bacağı düşününce içim bi hoş oluyo:18: sert ya eti sanki iğne damara gelecek gibi hissediyorum,
bacağı düşününce içim bi hoş oluyo:18: sert ya eti sanki iğne damara gelecek gibi hissediyorum,
yok ya bacak koldan daha basit gözüm kapalı yapıyorum nerdeyse alıştım artık
nigar birde eczacı bana iğneyi yatay gibi yani 45 derece açıyla vur dik vurma dedi...hemşire arkadaşım dik vur diyor...sen nasıl yapıyosunyok ya bacak koldan daha basit gözüm kapalı yapıyorum nerdeyse alıştım artık
kısmet dediğin gibi 2. 3. de denersin inşallah iyi geceler1 kere denesem yaparım aslında, neyse kısmet 2.3 bebeğimde denerim artık
kızlar iyi geceler size ben çıkıyorum
nigar birde eczacı bana iğneyi yatay gibi yani 45 derece açıyla vur dik vurma dedi...hemşire arkadaşım dik vur diyor...sen nasıl yapıyosun
ben şöyle düşünüyorum. iğne kullanmadan denemişsin sonuç ortada bir de kullanarak denemelisin. benim de iğne kullanmadan 2 düşüğüm oldu. doktor iğne kullanacaksın dedi. sana şunu söyleyim bana eğerki gerek yok deseydi ben de o doktora bir daha gitmeyecektim...başka bir doktor bana gerek yok dedi. hemen bıraktım. doktor seçimi de çok önemli.gerekli tüm tahlillerini yaptır, araştır doktorunu seç. ben 2 aydır araştırıyorum. sanırım doktorumu buldum. kademe kademe ilerliyoryum. bakalım sonuç iyi olur inşallah.herkes için...
burcu nolur acil cevap yaz bana canım kafam çok karıştı. dün tolga hocaya gittim. yalnız yemeklerin zeytinyağlı pişmesi konusuna kafam takıldı. tamam ben bunu evde uygularım, annemde bile yemek yemem ama ben çalışıyorum sabah kahvaltımı ve öğle yemeğimi dairede yiyorum, yani kurum yemekleri. onlar tabiiki zeytinyağlı değil. ne yapacam? sen ne yaptın? hiç normal yağla yapılan yemek yemedin mi? sen de çalışıyorsun. allah aşkına sen ne yedin bu kadar süre. çavdar ekmeğini hep yanında mı taşıdın. hoca diyet diyince hiçbirşey demedim ona şimdi aklıma geliyor iyi de ben nasıl uyguluycam bunu? hoca bana hayvansal tüm gıdalar ve kuru baklagiller yasak dedi. bugün hastaneye de gittim. sekreterden liste aldım. ama orda az da olsa et var, süt var...haa bir de mesela yumurta herşeyde var. yumurtayı mı yemiycem, içine yumurta giren hiçbirşeyi mi yemiycem. tamam et yemiycem ama içinde et olan, kıyma olan sebze yemeğini de yemiycem. kafam allakbullak oldu. aralıkta korunmayı bırakacam. adetle birlikte iğneme başlıycam. ayy burcu nolur doğumdan sonra da gir ben sana daha çok soru soracam. nolur kusuruma bakma. bugün dairede internet yoktu. hiç giremedim ve hemen eve gelir gelmez dedim burcuya yazıyım. kafam çok karıştı ya...
nigar birde eczacı bana iğneyi yatay gibi yani 45 derece açıyla vur dik vurma dedi...hemşire arkadaşım dik vur diyor...sen nasıl yapıyosun
evet cnm bende öyle düşünüyorum aslında ama kafam çok karışık..ben ilk gebeliğimde çok stresli bi dönem geçirdim malesef bi yandan diyorumki bebek ondan düştü...bi iki pıhtılı tanıdığım kan verirken kan donuyo adetler düzensiz felan geçiyo diyolar..diyorum bende öyle bişi yok...adetlerim hep çok düzenli olur kanım felan hiç donmadı..eee doktorda zaten senin değerin az çıktı o da zaten toplumda genelde görülür çoğu bilmez sorun yok dedi o zaman iğne olmasam mi ki diyorum..öte yandan sadece aspirin kullananlar var öyle mi iyi acaba diyorum öbür yandan iğne yap en iyisi diyorum bu seferde zaten azmış değer bide iğe yaparsam kan hepten sulanıp gene zararlı gelmesin diyorum...saçma sapan bi sürü şey düşün düşün dur kafayı yicem..sizinde kafanızı şişirmek istemiyorum kızlar kusura bakmayın lütfen sadece bu konuda bilgisi olanlarla konuşmaya ihtiyacım var da ondanhayırlısı olsun inş bakalım doktor doktor gezicem
1 kere denesem yaparım aslında, neyse kısmet 2.3 bebeğimde denerim artık
kızlar iyi geceler size ben çıkıyorum
Benim kanim normalde donmaz, oyle kati degildir, adetlerim cok duzenlidir ve kanamam hep cok olu uzun surer. Yani bunlarin alakasi yok. Kanin sululuk derecesini igne kullanirken izliyor doktorlar, bir arkadasim var sadece coraspinle hamileligini gecirdi. Ben igne kullandim yetmedi. İgne ve coraspin kullandim bunda, sonra coraspini kesip igneyi 2 yaptik oldu. Sozde benimkinden daha ciddi bir mutasyonu vardi ama olay sadece mutasyona bakmiyor, kisinin bunyesiyle de alakali sanirim.
kanın akışıyla alakası yok yani oofff ne zor iş bunlar yaa valla özeniyorum sorunsuz hamilelik geçirenlerecvp için tşkler...bakalım bi kaç doktor gezicem sonra hamile kalırsam inş iğne olurum heralde....
