- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
canım belki alakasız olacak sorum ama sende de pıhtılaşma problemi var ve hamilelik öncesinde diyet mi yapıyorsun ? yani bu durumda olup hamilelik öncesi beslenmemizde dikkat etmemiz mi gerekiyor? bana da teşhis yeni koyuldu ve hemen burayı okumaya başladım eğer sorum alakasız ise kusura bakma :) bilen varsa cevaplayabilir mi, hamilelik öncesi dikkat etmemiz gereken şeyler var mı??
esağfurullah. neden alakasız olsun. şu var ki bazı doktorlar pıhtılaşmada hamilelik öncesi ve hamilelik boyunca diyet veriyor. ama bu çok fazla değil sanırım. benim doktorum verdi ve ben yaklaşık 2 aydır diyet yapıyorum ve hamile olunca her gün iğne olacam. bana diyet yapmak mantıklı geldi. çünkü diyet yapmadan ve iğne olmadan 2 kaybım oldu. bu kez de böyle denemeliyim. diyette özetle hayvansal gıdalar kısıtlı olduğu için mantıklı geldi. madem ki pıhtılaşma var kalp hastalarına da yasak olan şeyler yaşak. mantıklı geldi bana.yani kandaki yağ oranını düşürmek gerekiyor sanırım. bazı doktorlar diyeti gereksiz buluyormuş. geçmiş olsun canım.
merhaba burcucum. ben diyetimi biraz daha serbestleştirdim. sana şunu sormak istiyorum. senin ağzına hiç sürmediğin birşey varmıydı yasaklardan. mesela balık, kuruyemiş... bunlar listede yok. ben her haftasonu çok sınırlı olarak balık yiyorum. biz tolga hocayla yiyecekler üzerine çok konuşamadık. kafamda o yüzden bir türlü oturtamadım. senin herşeyden az da olsa yedim dediğini hatırlıyorum. yani tamamen yememem gereken bir şey var mı? bir daha gidemedim hocaya. çünkü korunmayı daha bırakmadık biz. 1-2 ay daha bekleyelim diyor eşim.
kızlar ben korunmama rağmen kazara hamile kalmışım ve düşük bile yapıyormuşum şu an yeni öğrendim. çok üzgünüm. adetim gecikmişti. ben kürtajdan sonra daha 1 kere adet görmüştüm. bu ikinci adetim olacaktı. gecikince ben önemsemedim daha düzene girmedi diye. ama içime kurt düştü. dün kit aldım. ikinci çizgi silikti. sonra bu sabah kan verdim. labaratuarı aradığımda karşımdaki adam müjdemi isterim pozitif dedi. şok oldum. ama bu arada lekelenmem de başladı. yani düşük yapıyorum. şu ara bekleme sürecinde olduğum için sadece gün aşırı coraspin kullanıyodum. demekki ben sadece coraspinle ilerleyen dönemlere erişemeyeceğim. buradan bu sonuç çıkıyo. sadece coraspin kullanırken çok erken dönemde düşük yaşıyorum. iğnelerle de biraz dayanıyo ama olmadı. geçmişteki düşükler de bunun göstergesi. ne yapacağımı bilemiyorum. şubat başında ankaraya gideceğiz ama inancım çok zayıfladı. sanki benim hiç bebeğim tutunamayacak gibi geliyor. çok üzülüyorum.
canım ben neler yapmadım ki testlerim yapıldı benim üstelik en son gittiğim prof baya ciddi boyutta bir pıhtılaşmamın olduğunu söyledi. zaten şu an onun tavsiyesiyle korunuyordum. geklecek ay gidecektim ve kanlarıma bakıp ona göre bi tedavi programı ayarlayacaktı. ben de güya korunduğumu sanıyordum. neyse buna yapacak çok fazla birşey yok. yarın bulunduğum yerde bi dr. a gidicem. inşallah çare ankarada sinan hocadadır. çünkü buna kadar 0,4 ve 0,6 clexane iğne denedik olmadı. umarım onun tavsiyelerindedeir. benim şifam da bundan sonrasında olur.
senay umarım iyisinizdir.bu süpriz mutlu sonuçlanır inşaallah.
meleköğretmen Alllahım sana da kolaylık versin.sağlıkla sonuçlansın inşaallah.
