bi defasında doktora dedimki
yolk kesesi görünüyormu dedim
yolk sac hatta
bana dediki ben kalkim koltuktan gel sen bak dedi
oluur dedim bende
yani beni hiç birşey bilmeyen biri zannetmesin istedim adam beni azarladı yaw
ay_she benim homosistein testinden bahsetmişsin benim homosistein testim referans değerden düşük çıktı yüksek olması mı yoksa düşük olması mı sıkıntı bir bilgin var mı canım
canım ben de 3 bebegımı kaybettım ılkı 11 haftalıkken kalbi durdu nromal dediler ama gelişimi çok güzeldi
ilk gebelık olr dedielr patolojıdende bi anomali çıkmadı
ıkıncısı 28 haftalıkken kaybettım gelişimi çok güzeldi ilk basta kanamalım odlu ama ii gidiodu
hiçbi arastırma tahlıl yaptırmmaıstık coraspin vermıstı doktorum önlem olsun die olduda
ama preeklamğpsi yasadım ve kaybettım bebegımı normal şekılde doğurdum
sonra arastırma yapıldı anti trombin 3 aktivitesı düşüktü faktör 11 im ve 10 um düşüktü
sonra genetıkte testlerım yapıldı ve sadece mthfr 677 heterozigot cıktı doktor folbiol ve bebe aspirin kullancaksın
hamıle kalıncada kan sulandırıgı ıgne dedi
hamıelıgede ara verdım dınlenek ve kilo vermek ıcın ayrıca doktorum kilo gebeılık duurmunda
senın konumundakı bi hasta ıcın en büyük risktir dedi 10 kg verdım ödemlerimi attım
gecen ay gene hamıel kaldım korunmayı brıkaır bırakmaz...1 subat son adet tarıhımdı
gttik 3+6 da keseyı gorduk aspirini faydaalrı pıhtı yok kan akısı düzgün dmeekkı dedi iğnemı yazdı
basladım kullanmaya ama gecen pazar leke gorunce akıntıda doktora gittim ama kese bozulmus
düşmeye baslamıstı....kendı kendıen düştü yanı ben de şimdi acaba neden demeeye basladım ama
ılkı ıkı bebegımde hastalıgımı bılmıyordum ondan kaybettım bu sonuncusunda bi şanssızlık sonucta her gebelık düşüğkle
sonuclanma gibi bi ihtimali var ama kromozom testı yaptırıcaktık ama doktor ılk bebegıne patolojıde ıncelenmıs
ıkıncıye otopsi yapılmıs bi kromozomsal veya genetık sorun osla cıkardı dedi
ben tekrar gebe kaldıgımda sorunla karsılaşmamak ve bu ısı cdden bilen birine gozukmek için prof dr
rızam madazlıdan randevu aldım...3 nisanda gidip gene goruscez ınsallah ve ara vermeden hamıle kalmayı da dusunuyorum
ayrıca ben de senın gibi devamlı tıbbı makaleler sunlar bunalr derken baya bı bılgı eıdndım...bebek buyumesınde ve tutunmasında
rahmın kanlanması olayı cok önemli onun ıcın pıhtı tabıı kı etkılıo ama söle bişey de var bizim için
folik asit b12 b6 vitamınleri çok önemlı cunku kanda pıhtılaşmayı tetıkleyen anti trombin aktivitesı folik asit
ile dengelenıyo daha tıbbı terımelrle analtılmsıtı ama böle cevırebılırım sanırırm....bizim için clexane 1 ise folişk asit 2
ve hıc aksatmadan kullanmak gerekıyo ayrıca homosistein isimli bi test varmış bunu daha yenı öğrendım
bu folik asitin vücudumuzda ne derece emıldıgını ne kdr ıhtıyacımız oldugu gıbı seylerin bılgıısnı verıomus
ayrıca bu test sonucuna göre de hastalıgımızla alakalı bir diyet verılıyormus
ben bu testıde sorucam gidince....
ayrıca su bi gercekkı bu genetık bi sorun ve genetık sorunalrın keısm çözumlerı su an ıcın mumkun değil ve
bu hastalıgın tek caresi clexane benzeri kan sulandırıcılar....baska bi tedavisi yok he baska sorunalr vardır
da pıhtılaşmayı tetıklıodur belkı onları gun yuzune cıkararak riskler en aza ındırilebilir yoksa 677 mthfr li çok ınsan
sağlıkla bebegını kucaklamıs durumda bizde kucaklıcaz ınsallah....pozitif olmalı güzel dusunmeli ve denemelıyız..
devamlı denemelıyız helekı emryolarımızda sorun yoksa tek sorun buysa iğnemızı kullanıcaz denıycez ve ciddi
bi sekılde takıp edilicez
benım aklıma yazdıgım notlarım sunalr tekrar hamıle kalınc aınsallah ılk hafta mutlkaa gunasırı beta hcg ölçtürücem gelısımının
sağlıklı olup olmadıgını anlayabılmek ıcın....iğneme kesınlıkle devam edıcem homosisteın testını yaptırıcam ve diyet verılırse
onu mutlaka uyguluycam ve inşallah önce :Allah ın izniyle tabii bizde kucaklıycaz bebeklerımızı
eheueheueheueuehj koptummm
bende gecen gittim doktor bakıo bakıo bişi demıo dedım ne bakıosn kese mese yok
dimi dioyani artık ultrason okuyabılıyouz yanı aştık kendımızı
Bir de benden umut hikayesi, inşallah ben de bir gün kendi hikayemi paylaşırım.
