Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ben 4 lük kullanıyorum sabah akşam.artık hayırlısı olsun inşallah beynim çok bulandı bu gidişle son dk ya bırakıcam napıcamı.daha var zten :)

canım 34 ün içindeyiz bu hafta . çoğu gitti azı kaldı ama sağlıkla doğmadan rahat yok sanırım bize ...

doğumun gerçekleştiğinde bizide bilgilendirirmisin.normalmi sezeryanmı oldun iğneni en son ne zaman vurulup doğuma gittin haberdar edersin artık :) bizde bi nebze fikir ediniriz.allah sağlıkla hayırlısıyla bebeğini kucağına almayı nasip etsin inşallah

çok geçmiş olsun canım.allahın izniyle sende bebeğini kucağına alıcan.hakkımızda hayırlısı artık

canım ben de daha yeni evliydim ki doğum kontrol ilacı kullanırken aynı şekilde sol bacağıma toplardamara pıhtı attı. 15 gün günde 2 kez clenae 0,4 ardından 5 ay coumadin kullandım. malesef coumadin kullanırken adetlerim de değişti ve ben kazara hamile kaldım. coumadin i biliyosun tehlikeli bi ilaç. bu yüzden kalp atışını duymuş olmamıza rağmen bebekte bir anomali olabilir kaygısıyla aldırmak zorunda kaldık. çok üzüntü yaşadım. o zaman genetik test yaptırmam gerekiyor mu dediğimde dr. lar hayır kadın doğum ilacına bağlıdır. tekrarlarsa ancak o zaman yapılır dediler. hamilelikte de sıkıntı olacağını söylemediler. ondan sonra da aradan 2 yıl geçtikten sonra bebek düşünmeye başladık ve arka arkaya 2 düşük yaşadım. ilk düşükten sonra genetik testlerimi yaptırmıştım. ikincisinde de 0,4 clexane kullanmama rağmen yine kaybettim bebişimi. yani bu genetik testleri yaptırmak için ya bebeğe ya da bana bişey olması gerekiyomuş. o zaman öğrenmiş olsaydım bebek düşünmeden önce tedbirimi alır ve bu sıkıntıları yaşamazdım. ama malesef. bazen dr. ları ikna edemiyosun ya da özele gidip parayı basıyosun anca o zaman. ben de gazi ünv. prof un muayenehaseine gidip bu testleri yaptırmak istediğimi söyledim. o şekilde gazi ünv. de testleri yaptırabildim ve sonuç 3 genim de birden bozukluk varmış. tavsiyem sen de bu testlerini yaptır en azından emin ol. ona göre bundan sonra yapman gerekenleri yaparsın. en azından kafanda soru iişareti kalmaz. çoooooook geçmiş olsun. umarım tekrarlamaz.

aysekartal
bu arada ucuz atlatmışsın allah korusun akciğere ya da kalbe de atabilirdi. artık öğrenmişsindir. hamilelikte kadınların kanda pıhtılaşma oranı yükseldiği için tehlike artıyor. yani doğumdan sonra pıhtı atması o yüzden. allahtan sana ve bebişine birşey olmamış. o yüzden sana tavsiyem yediklerine dikkat et ve bol bol su iç.

canım bende günde bir 0,4 le başladım. kilom artınca 0,6 ya geçtik. doktorum coraspinle destekliyoruz daha yüksek doza gerek yok dedi. yani benimde günde bir tane ama coraspinin etkisi daha uzun sürüyor bildiğim.

ay böle duydukça rahatlıyorum.çünkü millet neler sölüyo neler.iğne kullanıp normal doğum yapanlarda ölen bile varmış falan falan.ürkütüyolar insanı

öncelikle iğne yüzünden ölenler olmuş falan bu haberlere kulaklarını tıka canım. allah kimsye göstermesin ama iğne kullanmasanda doğumda böyle riskler vardır tabi. ama günümüzde ben bunu bile duymuyorum. o yüzden rahatla sana da bebşide birşey olmaz iğne yüzünden. gülsünoguz var tatlı annemiz normal doğurdu,mattika da sanırım normaldi, sevisev normali çok bekledi ama bebği inat etti gelmedi :) bende kısmet olursa doğum önceside sonrasıda haber veririm . zaten sürekli yazıyorum. ama şu varki benimde sezeryana doğru gidiyor. ilaçtan değil tamamen bebişin gelişiminden kaynaklı. henüz kesin değil. bakalım pazartesi kontrol var. doktorum coraspini sanırım 36 da bıraktıracak. iğnede doğumdan bir gün önce demişti. ama yine sorucam yazarım tekrar canım

