canım hoşgeldin aramıza. kesinlikle sana tavsiyem testlerini yap mesela ben evlendiğimin 2. ayı hamile kaldım sağlıklı sorunsuz bi şekilde oğlum dünyaya geldi ve sonrasında tekrar hamilelik düşündüm 11 haftaya kadar herşey yolundayken karın ağrılarm başladı doktora gittiğimde bebeğin kalp atışları yok dedi önce düşürttüler sonra kürtaj ve bana araştrmaya gerek yok dedi tabi ben de bilinçsizdim korundum ve 6 ay sonra hamile kaldım ve hamileliğimi öğrendiğim gibi bhcg tekrarladk 2 günde bir ve bhcg düşüşe geçmişti sadece küçük bi kese vardı onu düşürdüm adetlen ve araştırma yaptım kan pıht. çıktı gebelik düşünmeden 3 ay önce aspirin folbiol başladım ve gebe kaldığm gibi de clexana ve progestana başladım umarım bu tedavim bebeğimi sağlıklıca kucağıma almama yardımcı olur. canım biraz uzun oldu ama benim hikayem böyle veee mutlaka araştırrrr
merhaba arkadaşlar ben buraya uzun süredir giremıyorum yazmak için hep bu günü bekledım istersenız hikayeme başlayayım.ben evlendıkten 1 yıl sonra hamile kaldım herşey yolundaydı ta ki 16.haftaya kadar cinsiyetını öğrenmeye gittğimde oğlumun öldüğünü öğrendim kalp atışları durmuştu.herşey yolundaydı oysa.doktorlar bişi demedı.bi sorun yok dediler.ardından ben bu forumu kesfettım.nedense aklıma hep kan pıhtılaşması ihtimalı gelıyordu.kartal eğitime gittim ve genetık testler yaptırdım.677homozigot gen mutasyonu cıktı.önemli biş değil dediler ha bu arada bı de kımyasal gebelık yaşadım kese görünmeden düşük başlamıştı.bu iki olay benı cok üzdü.araadan 2 ay gectıkten sonra hamile kaldım.bu arada riskli gebelık doktoru araştrdık ve cem turanla tanıştık.cok iyi bi doktor istanbulda olanlara tavsiye edrim.keseyi gördünten bir gün sonra kanamam başladı tamam dedim bu da düşüyor umudumu yitirmıştım.ama kese bozulmadı ve 7.haftada kalp atışlarını duyduk ve işte 9 aylık serüvenımız böle başladı oğlumla.iğnelere başladık hemen.hergün 0.3 lük fraxiparin vuruyordum bi de 100 lük coraspin.cok şükür hamileleiğimde bi sıkntı olmadı ama stresliydim.her doktor kontrolune acaba yaşıyo mu diye giidiyodum.ve 9 ayımızı doldurduk.doğumum sezeryan oldu.kan sulandıcı iğne kullandığım için normal yapamama izin vermedı doktorlar.cok da önemli değil.şimdi dünyalar tatlısı yakışsıklı prensim kollarımda.cok şükür benım hikayem mutlu sonlandı Rabbim inş. sizlere de böyle güzel sağlıklı evlatlar verır.cok dua edın arkadaşlar ben her anımı belkı de duayla gecırdım.umutsuzluğa kapılmayın caresiz hissettğinizde Rabbime sığının.hoşcakalın
kizlar gunaydin. oglusu bugun yogunbakimdan cikariyorlar, beraber odada kalacagiz bir sure daha. durumuniyiye gidiyor, degerler dusmeye baslamis. cok fazla anne kucagi ariyormus yavrum cok agliyormus o yuzden beraber kalmamizin daha uygun olacagini soylediler. ben yerlestim odaya vizitelerin bitmesini ve yanima getirmelerini bekliyorum.