Çarşamba günü bir tetkik için İbni Sina Hastanesindeydim. Durumumu anlatınca oradaki hemşire aaa bende de var bundan dedi. Tam olarak ne oldugunu hatırlayamasada MTHFR 1298 heterozigot veya homozigot mutasyonu ve bir başka mutasyonu daha varmış öyle dedi. Neyse toplam 3 ölü doğum yapmış, düşükleri hep son trimestırda olmuş. İlkinden sonra anlamışlar sorunu. Aspirin kullanmış olmamış, 0,6*1 clexan ve aspirin kullanmış olmamış, 4. ve 5.de 0,6*2 clexan ve aspirin kullanmış veee olmuş. Şimdi 2 tane çocuğu varmış. İbni Sina'da Muhit Özcan diye bir hematolog var, özel muayenehanesi de var, onun kontrolünde devam etmiş. Ankara'da hematolog arayanlara önerilir, bu konuda çok iyidir dedi. Aynı doktoru bizim ailenin kalp doktoru da şiddetle öneriyor.
cnm bu benim kürtaj oldugum doktor diil yeni buldum kadın çok iyi smaer testinde ufak bi pürüz çıktı hemen genetik yapalım dedi ve 3 ayda bir tekrarlayalım kontrolümüzde olsun dedi bütün testleri yaptırdım herşey temiz sadece kan pıhtılaşması yaptıramadım onuda çok istiyorum yaptırım hep aklımda kaldı çünkü çapadan randevu alcam orda yaptırcam :))diğer doktor kalp atışı duyulduktan sonra kanamam oldu dedim gelmene gerek yok progestan kullan yat dedi ihmal etti beni bu ikincide şimdilki doktorum değerim 160 dı çok düşük hemn gel kontroledicez dedi çok ilgilendi sadece lütfen kafana bişi takma olmayan şeyleri çağırma lütfen dedi hatta ... hakkımızda hayırlısı cnm inşallah isteyen herkezin kolları dolar :))tuğbacım aslında sana yeni bir doktora gitmeni öneririm bazı doktorlar 3 düşüğe kadar araştırmaya gerek görmüyorlar sende genetik ve tromboli paneli testlerinin yapılmasını iste zaten bu tromboli paneli bir sürü testi içeriyor kan pıhtılaşmasıda dahil..umarım bundan sonra yüzün güler kuzum ayrıca ben bu testleri araştırma hastanesinde yaptırmıştım..
bi defasında doktora dedimki
yolk kesesi görünüyormu dedim
yolk sac hatta
bana dediki ben kalkim koltuktan gel sen bak dedi
oluur dedim bende
yani beni hiç birşey bilmeyen biri zannetmesin istedim adam beni azarladı yaw
ya zaten ilk önce prosedür değişmeli
ne demek 3 düşükten veya iki düşükten sonra araştırma yapmak
bir tane düşük yapan bile araştırılmalı
neden defalarca canımız yansın neden meleklerimizi kaybedelim yaa
aynen katılıyorum ne kadar zor yaşamayan bilemez bu ülkede okadar saçma şeyler varki önce doktorların beynini düzeltmek lazım valla bazı doktorlar ilk düşükten sonra bütün testleri yapıyo bazılarıda 3 üncü bekliyo sanki kolay bişeyde ama yapcak bişeyimiz yok ya benim gibi kendin kovalican onlara sormadan bişiler yapcan ama eger ben test yaptırdıktan sonra kan pıhtılaşması çıkarsa sokucam gözlerine bakın sizin ihmaliniz yüzünden ben bunları yaşadım die ki bence düşükler meydana gelmedende önlem adına bu test yapılabilir okadar çok varki bu şekilde olan belkide bilinir ve düşük önlenir az kişinin canı yanar
sana katılıyorum canım
geçende nette bir bayanla tanıştık ilk düşükten sonra gitmiş tıp fakültesine
demişlerdki kaçıncı düşüğünüz 3 olmazsa araştırmıyoruz demişler
oda 3. demişnerden bilecekler neyse araştırma yapılmış kızda
kan pıhtılaşması çıkmış önlemini almışlar hamile kalmış sorunda yokmuş
aklını seveyim senin dedim.
benim 3 oldu daha araştırılacak
hiç akıl edemedim baksana kadın 3 demese beklicekler 2 yavrusunu daha kaybetmesini
bak işte yazık diilmi yani aslında onlar çakalsa biz onlardan çakal olmalıyız bende gidince 2 kürtajım 2 kimyasalım var dicem aslında 1 düşük 1 kimyasal ama yoksa bakmazlar :))) hakkımızda hayırlısı olsun cnmm sen ikinciyi düşünüyosun ilkinde bi sorun yaşamışmıydın yani bu kan pıhtılaşması falan 2 cidemi çıktı ???
