Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

bi defasında doktora dedimki
yolk kesesi görünüyormu dedim
yolk sac hatta
bana dediki ben kalkim koltuktan gel sen bak dedi

oluur dedim bende
yani beni hiç birşey bilmeyen biri zannetmesin istedim adam beni azarladı yaw

eheueheueheueuehj koptummm

bende gecen gittim doktor bakıo bakıo bişi demıo dedım ne bakıosn kese mese yok

dimi dio yani artık ultrason okuyabılıyouz yanı aştık kendımızı

ay_she benim homosistein testinden bahsetmişsin benim homosistein testim referans değerden düşük çıktı yüksek olması mı yoksa düşük olması mı sıkıntı bir bilgin var mı canım

canım bılemıorm yanlsı bişi dmeeım sımdı :)

ama arastırıom hala ılk fırsatta cevap yazarım ıns.. sımdı cıkmam laızm meai bitti bys mucx herkese

bol bol sğalıklı bebısler dilerim o pıhtılarında gözü çıksın işallaahhh

Canım diyete hamilelikten önce başlaman gerekiyor, yavaş yavaş etki gösterirmiş o yüzden MTHFR mutasyonu olanlar hep yediklerine dikkat etmek zorunda.

Bir de benden umut hikayesi, inşallah ben de bir gün kendi hikayemi paylaşırım.
Çarşamba günü bir tetkik için İbni Sina Hastanesindeydim. Durumumu anlatınca oradaki hemşire aaa bende de var bundan dedi. Tam olarak ne oldugunu hatırlayamasada MTHFR 1298 heterozigot veya homozigot mutasyonu ve bir başka mutasyonu daha varmış öyle dedi. Neyse toplam 3 ölü doğum yapmış, düşükleri hep son trimestırda olmuş. İlkinden sonra anlamışlar sorunu. Aspirin kullanmış olmamış, 0,6*1 clexan ve aspirin kullanmış olmamış, 4. ve 5.de 0,6*2 clexan ve aspirin kullanmış veee olmuş. Şimdi 2 tane çocuğu varmış. İbni Sina'da Muhit Özcan diye bir hematolog var, özel muayenehanesi de var, onun kontrolünde devam etmiş. Ankara'da hematolog arayanlara önerilir, bu konuda çok iyidir dedi. Aynı doktoru bizim ailenin kalp doktoru da şiddetle öneriyor.

eheueheueheueuehj koptummm

bende gecen gittim doktor bakıo bakıo bişi demıo dedım ne bakıosn kese mese yok

dimi dio yani artık ultrason okuyabılıyouz yanı aştık kendımızı

canım rıza madazlıya gideceğini okudum haftada 1 gün salı günü acıbademe geliyor bana yakın olduğu için orayı tercih ettim benim mthfr 677 heterezigot bana dediğini sana aktarayım bu değerde iğneye bile gerek yok denemelisin ve hamile kalınca hemen bana gel dedi onun için ben rıza beyi çok yoğun olduğu için ve iğne ve aspirine gerek duymadığı için eledim her ne kadar riskli gebelik doktoru olsada ben zaten iğnesiz hiç bişey göremiyorum o zaman ona gitmemim bi anlamı yok diye düşündüm bana yapman gereken bütün tahlilleri yaptırmışsın tekrar hemen hamile kal bekleme dedi rahimde hiç bi problem yok dedi muane etti zaten muane etmezse ücret almıyor kolaydı sanki 4 düşükten sonra hamile kalmak ama şunu söyleyebilirim çok rahatlatıcı ve çok tatlı bi doktor inşallah senden tahlil vs. ister aklında olsun allah yardımcın olsun canım

inşallah bizde bir gün bebeklerimize kavuşur burdaki arkadaşlarımıza doktorlarımızı anlatır yardımcı oluruz bu hepimiz için çok önemli düşün ben ist da olmama rağmen ankaraya bile gitmeyi göze aldım allah hepimize sağlıklı evlat versin inşallah

