Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Canım diyete hamilelikten önce başlaman gerekiyor, yavaş yavaş etki gösterirmiş o yüzden MTHFR mutasyonu olanlar hep yediklerine dikkat etmek zorunda.

öyle miii :26: ama önce homosistein testını yaptırmam lazım sanırırmm

ayy ne güzel yaa inşallah bizede nasib olr analtırız böyle

anladım canım sağol verdiğin bilgiler iin ben de salı günü acıbademe gidicem benım eve de orası yakın cunku...
ya biliyo musun hep ne dediğin tutmayan doktorlara denk geldım ben kadına faktör 11 eksıklıgı var dıorm
doktora o ne dedi yani düşünebılıomusun emofılı neymıs benım hıcbı bılgım yok dedi yuzume baka baka gayetrahat
bir de ben gittim 3+6 da kese gozuktu hafıf leke gordum doktora gittim aynı hast. 5+2 de kese yok
yok kese dio ama vardı ve sorunda yoktu nası oluo dıorm bılmem kı dio yanı onun ıcın ii bi doktora gozukmek ıstıyorum
artık gına geldi....

bir de hematologum ilk teshisi koyan dedi ki sende kan ile alakalı ıkı sorun var bu ıkı sorun yuzunden biraz ugrasman gerekebılır.
sıkıntılar yasayabılırsın hamıle kaldıgın zaman baslar bu sıkıntıların onun ıcın kadın doğumcun ii olmalı demişti....
ama hi yılmadan denemelısın anne olmak hakkın inallah olucak da ama sabretmelisin bak unutma bunu dedi bana
Ankara numune hastanesındne gecici bi süre iin gelmıs doktordu bakrköy devlet hast de tanıdım onu
Allah ondfan razı olsun psikolog gibi konustu ilgilendı hep benımle ama gitti şimdi yok keşke olsaydı....

anladım canım maydanoz suyu soğan suyu fln icemiom çok gıcıgımdır o konularda
kzıkardesıme dıyetısyenı bi detoks vermıstı bende de çok ödem vardı ben de yıyım dedım detoks corbasından
öööö bütün hafta istifra ettim kardesımde gıcık olmustu bebek düşünüyorum canım 20 mart yum taıhım baslıo gene ınsallah
çalışmaya devam denıycez bakalım olana kdar ınsallahhhh :) kucagımıa alana kadar bebegımız olck düşüncesıne kapılmak
yok bize...Allah nasib eder ıns...

canım bende de var okuyorum cidden çok güzel bir de hani sübyan olayı var ya biliosundur belki.
ondan korunmak için birebir oldugunu da duydum baska baska ınsanlardan eşim kayınvalıdem çok
okurlar....Allah kabul etsın ne güzel :)

canım ucretı ne kadar dı ogrenebılırmıyım sıgorta gecıyormu

canım 300 tl dediler ssk var benım ama ona ındırım yok sanırırm özel sağlık sig indırım oluo
ama bizim kan hastlıgımızoldugu için özel sağlık sig. yaptıramıyoruz.ben muhasebecıyım ofiste özel
sigortada yapıyoruz yani işin içindeım ordan blıorm maalesef yapılmıo

arkadaşlar bu 4 kez soruyorum bılgısı olan yazsın lutfen kafam cokk karıştı

canım sadece apc-r testin ref degerınden düşük cıkmıs onunla ilgili de şöle bi bilgi buldum
erciyes üni. hematoloji testleri pdf sinden printledim ekliyorum incelersin alta ekledım

