Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

amin.. yazdıklarını çok büyük üzüntüyle okudum. dert veren dermanını da verir. Allah yardımcın olsun. hepimizin değişik problemleri var. inşallah hayırlısıyla yavruna kavuşursun...

oy canım benım allah sızın ve bebişinizin yardımcısı olsun.canım sen buyuk ıhtımalle bnları yapıosundur ama ben yaptıklarımızı soyleyeyım.ayaklarına sıcak su torbası,karnına gaz masajı,bacaklarıyla bısıklet hareketı.ilac olarak ben zinco kullandım hıc fayda etmedı.zaten tadını begenmedıgınden kusuyordu.onun dısında 1cay kasıgı rezene cayı verdım.kendı yedıklerıme dıkkat ettım soguk olmayacak gaz yapmayacak seyler yedım.arkadaslarım sab sımplex ve bıogaia adında gaz damlası kullandılar memnundular ben gerek duymadım cok sukur.aktardan muskat alıp mercımek tanesı kadar verenler oldu.humananın rezene cayını verenler oldu belkı yardımcı olabılır bunlar tatlım.allah sifa versin
Uzun zamandır girmiyorum iysinizdir inşallah.

Uzun zamandır girmiyorum iysinizdir inşallah:)doğum yapan varmı gülsünden başka?
caaaaaaaaanıııııııımmmmmmmm
senı gordugume coooooook sevındım ne zamandır goremıyorduk cok mutlu oldum hosgeldın canım arkadasım bizler ıyıyız sende ıyısın ınsallah kendını ozletme sık sık beklerız topıgımıze opuyoruz kocaman
KIZLAR MELTEMDEN HABER VAR MI BILGISI OLAN VAR MI COK MERAK EDIYORUM UMARIM BEBİŞİNE KAVUSMUS EVINE DONMUSTUR SAGLIKLICA

aynen çok haklısın..kızlar kendinizi kasmayın herşeyi oluruna bırakın..herşeyi bilmek de çok iyi değil aslında burda kendime de kızıyorum..neredeyse yarı doktor olduk..neden??? çok fazla bilmek beyni fazla bulandırır..01as a dediğim gibi bende bir ara delirmiş gibiydim hep neden olmuyor ilişkiye bile çocuk yapmak için giriyordum yaa eşimle kavgalar etmeye başlamıştık..bi ara ondan boşanmayı bile düşündüm kendimi kusurlu kabul ettiğim için baksanıza neredeyse ellerimle kendi hayatımı mahvediyormuşum ne korkunç dimi?? ama inanın gerçek huzur kafa rahatlığında düşünmeyin neden diye sorgulamayın...tevekkül edeceğiz biz inanan insanlarız..koca bir beton yığınının içinde bir filiz çıkartan Allah..herşey O'nun elinde..düşünmektense hayırlı dualar etmek en iyisi hem rahatlarsınız inanın..ben oğlum öldüğünde ağladım ama isyan etmedim..içim cayır cayır yandı dünyam karardı ama Allah'tan dedim..gömdüm içime..şükürler olsun ki 15 ay sonra hamile kaldım :) bakın göreceksiniz kendinizi rahatlattığınızda herşey yoluna girecek..herkes patır patır hamile kalacak hihihi :))

zaten insan takvime göre ilişkiye girince ne eşin memnun oluyor ne sen, yorgun oluyorsun, aslında istemiyorsun, ama yapmak zorundasın, eşin de biliyor niye yaptığınızı, aklın fikrin bebek yapmakta olunca ilişki anında da beyin yine oyun oynuyor ve döllenme olmuyor, çünkü hormonlar da ona göre davranıyor. istediğin zamanda gidişatına göre gerçekten ilişkiyi isteyerek olmalı bence. o zaman sperm ve yumurta da ona göre davranıyor. istekli olunca yumurta da spermi çekiyor sanırım...çok mu açık yazdım bilmiyorum ama tıbbi konular bunlar))

arkadaşlar kan pıhtılaşmasında düşükte olabiliyo demi bebeğin kalbi durmadan?

Cok erken donemlerde de dusuk oluyor daha kalp atisi bile baslamadan.