bir kimyasal bir de düşük yaptım.kan pıhtılaşması teşhisi koyuldu. şuan 5 haftalık hamileyim doktorum iğneye başladı. 2 gün önce kanamam oldu doktora gittim iğneyi kesti ve serum ve progestan hap verdi beta değerleri akşam 18170, sabah 23190 tekrar akşam ise 20196 ya düştü.önce kürtaj önerdi sonra iki gün bekleyelim dedi.Bu arada kanamam yok. iğneye tekrar başladım. benim merak ettiğin değerleri düşük çıkan beta daha sonra yükselir mi
lüfen yardımcı olun arkadaşlar çok acil

cnm bu benim kürtaj oldugum doktor diil yeni buldum kadın çok iyi smaer testinde ufak bi pürüz çıktı hemen genetik yapalım dedi ve 3 ayda bir tekrarlayalım kontrolümüzde olsun dedi bütün testleri yaptırdım herşey temiz sadece kan pıhtılaşması yaptıramadım onuda çok istiyorum yaptırım hep aklımda kaldı çünkü çapadan randevu alcam orda yaptırcam :))diğer doktor kalp atışı duyulduktan sonra kanamam oldu dedim gelmene gerek yok progestan kullan yat dedi ihmal etti beni bu ikincide şimdilki doktorum değerim 160 dı çok düşük hemn gel kontroledicez dedi çok ilgilendi sadece lütfen kafana bişi takma olmayan şeyleri çağırma lütfen dedi hatta ... hakkımızda hayırlısı cnm inşallah isteyen herkezin kolları dolar :))
bi defasında doktora dedimki
yolk kesesi görünüyormu dedim
yolk sac hatta
bana dediki ben kalkim koltuktan gel sen bak dedi

oluur dedim bende
yani beni hiç birşey bilmeyen biri zannetmesin istedim adam beni azarladı yaw

bu doktrların hepsi aynı cnm bişeyi sordugunda tersliyolar en iyi kendileri biliyolar zaten sinir oluyorum mecbur olmasam hiç gitmem valla hayatlarımız onlara emanet valla (

ya zaten ilk önce prosedür değişmeli
ne demek 3 düşükten veya iki düşükten sonra araştırma yapmak
bir tane düşük yapan bile araştırılmalı
neden defalarca canımız yansın neden meleklerimizi kaybedelim yaa

aynen katılıyorum ne kadar zor yaşamayan bilemez bu ülkede okadar saçma şeyler varki önce doktorların beynini düzeltmek lazım valla bazı doktorlar ilk düşükten sonra bütün testleri yapıyo bazılarıda 3 üncü bekliyo sanki kolay bişeyde ama yapcak bişeyimiz yok ya benim gibi kendin kovalican onlara sormadan bişiler yapcan ama eger ben test yaptırdıktan sonra kan pıhtılaşması çıkarsa sokucam gözlerine bakın sizin ihmaliniz yüzünden ben bunları yaşadım die ki bence düşükler meydana gelmedende önlem adına bu test yapılabilir okadar çok varki bu şekilde olan belkide bilinir ve düşük önlenir az kişinin canı yanar

sana katılıyorum canım
geçende nette bir bayanla tanıştık ilk düşükten sonra gitmiş tıp fakültesine
demişlerdki kaçıncı düşüğünüz 3 olmazsa araştırmıyoruz demişler
oda 3. demiş nerden bilecekler neyse araştırma yapılmış kızda
kan pıhtılaşması çıkmış önlemini almışlar hamile kalmış sorunda yokmuş
aklını seveyim senin dedim.
benim 3 oldu daha araştırılacak
hiç akıl edemedim baksana kadın 3 demese beklicekler 2 yavrusunu daha kaybetmesini

bak işte yazık diilmi yani aslında onlar çakalsa biz onlardan çakal olmalıyız bende gidince 2 kürtajım 2 kimyasalım var dicem aslında 1 düşük 1 kimyasal ama yoksa bakmazlar :))) hakkımızda hayırlısı olsun cnmm sen ikinciyi düşünüyosun ilkinde bi sorun yaşamışmıydın yani bu kan pıhtılaşması falan 2 cidemi çıktı ???

