6 hafta 3 günlük gebeyim doktorum kalp atışlarının çok yavaş olduğunu söyledi kesede deformasyon yok ama doktorum bunun 2 sebebi olabileceğini söyledi
1 Kan Pıhtılaşması nedeniyle olabilir
2 çok küğçük olduğundanda olabilir dedi
kan sulandırıcı iğne verdi daha önce başına böle bişey gelen varmı arkadaşlar???
Amin..keşke kimse bu korkuları yaşamasa..herkes evladını sağlıkla kucağına alsa..benim doğum 38+3 günlük iken oldu..çok dua ettim..ikinci düşüğümden sonra çok üzüldüm çok ağladım..neden ben diyodum hep..isyan etmek de çok günahmış..o yüzden çok dua ettim..kendi kendime kuranı kerimi öğrendim çok şükür..mealini de okuyunca bugüne kadar okumadığıma anlayamadığıma pişman oldum..belki de bu bir sebepti..hepiniz Allaha emanet olun..Allah istedikten sonra herşey olur inşallah..ben de bizim gibi bebişlerini kaybeden herkese dua ediyorum herkes aynı güzelliği yaşasın inşallah.
amiin canım..insan başına gelmeyince bilmiyor anlamıyor..bu formu 4-5 aydır okuyodum ama cesaret edemedim yazmaya paylaşmaya.. son ana kadar kaybetme korkusundan dolayı..her okuduğum hikayede kendimi buluyor sürekli ağlıyodum..ilk aylarda iğneyi vurdurmaya sağlık ocağına gidiyodum..ordaki hemşire iğneyi görünce hemen anladı..ben de bu iğnelerden çok vurdum kendime, benim 10 gebeliğim oldu, 8 düşüğüm var, 2 kızım oldu dedi..onun dışında çevremde aynı probelmi yaşayıp çoçuğu olan 3 kişiyi daha duydum..onlar bana biraz umut oldu..Allahım aynı acıyı bir daha yaşatmasın inşallah canım..Allahın izniyle inşaalaah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini..
yok canım benim ilk gebeligimdi.. kayıptan sonra mutasyonlar oldugunu öğrendik.. simdi de tekrar deniyoruz, bu ay 2. ayımız denemede, bakalım hayırlısı... tabiki ilerleyen haftalarda yer daralıyor ve bebegin hareketleri azalıyor..ben deneyimim dogrultusunda nacizane tavsiyede bulundum, herkeste farklı ilerliyor gebelik.. bebişin de sen de saglıkla kavusun insallah birbirinize..
canım sadece apc-r testin ref degerınden düşük cıkmıs onunla ilgili de şöle bi bilgi buldum
erciyes üni. hematoloji testleri pdf sinden printledim ekliyorum incelersin alta ekledım
ayrıca bi de şöle bişi buldum
Aktive protein C rezistansı (direnci) faktör 5'in protein C'ye karşı direnç göstermesini tanımlamaktadır. Bu durumda pıhtılaşmada rol alan protein C faktör V'i inaktive edemez. APCR kalıtsal trombofililerden (pıhtılaşma bozukluklarından) birisidir. Protein C'nin faktör V (beş)'i inaktive edememesi durumunda pıhtılaşmada artış meydana gelir. Bu durum pıhtılaşma ile ilgili tromboemboli gibi çeşitli hastalıklara ve gebelikte tekrarlayan düşükler gibi bazı problemlere sebep olur. Aktive protein C rezistansının en sık nedeni Faktör V Leiden mutasyonudur fakat tek neden bu değildir. APCR’li hastaların % 90’ında faktör V Leiden (FVL) mutasyonu saptanmıştır. F V Leiden mutasyonu ve ona bağlı aktive protein C rezistansı (APCR) kalıtsal trombofililerin en sık nedenidir. FVL mutasyonu dışında APC yolundaki kofaktörlerin, substratların defektine bağlı veya antikorlara bağlı aktive protein C rezistansı oluşabilir.
Aktive protein C rezistansının hemen hemen %90'dan fazla oranda sebebi olması nedeniyle Faktör V Leiden mutasyonu ile eş anlamlı gibi kullanılır. Konunun detayları ve tedavisi için Faktör V Leiden mutasyonu konusuna buradan ulaşabilirsiniz.
bir de canım sana genetıkte faktöv V leiden mutasyonu arastırması yapıldı mı ve böle bi mutasyon saptadı mı ??
