ne güzel maşşalah size.bize göre hayırsız gibi görünen şey nede hayırlıymış dimi.inş size 2 dünya güzelliği vermiş inş:)
inş bizmde son imtihanımız olur.darısı bize ols inş:)
Arkadaşım bende umudumu hiç kaybetmedim hep olacak gibi hissediyorum bu acıyı yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum
senden ricam sayın madazlıya gittiğinde farklı bir önerisi olur ise bizede haber verebilirmisin tabiki her hastanın durumu kan sonuçları apayrıdır ama en azından bu pıhtılaşma oalyı ile anomalilerin ilşkisi varmı bazılarımız hamileliği tamamlamasına rağmen ölü doğumlar yapmış bazıları benim gibi anomaliler görüldüğü için hamilleiği sonlandırılmış yani acaba sana ne diyecek iğne verecekmi yada aspirin yada coraspin merak ediyorum ?
kafam öyle karışık ki bu konuda bize doğru dozajı uygulayacak doktor hangisi nerde buluruz kime güvenicez bilmiyorum
kendi doktoruma sonuçlarımı mail attım ve anomali ile ilşkili olabilirmi diye sordum bana cevap olarak
" Ben sonuçlarını gördüm evet belki düşüklerini açıklayabilir, gebelikte kan sulandırıcı ilaç başlamamız buna bağlı düşük riskini azaltacaktır.. Ancak bu sonuç bebeklerdeki anomaliyi açıklamaz .gebelik düşündüğünde 1 ay önce Coraspin 100 başlayabilirsin herhangi bir zararı yok. Düşükleri engelleyebiliriz coraspin ile gebe kalıncada fraxiparine ekleriz tedavine düşük olma olasılığını azaltmak için."
yazmış tamam iyi hoşta gerçekten bumudur benim tedavim sizleri okudukça iğne kullanıp düşük yapanları okudukça iğnedemi çözüm olmayacak yada bu iğne nin dozu zamanı çok önemli bunumu ayarlayamıyorlar anlayamadım
folbiol kullanın diyorlar onunda miktarı önemliymiş neyi ne kadar alacağımızı doğru bilen bir doktor yokmu hepsi ezbere konuşuyor gibi geliyor ve güven duyamıyorum bundan sonraki hamileliğimde folbiol,b12,destekleri,coraspin,iğne tamam bunları yapayım ama ne zaman hangi dozda yada diyeti ilk defa duydum nasıl bir diyet yani kafam karmakarışık bu iğneler gerçekten gereklimi onu bile bilmiyorumkobay gibi her deneni yapıyoruz umarım hepimiz doğru dozda ve doğru ilaçları kullandırabilecek doğru doktorlarla gebeliğimizi devam ettirme şansına sahip oluruz özellikle bizim durumdakiler için önerilen doktor isimleri varsa paylaşalım diyorum benim bu durumdan önce yani pıhtılaşmayı bilmiyorken riskli gebelik üzerine 3 isim duymuştuk ve onlara gitmiştik birincisi recep has,ikincisi atıl yüksel,üçüncüsü cihat şen idi ben recep has ve atıl yüksele gitmiştim ama onlar bebeğin üzerinde durduar bende kan pıhtılaşmasını soran yada bu konuda test isteyen kimse olmadı acab bu konuyu sorsak ne derler hiç bilmiyorum
arkadaşım merhaba nasılsın hamileliğin nasıl gidiyor herşey yolundadır umarım bizim gibiler huzurlu rahat bir hamilelik geçiremiyor sanırım kucağımıza alıncaya kadar hep korkularla bekliyoruz ama eminim sen bize güzel haberler verecek ve umut olacaksın sevgiler
İNŞALLAH CANIM YA inşallah bizden sonrakilere bir faydamız olur ben yıllarca bebeklerime konan teşhisi arştırdım durdum samanlıkta iğne aramak gibi kapkaranlık herşey şimdi belkide teşhis bile doğru değil çünkü seninde dediğin gibi genetik bilimi çok yeni doktorlar bile emin değil tahmini şeyler söylüyorlar sanırım inancımızı yüksek tutup iğnemizi vurulup dua edip bebeğimizin sağlıkla gelmesini bekleyeceğiz başka bir çare gözükmüyor gibi ama neden bilmiyorum içimdeki ses iğne ile hamile kalırsam ve folik asit takviyesine dikkat edip yediklerime dahada özen gösterirsem bu sefer bebeğim sağlıkla gelecek