Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aaa bak ben bilmiyodum ıhlamurun rezene çayının zararı olduğunu iyiki içmemişim bugüne kadar bilgi için teşekkürler cemocan... maşallah çok az kalmış doğumuna ... Allah hayırlısıyla salıkla bebeğini kucağına almayı nasip etsin. inşallah bizde bugünleri görebiliriz...

merhaba pıtıdaş kardeşlerim ne var ne yok bu arada habira hapşiriyorum galiba grip olucem :2::2:
gelelim soruma şimdi ben hamile kalınca 0.6 cleksi igne vurunucem bunu heyet raporuyla veriyolarya kaç aylık veriyolar ve ne kadar para evriliyo nasıl çıkarılıyo heyet raporu :44::44:birde sizlerin kuladıgı ilaçlar ney merak ettim :44::44::44:cevaplarınız için şimdiden tesekkür ederim

Pıhtılaşma testinin adı :TROMBOFİLİ PANELİ (ÜNİVERSİTE HASTANELERİNDE GENETİK BÖLÜMÜNDE ÜCRETSİZ YAPILIYOR)

Trombofili; Gebelik süresince anne adayının rahminde ve plasentada pıhtı oluşması engellenir. Pıhtılaşmayan kan serbestçe dolaşır. Bazı anne adaylarında bu mekanizmada bozukluk olur ve bebeği besleyen kan pıhtılaşır. Kanın pıhtılaşma eğiliminin artmasına trombofili denir.

Trombofili:

- İmplantasyon başarısızlığına (embryonun rahme tutunamamasına)
- Düşüklere
- Pre-eklempsiye (gebelik zehirlenmesine)
- Rahim içinde bebeğin gelişme geriliğine
- Oligohidramniyosa (bebeğin içinde yüzdüğü sıvının miktarının azalmasına)
- Plasentanın erken ayrılmasına
- Erken doğuma
- Bebeğin anne adayının rahminde ölmesine
- Tromboflebite ( vücuttaki ven ve arterlerde kan pıhtılarının oluşmasına )
Antifosfolipid antikorları, Lupus antikoru, Protein C ve S düzeyleri, APTT, PT, PTT olarak adlandırılan testler yapılarak trombofili tanısı konur. Düşük sonrasında plasental dokunun patolojik olarak incelenmesi ile pıhtılaşma problemi belirlenebilir.

------------

selamlar.. bu baslığı yeni farkettim de..
tüp bebek yaptırdığımız zamanlarda, doktorum neden gebelik olusmadı demisti.. böyle bi etki yapmıs olsa tutunamadı fln
:26:
peki bunun çaresi ne ? yani bu durum nasıl atlatılabilir ?

Son düzenleme:

amiiin canım inşallah darısı sizlerin başına olsun..bende bugünden beri evhamlıyım kızım dün akşamdan beri çok nazlı hareket ediyor..korkmaya başladım iyice..birazdan devlet hastanesine gitcem nst için..bakalım ne dicek offff (

Ayy ben ıhlamur falan içiyorum içilebilir diye biliyordum...Bir zararı oldu mu acaba:18:

Of kızlar gebelik şekerim çıktı..İnşallah diyetle hallederiz...Lütfen dua edin...Bu arada suyum akar mı diye korkuyorum...Azar azar akar mı acaba?????Nasıl farkedilir?Bir yolu var mı????????????

canım oğlundan ne haber?nasıl oldu?

Bu arda monurol kullanan oldu mu aranızda???????

evet canım ben kulllandım.ilk haftalarımda benim idrar yolu enfeksiyonu vardı vermişti doktor.bir zaraarı yok.
ıhlamura gelince preeklampsi olunca hastanede yatarken eşimden papatya çayı yada ıhlamur al demiştim o da hemşirelere sormuş,hemşirelerde doktora sormadn verme dur arayıp soralım demişler.o zaman doktorum içmesin vucudu rahatlattığı için erken doğuma neden olabilir demişti.

bu arada kızlar 27 kasımda istanbula gidicem ablam ameliyat olacak.bende ameliyat olacağı hastanede tıbbi genetik bölümü var konuştum bugün orada testlerimi yeniletecem bakalım...

kızlar meltem den haberi olan var mı??? oğlu nasıl oldu acaba çıktı mı küvezden?? merak ediyorum onu..inşallah herşey yolundadır...

26 kasim tarihi kesinlesti, sabah erkenden hastanede olacagim.
Gunde 2 tane igne kullaniyordum ya bugun itibariyle teke dusurduk, en son cumartesi sabah igne olacagim.
Dogumdan sonra kullanip kullanmayacagim belli degil, doktorum ona dogumdan sonra karar verecegim dedi.

Cok guzel canim. Tosunumuz geliyoo :)) cok mutluyum senin adina. Masallah.
Sag salim bebegine kavusmana cok az kaldi.Rabbim saglicakla versin kucagina. Insallah.

Darisi biz bekleyenlere insallah.

çok heyecanlı:18:inşallah sıkıntısız atlatırsın doğumu alırsın bebişi kucağına...iğne olayını filan hematologlamı konuştun yoksa kçdoğumcumu dedi canım?

Burcu, ne güzel sona yaklaştın. Sağlıkla gelsin bebişin. Yazılarında hiç isyan yok, günde iki iğneye rağmen. Seni çok takdir ediyorum. :) Doğumdan sonra da yazmayı bırakma lütfen. Hem çok olumlusun moral veriyorsun, hem de bilgilisin insanları doğru yönlendiriyorsun. Gebelikte iğne dozlarının ayarlamasını doktorun mu yapmıştı, hematolog mu? Bir de hangi değer bakılarak doz ayarlaması yapılıyor. Bu kez hamile kalırsam mutlaka bir kaç ayrı doktora gideceğim, biri de senin doktorun olacak Burcu. Artık işimi şansa bırakamam, malum yaş nedeniyle.

bende çok merak ediyorum meltem i

Canim negüzel sonlara dogru geldin.sag salim kucagina alman dilegiyle darisi tüm isteyenlere...

merhaba kızlar hastaneden geldim..sancılanıyorum..kızım doğum pozisyonu almış..doğum kanalına ilerlemekte..her an doğum olabilir dedi doktor..tetikteyiz..şu saatten sonra her an bekliyoruz bakalım..kızlar dua edin yaaa ne olur ben korkuyorum..29 kasımdı benim sezaryen tarihim ama erken mi gelecek ne..çok baskı yapıyor..aşağı bölgem ağrılar içinde..nst ye bağlandım ağrı ve sancı öyle korkulacak gibi değil azar azar var biraz..rahim ağzı kapalı dedi doktor..sadece kısalmış...kızlaaaaarrrr dua edin noluuurrr...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…