AKTİVE PROTEİN C REZİSTANSI
kızlar lütfen yardımcı olun.
merhaba canım benımde senın gıbı bır kımyasal gebelıgım bırde bebek geleşemedı dıye kurtajım var bende romaztızmal hastalıga bagladı doktor kan pıhtılaşma varmı yokmu bılmıyorum doktor bakmadı bu testlere sen suanda ıgne oluyomussun ve sonuçlar cıkmamış kan pıhtılaşması olmasa bıle bu ığnelerın bır zararı varmı acaba bı bılgın varmı cunku doktorum bana tekrar hamıle kalana kadar coraspin100 hamıle kaldıktan sonrada iğneye başlıcam dedı kan pıhtılaşması yoksa bıle b iğnelerı olmanın bır zararı yok sanırım eger öyle olsa doktorun vermezdı sanırım sana inşallah sorunsuz bıe sekılde alırsın bebegını kucagına
Diyarbakırda bu konuda uzman bildiğiniz doktor var mı?
Arkadaşlar merhaba ;
şu anda 31 + 6 haftadayım düne kadar hareketleri çok olan hatta nerdeyse hiç durmayan bebeğim 1 gündür çok az hareket etmeye başladı ne yapacağımı bilmiyorum açıkcası önceki bebeğimi son hafta kaybettiğim için endişelenmeye başladım
not : ilk gebelikte dış gebelik yaşadım ikincide 39. haftada bebeğimi kaybettim bu gebeliğin başında protein s değerinin düşük olduğu tespit etti doktor coraspin ve cleaxane 0.4 kullanıyorum
canım tesekkur ederm bana f 5 bakıldı nbenımkafamı kurcalayan proteın c dusukkken s normalken nıye sımdı s de sorun oldu c normal oldu bırde yapılan bu tahlıllerın sonucu aha testlerımı aldı m ama eşimin kaldı testlerı o veecek hepsını tolamamaız 1 haftayı bulacak ne cıkmış olabılır dıye merak etttıydım tesekkur ederım benım gıbı sorunu olan km var arkadaşlar
canım romatizmal hastalıktan kastın ne bende romatoit artrit hastasıyım ayrıca pıhtılaşmada var ama romatizmayı kale alan olmadı bugüne kadar iğne kullandığım halde 4 bebeğimi kaybettim doktorun kim
canım bendekı romatızmal hastalıgın adı sjögren sendromu 250 çesıt romatızma turu var benımkıde sjogren bende ana pozitif ve şiddetli beneklı yazıyor karsısında romotoit artritdede ana pozitif oluyo romotoit faktorum 34 çıktı en sonkı tahlılımde doktorum bana kan pıhtılaşması testıne bakmadı bıle dırek ana pozitıflıgıne basğladı yasadıklarımı 1 düşük bır kurtajım var ve tekrar hamıle kalınca coraspın ve iğne dedı kadın dogum doktorum bahçelıevler yaşam hastanesinde mehtap hanım romotoloğumda prof vedat hamuryudan ben romotologuma gıttıgımde kan pıhtılaşmasıyla alakalı testlerı yaptırmasını istıcem yanlış tedavı görmekten korkuyorum 1 saglıklı dogumum var ilkınde hıç boyle problemler yaşamadım herşeyın hayırlısı dıyorum inşallah saglıklı sıhatlı bır sekılde alırız bebışlerımızı senın doktorun kım bu arada?
Arkadaşlar size bir sorum olacak ....
2 kez düşük yaptım ikisindede kalp atışları olusmadı birisi boş gebelik dendi ikincisinde ise kalp atışları oluşmamış idi. gecenlerde de adetim gecikmişti ir kanama oldu parca gelir gibi oldu dr gittik beta hcg miydi o deger biaz yuksekti dr 4 haftalık gebesin dedi ama düşük de oluşmus olaiblir iki gün sonra tekrr gel beta hcg degerni kontrol edelim dedi gttiik deer düşşümüş dedi e kimyasal gebelik geçirmissin dedi.. biz ilk seferinde yani ikinci gebelikte yaptıgımız düşüğü kromozom testi için genetik labaratuvar a götürdük genlerimiz sağlam çok şükür bebeginiz olmasında genetik sorun yok dedi.. son dr ise bu kimyasal gebelik için de artık bu sizin 3. gebeliğiniz tekrar eden gebeliği giriyor üniversitede arastırın ddi...