diyor hepimizin hakkında hayırlısı olsun diyorum ben o kadar yoruldumki biraz kendimi dinlendirip yaz sonu düşünüyorum kısmetse mutlaka burada paylaşıcam durumumu belki benim gibi olan birine umut olurum inşallah yaz sonuna kadar olan sürede elimden geldiğince araştırmalarıma devam edicem ve önceden depolamam gereken tüm vitamin vs.. ne varsa kullanmaya başlıcam normal dozunda tabiki (vitamin delisi olmadan) :)) sonrada iğneydi haptı doktor ne diyorsa onu yapıp dua edicem hepimiz içinAynı derdi yaşayan tüm sevgili arkadaşlarım yaşadıklarımız çok zor, hepimiz zaman zaman kobay oldugumuz düşünüp doktorlara isyan ediyoruz ama bence kabul edelim hepimiz şu anda gerçekten KOBAYız. Belki bazı şeyleri kabul etmemizi kolaylaştırır, benim kolaylaştırdı. Bilinmeyenle yaşamak en zor en yorucu şeydir. Genetik bilimi 21.yy da gelişen bir bilim, bana iki doktorumun da dediği genetik bozuklugun ve bunun bebek ölümleriyle ilişkisinin 2008den beri biliniyor oldugu. Tıpta hiçbir şey bu kadar kısa sürede olmuyor, bulunamıyor ne yazık ki. O yüzden kobayız. Bizden toplanan verilerle önümüzdeki yıllarda inşallah birşeyler bulacaklar. Elbet bir çaresi bulunacak, buna inanmak zorundayız. Evet iğne dozajını tutturamıyorlar, az veya çok gelince birşey diyemiyorlar, folik asit al diyorlar ama heres farklı dozda veriyor, B vitaminin tipleri var biri onu al diyor biri bunu, kimi diyet veriyor kimi vermiyor, diyet verenler bile neyin yenip yenmeyeceği konusunda hemfikir değiller. Bu konuda uzman dediğimiz doktorlar bile %10 okuduklarından öğreniyorlarsa, %90 deneyerek öğreniyorlar. Ama unutmayalım iğneye rağmen düşük yapanlar iğne kullanarak doğum yapanlardan sayıca daha az. Bir gün bu şanssızlığımızı kıracağız buna eminim.
amin canım amin dularımız seninle herşey çok güzel olacak inşallah öpüyorum çokk senin kadar heyecanlıyım bizlere haber vermeyi unutma sakın hepimizin bu güzel haberlere ihtiyacı varcanım güzel dileklerin için teşekkürler.şükürler olsun şuan için iyi gidiyor bir sorun yok umarım böyle devam eder.haklısın bizim hamileliğimiz farklı hep korku,hep endişe...inşallah tüm hamileler hayırlısıyla zamanında sağlıkla bebeklerini kucaklarına alır,hamile kalmak isteyenlerinde tez zamanda hamilelik haberlerini alırız.Allah hepimizin yardımcısı olsun,dualarınızı eksik etmeyin.
Arkadaşım bende umudumu hiç kaybetmedim hep olacak gibi hissediyorum bu acıyı yaşayan herkese geçmiş olsun diyorum
senden ricam sayın madazlıya gittiğinde farklı bir önerisi olur ise bizede haber verebilirmisin tabiki her hastanın durumu kan sonuçları apayrıdır ama en azından bu pıhtılaşma oalyı ile anomalilerin ilşkisi varmı bazılarımız hamileliği tamamlamasına rağmen ölü doğumlar yapmış bazıları benim gibi anomaliler görüldüğü için hamilleiği sonlandırılmış yani acaba sana ne diyecek iğne verecekmi yada aspirin yada coraspin merak ediyorum ?
kafam öyle karışık ki bu konuda bize doğru dozajı uygulayacak doktor hangisi nerde buluruz kime güvenicez bilmiyorum
kendi doktoruma sonuçlarımı mail attım ve anomali ile ilşkili olabilirmi diye sordum bana cevap olarak
" Ben sonuçlarını gördüm evet belki düşüklerini açıklayabilir, gebelikte kan sulandırıcı ilaç başlamamız buna bağlı düşük riskini azaltacaktır.. Ancak bu sonuç bebeklerdeki anomaliyi açıklamaz .gebelik düşündüğünde 1 ay önce Coraspin 100 başlayabilirsin herhangi bir zararı yok. Düşükleri engelleyebiliriz coraspin ile gebe kalıncada fraxiparine ekleriz tedavine düşük olma olasılığını azaltmak için."