canım daha çıkmadı ama ondan şüpheleniyorum düşünüyorum oğluma kardeş hiç bir sorun yoktu evlendiğim ay hamile kaldım
sorunsuz doğurdum
kardeş yapalım dedik 3 tane düşüğüm var bebeklerimin kalbi duruyor bakalım araştıracaklar

bende iyi olmaya çalışıyorum canım fıtıklarla boğuşuyorum kurtulacam onlardan inşallah..
Kiyamam sana insallah en kisa zamanda sende fitik sorunundan kurtulup yeniden calismalara baslarsin kuzum...canim buarada sen hic hematologa gorunmusmuydun?

canim cok haklisin....ben gecen ay,idrar testi yaptirdim, normalde cok cabuk idrar yollarimda enfeksiyon olur benim,,,birde ondan once cok agir bir grip atlattim...neyse idrar testini oylesinebir yaptirayim dedim aslindahicbi sikayetim yokdu...sadece bir bakayim dedim hersey normalmi...sonuc: idrar yollarimda cok fazla sayida bakteri oldugunu ogrendik..doktorum antibiotik verdi ama gectimi bilmiyorum...birde gebeligi denemiyorsan maydonoz saplarini kaynatip suyunu ilik sekilde icmek idrar yollarindaki iltihaba birebir geliyormus...ama gebelik dusunuyorsan kesinlikle icilmemesi lazim, Allah gostermesin dusuge neden olabilirmis...bende haftada iki defa onu iceyim diyorum.. :)

slm hanımlar,benimde biir kimyasal gebeliğim ,bir bebek gelişemediği için kürtajım var,şimdi hamileyim,pıhtılaşma sorununu bende düşündüm bu bebeğimde, dr.a söledim daha sonuçlarım çıkmadı ama içime şüphe düşdü olabilirmi die,kan sulandırıcı iğne yazdı dr.hergün yapıyorum,sonuçlarda bi olumsuzluk çıkarsa dozunu artırcaklar,çıkmasada 3 ay devam edelim dedi dr.um,en azından bu sefer içim rahat,acabamı die düşünmüyorum,gerisi Rabbime kalmış artık..banada en az 2 düşük den sonra araşdırıyoruz demişdi diğer dr.ya nie kaybedeyim bu nedenle bebeğimi,o acıyı ne biliolarki,sanki parasını onlar veriyorlar,sakın ihmal etmeyin sizlerde en gerekli testlerin başında gelmeli bu testler...

çok haklısın işte napalım araştırmadılar
başına gelmeyen bilemiyor canım
akıllandık ama bundan sonra yaşamayalım inşallah kötü şeyler.

bir kimyasal bir de düşük yaptım.kan pıhtılaşması teşhisi koyuldu. şuan 5 haftalık hamileyim doktorum iğneye başladı. 2 gün önce kanamam oldu doktora gittim iğneyi kesti ve serum ve progestan hap verdi beta değerleri akşam 18170, sabah 23190 tekrar akşam ise 20196 ya düştü.önce kürtaj önerdi sonra iki gün bekleyelim dedi.Bu arada kanamam yok. iğneye tekrar başladım. benim merak ettiğin değerleri düşük çıkan beta daha sonra yükselir mi
lüfen yardımcı olun arkadaşlar çok acil

arkadaşlar neden hiçkimse cevap vermiyor gerçekten çok zor durumdayım değer yükselmezse 2ci kürtaşım olacak sizce yükselme olasılığı varmı ACİL CEVAP LÜTFEN .......................

anladım cnmm allah yavruna uzun sağlıklı ömürler versin inşallah :))
çok ii yapmışsın valla bende yaptırcam en azından aklımda kalmaz hayırlısı ile sağlıklı sıhatli alırsın inşallah bebeğini kucağına :))

cnm az önce okudum ama bilmediğim için bişi yazmadım ama illa bişi söleme gerekirse kan testini bugünde tekrarla eger hala düşmeye devam ediyosa ki inşallah öle diiildir sorun yok demektir ama kendini yıpratma cnm bence hemen tekrar doktoruna git muayene ol orda bişi varsa gözükür zaten

Hannem, nasil oldun kuzucugum? dunde bu sabahda dua ettim senin icin..Allah yardimcin olsun, bebisini sana bagislasin diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…