Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kızlar lütfen yardımcı olun.

ne güzel maşşalah size.bize göre hayırsız gibi görünen şey nede hayırlıymış dimi.inş size 2 dünya güzelliği vermiş inş:)

inş bizmde son imtihanımız olur.darısı bize ols inş:)

ablacım kesinlikle hemen dr git benimkide byle basladı önce hareketleri azaldı bana da öyle dediler bebek büyüdüğü içinmiş.dr. gittik kalp atımları nst normaldi ama hareket azaldı o songün dr gittik hersey normal dedi yarın gel bakarız yin sabah erkenden gittik bebeğimizi kaybetmiştik kalp sesleri yoktu o gecede hareket etmedi.

SANA YALVARIYORUM LÜTFEN DR GİT YADA HASTANEDE YAT.BEN SONRADAN BEBEĞİ KAYBEDİNCE TEST YAPTIRDIK MTHFR 677 HETEROZİGOT CIKTI LÜTFEN DR GİT.YADA EVDE KAN SULANDIRICI BİR SEY İÇ SODA YADA LİMONATA GİBİ SENİ ENDİŞELENDİRMEYİ HİÇ İSTEMEM AMA BENİM VE BİZİM YASADIKLARIMIZI YASAMA RABBİM SAĞLICAKLA KUCAĞINA ALMAYI NASİP EDER İNSALLAH BENİM BEBEĞİM37 HAFTALIKTI KAYBETTİĞİMİZDE K.İ.B.

canım tesekkur ederm bana f 5 bakıldı nbenımkafamı kurcalayan proteın c dusukkken s normalken nıye sımdı s de sorun oldu c normal oldu bırde yapılan bu tahlıllerın sonucu aha testlerımı aldı m ama eşimin kaldı testlerı o veecek hepsını tolamamaız 1 haftayı bulacak ne cıkmış olabılır dıye merak etttıydım tesekkur ederım benım gıbı sorunu olan km var arkadaşlar

kızlar lütfen yardımcı olun.

arkadaşimsen başka bır doktora gozuk derım yanlış anlama benı ama benımde oyle sorunum oldu bu hamılleıgımde aspırın kullandım fakat ıse yaramadı he benım bu hamıllelıgım ıse uzum gebelıgı cıktı malesef yanı spermın yumurtayı dolleyememesı tam yanı sen başka doktora gıt senın kıde benımkı gıbı degıl dır bunu kafana takma bu farklı bıesy dı benım kı ama baska doktora gıt vakıt kaybetme test falan yapacaksa yapsın kan pırtılaşması falan olmasın sanırım ılk haftalarda olan lar kan pırtılaşmasıyla olan nedenlermış ınsallah kucagına almayı allah nasıp etsın sakın kendınle bır yorumlama yazdıklarımıda

canım romatizmal hastalıktan kastın ne bende romatoit artrit hastasıyım ayrıca pıhtılaşmada var ama romatizmayı kale alan olmadı bugüne kadar iğne kullandığım halde 4 bebeğimi kaybettim doktorun kim

canım gunde en az 10 kere hareket etmesı gerekıyor ınsallah bıseyı yoktur..normal gebeıklerde bu bahsettiğin
hemen endıselenılıcek bişey değil ama bizim durumumuz farklı biliyorsun onun ıcın bı an once dktora gidip kalp atıslarını gorsen
en iisi olr ben de 28 haftlk bebegımı kaybettım
sadece öğlen 12 den akşam 15 e kdr hıc hareket hısetmeyınce ve ellerim şişitiği için doktora gıtmıstım kalbi durmustu

öncekı kayıpların ıcınde ,cok üzüldümm büyükken kaybetmek çok zr ok acı sen bı de son hafta kaybetmıssın
bişey olmamıstır ınsallah bebsıe ama garantıye almakta fayda var

rica ederım canım proteın c ile s de sorun yokkı biri sınrıda sadece ama problem olmaz o sanmıyorum
sadece aktif proteişn rezistansı sorun....