yazmış tamam iyi hoşta gerçekten bumudur benim tedavim sizleri okudukça iğne kullanıp düşük yapanları okudukça iğnedemi çözüm olmayacak yada bu iğne nin dozu zamanı çok önemli bunumu ayarlayamıyorlar anlayamadım
folbiol kullanın diyorlar onunda miktarı önemliymiş neyi ne kadar alacağımızı doğru bilen bir doktor yokmu hepsi ezbere konuşuyor gibi geliyor ve güven duyamıyorum bundan sonraki hamileliğimde folbiol,b12,destekleri,coraspin,iğne tamam bunları yapayım ama ne zaman hangi dozda yada diyeti ilk defa duydum nasıl bir diyet yani kafam karmakarışık bu iğneler gerçekten gereklimi onu bile bilmiyorumkobay gibi her deneni yapıyoruz umarım hepimiz doğru dozda ve doğru ilaçları kullandırabilecek doğru doktorlarla gebeliğimizi devam ettirme şansına sahip oluruz özellikle bizim durumdakiler için önerilen doktor isimleri varsa paylaşalım diyorum benim bu durumdan önce yani pıhtılaşmayı bilmiyorken riskli gebelik üzerine 3 isim duymuştuk ve onlara gitmiştik birincisi recep has,ikincisi atıl yüksel,üçüncüsü cihat şen idi ben recep has ve atıl yüksele gitmiştim ama onlar bebeğin üzerinde durduar bende kan pıhtılaşmasını soran yada bu konuda test isteyen kimse olmadı acab bu konuyu sorsak ne derler hiç bilmiyorum
canım benim bi kere böle düşünme.heterezigota iğne bile varmiyolar dr lar.valla ben profa gttm kullanma dedi hacettepe kullanma dedi ama tıp fak kullan ne olur kullansan zararı yok dedi ve bend başladım.seninkilerin hepsi heterezigot bunu düşün önce.2.si birden fazla ama dersen iğne aspirin kullanırsın.tedavisi var şükür.bide annem der ki bana düşükten korkma kızım elbet bir gün RABBİM verir.çok şükür oluyor ya bebeğin der.sende öle düşün.
biz RABBİMİN seçilmiş kullarıyız RABBİM bize ahirettede güzellik vermek istediği için bu düyada bizi bu şekilde imtihan ediyor.biz herşeyi bu dünya için istiyoruz ama ahirette göç ettiğimizde ALLAHIM keşke dünyada vermeseydinde burda verseydin bile diyeceğiz belki...ama ben inanıyorum RABBİM bizlere 2 cihanda da verecek evlat.sadece sabır inş.kanda pıhtılaşma var sormuşsun ya bunlar ne oluyor die.sende uygun ilaç kullanırsın.önce sakin ol,rahat ol canım benim:)
:
canım senin bebeklerınde anomali çıkıyorsa kromozom testleri yaptırman laızm sanırırm......gecenm doktora gittim işte genetıge gıt tekrar ıncelensın fln dedi
bebekleırdne sorun yoksenı ınceleısnelr dedi ben de ne degısıcek ıncelenınce hiçbişey cunku gen kromozom değiştirilmio yanlısmıyım deıdm doğpru dıosn
tek care kan sulandırı ıalclar maalesef dedi...bu böle yanşi pgt yı sordum do9ktora senın ıhtıyacın yok bebeklerın sağlıklı senın pıhtılaşma bozuklugun kayıba sebep oluo
bebeklerın çok güzel dedi...eger durumunuz varsa pgt yı dusunun derım ben canım.....belkı arastırmıssındır ama bılmıyorsan aytınrılı sekılde yazabılırım
benım bebekleırmde hıcbi anomali olmadıgı ıcın bana tavsıye edılmıo bebeklerınde anomali yasyanalar nıcınse birebir etkılı bi işlem
uamrım hepımzı en kısa zmanada bebekelrımzıe kavusuruzz....taqbıı kı profa gidince sonucları yazıcam ben tamamen tüm detayları paylaşmaya