1 biz neyi arastıracagız
2 kanpıhtılaşması ile ilgili hangi testler yapılması lazım
3 bir sorun varmı yokmu nasıl anlarız inan artık
bu dertlerin Allahtan geldigini bilmesek iman edip sabretmesek cok zorolacak ama mecbur imtihan deyip sabrediyoruz ... artık olmassa bu yaz tüp bebek istiyoruz mevlam nasip ederse...
merhaba canım benım bıldıgım kadarıyla tekarlayan düşükler bazı romatizmal hastalıklarda kan pıhtılaşmasında artı tiroit fonksiyonlarının bozuklugunda olabılıyor sen zaten ünüversıte hastanesıne yaşadıklarını söyleyınce içerisinde bu testlerde omlak üzere bırçok test isteyecektır canım inşallah sorun neyse bıran evvel çözülür ve bebısını alırsın kucağına
bende ana pozitif değil canım ama rf 80 filan sedimantasyon yüksek benimde 10 yaşında oğlum var ilkinde bi problem yoktu çok şükür sonrasında 4 düşüğüm var ilk 2 sinde hiç kalp atışı duyulmadı sonrasında testler yapıldı ve pıhtılaşma olduğu çıktı 5 faktörde 3. düşüğüme 0.4 lük iğne kullandım 9 haftalıkken kalbi durdu 4. de iğnenin dozu az geldi dediler sabah 0.6 akşam 0.6 iğne artı corasprin kullandım gene kalbi durdu doktorum ankarada lütfü önderoğlu ısrarla romatoit artritten bahsttim ama yapılacak bi şey yok uygulanacak tedavi gene bu dedi ama burda romatizmal hastalığı olupta kortizon kullanan bi çok arkadaş var gebelikleride ilerliyor çok şükür sende bu kortizon meselesini doktoruna sor bakalım ne diyecek
canım kortızonu hangı yönden sorayım doktora gebelıkten kortızon alınanabılırmı dıyemı hamılelıkte benım doktorum kullanabılırsın dedı deltacortıl alıyorum gebe kalıncada kesmıcem
kızlar!!!!!!! bende faktör 5 H1299R(R2) : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. faktör 13 V34L : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. B-fibrinojen 455G-A : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. MTHFR C677T : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. MTHFR A129BC : heterozigot mutasyon saptanmıştır diyooo... kızlar genetik testlerde benimle bu tür mutasyonları taşıyan arkadaşlar var mı??? durumumuz çok mu vahim..bizim hiç sağlıklı çocuğumuz olmayack mı? ben 2 düşük bir ölü doğum yaptım..ve yıkıldım resmen..bizim çocuklarımız olsa bile doğamadan ölecekler mi? doğsalar bile bir sakatlıkları mı olacak? ben artık umudumu kaybetmek üzereyim..bütün arkadaşlarım doğum yaptılar ve sağlıklı bebekleri oldu..Allah onlara uzun ömürler versin ama imreniyorum çok..sonra birsen içim burkuluyo üzülüyorum..umudumun dibe vurduğunu hissediyorum..lüüütfeeeennnn arkadaşlar yalvarırım birşey söyleyin..bu mutasyonlar ne oluyo...beni ne gibi zorluklar bekliyo ???????????:2:
Arkadaşlar size bir sorum olacak ....
2 kez düşük yaptım ikisindede kalp atışları olusmadı birisi boş gebelik dendi ikincisinde ise kalp atışları oluşmamış idi. gecenlerde de adetim gecikmişti ir kanama oldu parca gelir gibi oldu dr gittik beta hcg miydi o deger biaz yuksekti dr 4 haftalık gebesin dedi ama düşük de oluşmus olaiblir iki gün sonra tekrr gel beta hcg degerni kontrol edelim dedi gttiik deer düşşümüş dedi e kimyasal gebelik geçirmissin dedi.. biz ilk seferinde yani ikinci gebelikte yaptıgımız düşüğü kromozom testi için genetik labaratuvar a götürdük genlerimiz sağlam çok şükür bebeginiz olmasında genetik sorun yok dedi.. son dr ise bu kimyasal gebelik için de artık bu sizin 3. gebeliğiniz tekrar eden gebeliği giriyor üniversitede arastırın ddi...
1 biz neyi arastıracagız
2 kanpıhtılaşması ile ilgili hangi testler yapılması lazım
3 bir sorun varmı yokmu nasıl anlarız inan artık
bu dertlerin Allahtan geldigini bilmesek iman edip sabretmesek cok zorolacak ama mecbur imtihan deyip sabrediyoruz ... artık olmassa bu yaz tüp bebek istiyoruz mevlam nasip ederse...
