günaydın kızlar kusura bakmayın yazamadım çok şükür oğlumu kucağıma aldım 11.12.12 tarihinde akşam 5 te genel anesteziyle 2850 gr ağırlığında 49 cm boyunda oğlum dünyaya geldi ismini emir koyduk herşey çok güzel gelişti hiç sorun yaşamadım ertesi gün taburcu olduk sütüm hiç gelmedi mamayla besledik eve geldiğimizin 4. günü oğlum aspire oldu yani boğazına mama kaçtı mosmor kesildi hastaneye zor yetiştirdik hemen yoğun bakıma aldılar 5 gün kaldık dün çıktık şu an iyiyiz emmeyide öğrendi hastanede yinede mama takviyesi yapıyoruz inşallah sütüm çoğalırda kuzum anne sütüyle büyür
iğneyi doğumdan 1 gün önce bıraktım doğumun ertesi günü yine başladım 40 gün daha gün aşırı vurulacağım
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu hamilelerimize benim gibi sorunsuz doğumlar nasip etsin
hamielik düşünenlerede rabbim hayırlı zamanda nasip etsin aminn
Nigarcim hayirli olsun. Bizim ufakliklar annelerini korkutmayi seviyorlar galiba. Neyse iyiymissiniz simdi. Biz de mama takviye ediyoruz, benim sutum de bazen yetmiyor. Artik dert etmiyorum. Cok sikinti yasadim cok uzuldum bu kadar gelmesi bile mucize, ne yapayim oldugu kadari yeter, belki artar zaten. Once bi evimize cikalim hersey daha iyi olacak.
Emir'e uzun, saglikli bir omur dilerim. Birbirinize iyi bakin. opuyorum.
günaydın kızlar kusura bakmayın yazamadım çok şükür oğlumu kucağıma aldım 11.12.12 tarihinde akşam 5 te genel anesteziyle 2850 gr ağırlığında 49 cm boyunda oğlum dünyaya geldi ismini emir koyduk herşey çok güzel gelişti hiç sorun yaşamadım ertesi gün taburcu olduk sütüm hiç gelmedi mamayla besledik eve geldiğimizin 4. günü oğlum aspire oldu yani boğazına mama kaçtı mosmor kesildi hastaneye zor yetiştirdik hemen yoğun bakıma aldılar 5 gün kaldık dün çıktık şu an iyiyiz emmeyide öğrendi hastanede yinede mama takviyesi yapıyoruz inşallah sütüm çoğalırda kuzum anne sütüyle büyür
iğneyi doğumdan 1 gün önce bıraktım doğumun ertesi günü yine başladım 40 gün daha gün aşırı vurulacağım
rabbim hepinize yaşatsın bu mutluluğu hamilelerimize benim gibi sorunsuz doğumlar nasip etsin
kilo vermiş olman çok güzel. zaten ben dedr. a öyle söyledim. hem kilo verecek hem de pıhtılaşmayı azaltacak yiyecekler şeklinde. ben k vitamini demiştim ama. metionin daha farklı galiba. k vitamini hemen herşeyde var. metionin ise ıspanak, kuru baklagiller, kuruyemişler vs. de ve hayvansa gıdalar dediğin gibi. zaten ankara ya geldiğimde tolga beye de gidicem. ona gidene kadar ben biraz hazırlık yapmış olucam. ben çok süt ve türevleri tüketirim. o da yasaklanıyo mu canım bu diyette.
Daha kucağıma almadım ama 18. haftamdayım canım benim faktör v hariç diğer genlerim bozuk 3 düşüğüm birde 2 aylıkken bebeğimin kalbi durmuştu.Şimdi hamile kalmadan 2 ay önce elevit progestan 100 lük ve coraspirin başladım sonra hamile kaldım.fraxaparin iğne 0.6 lık,elevit,bemiks,progestan 200lük ve coraspisin 100 lük kullandım.14. haftamda iğnemin dozunu 0.4 lüğe düşürdü dr. çok stresli günlerdi allah inşallah isteyen herkese nasip eder kaybetmek çok zor oluyor.
kızlar birinci sayfada liste var bilgileri verin ekleyelimmmmerhaba arkadaşlar.bende mthfr 677ct heterozigot ve mthfr 1298ac heterozigot var.yeni öğrendim.20 haftalık ikiz ölü doğum ve 7 haftalık düşüğüm var.şimdi yeniden hamile kalmaya çalışıyorum.bebek asprini . folbiol . ve bemiks-c kullanıyorum.yarın adetime 2 gün kalmış olacak.sizce kan testi yaptırayım mı?doktorum günün geçmesin dikkat et dedi?
edaa kız gözünaydın ne güzellCanim bende adetime 2 gun kala yaptim idrar testimi cizgiyi gordugum gibi kan testine gittim ve dogru cikti...suan oglum 11 aylik ve bugun evde test yaptim hamileyim yarin dr gitcem hem kan testi hemde igne icin suan soktayim
çok şükür saol cnm.ben görüştüm nigarla bebiş birkaç gündür küvezdeymiş yeni çıkmışlar hastaneden şuan ikiside çok iyilermiş soranlara selamı var
birinci sayfayı inceleyip gerekli bilgileri verin ekleyelimkızlar merhaba ben 3 defa düşük yaşadım. 3 üde heterozigot olan kan pıht. çıktı şu an 4. gebeliğim 06 cleksan ve corasp. kullanıyorum yinede endişeliyim bebeğimin kalp atışı durur diye. Allah hiç kimseyi evlatla sınamasın. bizim gibi düşük yaşayanlara bir daha yaşatmasın inşallah.