canım romatizmal hastalıktan kastın ne bende romatoit artrit hastasıyım ayrıca pıhtılaşmada var ama romatizmayı kale alan olmadı bugüne kadar iğne kullandığım halde 4 bebeğimi kaybettim doktorun kim

canım bendekı romatızmal hastalıgın adı sjögren sendromu 250 çesıt romatızma turu var benımkıde sjogren bende ana pozitif ve şiddetli beneklı yazıyor karsısında romotoit artritdede ana pozitif oluyo romotoit faktorum 34 çıktı en sonkı tahlılımde doktorum bana kan pıhtılaşması testıne bakmadı bıle dırek ana pozitıflıgıne basğladı yasadıklarımı 1 düşük bır kurtajım var ve tekrar hamıle kalınca coraspın ve iğne dedı kadın dogum doktorum bahçelıevler yaşam hastanesinde mehtap hanım romotoloğumda prof vedat hamuryudan ben romotologuma gıttıgımde kan pıhtılaşmasıyla alakalı testlerı yaptırmasını istıcem yanlış tedavı görmekten korkuyorum 1 saglıklı dogumum var ilkınde hıç boyle problemler yaşamadım herşeyın hayırlısı dıyorum inşallah saglıklı sıhatlı bır sekılde alırız bebışlerımızı senın doktorun kım bu arada?

Son düzenleme:
kızlar!!!!!!! bende faktör 5 H1299R(R2) : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. faktör 13 V34L : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. B-fibrinojen 455G-A : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. MTHFR C677T : heterozigot mutasyon saptanmıştır.. MTHFR A129BC : heterozigot mutasyon saptanmıştır diyooo... kızlar genetik testlerde benimle bu tür mutasyonları taşıyan arkadaşlar var mı??? durumumuz çok mu vahim..bizim hiç sağlıklı çocuğumuz olmayack mı? ben 2 düşük bir ölü doğum yaptım..ve yıkıldım resmen..bizim çocuklarımız olsa bile doğamadan ölecekler mi? doğsalar bile bir sakatlıkları mı olacak? ben artık umudumu kaybetmek üzereyim..bütün arkadaşlarım doğum yaptılar ve sağlıklı bebekleri oldu..Allah onlara uzun ömürler versin ama imreniyorum çok..sonra birsen içim burkuluyo üzülüyorum..umudumun dibe vurduğunu hissediyorum..lüüütfeeeennnn arkadaşlar yalvarırım birşey söyleyin..bu mutasyonlar ne oluyo...beni ne gibi zorluklar bekliyo ???????????:2:

bende ana pozitif değil canım ama rf 80 filan sedimantasyon yüksek benimde 10 yaşında oğlum var ilkinde bi problem yoktu çok şükür sonrasında 4 düşüğüm var ilk 2 sinde hiç kalp atışı duyulmadı sonrasında testler yapıldı ve pıhtılaşma olduğu çıktı 5 faktörde 3. düşüğüme 0.4 lük iğne kullandım 9 haftalıkken kalbi durdu 4. de iğnenin dozu az geldi dediler sabah 0.6 akşam 0.6 iğne artı corasprin kullandım gene kalbi durdu doktorum ankarada lütfü önderoğlu ısrarla romatoit artritten bahsttim ama yapılacak bi şey yok uygulanacak tedavi gene bu dedi ama burda romatizmal hastalığı olupta kortizon kullanan bi çok arkadaş var gebelikleride ilerliyor çok şükür sende bu kortizon meselesini doktoruna sor bakalım ne diyecek

Arkadaşlar size bir sorum olacak ....

2 kez düşük yaptım ikisindede kalp atışları olusmadı birisi boş gebelik dendi ikincisinde ise kalp atışları oluşmamış idi. gecenlerde de adetim gecikmişti ir kanama oldu parca gelir gibi oldu dr gittik beta hcg miydi o deger biaz yuksekti dr 4 haftalık gebesin dedi ama düşük de oluşmus olaiblir iki gün sonra tekrr gel beta hcg degerni kontrol edelim dedi gttiik deer düşşümüş dedi e kimyasal gebelik geçirmissin dedi.. biz ilk seferinde yani ikinci gebelikte yaptıgımız düşüğü kromozom testi için genetik labaratuvar a götürdük genlerimiz sağlam çok şükür bebeginiz olmasında genetik sorun yok dedi.. son dr ise bu kimyasal gebelik için de artık bu sizin 3. gebeliğiniz tekrar eden gebeliği giriyor üniversitede arastırın ddi...