ayrıca bi de şöle bişi buldum

Aktive protein C rezistansı (direnci) faktör 5'in protein C'ye karşı direnç göstermesini tanımlamaktadır. Bu durumda pıhtılaşmada rol alan protein C faktör V'i inaktive edemez. APCR kalıtsal trombofililerden (pıhtılaşma bozukluklarından) birisidir. Protein C'nin faktör V (beş)'i inaktive edememesi durumunda pıhtılaşmada artış meydana gelir. Bu durum pıhtılaşma ile ilgili tromboemboli gibi çeşitli hastalıklara ve gebelikte tekrarlayan düşükler gibi bazı problemlere sebep olur. Aktive protein C rezistansının en sık nedeni Faktör V Leiden mutasyonudur fakat tek neden bu değildir. APCR’li hastaların % 90’ında faktör V Leiden (FVL) mutasyonu saptanmıştır. F V Leiden mutasyonu ve ona bağlı aktive protein C rezistansı (APCR) kalıtsal trombofililerin en sık nedenidir. FVL mutasyonu dışında APC yolundaki kofaktörlerin, substratların defektine bağlı veya antikorlara bağlı aktive protein C rezistansı oluşabilir.
Aktive protein C rezistansının hemen hemen %90'dan fazla oranda sebebi olması nedeniyle Faktör V Leiden mutasyonu ile eş anlamlı gibi kullanılır. Konunun detayları ve tedavisi için Faktör V Leiden mutasyonu konusuna buradan ulaşabilirsiniz.

bir de canım sana genetıkte faktöv V leiden mutasyonu arastırması yapıldı mı ve böle bi mutasyon saptadı mı ??

AKTİVE PROTEİN C REZİSTANSI

Eklentiler

• $wwwwwwwwww.webp
    23,8 KB · Görüntüleme: 193
Son düzenleme:
bende doğunun ücra bir köşesindeyim merkazdeyim dr var ama pıhtılaşmayla ilgili bilgisi yok Allah yardımcımız olsun

canım aynı sıkıntılar hepimizde var demekki dr. var ama önemsemiyor. bu kadar pimpirikli olma diyor millet hamile kaldığını farketmiyor bile sen de yok iğne ilaç istiyorsun dedi o gün dünyam karardı. şimdi konunun uzmanı bir doktor araştırıyorum bakalım. hakkımızda hayırlısı

canım bi diyetten bahsetmişsin. konuya vakıf olamadım. bu mutasyonlarla ilgili bi diyet mi acaba

evet canım homosistein die bi test var onu yaptırdıktan sonra metionınden (metionındı snaırırm) fakir
diye verıolarmıs ama yukske oluncamı verıoalr dusuk oluncamı bilmiorm :26:
bana dıet vermedıler sadece duyduklarım okuduklaırmı bılıorm

Arkadaşlar merhaba ;
şu anda 31 + 6 haftadayım düne kadar hareketleri çok olan hatta nerdeyse hiç durmayan bebeğim 1 gündür çok az hareket etmeye başladı ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası önceki bebeğimi son hafta kaybettiğim için endişelenmeye başladım

not : ilk gebelikte dış gebelik yaşadım ikincide 39. haftada bebeğimi kaybettim bu gebeliğin başında protein s değerinin düşük olduğu tespit etti doktor coraspin ve cleaxane 0.4 kullanıyorum

Amin..keşke kimse bu korkuları yaşamasa..herkes evladını sağlıkla kucağına alsa..benim doğum 38+3 günlük iken oldu..çok dua ettim..ikinci düşüğümden sonra çok üzüldüm çok ağladım..neden ben diyodum hep..isyan etmek de çok günahmış..o yüzden çok dua ettim..kendi kendime kuranı kerimi öğrendim çok şükür..mealini de okuyunca bugüne kadar okumadığıma anlayamadığıma pişman oldum..belki de bu bir sebepti..hepiniz Allaha emanet olun..Allah istedikten sonra herşey olur inşallah..ben de bizim gibi bebişlerini kaybeden herkese dua ediyorum herkes aynı güzelliği yaşasın inşallah.

merhaba derya, ben de bebegimin 33+4te hareketlerini hissedemedigim icin doktora gittigimde kalbinin durdugunu ögrendim.. eger yavaslıgından süpheleniyorsan bence hic vakit kaybetmeden doktoruna git, kalp atıslarını dinle bebişinin ve saglıklı olup olmadıgından emin ol, ona göre önlemini al,yerinde ben olsam öyle yapardım en azından... umarım bir sorun yoktur, saglıkla bebegini kucagına alırsın..

