tolga hoca bana kısıtlı gibi birşey demedi. şöyle dedi. birşey yiyeceğin zaman düşün hayvansal ise yeme dedi.ben de liste istedim o da hastaneden al. dedi. evet aldığım liste dediğin gibi. ben de şöyle düşündüm. hamile olmadan önce çok sıkı diyet yapıcam sonraları yavaş yavaş esnekleştirecek. sanırım. çünkü listede süt, yoğurt et kısıtlı olarak var. ben de çok sıkı diyet yapıyorum. herşeyi yasakladım yani. ama kaçamaklarım da oluyor zaten. mesela balık yapınca 5 hamsi yiyorum. 1 köfte yiyorum. yoğurda yeni başladım. yanlış mı yapıyorum yoksa bilmiyorum. ama eğer hamilelikte bu şekilde devam edersem bebek nasıl kalsiyum alacak inan aklımda şimdi bu var.
canım ilk defa böyle birşey duydum. kan çok sulandığında bazen kılcal damarlarda kanama yapabiliyor ama o da vücudun çeşitli noktalarında morluklar şeklinde ortaya çıkıyor. ona göre kanın çok sulandığı belirli testlerle tespit edilirse ilacın dozu aşağı çekilebiliyor. ama kan kokusu bana hiç olmamıştı. burada kullanan başka arkadaşlardan da duymadım. tavsiyem bir dr. a görünüp aptt ve inr kan tahlillerini yaptırman. dr. ona göre sana birşeyler söyler herhalde. çok geçmiş olsun.
senin adet ne zaman klomen filan kullanıyor musun
Hastaneden aldigin liste de benim dedigim gibiyse bence onu uygula. Proteini tamamen diyetinden cikarmamalisin bu sefercbaska sorunlar cikar. Hamilelikte hergun sutunu iceceksin. Ayrica kalsiyum hapi kullandim ben.
tüm sebzeler serbest, tüm hayvansal gıdalar yasak. süt, yoğurt, tavuk, balık, yumurta anlayacağın tüm hayvansal gıdalar yok. kaşar, tulum peyniri yok, yağsız beyaz peynir (1 kibrit kutusu kadar günde), yağlı tohumlu yiyecekler (kuruyemişler), bakliyatlar (mercimek, bulgur, nohut, fasulye...), beyaz un yasak. sadece çavdar ekmeği serbest. günde 5 zeytin. yemekler de zeytinyağıyla pişecek.
benim diyetim böyle. ben de diyet listesini öğrenmeme rağmen doktordan duyana kadar başlayamadım. ama doktor söyler söylemez başladım. ben light yoğurt aldım artık az az ondan yiyorum. günde 3 çorba kaşığı. kendime izin verdim. yoksa ölecek kalsiyumsuzluktanbazı yemekler yoğurtsuz yenmiyor. sen bırakmışmıydın korunmayı?
kızlar mrb ben 6 ay içinde 2 bebek kaybettim. biri gelişmediği için, ikincisi kalbi durduğu için 8. haftada kürtaj oldum. test yaptırdım ve faktör XIII V34L homozigot mutant diyor. diğerleri normal. aynı durumda olan var mı? henüz doktoruma gösteremedim sonuçları. anlayan varsa yardımcı olabilir mi? aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum.
bucu2 tşk ederim canım, hiç sorun değil razıyım yeter ki daha ciddi bi sıkıntı olmasın. ama benim 1298, 677 ve pai testlerim eksik, yaşadığım şehirde pıhtılaşma testi yapılmıyor, en yakın şehre gidip yaptırdım ama orası da eksik yaptı diğerleri için "kit"leri yokmuş, ne demekse. benim merak ettiğim şey, bu saydığım testleri de yaptırmam şart mı ki, gerçi pazartesi günü doktora gidicem ama hafta sonu girdi araya, meraktan duramıyorum
canım nasılsın oğluşun nasıl çıktınızmı hastaneden
bucu2 tşk ederim canım, hiç sorun değil razıyım yeter ki daha ciddi bi sıkıntı olmasın. ama benim 1298, 677 ve pai testlerim eksik, yaşadığım şehirde pıhtılaşma testi yapılmıyor, en yakın şehre gidip yaptırdım ama orası da eksik yaptı diğerleri için "kit"leri yokmuş, ne demekse. benim merak ettiğim şey, bu saydığım testleri de yaptırmam şart mı ki, gerçi pazartesi günü doktora gidicem ama hafta sonu girdi araya, meraktan duramıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?