kızlar çok uzun zaman olmuş bu foruma yazmayalı benimde 2007 senesinde doğum kontrol hapına bağlı dvt oldu tedavim olduktan sonra hematolojiye gittim özel dr a hemen bütün tetkikleri yaptı genetik protrombin het.ve pa-ı het. çıktı hamile kalınca kan sulandırıcı kullanman gerekir dedi o sıra çocuk düşünmüyorduk 2009 da çocuk düşünmeye başlayınca drda araştırdım ve yine özel hacettepenin bir prof. gittim hemen coraspin folik asit başlattı ve hamile kalıncada iğneye başlıycaz dedi kısa süre sonra hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez sabah akşam 0.3*2 fraxparin başladık hamilelik boyunca ve doğumdan sonra 2 ay kullandım 38.haftamda sezeryan doğumla bir oğlum oldu şu anda 2.5 ay sonra 3 yaşını dolduruyo kreşe başladık bile benim hikayem böyle darısı hepinizin başına ama hiç korkmayın kan pıhtılaşmasında hamile kalmakta doğurmakta zor değil önemli olan doğru tedavi ve tabi nasip kısmet hamile olanlara hayırlı doğumlu uğraşanlarada rast gelsin :)

canım ne bileyim insan sürekli endişeleniyo. sanki yetmiyo gibi geliyo. bu arada bugün dr. a gittim kese 15 mm olmuş. hesabıma göre 15.5 16 olması gerekiyodu ama. dr. iyi dedi. biraz ümitlendim. bu da özeldeki gibi kalp atışları için 10 gün sonra çağırdı.

amin canım allah oğluna hayırlı uzun ömürler versin.

ben sadece 1298 heterozıgotum ama ıkı tane bebegımı kaybettımmm 3 aylık ve 6 aylık sadece coraspırın yeterlı gelmıyor yanıı ıgne olmak gerekıyormuss benımle aynı durumda olan varmıı???

Canim bende de ayni sorun sadece 1298 heterozigot var

Coraspin ve igne yeterli gelmedi bana!!!

canım coraspin ve ecopirin gibi. sanırım hepsinin içeriği aynıdır. 0,2 lik lik derken belki dozajları farklı olabilir. ne yazıyor üstünde tama olarak canım...

Canım üzerinde yazan şu HIBOR 3.500 IU / 0.2 ml bemiparin sodyum antitrombotik

haklısın endişelerinde. ilk günlerde bende sürekli doktordaydım aynı soru işaretleri vardı sürekli aklımda. hatta iğnem 0,4 ten 0,6 ya çıkınca bile mutlu oldum niyeyse :) kesenin düzgün gelişmesi iyi haber :) pıt pıtlarıda duymak nasip olsun inşallah. bende 7.hafta bitmeden sanırım duymuştum ama benim doktorumun ultrasonuda çok iyi sanırım onunda etkisi var çünkü o ara devletede gidiyrodum. devlettekile keseyi yeni görmüşlerdi... sen düşün artık :)

kızlar.... ben doğumdan sonra hiç iğne yada ecopirin gibi ilaçlar kullanmadım doktor da vermedi.. sadece kan hapı kullandım lohusalık sürecinde.. ama anlattıklarınızdan korktum yaa.. kullanmak gerekli galiba iğne ve ilaç..

canım ne güzel bi haber bu. kesen büyümüş doktorda iyi demiş. süperya. şimdi geri sayım başladı. hayırlısıyla pt ptlarıda duyarsın. Allah yardımcın olsun tatlım.

canım genelde dr. lar 40 gün daha iğne kullandırıyorlar her ihtimale karşı. bunu da dr.una sor istersen.

kızlar ayrıca bugün nst günüm..sonra kendi doktorumuzla görüşücez.. lütfen dualarınızı eksik etmeyin..

canım genelde dr. lar 40 gün daha iğne kullandırıyorlar her ihtimale karşı. bunu da dr.una sor istersen.

evet sorayım bakalım ne diyecek..bu arada senay gözün aydın tatlım..inşallah gün geçtikçe daha iyi haberler alırsın dualarım seninle :)

canım ne güzel bi haber bu. kesen büyümüş doktorda iyi demiş. süperya. şimdi geri sayım başladı. hayırlısıyla pt ptlarıda duyarsın. Allah yardımcın olsun tatlım.

aynen öyle süper. inşallah kalp atışlarını duyarız. biraz yavaş yavaş oluyo herşey. sanki biranda olsun bitsin istiyosun ama işte zaman. gerçekten sizin desteğiniz olmasa çok zor atlatırdım bu süreci. hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ediyorum. inşallah kalp atışlarını da duyduğumu yazabilirim buradan. dualarınızı eksik etmeyin. rabbim hepimizin yardımcısı olsun.

devletteki dr. geçen hafta ultrason makinesinini iyi olmadığını imkanlarının bu kadar olduğunu söylemişti. ona rağmen yolk kesesini de gördü. o kadar mutlu oldum ki. salı özele randevum var. belki o zamana kadar biraz daha gelişir ve kalp atışlarını duyabiliriz. inşallah rabbim bebişimi sağ etsin. herkesinkini de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…