hazırım ve açıgım yeter kı bizden sonrakıler sorunlar yasmaaısn arastrırıken bizim kadar ugraasmasınalr yeter kı ben de son düşüğümde iğne
kullanmama ragmen düştü maalesef iğneye baslamadna once gayet güzel gelişiodu kesyeıde 3+6 nda gormutuk ama iğnedne sonra oldu
ben iğneye bağlamadım en basta ama sonradan devamlı aklıma gelip durdu acaba ıgneden mı die cidden canım kobay gibi bişiyizz
kendımın doktoru kendım olucam sanırırm bi dahakı gebelıgımde aspirinle devam edıcem ve 8-9. haftadan sıonra baslıcam iğneye cunku
konustugum bazım kişiler 8-9 haftada baslamıslar iğneye bılmıorm bakıcaz.....ınsallah sağlıkla bzıe de nasib olr canım
ay canım benim daha yeni gördüm çok sevindim ne zamandır girmiyodum canımsın rabbim hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin canım benim dualarım seninle inş. bu sefer bebeğini kucaına alıcaksın banada dua etde bende tez zamanda hamile kalayım canım benimRABBİME HAMD OLSUN HAMİLEYİM.İLGİNÇ BİR HAMİLELİK BAŞLANGICI YAPTIK.HAYIRLISI BAKALIM:)DUANIZI EKSİK ETMEYİN
RABBİM tüm bekleyenlere hayırlı haberler almayı,bebklerinede kucaklarına almayı nasip etsin inşallah.
tatlım nerelerdesin nasılsın varmı güzel haberlercanım ben çok sevindim allah tamamına erdirsin
ne olur doktor işini ihmal etme hemen git düzenli hcg baktır
bak bende dış gebelik oldu hemde herşey yolundaydı ihmal etme sakın
ay canım benim saol paylaştığın için rabbim kabul etsin inş.RABBİMİZE ONUN güzel isimleriyle dua edilmesi,duanın makbul olmasına işaretmiş.okuyamasanızda dinlemenizi tavsiye ederim.şuan dinliyorum ben inşallah:)
en çok benim durumuma uyan İSMİ CELİLİ ise:
EL HALK:yoktan vareden.RABBİM sen herşeyi yoktan varedensin.SANA zorluk yok,katında herşey çok bol.ne olur bize3de hayırlı sağlıklı rızan üzerine yetiştirebileceğimiz evlatlar nasip et.(amin)
EL MUCİB:duaları kabul eden.RABBİM sen SANA açılan elleri boş çevirmezsin ne olur duamızı kabul eyle hayırlı evlatlar nasip et.(amin)
EL HAFIZ:muhafaza eden.RABBİM sen karnımızdaki evlatları ve bizi koru.hertürlü kötülükten muhafaza ayle(amin)
EL VEKİL: işlerini kendisine bırakan kullarının işini en güzel yapan.RABBİM sensin vekilimiz.sana emanet sana teslimiz.ne olur hayırlı evlatlar nasip et(amin)
EL MUKTRDİR:herşeye gücü yeten RABBİM SANA zorluk yoktur ne olur SEN ol de.SENİN herşeye gücün yeter.(amin)
ER RAÜF:merhametli,şefkatli,esirgeyen.ALLAHIM SEN merhametlilerin en merhametlisisin.ne olur merhamet et bize.bizede annelik duygusunu sağlıklı ve hayırlı evlatlarla tattır.(amin)
A M İ N.
duayla kalın:)
ilk olarak aleyküm selam diyeyim selamını alayım arkadaşım..sen güçlü ve çok inançlı birisin ben inanıyorum bu sefer gerçekten bebeğini sağlıkla kucağına alacaksın inşallah..aklıma geldikçe sana ve bir arkadaşım var ona sürekli dualar edeceğim..ben doğuma girerken o korkuyla birçok kişiye dua etmiştim şimdi onlar doğum yapacaklar..ben bebeğimi doğumda kaybettim ama inşallah senin gibi güzel ve iyi kalpli insanların duasıyla tekrardan hamile kalıp bebeğimi almak istiyorum kucağıma..birbirimiz için dua etmeliyiz..kimin duasının kabul olacağını bilemeyiz tabi..dualarım seninle arkadaşım..