tüm sebzeler serbest, tüm hayvansal gıdalar yasak. süt, yoğurt, tavuk, balık, yumurta anlayacağın tüm hayvansal gıdalar yok. kaşar, tulum peyniri yok, yağsız beyaz peynir (1 kibrit kutusu kadar günde), yağlı tohumlu yiyecekler (kuruyemişler), bakliyatlar (mercimek, bulgur, nohut, fasulye...), beyaz un yasak. sadece çavdar ekmeği serbest. günde 5 zeytin. yemekler de zeytinyağıyla pişecek.
benim diyetim böyle. ben de diyet listesini öğrenmeme rağmen doktordan duyana kadar başlayamadım. ama doktor söyler söylemez başladım. ben light yoğurt aldım artık az az ondan yiyorum. günde 3 çorba kaşığı. kendime izin verdim. yoksa ölecek kalsiyumsuzluktanbazı yemekler yoğurtsuz yenmiyor. sen bırakmışmıydın korunmayı?
burcucum. humana still tea diye bir çay var. kullanıp memnun kalanları duydum deneyim istersen. nigara da tavsiye ediyorum. aklımda kalan sütü artıran şeyleri söyleyim. belki biliyorsunuzdur. dere otu, yeşil soğan, balık, bulgur pilavı, en önemlisi bol bol su içmek. ama hiç dert etmeyin bence. ben 3 ay emzirdim. sütüm kesildi. sıkıntı, dert...neyse. ben de aptamille büyüttüm kızımı. 6 aylık olunca da yoğurta başladım bayıla bayıla yedi, büyüdü gitti. hiç merak etmeyin. bu kadar oldu ya çok şükür. gerisi gelir artık allahın izniyle. inşallah şu problemleriniz de biter de rahata erersiniz.
Eda hayirli olsun. Dogumun daha dungibi. Ne guzel pespese buyuyecekler.Canim bende bugun dr gittim ve banada ayni igneyi yazdi oysa oglumda cleaxne kullanmistim am dr icerigi ayni zaten dedi
Eda hayirli olsun. Dogumun daha dungibi. Ne guzel pespese buyuyecekler.
lutfen yardım edın bana da.bugun doktoruma gıttım.mthfr 1298c mutasyon homozıgot cıktı.coraspıne basladım.sadece haftaıcı kullanacakmısım.haftasonu ve adet donemınde kullanmayacakmısım.hamıle kaldıgımı anladıgım anda ıgne tedavısıne baslayacakmısım.bu sekılde olupta yavrusunu kucagına alanlar var mı?
merhaba aynı sorun bende de var kanda pıhtılaşma olduğu için bebeğimi altı aylıkken kaybettim ocak 2012 de 2 aydır da klomen coraspin kullanıyorum dün çatlatma iğnesi vuruldu beklicez artık doktorum bana hergün verdi coraspini gebe kalınca kan sulandırıcı iğnelere başlıcaz hergün yapılacak sanırım doğuma kadar kullanılıyo
ılk bebegını kaybettıkten sonra ogrendın herhalde benım gıbı.pekı hangı genınde mutasyon cıktı.benım mthfr 1298 homozıgor var.zor hamıle kaldıgın ıcın mı catlatma ıgnesı kullanıyorsun.ben sımdı adetımı beklıyorum.ınsallah ondan sonra calısmalara baslıcaz
gende mutasyon çıkmadı sadece kanda pıhtılaşma var bebeğin damarları tıkanmış dediler. Bir sürü genetik inceleme yaptılar bişi yok dediler ne derece doğru bilmiyorum. klomenide dr verdi 2. ayım yaş 35 benim kaybedecek vaktim kalmadı artık anlayacağın çabuk gebe kalayım diye
anladım canım.soyle oluyor.bır yada bırkac gende mutasyon oluyor kı bunun cevabı da kanda pıhtılasma demek.kan testlerını ıncele bence.bende 30 yasındayım.ınsallah bu sene saglıklı sıhhatlı yavrularımızı kucagımıza alırız.
Tatlim bence yanlisin var, tum hayvansal gidalar yasak degil kisitli. Yani haftada birer ogun yiyebiliyor olmalisin. Brn haftada 1 ogun et, 2 ogun balik, 1 ogun baklagil, gunde 1 olcu sut veya yogurt tuketiyordum
Humanayi biliyorum ve iciyordum evdeyken. Burada da milupanin still cayini, isirgan, ihlamur ve rezene caylarini veriyorlar. Diyetisyen sut icin bunlardan verdiriyor ve de hergun komposto veriyorlar hastanede. Digerlerini eve cikinca denerim, sagol bilgi icin. Bugun tedaviyengittiginde sutumu sagdim miktari artmis biraz cok sevindim. Dedigim gibi oglum saglikli olur da ben mutlu ve huzurlu olursam sutum de artacaktir herhalde. Artmazsa da canimiz sagolsun. Benim yegenlerim de ikiz olduklari icin hep mama takviyesi aldilar, aptamille buydu onlar da. Masallah canavar gibiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?