amiin canım..insan başına gelmeyince bilmiyor anlamıyor..bu formu 4-5 aydır okuyodum ama cesaret edemedim yazmaya paylaşmaya.. son ana kadar kaybetme korkusundan dolayı..her okuduğum hikayede kendimi buluyor sürekli ağlıyodum..ilk aylarda iğneyi vurdurmaya sağlık ocağına gidiyodum..ordaki hemşire iğneyi görünce hemen anladı..ben de bu iğnelerden çok vurdum kendime, benim 10 gebeliğim oldu, 8 düşüğüm var, 2 kızım oldu dedi..onun dışında çevremde aynı probelmi yaşayıp çoçuğu olan 3 kişiyi daha duydum..onlar bana biraz umut oldu..Allahım aynı acıyı bir daha yaşatmasın inşallah canım..Allahın izniyle inşaalaah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..

cnm ultrasondan ultrasona farklı sonuçlar çıkabiliyor. bebeğinin sağlığı yerindeyse korkma. aklına kötü şeyler getirme.

bebeğimin hareketlerini hissetmiyor değilim sadece yavaşladı netten biraz araştırdım yeri daraldığı için olabilir diyorlar bu hafta içi çarşamba nst ye girdim , cuma günüde sağlık ocağında dinlediler bir sorun yoktu

sen iğne kullandın mı kaybettiğinde

6 hafta 3 günlük gebeyim doktorum kalp atışlarının çok yavaş olduğunu söyledi kesede deformasyon yok ama doktorum bunun 2 sebebi olabileceğini söyledi
1 Kan Pıhtılaşması nedeniyle olabilir
2 çok küğçük olduğundanda olabilir dedi
kan sulandırıcı iğne verdi daha önce başına böle bişey gelen varmı arkadaşlar???

Diyarbakırda bu konuda uzman bildiğiniz doktor var mı?

canım geçmiş olsun bendede aynı rahatsızlık var ben siirtte yaşıyorum daha önce bu rahatsızlıktan dolayı 2 bebek kaybettim ondan sonra rahatsızlığımı öğrendim şimdi görevimiz gereği siirtteyiz ancak burada iyi bir doktor bulamadığım için diyarbakırdan araştırdım malum büyük şehir.. ben genesis hastanesinden gönül hanıma gittim tavsiye üzerine hamile değilim doktor kontrolü altında hamilelik yaşamak istedim doktorun iyi olduğunu düşünüyorum çok araştırdım zaten verdiği elektrikte çok iyi umarım yardımcı olabilmişimdir

canım çok teşekkkürler ben de genesis e gittim 2 defa elif hanım bi de ismini unuttum bi bayana daha ama devlet hastanesi gibi geldi bana çok yoğun çok ilgili deilller tabi gönül hanıma gitmedim. çok teşekkürler tavsiyen için sana da geçmiş olsun inşallah en kısa zamanda kavuşuruz bebişlerimize

canım valla ben siirtin özel hastanelerini gördükten sonra aynı anda 5 hastaya birden bakıldığına şahit olduktan sonra valla beş yıldızlı otel konforunda geldi bana genesis :) birde bir tane daha özel hastane vardı adı enteresan birşeygi viki viki mi neydi orayada gittim sanırım elif diye bir doktor vardı adı akolımda değil şimdi o doktorda çok samimi iyi niyetli bilgili biriydi ama hastane iğrenç durumdaydı tavsiye edemem ama ben gönül hanımla devam etmeye karar verdim

yok canım benim ilk gebeligimdi.. kayıptan sonra mutasyonlar oldugunu öğrendik.. simdi de tekrar deniyoruz, bu ay 2. ayımız denemede, bakalım hayırlısı... tabiki ilerleyen haftalarda yer daralıyor ve bebegin hareketleri azalıyor..ben deneyimim dogrultusunda nacizane tavsiyede bulundum, herkeste farklı ilerliyor gebelik.. bebişin de sen de saglıkla kavusun insallah birbirinize..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…