Ben ilk cuneyt genc'e gidiyordum, 3 dusugumle de ilgilenmedi, 2. Dusukten sonra feride soylemez diye bir doktora gittim o da bir sorun yok dedi. 3. Dusukten sonra sinan beksac'a gittim, testleri o yaptirdi teshisi koydu ve bir tedavi plani ve diyet verdi bana. Korunmam bittikten sonra 8-9 ay hamile kalamadim hacettepeye gitmek istemedim tekrar, hastane ortami, saatlerce beklemek vs zor geldi. Bir arkadasim tolga hocaya gitmisti, ilk dusungunden sonra teshisi koymustu ve sonraki hamileliginde de bebegini kucagina aldi. Onun yonlendirmesiyle gittim ben de tolga hocaya. Tolga hocaya gittigimizde esimin sperm testlerini tekrarladik once hamile kalamadigim icin ve hemen bana igneye baslatti. Coraspinin bana yetmeyebilecegini ve belki de arada hamile kaldigimi ama ben farkedene kadar dusuk yapmis olabilecegimi soyledi. Ayrica diyet verdi o da, ama sinan hocanin verdiginden biraz daha farkli ve uygulamasi daha kolay bir diyetti. Bugun o diyeti de baska bir mesajda yazacagim. Esim babasini yakin zamanda kaybetmisti sperm degerleri iyi gelmeyince asilama denedik ama igne kullanmama ragmen 9 haftada kaybettik o bebegi. O arada baska bir doktora daha durumumu danistim o doktor igne bile kullanmana gerek yok deyince hic kafami karistirmama gerek yok diye aynen devam ettim tolga hocaya. Bana dusukten sonra dedigi bu sorunun yeni bir sorun oldugu, henuz karanlik sularda yuzdugumuz, bazi seyleri ne yazik ki deneme yanilma yontemiyle bulacagimiz ve baska caremiz olmadigiydi. Bir sonraki gebeligimde, yani bunda, aptt, inr, progesteron hormonuna bakti, ilk basta yine tek igne basladik bu sefer yaninda coraspin de kullandirdi, sonra igneyi ikiye cikardik coraspini kestik devam ettik. Hamilelik boyunca ara ara aptt testlerini tekrarladi. Yani asiri kasmamakla birlikte rahat bosvermis bir doktor da degil. Bildigi seyleri uygulamaya calisiyor, ama ne yazik ki o kadarcok sey bilinmedigi icin simdilik bazen basarisiz olabiliyorlar, bunun doktora bagli oldugunu dusunmuyorum.
Muayenesi 200 tl, ilk basta 2 haftada bir, 10 gunde bir gittim, 12 haftadan sonra 5 haftada bir gittim, sanirim 26 haftadan sonra 4 hafta sonra 3 hafta sonra 2 hafta diye azalarak devam ettik. Ben en basta akay'a muayeneye gidiyordum, daha once asilama yaptirdigim icin orada bakti bana ama bildigim normal gelen hastalarina hastanede bakmiyor cunku onu calistigi unite infertilite ve tupnbebek unitesi, kadin dogum bolumu degil. O yuzden muayenehaneye gittiginde ilk baslarda tum kontrollerden para aliyor mu bilmiyorum, almiyor olabilir sormak lazim. Dogumu ozelde yapiyor, akayin sezeryan dogumu 3000 tl. Ben ozel saglik sigortam oldugu icin guvende yapacagiz dogumu, orasi daha pahali cunku sgk anlasmasi yok.

Canim insallah degerin yukselmistir. 1700 cikan degeri merak etme ama benim adetten bir gun once 980 mi cikmisti, yani bayagi yuksekti.