merhaba canım benımde senın gıbı bır kımyasal gebelıgım bırde bebek geleşemedı dıye kurtajım var bende romaztızmal hastalıga bagladı doktor kan pıhtılaşma varmı yokmu bılmıyorum doktor bakmadı bu testlere sen suanda ıgne oluyomussun ve sonuçlar cıkmamış kan pıhtılaşması olmasa bıle bu ığnelerın bır zararı varmı acaba bı bılgın varmı cunku doktorum bana tekrar hamıle kalana kadar coraspin100 hamıle kaldıktan sonrada iğneye başlıcam dedı kan pıhtılaşması yoksa bıle b iğnelerı olmanın bır zararı yok sanırım eger öyle olsa doktorun vermezdı sanırım sana inşallah sorunsuz bıe sekılde alırsın bebegını kucagına
kızlar benim hikayem çok uzun ama özetle çok kısa geçicem
gebeliklerim şöyle oldu normal gebe kaldım hiç test vs.. olmadan
ilk gebeliğim 24. haftaya kadar geldi ayrıntılıda anomaliler,beyinde ödem,amniyo sıvı fazlalığı vs.. tespit edildi ve gebeliğim sonlandırıldı
ikinci gebeliğimdede 22. haftaya kadar geldim ve aynı belirtiler ve sonlandırıldı
üçüncü gebelikte 6. hafatada düşük oldu kendiliğinden oldu hiç bir işlem görmedim
dördüncü gebeliğim 10. haftada doktor kontrolüne gittiğimde kalbi durmuş kürtaj oldum
ve bize bu zamana kadar her türlü test vs.. yapılmıştı yani bzi öyle sanıyorduk daha çok bebeklere bakılmıştı ve bazı tanılar koyuldu vs.. bu işler öyle karışıkki neye inanacağımızı şaşırdık güya kas hastalığı olabilir,tek gen hasalığı olabilirvs.. dediler anomaliler için en son fakültedeki genetik danışma istediğimiz doktor bu testler yapılmamış size bunlarıda yapalım dedi
kromozomlarda vs.. hiç birşey çıkmadı ama bende MTHFR C677T HOMOZİGOT MUTANT ÇIKTI VE PIHTILAŞMA İLE İLGİLİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİM GEBELİK DÜŞÜNDÜĞÜNÜZDE DOKTORUNUZA GÖSTERİN BU SONUÇLARI dediler şu an düşünmüyorum hamilelik epey yoruldum ama içimde bir umut yeşerdi her ne kadar doktorlar bu durum sadece düşükleri açıklar anomaliye sebep değildir desede ben acaba anomalilerin kaynağıda bu olabilirmi eğer bu ise iğneyle hamilelik yaşarsan çocuk sağlıklı olurmu diye umutlandım bu konuda bilgisi deneyimi buna yakın acıları olanlar var mı bana yardımı dokunacak biri varsa fikirlerini doktor önerisini rica ediyorum
doktorların çoğu kan pıhtılaşması ile anomalia rasında ilşkiolmadığını söylüyorlar ama düzgün kan akışı olmayan bebek düzgün beslenemesse bir çok anamoli ortaya çıkmazmı ?? ne bileyim ya inşallah bundandır ve iğne ile sağlıklı bir çocuk sahibi oluruz teşekkürler
bende mtfr 677 heterızıgot ve faktor 5 heterızıgot ben de dun b12 ve folık plusa başladım kızlar ıyımı etım bılmıyorum proteın c ve s de farklılıklar var 2 tahlılımde saglık ocagındakı doktor dedıkı coraspın başlama kanama alanın ıyı dedı plt ıcın sanırım plt hatırlamıyorum ama bakmam lazım sızce ne yapmalıyım he bırde ben başka doktora da gıdıp tahlıl yaptıracam ama bu b12 ve folık plus degerlerde oynama yapıp yanıltıcı olurmu sızce bılen varmı
canım,benim sonuçlarım hala çıkmadı başka bi dr.eksik istemiş testleri,sonra dr.değişdirdim o panel şeklinde istedi 1-2 güne çıkar,ben kendim istedim yapdırmak olabilirmi die,oda iğne başladı,zararı yokmuş canım,hatta testler normal çıkarsada 3 ay devam edelim dedi,sende yapdır canım,biraz maliyetli ama katlanıcaz artk napalım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?