- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
canım bende senin durumundayım.ve kızımı o kadar çok özledim ki,bebek görsem içim yanıyor,kalbim yanıyor bir an önce hamile kalayım diyorum.bilmem hatırlar mısın eylül başında hamilelik şüphem vardı.onda doktora gittiğimde var ya stresten renkten renge giriyordum içimde sıkıntılar vardı niye biliyor musun ya hamileysem ve sorun olursa diye içeri girdim doktor hamileleik değil kist dedi gene ağladım hamile değilim diye.benim hamileliğim iki ucu b... değnek derler ya öyle.
preeklampsi-kan pıhtılaşması ve tansiyon hepsi risk...ben bile ölebilirim.
onun için Rabbim tekrar ne ellerimi boş bıraksın ne de yavrumu boynu bükük anasız bıraksın.bana da isteyen herkese de sağlıkla,sağlıklıca,sağ salim sağlıklı ve hayırlı evlatlarla nasip etsin....
amin.. yazdıklarını çok büyük üzüntüyle okudum. dert veren dermanını da verir. Allah yardımcın olsun. hepimizin değişik problemleri var. inşallah hayırlısıyla yavruna kavuşursun...
oy canım benım allah sızın ve bebişinizin yardımcısı olsun.canım sen buyuk ıhtımalle bnları yapıosundur ama ben yaptıklarımızı soyleyeyım.ayaklarına sıcak su torbası,karnına gaz masajı,bacaklarıyla bısıklet hareketı.ilac olarak ben zinco kullandım hıc fayda etmedı.zaten tadını begenmedıgınden kusuyordu.onun dısında 1cay kasıgı rezene cayı verdım.kendı yedıklerıme dıkkat ettım soguk olmayacak gaz yapmayacak seyler yedım.arkadaslarım sab sımplex ve bıogaia adında gaz damlası kullandılar memnundular ben gerek duymadım cok sukur.aktardan muskat alıp mercımek tanesı kadar verenler oldu.humananın rezene cayını verenler oldu belkı yardımcı olabılır bunlar tatlım.bizde kolikle uğraşıyoruz her akşam aynı saatte başlayan aynı saatte son bulan ağlama krizlerimiz var evlat sahibi olmak gerçekten zormuş o ağlarken içim parçalanıyo eşimle bizde ağlıyoruz ama malesef hiçbi gaz ilacı fayda etmiyor önerisi olan varsa bu konuda yardımcı olursa sevinirim
Uzun zamandır girmiyorum iysinizdir inşallah.
Uzun zamandır girmiyorum iysinizdir inşallah:)doğum yapan varmı gülsünden başka?
çok fazla düşünmek, kafaya takmak, pek de sağlıklı birşey değil. Allah korusun zaten pıhtılıyız bir de başka yerlerimize vurmasınbu işin şaka yanı da arkadaşlar size birşey anlatıyım. ben yıllar önce ultrasonda raportör olark çalışıyordum. bir hasta geldi. 6 aylık hamileyim dedi. hoca baktı ama karnında hiçbirşey yok. boş. kadın adet de görmüyor, karnı büyüyor, ilk defa doktora geliyor kendini hamile sanıyor ama içi boş. beyin öyle güçlü bir organ ki. kadını psikolojik hatta fizyolojik olarak yarı hamile yapıyor. beynimizi fazla yormamamız lazım bu konuda. oluruna bırakmak lazım....
tabi ben bunu söylüyorum ama 9 dan beri sitedeyim. eskileri okuyorum, cvap yazıyorum falan. bilmiyorumbenim beynim ne alemde))
aynen çok haklısın..kızlar kendinizi kasmayın herşeyi oluruna bırakın..herşeyi bilmek de çok iyi değil aslında burda kendime de kızıyorum..neredeyse yarı doktor olduk..neden??? çok fazla bilmek beyni fazla bulandırır..01as a dediğim gibi bende bir ara delirmiş gibiydim hep neden olmuyor ilişkiye bile çocuk yapmak için giriyordum yaa eşimle kavgalar etmeye başlamıştık..bi ara ondan boşanmayı bile düşündüm kendimi kusurlu kabul ettiğim için baksanıza neredeyse ellerimle kendi hayatımı mahvediyormuşum ne korkunç dimi?? ama inanın gerçek huzur kafa rahatlığında düşünmeyin neden diye sorgulamayın...tevekkül edeceğiz biz inanan insanlarız..koca bir beton yığınının içinde bir filiz çıkartan Allah..herşey O'nun elinde..düşünmektense hayırlı dualar etmek en iyisi hem rahatlarsınız inanın..ben oğlum öldüğünde ağladım ama isyan etmedim..içim cayır cayır yandı dünyam karardı ama Allah'tan dedim..gömdüm içime..şükürler olsun ki 15 ay sonra hamile kaldım :) bakın göreceksiniz kendinizi rahatlattığınızda herşey yoluna girecek..herkes patır patır hamile kalacak hihihi :))
arkadaşlar kan pıhtılaşmasında düşükte olabiliyo demi bebeğin kalbi durmadan?
