Canım diyete hamilelikten önce başlaman gerekiyor, yavaş yavaş etki gösterirmiş o yüzden MTHFR mutasyonu olanlar hep yediklerine dikkat etmek zorunda.
öyle miii :26: ama önce homosistein testını yaptırmam lazım sanırırmm
Bir de benden umut hikayesi, inşallah ben de bir gün kendi hikayemi paylaşırım.
Çarşamba günü bir tetkik için İbni Sina Hastanesindeydim. Durumumu anlatınca oradaki hemşire aaa bende de var bundan dedi. Tam olarak ne oldugunu hatırlayamasada MTHFR 1298 heterozigot veya homozigot mutasyonu ve bir başka mutasyonu daha varmış öyle dedi. Neyse toplam 3 ölü doğum yapmış, düşükleri hep son trimestırda olmuş. İlkinden sonra anlamışlar sorunu. Aspirin kullanmış olmamış, 0,6*1 clexan ve aspirin kullanmış olmamış, 4. ve 5.de 0,6*2 clexan ve aspirin kullanmış veee olmuş. Şimdi 2 tane çocuğu varmış. İbni Sina'da Muhit Özcan diye bir hematolog var, özel muayenehanesi de var, onun kontrolünde devam etmiş. Ankara'da hematolog arayanlara önerilir, bu konuda çok iyidir dedi. Aynı doktoru bizim ailenin kalp doktoru da şiddetle öneriyor.
ayy ne güzel yaa inşallah bizede nasib olr analtırız böyle
canım rıza madazlıya gideceğini okudum haftada 1 gün salı günü acıbademe geliyor bana yakın olduğu için orayı tercih ettim benim mthfr 677 heterezigot bana dediğini sana aktarayım bu değerde iğneye bile gerek yok denemelisin ve hamile kalınca hemen bana gel dedi onun için ben rıza beyi çok yoğun olduğu için ve iğne ve aspirine gerek duymadığı için eledim her ne kadar riskli gebelik doktoru olsada ben zaten iğnesiz hiç bişey göremiyorum o zaman ona gitmemim bi anlamı yok diye düşündüm bana yapman gereken bütün tahlilleri yaptırmışsın tekrar hemen hamile kal bekleme dedi rahimde hiç bi problem yok dedi muane etti zaten muane etmezse ücret almıyor kolaydı sanki 4 düşükten sonra hamile kalmak ama şunu söyleyebilirim çok rahatlatıcı ve çok tatlı bi doktor inşallah senden tahlil vs. ister aklında olsun allah yardımcın olsun canım
anladım canım sağol verdiğin bilgiler iin ben de salı günü acıbademe gidicem benım eve de orası yakın cunku...
ya biliyo musun hep ne dediğin tutmayan doktorlara denk geldım ben kadına faktör 11 eksıklıgı var dıorm
doktora o ne dedi yani düşünebılıomusun emofılı neymıs benım hıcbı bılgım yok dedi yuzume baka baka gayetrahat
bir de ben gittim 3+6 da kese gozuktu hafıf leke gordum doktora gittim aynı hast. 5+2 de kese yok
yok kese dio ama vardı ve sorunda yoktu nası oluo dıorm bılmem kı dio yanı onun ıcın ii bi doktora gozukmek ıstıyorum
artık gına geldi....
bir de hematologum ilk teshisi koyan dedi ki sende kan ile alakalı ıkı sorun var bu ıkı sorun yuzunden biraz ugrasman gerekebılır.
sıkıntılar yasayabılırsın hamıle kaldıgın zaman baslar bu sıkıntıların onun ıcın kadın doğumcun ii olmalı demişti....
ama hi yılmadan denemelısın anne olmak hakkın inallah olucak da ama sabretmelisin bak unutma bunu dedi bana
Ankara numune hastanesındne gecici bi süre iin gelmıs doktordu bakrköy devlet hast de tanıdım onu
Allah ondfan razı olsun psikolog gibi konustu ilgilendı hep benımle ama gitti şimdi yok keşke olsaydı....
Kiyamam sana insallah en kisa zamanda sende fitik sorunundan kurtulup yeniden calismalara baslarsin kuzum...canim buarada sen hic hematologa gorunmusmuydun?
canim cok haklisin....ben gecen ay,idrar testi yaptirdim, normalde cok cabuk idrar yollarimda enfeksiyon olur benim,,,birde ondan once cok agir bir grip atlattim...neyse idrar testini oylesinebir yaptirayim dedim aslindahicbi sikayetim yokdu...sadece bir bakayim dedim hersey normalmi...sonuc: idrar yollarimda cok fazla sayida bakteri oldugunu ogrendik..doktorum antibiotik verdi ama gectimi bilmiyorum...birde gebeligi denemiyorsan maydonoz saplarini kaynatip suyunu ilik sekilde icmek idrar yollarindaki iltihaba birebir geliyormus...ama gebelik dusunuyorsan kesinlikle icilmemesi lazim, Allah gostermesin dusuge neden olabilirmis...bende haftada iki defa onu iceyim diyorum.. :)
anladım canım maydanoz suyu soğan suyu fln icemiom çok gıcıgımdır o konularda
kzıkardesıme dıyetısyenı bi detoks vermıstı bende de çok ödem vardı ben de yıyım dedım detoks corbasından
öööö bütün hafta istifra ettim
çalışmaya devam denıycez bakalım olana kdar ınsallahhhh :) kucagımıa alana kadar bebegımız olck düşüncesıne kapılmak
yok bize...Allah nasib eder ıns...
zikirmatik diyolar ya parmağa takılıyor.ondan var bende sürekli tık tık çekiyom sanada dua edicem inşallah.valla elimden gelse göndermek isterim sana.istersen adresini yaz özele bi deneyelim göndermeyi:)bide arkadaşlar ben bu yıl ilk defa cevşen okuyorum.hep duyardım ark ama hiç okumamıştım.üniversitede bi ark hediye ettiydi.aldım bu neymiş dedim geçen.ALLAHIM içinde bu kadar mı güzel dualar olur.esmaül hüsna da var.yazan kişinin ettiği dualarda harka valla 2 kez bitirdim 3.deyim sıra hepsi aynı değil sanırsam bendeki türkçe meallli.hep dualar var.tavsiye ederim yani.5 yıldır evimdeysi okumuyordum.bir merakla açtım ve bayıldım:)
canım bende de var okuyorum cidden çok güzel bir de hani sübyan olayı var ya biliosundur belki.
ondan korunmak için birebir oldugunu da duydum baska baska ınsanlardan eşim kayınvalıdem çok
okurlar....Allah kabul etsın ne güzel :)
canım ucretı ne kadar dı ogrenebılırmıyım sıgorta gecıyormu
canım 300 tl dediler ssk var benım ama ona ındırım yok sanırırm özel sağlık sig indırım oluo
ama bizim kan hastlıgımızoldugu için özel sağlık sig. yaptıramıyoruz.ben muhasebecıyım ofiste özel
sigortada yapıyoruz yani işin içindeım ordan blıorm maalesef yapılmıo