1 biz neyi arastıracagız
2 kanpıhtılaşması ile ilgili hangi testler yapılması lazım
3 bir sorun varmı yokmu nasıl anlarız inan artık
bu dertlerin Allahtan geldigini bilmesek iman edip sabretmesek cok zorolacak ama mecbur imtihan deyip sabrediyoruz ... artık olmassa bu yaz tüp bebek istiyoruz mevlam nasip ederse...

Arkadaşlar size bir sorum olacak ....

2 kez düşük yaptım ikisindede kalp atışları olusmadı birisi boş gebelik dendi ikincisinde ise kalp atışları oluşmamış idi. gecenlerde de adetim gecikmişti ir kanama oldu parca gelir gibi oldu dr gittik beta hcg miydi o deger biaz yuksekti dr 4 haftalık gebesin dedi ama düşük de oluşmus olaiblir iki gün sonra tekrr gel beta hcg degerni kontrol edelim dedi gttiik deer düşşümüş dedi e kimyasal gebelik geçirmissin dedi.. biz ilk seferinde yani ikinci gebelikte yaptıgımız düşüğü kromozom testi için genetik labaratuvar a götürdük genlerimiz sağlam çok şükür bebeginiz olmasında genetik sorun yok dedi.. son dr ise bu kimyasal gebelik için de artık bu sizin 3. gebeliğiniz tekrar eden gebeliği giriyor üniversitede arastırın ddi...

1 biz neyi arastıracagız
2 kanpıhtılaşması ile ilgili hangi testler yapılması lazım
3 bir sorun varmı yokmu nasıl anlarız inan artık
bu dertlerin Allahtan geldigini bilmesek iman edip sabretmesek cok zorolacak ama mecbur imtihan deyip sabrediyoruz ... artık olmassa bu yaz tüp bebek istiyoruz mevlam nasip ederse...

merhaba canım benım bıldıgım kadarıyla tekarlayan düşükler bazı romatizmal hastalıklarda kan pıhtılaşmasında artı tiroit fonksiyonlarının bozuklugunda olabılıyor sen zaten ünüversıte hastanesıne yaşadıklarını söyleyınce içerisinde bu testlerde omlak üzere bırçok test isteyecektır canım inşallah sorun neyse bıran evvel çözülür ve bebısını alırsın kucağına

inanaınn bilmiyoruz cok zormus bu işler... dua edin inş. hayra cıkar sonumuz...

canım kortızonu hangı yönden sorayım doktora gebelıkten kortızon alınanabılırmı dıyemı hamılelıkte benım doktorum kullanabılırsın dedı deltacortıl alıyorum gebe kalıncada kesmıcem

canım hamilelikte kortizonu bağışıklık sistemini baskılasın diye 16 mg alanlar benim kadın doğumcum kesinlikle gerek yok dedi sadece iğne kullandım olmadı belki kortizonlada olmayacak ama umut işte yani düşük olmasın diye veriliyo

Gunaydin kizlarrrrrrrr

Hepimize hayirli birgun olur insallah....

bu romatoid artritis'i konusmussunuzda; merak ettim bu testin adi nedir? belki bana yapmislardir

canım benim bi kere böle düşünme.heterezigota iğne bile varmiyolar dr lar.valla ben profa gttm kullanma dedi hacettepe kullanma dedi ama tıp fak kullan ne olur kullansan zararı yok dedi ve bend başladım.seninkilerin hepsi heterezigot bunu düşün önce.2.si birden fazla ama dersen iğne aspirin kullanırsın.tedavisi var şükür.bide annem der ki bana düşükten korkma kızım elbet bir gün RABBİM verir.çok şükür oluyor ya bebeğin der.sende öle düşün.
biz RABBİMİN seçilmiş kullarıyız RABBİM bize ahirettede güzellik vermek istediği için bu düyada bizi bu şekilde imtihan ediyor.biz herşeyi bu dünya için istiyoruz ama ahirette göç ettiğimizde ALLAHIM keşke dünyada vermeseydinde burda verseydin bile diyeceğiz belki...ama ben inanıyorum RABBİM bizlere 2 cihanda da verecek evlat.sadece sabır inş.kanda pıhtılaşma var sormuşsun ya bunlar ne oluyor die.sende uygun ilaç kullanırsın.önce sakin ol,rahat ol canım benim:)