Gunaydin kizlarrrrrrrr
Hepimize hayirli birgun olur insallah....
bu romatoid artritis'i konusmussunuzda; merak ettim bu testin adi nedir? belki bana yapmislardir
canım ben de 3 bebegımı kaybettım ılkı 11 haftalıkken kalbi durdu nromal dediler ama gelişimi çok güzeldi
ilk gebelık olr dedielr patolojıdende bi anomali çıkmadı
ıkıncısı 28 haftalıkken kaybettım gelişimi çok güzeldi ilk basta kanamalım odlu ama ii gidiodu
hiçbi arastırma tahlıl yaptırmmaıstık coraspin vermıstı doktorum önlem olsun die olduda
ama preeklamğpsi yasadım ve kaybettım bebegımı normal şekılde doğurdum
sonra arastırma yapıldı anti trombin 3 aktivitesı düşüktü faktör 11 im ve 10 um düşüktü
sonra genetıkte testlerım yapıldı ve sadece mthfr 677 heterozigot cıktı doktor folbiol ve bebe aspirin kullancaksın
hamıle kalıncada kan sulandırıgı ıgne dedi
hamıelıgede ara verdım dınlenek ve kilo vermek ıcın ayrıca doktorum kilo gebeılık duurmunda
senın konumundakı bi hasta ıcın en büyük risktir dedi 10 kg verdım ödemlerimi attım
gecen ay gene hamıel kaldım korunmayı brıkaır bırakmaz...1 subat son adet tarıhımdı
gttik 3+6 da keseyı gorduk aspirini faydaalrı pıhtı yok kan akısı düzgün dmeekkı dedi iğnemı yazdı
basladım kullanmaya ama gecen pazar leke gorunce akıntıda doktora gittim ama kese bozulmus
düşmeye baslamıstı....kendı kendıen düştü yanı ben de şimdi acaba neden demeeye basladım ama
ılkı ıkı bebegımde hastalıgımı bılmıyordum ondan kaybettım bu sonuncusunda bi şanssızlık sonucta her gebelık düşüğkle
sonuclanma gibi bi ihtimali var ama kromozom testı yaptırıcaktık ama doktor ılk bebegıne patolojıde ıncelenmıs
ıkıncıye otopsi yapılmıs bi kromozomsal veya genetık sorun osla cıkardı dedi
ben tekrar gebe kaldıgımda sorunla karsılaşmamak ve bu ısı cdden bilen birine gozukmek için prof dr
rızam madazlıdan randevu aldım...3 nisanda gidip gene goruscez ınsallah ve ara vermeden hamıle kalmayı da dusunuyorum
ayrıca ben de senın gibi devamlı tıbbı makaleler sunlar bunalr derken baya bı bılgı eıdndım...bebek buyumesınde ve tutunmasında
rahmın kanlanması olayı cok önemli onun ıcın pıhtı tabıı kı etkılıo ama söle bişey de var bizim için
folik asit b12 b6 vitamınleri çok önemlı cunku kanda pıhtılaşmayı tetıkleyen anti trombin aktivitesı folik asit
ile dengelenıyo daha tıbbı terımelrle analtılmsıtı ama böle cevırebılırım sanırırm....bizim için clexane 1 ise folişk asit 2
ve hıc aksatmadan kullanmak gerekıyo ayrıca homosistein isimli bi test varmış bunu daha yenı öğrendım
bu folik asitin vücudumuzda ne derece emıldıgını ne kdr ıhtıyacımız oldugu gıbı seylerin bılgıısnı verıomus
ayrıca bu test sonucuna göre de hastalıgımızla alakalı bir diyet verılıyormus
ben bu testıde sorucam gidince....
ayrıca su bi gercekkı bu genetık bi sorun ve genetık sorunalrın keısm çözumlerı su an ıcın mumkun değil ve
bu hastalıgın tek caresi clexane benzeri kan sulandırıcılar....baska bi tedavisi yok he baska sorunalr vardır
da pıhtılaşmayı tetıklıodur belkı onları gun yuzune cıkararak riskler en aza ındırilebilir yoksa 677 mthfr li çok ınsan
sağlıkla bebegını kucaklamıs durumda bizde kucaklıcaz ınsallah....pozitif olmalı güzel dusunmeli ve denemelıyız..
devamlı denemelıyız helekı emryolarımızda sorun yoksa tek sorun buysa iğnemızı kullanıcaz denıycez ve ciddi
bi sekılde takıp edilicez
benım aklıma yazdıgım notlarım sunalr tekrar hamıle kalınc aınsallah ılk hafta mutlkaa gunasırı beta hcg ölçtürücem gelısımının
sağlıklı olup olmadıgını anlayabılmek ıcın....iğneme kesınlıkle devam edıcem homosisteın testını yaptırıcam ve diyet verılırse
onu mutlaka uyguluycam ve inşallah önce :Allah ın izniyle tabii bizde kucaklıycaz bebeklerımızı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?