24 saatte kendisini 2 kez gormus olmustum.

bugun uyandim, sadece hafif kahverengi lekelenmeler var.gene bulantim olmadi. endiselenmiyor degilim ama tekrar bir ultrasona girmeyecegim.

bu siteden okudugum kadariyla , pihtilasma nedeniyle bircok bayan bircok kez dusuk yasamis. sans mi degil mi bilmiyorum ama ben zaten bu rahatsizligi bir sene oncede ogrendigim icin , sanirim zor haftalarimi atlattim. en fazla pihtil problem 6-7 haftalarda sorun oluyormus gibi geldi bana.

Subat 12 de kendi kadin dogum doktorumda kontrolum var. insallah sorunsuz atlatirim. 11- 12 haftalarda olacagim o donem..

son olarak :
su 1 yilda sunu anladim : ASLA DOGUM KONTROL HAPI KULLANILMAMALI... DVT YI TETIKLIYOR...
GENETIK TEST GEBELIKTEN ONCE YAPTIRILMALI.. DVT OLDUGUNU BILMEYENLER COK DUSUK YASAMIS...

Allah herkese bol saglik versin...

canım ben yaptırdım tetenoz aşısını.1 hafta önce ikinci dozu oldum.clexane kullanıyorum bi yan etkisi yokmuş.sadece 20. haftadan sonra yaptır dedi doktorum.Allaha şükür bir sorun yaşamadım.

sağolun arkadaşlar. teşekkür ederim.

benim dr um da heterozigotu önemsemeyerek sadece aspirin kullanmamı söyledi ve ben içim rahat etmediğinden(üç kimyasal gebeliğim var çünkü)başka bi dr a gittim ve clexan 04 kullanıyorum günde bi defa
imkanın varsa başka bi dr a daha görün derim ben

ben de vurundum,gayri ihtiyari 20.haftaya denk geldi ama dr um vurdurma falan demedi,daha doğrusu ben sormadım,vurdurdum dedim,tamam dedi bana
şimdi ben de endişelendim,acaba yan etkisi var mı?

ben ikinci dozu oldum bir hafta önce.bazı doktorlar gerek görmüyormuş.artık eskisi gibi evde doğum olmadığından zaten hijyenik koşullarda doğum yapılacağından.ama doktorum riske girmeyelim dedi bende yaptırdım.endişelenmene gerek yok

ayyyy canım benim ne güzel yaaa Allah seninkini tamamına erdirsin bizlerede nasip etsin inş...evet timur hocaya gittim canım...senin önceki yazılarını okudum ama sana verdiği ilaçlarla benimkisi farklı neden acaba? bana bağışıklığı güçlendirici bir ilaç verdi belki daha sonra verecektir bilemiyorum artık tamamen ona güveniyorum...histeroskopi den ne kadar sonra hamile kalmanı istedi canım birde sana diyet falan verdi mi?

en azından işten anlayan bir dr a gitmişsin canım ne mutlu...hayırlısı olur umarım bundan sonra.dr un adı ne canım...bağışıklığı güçlendirmek için verdiği ilacın adı ne bu arada

Canım benim çok araştırdıktan sonra ankarada Timur Gürgana gittik...hacettepenin prof. larından biri gürgan klinik adı altında kendi kliniği var...umarım herşey bu sefer iyi olur...verdiği ilaç colostrum adlı bir ilaç...sen ne yaptın cnm zeki hocaya mı gidiyorsun hala...

inşallah bir dahakine iyi olur canım.ben halen zeki hocaya gidiyorum canım.gebe kalamadığım için şimdi onunla uğraşıyorum.tedaviye başladık.kliniğine randevu alarak mı gittin canım?bir de ücreti ne kadar?tedavilerin tamamı ücretli mi olacak?

canım merhaba nasılsın?pek gırmıyorsun epeydir çalışmalar nasıl gidiyor iğneye baslamıştın sanırım degıl mı?en kısa zamanda mujdelı haberlerı vermeni bekliyorum alahın izniyle...meltem de girmiyor o neler yaptı acaba??

Öncelikle dikkate alıp cevapladığın için teşekkür ederim arkadaşım.Forumdaki yazılarını okudum.Gerçekten çok üzüldüm kaybettiğin bebeğin için.Bu kez sanırım3-4 aylık hamilesin.Allah sağlıkla kucağına almak nasip etsin inşallah.Benim düşüklerimin hepsi erken dönemde oldu ve spontan düşük oldu.Yani daha tutunamadan düştüler.Benim de bundan sonra gitmeyi düşündüğüm merkez pembe-mavi.Sen yakında gideceksin sanırım.Gidince beni doktor ve merkez hakkında bilgilendirirsen sevinirim.Arkadaşlarımdan İsmail Bey'e gidenler vardı,memnundular.Umarım sen de memnun kalırsın.

evet canım kliniğe randevu alarak gittim...ilk izlenimlerim iyiydi bakalım devamında nasıl olcak ...muayene ücreti 250 tl...tahliller ve diğer işlemler için ekstra ücret ödüyorsun tabi...özel klinik olunca biraz pahalı tabiii...umarım istediğimiz sonuca ulaşırımda para sorun değil gidenin yerine gelir inş...zeki hoca nasıl iyi ilgileniyor mu senle...ben gecen ugura gittim iki dakika dinledi bir dahakine dozu artıracaz dedi o kadar...

canım mesaj sayım yeterli olmadığı için özelden yazamadım...Lütfü hocayla bende irtibata geçmiştim ama sonra gitmekten vazgeçtim. tolga ecemişe gitmeye karar vermiştim ama bazı yakınların tavsiyesiyle en sonunda Timur hocada karar kıldım Allah pişman etmesin inş...henüz tedavi sürecinde oldugum için kortizonla ilgili birşey söylemedi canımmm ama hocaya sormayı düşündüğüm konulardan biride kortizon konusu...sorarsam mutlaka cevabını yazarım yada ona giden arkadaşlar var deryacım gibi belki o bize bilgi verebilir....

arkadaşlar merhaba..ben de 7 haftalık ve 10 haftalık 2 düşükten sonra kan pıhtılaşması sorunu olduğunu öğrendim..ama şu anda çok şükür 3. hamileliğimde 34. haftadayım..herşey yolunda gidiyor..benim doktorum Adana'da prof Cüneyt EVRÜKE..çok memnun kaldım..bu arada Cüneyt bey bu hamilelikte iğneyi kullanmaya başlar başlamaz bana bir yasak yiyecek listesi verdi. Kullandığımız Clexane iğnesinin etkisini azaltıyormuş..Bunların bazısı : Brokoli, Balık, Ceviz fındık fıstık, susam çörek otu gibi yağlı tohumlar, Bulgur, Sarımsak, Çikolata,Kepekli yiyecekler, Beyaz peynir dışındaki peynirler vb...doğuma kadar bunları yemeyeceksin dedi..Bu yasağa harfiyen uydum..bebeğim şimdi çokşükür yeterli kiloda ve gelişimi çok iyi..Belki bu hamileliğimde sorun yaşamamamın bir nedeni de budur. belki size yardımcı olur arkadaşlar..Allah hepimizi hayırlı bir evlatla sevindirsin inşallah..
Bu arada iğne kullandığınız için hamilelikte düşmemeye dikkat edin.bizim kanama riski fazla olduğu için sorun olabiliyor..been bir kere sırtmın üzerine düştüm ve içeride küçük bir kanama olmuş ama neyseki devam etmemiş..siz ne olursa olsun çok dikkat edin, çünkü bir bebeğimiz olsun diye neler çekiyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…