offfffffffff hildan offffffffffff....... çok şükür bebeğimin bi sorunu yok emerken boğulmaktan başka..onu emzireceğim zaman stres yapıyorum aklım başımdan gidiyor..ya boğulursa naparım diye ölüyorum resmen...yani annelik harika bişey ya onu öpüyorum kokluyorum..içime sokasım geliyor kızımı..ama dün gece yine boğuldu ve ben yine ağlama krizlerine girdim..ne bileyim inşallah geçer çok dua ediyorum bakalım..bu arada gıcık kaynanam sabah sabah yine sinirlerimi zıplattı benim..bende ağzıma ne geldiyse söyledim içimi boşalttım kapattım telefonu suratına..anlayacağın benim derdim bana yeterken başkalrı daha büyük dertler açıyor başıma ama ben kızımla mutluyum..inşallah sende hayırlısıyla sağlıklı bir doğum yapıp alırsın bebişini kucağına..seninde güzel haberlerini okumak nasip olur inş..bize
o kadar umut dolu bir yazı olmuş ki bu bizler için iyi bir örnek, ben de 1 yıllık evliyen hamile kalmıştım isteyerek 12 haftalık kontrolmde bebeğimn 9 haftada kalbinin durduğunu öğrendm, yıkıldım, sizler de bilrsiniz çok acı bir durum, 2 buçuk ay oldu, yeni yeni toparlandım, zor oldu ama ben de kanda pıhtılaşma ttestlerini yaptırdım, ben de de çıktı, doktorum hamile kalınca iğne başlıycaz ded, şuan bebe asprini, b vitamini,folikasit kullanıyorum, ve korunmayı bıraktım, inanırmısınız ben de nerdeyse her anımı dua ile geçiriyorum, dua arahtlatıyor beni, şuan inşallah bu ay hayırlı sağlıklı bir şekilde dua ediyorum, sonra da inşallah bebeğime bşy olmaz diye falan ederim inşallah, ben şuan iğnelerden krokuyorum biraz acısından değil morarıcağı için de değil, yanlış yaparım, yanlış bir yerime saplarım falan diye korkarım, böyle rsikleri tehlikeleri var mı en çokte bunu merak ediyorum, bununla ilgili cevap yazarsan sevinirim. ALLAH bebeğinle sağlıklı yaşamayı nasip etsin inşallah, darısı izlere :)
:44:arkadaşlar doğumlarınız nasıl olacak bide iğnelerinizi ne zaman bırakacaksınız.benim doğumum 18 ocak allah nasib ederse doktorum iğnemin doğuma kadar kullanılacağını söyledi ama bazı doktorlar 1 veya 2 hafta önce bıraktırıyorlarmış.sezaryan yada normal doğum yapacağım ne zaman belli olur tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.şimdiden teşekkürler
:44:arkadaşlar doğumlarınız nasıl olacak bide iğnelerinizi ne zaman bırakacaksınız.benim doğumum 18 ocak allah nasib ederse doktorum iğnemin doğuma kadar kullanılacağını söyledi ama bazı doktorlar 1 veya 2 hafta önce bıraktırıyorlarmış.sezaryan yada normal doğum yapacağım ne zaman belli olur tecrübeli arkadaşlardan yardım istiyorum.şimdiden teşekkürler
mrb arkadaslar bende 10. haftalık hamıleyım. normalde bnde bobregımde ana damr tıkanıklıgı var bobregm calısmıo. gecen hafta tahlıl yaptrdk bı sıkıntı cıkmadı proteın c s tahlılı ıstemıstık bnde proteın s eksıklıgı cıktı s eksıklıgı olan varmı? dktrm ıgne verdı ama bnm cnm sıkıldı boyle durumu yasayan varsa bana yardımcı olabılırmı lutfen kafam cok karısık bı sıkntı cıkarmı acaba?
merhaba arkadaşlar, daha öncede yazmıştım, cvplar için çok teşekkür ediyorum. tekrarlayan düşükler nedeniyle faktör 5 testi yapılmıştı. sonuçta da mthfr c677t mustosyonu olduğu tespit edilmişti. dün doktoruma gittim o da kan homostein e bakılması lazım dedi samsun da çalışmıyormuş şimdi ankaraya yolladılar haftaya çıkacak sonuçlar. benim durumumda olan var mı bu test sonucuna göre mi acaba tedavi yapılacak? neden kesin bir şey demiyor doktor anlamıyorum. 3. düşüğüm ve artık umudum da açıkcası kalmadı. tüp bebek mi yapsam ama kese bile görülmeden kanama başlıyor şaşırdım vallahi ne yapsam nereye gitsem benim durumuma benzer şeyler yaşayan arkadaşlarım varsa cvp yazsın nolur
Buradaki herkes neredeyse senin durumunda.