şenaycım geçmiş olsun...bunun tutunması için artık çok geç, kanamam baya baya başladı ve felaket bel ağrım var. ben bundan sonrakiler için çok endişeliyim. bundan sonra uygulanacak tedavide de aynı sonuçlarla karşılaşırsam diye endişeleniyorum.
atiscim geçen gün bende bir blog da okudum..limon ve sarımsaklı bir kür uygulanıyor..ve vücuda olan faydalarında kan dolaşımıda vardı..belki bilirsiniz ay ın durumuna göre tüy alma diye bir topic vardı.o konu sahibesinin bir bloğu var.orada okudum..çok mantıklı geldi bize..pıhtılaşmaya zararlı değil gibi göründü bize..hatta limon ve sarımsakları aldık..yapmayı düşünüyoruz..link vermek yasak olmasaydı buraya atardım ama malesef..pıhtıcanlar ben birkaç defa internette okudum kan akışını düzenler diye ve 1 haftadır uygulamaya başladım.hergün 1 diş sarımsak yutuyorum bütün olarak ve sanki iyi geldi bana.eskiden kalbim sıkışırdı sanki böyle pıt pıt olur kan gitmiyo gibi hissederdim,bacağımda da pıt pıtlar olurdu. psikolojikte olabilir ama ben iyi geldi diye düşünüyorum. kullanan ol du mu hiç çiğ sarmısak.
pıhtıcanlar ben birkaç defa internette okudum kan akışını düzenler diye ve 1 haftadır uygulamaya başladım.hergün 1 diş sarımsak yutuyorum bütün olarak ve sanki iyi geldi bana.eskiden kalbim sıkışırdı sanki böyle pıt pıt olur kan gitmiyo gibi hissederdim,bacağımda da pıt pıtlar olurdu. psikolojikte olabilir ama ben iyi geldi diye düşünüyorum. kullanan ol du mu hiç çiğ sarmısak.
benım doktorum hıc bahsetmedı boyle bır dıyetten.bende ınternetten okuyorum ıste sız yazdıkca.yaa ben ıyıce korkmaya baslıyorum bu yazılanları okudukca.
canım hiç alakasız değil sorun. bazı dr.lar metionin diyeti veriyorlar. ben de onu buradan öğrendim. iki-üç ay kadar hamile kalmadan önce bu diyeti yapıp yanında bazı ilaçlar da kullnadırarak hamilelikle beraber iğneye başlatıyorlar. ama senin bunu yapabilmen için dr. a görünmen şart. kendi kafandan yapamıyosun. ben kendi kafamdan yapayım dedim diyetisyene gittim. tabi dr. tavsiyesi olmadan başlatmadı. bunu daha çok sanırım ankara da tolga bey ve sinan hoca yaptırıyorlar. ben şahsen bulunduğum ildeki dr. lardan böyle birşey duymadım.
esağfurullah. neden alakasız olsun. şu var ki bazı doktorlar pıhtılaşmada hamilelik öncesi ve hamilelik boyunca diyet veriyor. ama bu çok fazla değil sanırım. benim doktorum verdi ve ben yaklaşık 2 aydır diyet yapıyorum ve hamile olunca her gün iğne olacam. bana diyet yapmak mantıklı geldi. çünkü diyet yapmadan ve iğne olmadan 2 kaybım oldu. bu kez de böyle denemeliyim. diyette özetle hayvansal gıdalar kısıtlı olduğu için mantıklı geldi. madem ki pıhtılaşma var kalp hastalarına da yasak olan şeyler yaşak. mantıklı geldi bana.yani kandaki yağ oranını düşürmek gerekiyor sanırım. bazı doktorlar diyeti gereksiz buluyormuş. geçmiş olsun canım.
pıhtıcanlar ben birkaç defa internette okudum kan akışını düzenler diye ve 1 haftadır uygulamaya başladım.hergün 1 diş sarımsak yutuyorum bütün olarak ve sanki iyi geldi bana.eskiden kalbim sıkışırdı sanki böyle pıt pıt olur kan gitmiyo gibi hissederdim,bacağımda da pıt pıtlar olurdu. psikolojikte olabilir ama ben iyi geldi diye düşünüyorum. kullanan ol du mu hiç çiğ sarmısak.
Bezelye, sakatat ve sarkuteri yasakti, bezelye ve sakatat yemedim sarkuteriyi cok az yedim-dayanamadim. Tereyag, yagsiz beyaz peynir disindaki peynirlerden neredeyse hic tuketmedim. Baska birsey yok sanirim.
canım geçmiş olsun belki geç döllenme olmuştur sonuçta adetin daha düzene girmemiştir kürtajdan sonra ya da kimyasal gebelik yaşıyoda olabilirsin inşallah hakkında hayırlısı olsun ama lütfen bebeğin tutunamayacak diye düşünme ben 5. hamileliğimde kucağıma aldım sonuna kadar da içimde hep bi umutsuzluk vardı ama allahıma hergün şükrediyorum beni anne yaptığı için allah alnımıza ne yazdıysa o hatta şöyle anlatayım benim bayram ertesi kontrolum vardı suyumun azlığı sebebiyle doktorum hemen bugün yapıyoruz sezeryanı dedi acil sezeryana aldı yoksa sezeryan tarihine 3 gün vardı ve doğum esnasında gördük ki bebeğimin boynuna kordon 2 sefer dolanmış doktorum bana çocuk doktoruda aileme verilmiş sadakları varmış demiş herşey bi sebep yani ama şu an yavrum yanımda inşallah sen ve burda benimle aynı kaderi yaşayan herkes birgün bebeklerini kucağına alacaklar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?