Merhaba Burcu, sen tolga beye gidiyordun. sen direk ona mı gittin başka doktorlara gittin mi? tolga beyin yaklaşımı nasıl. ben pimpirikli bir doktor istiyorum. rahat olmasın istiyorum. bazı doktorlar iğneye gerek yok, diyete gerek yok falan diyorlarmış. sen de yazmışsın özgür derenle ilgili, bir arkadaşın gitmiş. iğneye gerek yok demiş. ben zaten folbiol ve koraspin kullanıyordum. ama yine oldu. özgür dereni düşünüyordum ama kafam biraz karıştı. bir de nuri danışman var aklımda. ben aslında birkaç doktora birden gidip en çok evhamlı olan doktora devam etmeyi düşünüyorum. neticede de zekai tahirde doğum yapmayı düşünüyorum. cuma hacettepeye hematolojiye gittim. proflar odalarında oturuyorlar, son sınıf öğrencileri belki orda ilk günü olan öğrenciler muayene ediyorlar. doktorlar içeride sohbet ediyorlar. yasa çıktığundan beri proflarımız muayeneye hasta almıyor diyor sekreter çok rahat bir şekilde. neyse ki öğrenci (sordum kıza son sınıfmış ve eli ayağına dolaşıyordu) uzmana sorarak bazı tahliller istedi. bilmiyorum yeterli mi? sonra da kadın doğumdan randevu alıyım diye kadın doğuma gittim. özgür deren burda hasta bakmıyor, isterseniz muayenehanesinin numarasını veriyim dedi bana iki kez. sinan beksaç ve bir özgür bey daha var riskli gebelikte onlar artık yeni hasta almıyormuş. başka bir profa randevu aldım hem deyarın için. bakalım gitcem görecem. ben şuan araştırma yapmak için gidiyorum, işleyişi öğreniyim diyorum. bakalım doktor muyene etcek mi beni....
sen hangi yollardan geçtin doktor seçme aşamasında onu merak ediyorum. tolga bey doğumu özelde yapıyor değil mi. bir de ücretini ve ne sıklıkla gittiğini merak ediyorum. şimdiden para biriktirmeye başladım. çoğu şeyden kısıp kenara atmaya çalışıyorum valla doktorlara vermek için. nuri danışmana her halukarda gidiyim diyorum zekai tahirde doğumu düşündüğüm için. orayı istiyorum çünkü kızımda da orda yaptım doğumu. tam teşekküllü, bir problem olursa müdahele edilebilsin diye.
yani bana detaylı bir anlatabilirsen deneyimlerini çok sevinecem.
kızlar ben geldim karnım hala ağrıyo şu an çok stresteyim. cuma doktora gittim bhcg değerim 1700 idi ya doktor bu değer yüksek dedi adetin üzerinden 1gün geçmesine rağmen neden böyle dedi korktum.bu sabah saat 9 buçuk gibi kan verdim 2 saat sonra çıkar dedi biraz korktum kızlar . dr keseyi görmeedi şu an erken dedi iğne ve progestana başladık şu an çok gergin bi şekilde sonucu beklemekteyim dua edinn
canım bende senin durumundayım.ve kızımı o kadar çok özledim ki,bebek görsem içim yanıyor,kalbim yanıyor bir an önce hamile kalayım diyorum.bilmem hatırlar mısın eylül başında hamilelik şüphem vardı.onda doktora gittiğimde var ya stresten renkten renge giriyordum içimde sıkıntılar vardı niye biliyor musun ya hamileysem ve sorun olursa diye içeri girdim doktor hamileleik değil kist dedi gene ağladım hamile değilim diye.benim hamileliğim iki ucu b... değnek derler ya öyle.
preeklampsi-kan pıhtılaşması ve tansiyon hepsi risk...ben bile ölebilirim.
onun için Rabbim tekrar ne ellerimi boş bıraksın ne de yavrumu boynu bükük anasız bıraksın.bana da isteyen herkese de sağlıkla,sağlıklıca,sağ salim sağlıklı ve hayırlı evlatlarla nasip etsin....
zaten insan takvime göre ilişkiye girince ne eşin memnun oluyor ne sen, yorgun oluyorsun, aslında istemiyorsun, ama yapmak zorundasın, eşin de biliyor niye yaptığınızı, aklın fikrin bebek yapmakta olunca ilişki anında da beyin yine oyun oynuyor ve döllenme olmuyor, çünkü hormonlar da ona göre davranıyor. istediğin zamanda gidişatına göre gerçekten ilişkiyi isteyerek olmalı bence. o zaman sperm ve yumurta da ona göre davranıyor. istekli olunca yumurta da spermi çekiyor sanırım...çok mu açık yazdım bilmiyorum ama tıbbi konular bunlar))
Beni de eklermisiniz arkadaslar 33 yasindayim 1 kurtajim,1 dusuk,2 olu dogum,1 de dis gebelik gecirdim.Allaha sukur 2 tane de sag evladim var 3 aydir deneme asamasindayim.Mevlam herkese sifa,saglikla bebegini kucagina versin muharrem ayi yuzu suyu hurmetine
Elifcim buyuk ihtimalle preeklampsi de kan pihtilasmasi nedeniyledir, pihtilasmayi kontrol altina alirlarsa bence diger dertler de bertaraf edilmis olacaktir. İcini rahat tutmaya bak.