İnsallah icine sinen bir doktor bulursun. Gercekten zor bizim yasadiklarimiz. Ben de cok ozenirdim hala da ozeniyorum sorun yasamayanlara. Ben 5 incide kavusuyorum, bir suru korkuyla, sabah aksam igneylegeldik bu gune, insallah sizler benim kadar ugrasmazsiniz. İlk denemede olur.
Ben nasil idare ettim sana onu anlatmaya calisayim. Birincisi kahvaltiyi mumkun oldugunca evde yapmak gerekiyor, dairede ne yedigine bagli tabi ki. Ben ofiste kahvalti yaptigimda bile yagsiz beyaz peynir, cavdar ekmegi, domates falan yiyebiliyordum. Ya da bazen evden cavdarli tost ekmegine veya cavdar ekmegine sandvic yapip goturuyordum. Kendi isim oldugu icin ben biraz daha rahattim bu konuda, ayrica ofisin alt kati migrostu :) ogle yemekleri yemek fabrikasindan geliyordu, zeytinyagiyla pisirdiklerini soyluyorlar ama ne kadar dogrudur bilmiyorum. Sonucta gelen sebze yemeklerinin hepsinde et veya kiyma vardi. Ben gelen yemekleri yedim, ama mumkunse icindeki etlerden cok fazla yememege calistim. Gelen yemek tamamen et yemegi ise az yedim, yaninda hep salata yedim. Marketten ton baligi aldim veya bazen konserve zeytinyagli yemek aldim onu yedim(hamileyken pek konserve yemedim tabi). Normal yag ile pismis yemek de yedim aralarda tabi ki. Borek falan geldiginde yedim. Bulgur pilavi vardi, az yedim mesela sadece 1 kasik ama yine de yedim. Bizde her hafta kesin nohut veya fasulye gelirdi etle pismis, haftalik hakkimi onlari yiyerek kullaniyordum evde pisirmiyordum etle pismis olmasina takilmiyordum. Dedigin gibi herseyde yumurta var o konuyu cok kasmadim ama uzun sure cok fazla hamur isi, kek vs yememeye veya az yemege calsitim. Yogun yumurta olan gidalari yemedim. Aslinda biraz da kilo verme istegim vardi o konuda da faydali oldu bu diyet. Haftada 1 tane yumurtami ayrica tukettim(ilk baslarda yasakti sonra serbest oldu 1 tane) Evet bazen Cavdar ekmegini yanimda tasidim, ofise goturdum. Disarida yemek yedigimde cavdar ekmegi yoksa yerine kepekli ekmek yedim. Bazen evden zeytinyagli yemekler goturdum işe. Ozellike disarida yemek yemek eziyet oldu, hamile olana kadar yine sorun degildi salata yiyordum ama hamile kalinca iyi yikanmamistir diyeonu da yemekten vazgectim. Oyle olunca sebze yemegi varsa onu yedim, et hakkim kaldiysa onu kullandim, pirinc pilavi serbest onu yedim. Yasak olmasina ragmen pizza da yedim ama en azindan etli degil de sebzeli pizza sectim. Normalde makarna da yasak ama isyerinde cikinca yiyordum, evde ise kepekli makarna pisiriyordum tolga hoca oyle demisti.
Et ve sutun tamamen yasak olmamasi lazim, sekreterin verdigi dogru olmali. daha once de dedigim gibi gunluk bir kofte kadar et veya haftada buyuklugu 6 koftelik 1 ogun et serbestti, sana da serbesttir. 1 olcu sut veya yogurt yiyebiliyordum.
Bu arada ozellile ilk aylarda cok dikkat ettim ama yine de arada kacamaklarim oluyordu. Sen de cok zorda kalirsan gevset yoksa insani bunalima sokuyor. Ha bir de corbalar iyi oluyor. Ben hayatimda yapmadigim cesitlilikte zeytinyagli yemek yapmaya baslamistim, sikilmayayim diye internetten cesit cesit tarif okuyordum. Cok zorda kaldigimda da kendimi bu diyeti yapmayan bir suru insan var onlarda bir sorun olmuyorsa ben de azicik esnetsem bana da bir sey olmaz diye avutuyordum. Sen de oyle yap.
Panik yok.
Kızlar mrblar bende yakın zamanda pıhtı testi yaptırdım hepsi normal ama mthrf 1298 heterozigot çıktı testi yapt.hastanedeki doktor değerlerin normal az görünmüş o da genelde insanlarda çıkar normal dedi..başka doktora gösterdim o da az da olsa çıkmış gebe kalınca hergün iğne yapman lazım dedi kafam karıştı siz ne diyosunuz bilgisi olan varmı acaba yardımcı olursanız sevinirim tşklerr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?