Kiyamam sana insallah en kisa zamanda sende fitik sorunundan kurtulup yeniden calismalara baslarsin kuzum...canim buarada sen hic hematologa gorunmusmuydun?bende iyi olmaya çalışıyorum canım fıtıklarla boğuşuyorum kurtulacam onlardan inşallah..
canım ben de hamıle kalma sorunu yasamıyordum 1,5 yıl eşim korundu sonra tekrar denıyroduk
olmuo ollmuyo 2 ay hamılem kalamayınca cok şaşırdım doktora gittim doktor dedi bişein yok rahım temız
ama olmuo ve cok kaısk agrm oluo dedım ıdrar yolu ıltıhabıdır dedi ilacı kullandım suya karıstırıp içiosn
1 kerelık bi ilaç iltihap gectı o ay hamıle kaldım canım....idrar yolu ıltıhabına baktırdınmı basit şeler gozden kaçabılıo bazen
bana dioalrdı ama dıodm benım ıdrarda yanma koku renk bişi yok dıodm sadece kasık sızlamam oluodu az az
meger ıltıhapmış ilacı kullandım hamıle kaldım :)
bak işte yazık diilmi yani aslında onlar çakalsa biz onlardan çakal olmalıyız bende gidince 2 kürtajım 2 kimyasalım var dicem aslında 1 düşük 1 kimyasal ama yoksa bakmazlar :))) hakkımızda hayırlısı olsun cnmm sen ikinciyi düşünüyosun ilkinde bi sorun yaşamışmıydın yani bu kan pıhtılaşması falan 2 cidemi çıktı ???
slm hanımlar,benimde biir kimyasal gebeliğim ,bir bebek gelişemediği için kürtajım var,şimdi hamileyim,pıhtılaşma sorununu bende düşündüm bu bebeğimde, dr.a söledim daha sonuçlarım çıkmadı ama içime şüphe düşdü olabilirmi die,kan sulandırıcı iğne yazdı dr.hergün yapıyorum,sonuçlarda bi olumsuzluk çıkarsa dozunu artırcaklar,çıkmasada 3 ay devam edelim dedi dr.um,en azından bu sefer içim rahat,acabamı die düşünmüyorum,gerisi Rabbime kalmış artık..banada en az 2 düşük den sonra araşdırıyoruz demişdi diğer dr.ya nie kaybedeyim bu nedenle bebeğimi,o acıyı ne biliolarki,sanki parasını onlar veriyorlar,sakın ihmal etmeyin sizlerde en gerekli testlerin başında gelmeli bu testler...
anladım cnmm allah yavruna uzun sağlıklı ömürler versin inşallah :))canım daha çıkmadı ama ondan şüpheleniyorum düşünüyorum oğluma kardeş hiç bir sorun yoktu evlendiğim ay hamile kaldım
sorunsuz doğurdum
kardeş yapalım dedik 3 tane düşüğüm var bebeklerimin kalbi duruyor bakalım araştıracaklar
çok ii yapmışsın valla bende yaptırcam en azından aklımda kalmaz hayırlısı ile sağlıklı sıhatli alırsın inşallah bebeğini kucağına :))slm hanımlar,benimde biir kimyasal gebeliğim ,bir bebek gelişemediği için kürtajım var,şimdi hamileyim,pıhtılaşma sorununu bende düşündüm bu bebeğimde, dr.a söledim daha sonuçlarım çıkmadı ama içime şüphe düşdü olabilirmi die,kan sulandırıcı iğne yazdı dr.hergün yapıyorum,sonuçlarda bi olumsuzluk çıkarsa dozunu artırcaklar,çıkmasada 3 ay devam edelim dedi dr.um,en azından bu sefer içim rahat,acabamı die düşünmüyorum,gerisi Rabbime kalmış artık..banada en az 2 düşük den sonra araşdırıyoruz demişdi diğer dr.ya nie kaybedeyim bu nedenle bebeğimi,o acıyı ne biliolarki,sanki parasını onlar veriyorlar,sakın ihmal etmeyin sizlerde en gerekli testlerin başında gelmeli bu testler...
bir kimyasal bir de düşük yaptım.kan pıhtılaşması teşhisi koyuldu. şuan 5 haftalık hamileyim doktorum iğneye başladı. 2 gün önce kanamam oldu doktora gittim iğneyi kesti ve serum ve progestan hap verdi beta değerleri akşam 18170, sabah 23190 tekrar akşam ise 20196 ya düştü.önce kürtaj önerdi sonra iki gün bekleyelim dedi.Bu arada kanamam yok. iğneye tekrar başladım. benim merak ettiğin değerleri düşük çıkan beta daha sonra yükselir mi
lüfen yardımcı olun arkadaşlar çok acil
arkadaşlar neden hiçkimse cevap vermiyor gerçekten çok zor durumdayım değer yükselmezse 2ci kürtaşım olacak sizce yükselme olasılığı varmı ACİL CEVAP LÜTFEN .......................
canım ben 100 tane okurum senın ıcın haberın olsun ok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?