Çok teşekkür ederim burcucum detaylı cevabın için. tolga hoca da aklıma yattı valla anlattıklarınla. her doktor çok farklı değerlendiriyor sanırım. bazısı iğneye gerek yok diyor, bazısı hemen iğneye başlansın diyor aklımızın mantığımızın yattığı doktoru seçmem lazım. çok teşekkür ederim canım ya sağol.
senin doğum haftaya bugün müydü? bu arada sana tavsiyem bol bol dinlen aslında bol bol uyu. o uykuya hasret kalacaksın doğumdan sonra. hani sıkıntıların varya ağrıların falan. yaramaz dünyaya gelince keşke içeride azcık daha dursaydı da biraz uyusaydım diyebilirsinbuarada sebamed in pişik önleyici kremini "healing krem"şiddetle öneririm. kesinlikle ıslak mendil kullanma, ılık suyla pamuğu ıslatıp ıslatıp temizle bebişin popişini. belki biliyorsundur bunları ama yine de söyleyim dedim.
burcu_gen, foruma pek yazmasamda okuyorum. Doğumun yarın sanırım, yavrunla sağlıcakla kavuşun. Benim de yarın transferim var, aklına gelirse benim için de dua et. :) Doktorumu ikna edebildiysem kan sulandırıcı yazacak, bakalım.
kızlar benimde ağustosta 6 haftalıkken bir düşüğüm oldu kan pıhtılaşması yüzünden...şimdi adet günüm buğün test yaptım ikinci çizği çok silik çıktı zor görünüyo gögüslerimn ağrıması dışında başka belirti yok bu ay birazda rahatsız olduğum için mecburen korunmuştuk işin garibi..kan tahlili yaptrmalımıyım acaba yoksa 1 gün dahamı beklesem
mrb 6+4 günlüğüz benimde kan pıhtılaşmam çıktı ve corasprin 100 lük verdi ama senin çok fazla o yüzden ilaç yetersiz hemotoloji bir baksın ona göre değiştirelim dedi.çok üzüldüm ilk bebeğimi kalp anomolisi yüzünden kaybettim 24 haftalıkken 1 sene sonra tekrar hamileyim yine bişey olursa kendimi toparlayamam iğneden bahsetmişssiniz dr.dedi birde guatrım vardı allahtan o düşmüş su anda çok iyiy ama şimdi bu çıktı çok moralim bozuk
kızlar merhaba kan pıhtılaşması nedeniyle erken dönemde gebeliği kürtajla sonlanan ardından hemen hamile kalan varmı. Pıhtılaşma nedeniyle iki kürtajım oldu ve 8 aydır hamile kalamıyorum geçen ay klomen başladık ama üç yumurta olmasına rağmen tutmadı doktor bi sıkıntı olmadığını stres nedeniyle hamile kalamadığımı söylüyor benim gibi bu süreci sıkıntılı geçiren varmı ne önerirsiniz?
arkadaşlar 1. sayfadaki listeyi inceleyip bilgileri verirseniz sizide listeye ekleyelimbenimde 2 düşüğüm var pıhtılaşma yüzünden şimdide hamile kalamıyorum.benim bebeklerim hiç tutunamadılar yani kimyasal gebelik oldu.şimdide tedavilere başladım.. allah yardımcımız olsun pıhtılaşması olanların işi zor. allahım hamile kalınca kolayylığında versin bize tutunsun bebişlerimiz....
sevinçcim benide eklermisin bende bu ay korunmayı bıraktım muhtemel regl tarihim 2 aralık
Merhabalar ben bu kan pihtilasma testiyle ilgili bir soru soracaktim tup bebek tedavisiyle ilk denemede hamile kaldim transfer den beri hergu 1adet gobekten hibor kullaniyorum 12.haftasonuna kadar dedi doktorum ama genetik testim yok hamileyken ve hibor kullanirken bu test yaptirilabilir mi acaba. 12.haftada ignei mestigimde emin olmak istiyorum bende var mi diye cunku dusuk olursa bu yuzden sansa birammak istemiyorum bizlerde bebek tutunsun diye garanti olsun diye veriyolar...bilgisi olanvar mi acaba...
günaydın kızlar hayırlı hafta başları olsunnn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?