Elifcim buyuk ihtimalle preeklampsi de kan pihtilasmasi nedeniyledir, pihtilasmayi kontrol altina alirlarsa bence diger dertler de bertaraf edilmis olacaktir. İcini rahat tutmaya bak.

bence cok guze yazmssınn cunku kocamla hergun bu yuzden kavga edıyoduk, ben takvıme gore ilişkiye gırıyodum hatta sabah erkenden kaldıryodum adamı, bana makine gibisn diodu artık ne bır heyecan ne bır ruh kalmıstı. korunmayı bıraktıgımdan berı hesap yaparak hergun ilşikiye gırıdum ama sonuc tabıkı olmadı. dedıgın cok dogru beyın yumurtlma gununu bıle kendı belırlıomus, sen nekadar rahat olursan okadar iyi yani. tabıı bunları bıde kendıme uygulasam super olacakk:)) nesee şimdi daha iyiyimm cemocan eliff lusnıca sevınc, sen, ıykıı varsınzızzz. bundan sonraa takmıcaam dusunmıcemm

Çok teşekkür ederim burcucum detaylı cevabın için. tolga hoca da aklıma yattı valla anlattıklarınla. her doktor çok farklı değerlendiriyor sanırım. bazısı iğneye gerek yok diyor, bazısı hemen iğneye başlansın diyor aklımızın mantığımızın yattığı doktoru seçmem lazım. çok teşekkür ederim canım ya sağol.
senin doğum haftaya bugün müydü? bu arada sana tavsiyem bol bol dinlen aslında bol bol uyu. o uykuya hasret kalacaksın doğumdan sonra. hani sıkıntıların varya ağrıların falan. yaramaz dünyaya gelince keşke içeride azcık daha dursaydı da biraz uyusaydım diyebilirsin buarada sebamed in pişik önleyici kremini "healing krem"şiddetle öneririm. kesinlikle ıslak mendil kullanma, ılık suyla pamuğu ıslatıp ıslatıp temizle bebişin popişini. belki biliyorsundur bunları ama yine de söyleyim dedim.

canım amin çok geçmiş olsun listeye ekliyorum fakat eksikler var kontrol edip bilgileri verirsen hangi ilaçları kullanıyorsun mutasyonların nedir

Elifcim buyuk ihtimalle preeklampsi de kan pihtilasmasi nedeniyledir, pihtilasmayi kontrol altina alirlarsa bence diger dertler de bertaraf edilmis olacaktir. İcini rahat tutmaya bak.

olabilir canım ama tansiyon kalıcı artık tansiyon ilaçsız malesef yaşayamıyorum.birara bırakdım başta iyidi ama 10 gün sonra tansiyon15-9lara çıkmaya başladı gene...inşallah her şey güzel olacak...

Onemli olan senin icinin sindigi aklina yatan bir doktor bulmak. Yine sorun olursa yardimci olmaya calisirim, tabi dogumdan sonra vakit bulabilir miyim bilmiyorum :)
Evet haftaya bugun kavusacagim insallah. İmkanim oldukca yatiyorum ve uyumaya calisiyorum zaten. Yetistirmem gereken isler var, dogumdan sonra rahat olayim diye bugun yarin onlari bitirecegim, ben yokken isler aksamasin diye. Onlar da bitince hep yatarim herhalde. Sagol tavsiyeler icin.

Canim ben haftaya dogum yapacagim. İnsallah transferin tutar, umarim sonrasinda da hicbir sorun olmaz. Haberlerini bekliyorum.

Bence varsa once testi tekrarla sonra da tahlil yaptir. Ne kadar erken ogrenirsen o kadar iyidir. Hayirli olsun insallah pozitiftir.

arkadaşlar 1. sayfadaki listeyi inceleyip bilgileri verirseniz sizide listeye ekleyelim
sevinçcim benide eklermisin bende bu ay korunmayı bıraktım muhtemel regl tarihim 2 aralık

canım listede adını göremedim bilgileri ver ekleyelim

Protein c ve protein s degerleri hamilelikte bakilmiyor ama gen mutasyonlari hamilelikle degismiyor, mesela factor v leiden, mthfr mutasyonlari...icin simdi de test yaptirabilirsin icin rahat etmeyecekse.

kızlar geldim sonucumu öğrendim herşey yolundadr inş. değerim 3 gün önce cuma sabah 1700 bu sabah 5180 kızlar normaldir demi. 2 günde 1 kat artması lazım dedi benim 3 gün oldu galiba sonucum iyi doktorla görüşemedim umarım uulaşrm telefonla ara dedi bakalım ne zaman gel diycek kese cuma günü görünmüyordu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…