canım sen dr un dediği gibi tıpkı bizde olsuğu gibi riskli gebelik grubundasın.önce bi tıp fak git durumunu anlat onlar uygun tahlilleri senden isteyeceklerdir.trombofili paneli deniliyor.ALLAH hakkınızda ve hakkımızda hayırlısını nasip etsin inş.

Gunaydin kizlarrrrrrrr

Hepimize hayirli birgun olur insallah....

bu romatoid artritis'i konusmussunuzda; merak ettim bu testin adi nedir? belki bana yapmislardir

günaydın benim canım:)))inş güzel günler olur.canım romatoloji bölümüne gdp durumunu anlatıp yaptırabilirsin.

Arkadaşım bende umudumu hiç kaybetmedim hep olacak gibi hissediyorum bu acıyı yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum
senden ricam sayın madazlıya gittiğinde farklı bir önerisi olur ise bizede haber verebilirmisin tabiki her hastanın durumu kan sonuçları apayrıdır ama en azından bu pıhtılaşma oalyı ile anomalilerin ilşkisi varmı bazılarımız hamileliği tamamlamasına rağmen ölü doğumlar yapmış bazıları benim gibi anomaliler görüldüğü için hamilleiği sonlandırılmış yani acaba sana ne diyecek iğne verecekmi yada aspirin yada coraspin merak ediyorum ?
kafam öyle karışık ki bu konuda bize doğru dozajı uygulayacak doktor hangisi nerde buluruz kime güvenicez bilmiyorum
kendi doktoruma sonuçlarımı mail attım ve anomali ile ilşkili olabilirmi diye sordum bana cevap olarak
" Ben sonuçlarını gördüm evet belki düşüklerini açıklayabilir, gebelikte kan sulandırıcı ilaç başlamamız buna bağlı düşük riskini azaltacaktır.. Ancak bu sonuç bebeklerdeki anomaliyi açıklamaz .gebelik düşündüğünde 1 ay önce Coraspin 100 başlayabilirsin herhangi bir zararı yok. Düşükleri engelleyebiliriz coraspin ile gebe kalıncada fraxiparine ekleriz tedavine düşük olma olasılığını azaltmak için."
yazmış tamam iyi hoşta gerçekten bumudur benim tedavim sizleri okudukça iğne kullanıp düşük yapanları okudukça iğnedemi çözüm olmayacak yada bu iğne nin dozu zamanı çok önemli bunumu ayarlayamıyorlar anlayamadım
folbiol kullanın diyorlar onunda miktarı önemliymiş neyi ne kadar alacağımızı doğru bilen bir doktor yokmu hepsi ezbere konuşuyor gibi geliyor ve güven duyamıyorum bundan sonraki hamileliğimde folbiol,b12,destekleri,coraspin,iğne tamam bunları yapayım ama ne zaman hangi dozda yada diyeti ilk defa duydum nasıl bir diyet yani kafam karmakarışık bu iğneler gerçekten gereklimi onu bile bilmiyorum kobay gibi her deneni yapıyoruz umarım hepimiz doğru dozda ve doğru ilaçları kullandırabilecek doğru doktorlarla gebeliğimizi devam ettirme şansına sahip oluruz özellikle bizim durumdakiler için önerilen doktor isimleri varsa paylaşalım diyorum benim bu durumdan önce yani pıhtılaşmayı bilmiyorken riskli gebelik üzerine 3 isim duymuştuk ve onlara gitmiştik birincisi recep has,ikincisi atıl yüksel,üçüncüsü cihat şen idi ben recep has ve atıl yüksele gitmiştim ama onlar bebeğin üzerinde durduar bende kan pıhtılaşmasını soran yada bu konuda test isteyen kimse olmadı acab bu konuyu sorsak ne derler hiç bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…