Bende mthfr 1298 homozigot mutasyon var, homosistein degerime bende de bakmislardi ama tedaviyi degistirmemisti sonuc. Ben de kese gozukmeden 3 kayip yasamistim, sonra hamilelikmoncesi igne, coraspin, folik asit ve b12 kullanmaya basladim, bir kayip daha yasadim ama bu sefer 9. Haftaya kadar gelmistik kese ve kalp atisi duymustuk fakat sonra kaybettik. 5. Hamileligim ise cok sukur sorunsuz devam etti ve 3 hafta once dogum yaptim. Yani umitsiz olma, zor ve yipratici bir surec ama sabretmek zorundasin. Bu arada tup bebegin hicbir faydasi yok, cunku sorun bebekte degl senin kan dolasiminda. Kan sulandirici kullanman gerekecek bence. Doktorlarin kesin birsey dememesinin nedeni de bu konuda kesin birsey olmamasi, kesin bir tedavi belirlenememis olmasi. Tabi doktorun da bu konuda yeterli bilgiye sahip olmayabilir, cok bilinen herkesin anladig bir konu degil ne yazik ki.
cvp için çok tşke.ler gözün aydın olsun rabbim analı babalı büyütmeyi nasip etsin. samsun da gitmediğim doktor kalmadı ki( kimisi ameliyat dedi, kimisi eşinde sıkıntı var dedi, kimisi de tüp bebek yapman lazım dedi. şimdi gittiğim doktor prof. şu sonuçta gelsin bakalım rabbim kimseye yaşatmasın o kadar zor 1 yıl geçirdim ki (
KAYNANA ve dıger elemanların gazabından bır an olsun kurtulmak ıcınızı bosaltmak ıcın buraya mutlaka gırın okuyun yasadıklarınızı paylasın cook ıyı gelıyor
http://www.kadinlarkulubu.com/dogum...nlari/551992-cok-bilmis-bebek-duayenleri.html
canım cok sevındım allah bırdaha gostermesın bu mubarek gunde rabbım sıfalar versın
burcu gen gecmısı okuyamadım bebişinın nesı var cok uzuldum analı babalıda buyutun saglıcakla
dr.um mail atmiş, riskli gebelik uzmanı kendisi de, kan pıhtılasma testine 1 dusukten sonra gerek yok, zaten saglıklı bir de cocugun var diordu. ama benim ısrarcı tavrımı ve eger yaptirmazsam endiseli bir ham,lelik gecirecegimi anladisimdi ilk adetten sonra bana kontrole geldiginde o testleri içinin rahat olması için yapariz dedi... Bakalım bugun kurtajın uzerinden 25 gun gecti, adeti bekliyorum, olduktan sonra dr.a gidecegim.
CaniM sagol. 12. Gun ates, huysuzluk, inleme ve emmeme sikayetleriyle hastaneye goturduk. Yogunbakima aldilar hemen, hem kanda hem idrarda enfeksiyon cikti. Tedaviye basladilar, ciddi bir enfeksiyonmus cok agir ilaclar verdiler ama cok sukur enfeksiyon degerleri normale dondu. 6gun yogunbakimda kaldi, 5 gundur de hastanede odada birlikte kaliyoruz tedavisi hala devam ediyor. Bir sure daha hastanedeyiz, sonra da hergun gelip gitmeye devam edecekmisiz bir sure tedaviye devam edeceklermis. Bir de bobreginde enfeksiyona bagli bir leke gorduler onun gecip gecmeyecegini kontrol edecekler, kalici bir hasar birakmamis olmasini umuyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?