Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

benim göğüste hassasiyet ve renk değişimi oldu birde ağzımda demir yalamış hissi var.

canım hadi bakalım inşallah hamilesindir. ama bence hemen kendini şartlandırma. çünkü değilsen bu sefer de daha çok hayal kırıklığı yaşarsın. sen beklenen adetine 1-2 gün kala kan testi yaptır. inşallah alla hakkında hayırlısını verir.

kızlar merhaba.. 2 kımyasal gebelık ve 1 dusugum yanı bebeımın kalp atımı durdu 3 aylıkken doktor genlerıne bakalım dedı neden boyle oluyo yaaa cok uzgunum acaba kan pıhtılasması mı var bendede cok muallakta kaldım fıkırlerınızı yazarsanız sevınrım

merhaba kızlar ben 2 hafta önce kürtaj oldum. kürtaj materyalini genetik incelemeye gönderdik. kontrol için başka bir dr a gittik o da aspirin ve iğne kullandğın halde düşük olduysa pıhtılaşmayla ilgili bir düşük değildir , pıhtılaşman zaten heterozigot dedi. şimdi ne yapacam bilmiyorum. inşallah bir tedavisi vardır durumumun. bir de benim gibikürtaj materyalini genetiğe gönderen oldu mu. sonuçlar ne zaman çıkıyor.

benim göğüste hassasiyet ve renk değişimi oldu birde ağzımda demir yalamış hissi var.

bende belirti arıyorum sürekli sonradanda aman psikolojiktir diyorum kendime bat 22 ocak acaba 19 ocakta yaptırcam ama testi...benim yumurta 18.günde çatladı diye düşünüyorum...e 18 gün çatladıysa 6 gün sonra bhcg salgılanmaya başlarsa 24 25.gün kanda çıkar benim bugün 23.günüm aklım sürekli hamilelikte sen nezaman test yaptıracaksın...

canım senin ve eşinin genetik testleri yapıldımı genetite sorun varsa pgt denilen yöntem uygulanıyor bende son iki hamileliğimde iğne kullandım ama yinede düşük oldu eşimin genetikte sorun yok ama bende var 21.kromozomda dr pgt önerdi onuda ancak yaza yaptırabilirim bende bu arada doğal yoldan denemeye karar verdim.benim gibi olan bir arkadaş buldum tüp bebek yaptırmış ikizleri varmış ama pgt yaptırmamış buda umudum oldu inşallah hepimiz en yakın sürede bebeklerimizi kucağımıza alırız...ayrıca kullanılacak iğnenin dozunun kiloya görede ayarlanması gerekiyormuş.ben üçüncü gebelikte sadece clexan 0.4 dördüncü gebelikte clexan 0.6 kullandım şimdiki drum fraxparine 0.4 başlattı gebelikle beraber günde iki tane kullanacakmışım ayrıca coraspinde kullanacağım...

canım yeni kürtaj olduğum için dr vücut kendini toparlasın 2 ay sonra eşinden ve senden kan alıp tahlil yaptırırız dedi. yani 1.5 ay sonra yapılacak. önce bebeğin genetiğine bakılıp süreç sonra işleyecekmiş. pgt ve tüp bebek farklı şeyler mi. pgt pahalı bir yöntemmi. fiyatı ne kadar. gerçi parayı gözüm görmüyo. tek sağlıklı, hayırlı bir çocuklarımız olsun da...

Gecmis olsun. Evet kan pihtilasmasi olabilir, tahmin ettiginden daha yaygin bir sorun bu. Bir an once testlerini yaptirmalisin emin olmak icin. Universite hastanelerinde yaptirabilirsin testleri.

Ben de igneye ragmen dusuk yaptim bir sonrakinde de igne sayesinde bebegimi kucagima aldim. Burada heterozigot olup da igne tedavisi gormus cok kisi var.pihtilasma mekanizmasi bazen biraz farkli isliyor, hic igne kullanmadan bebek dogurmus ama sonra defalarca dusuk yapanlar var. Yani her hamilelikte pihtilasmanin etkisi degisik olabiliyor. Doktorlarin bana dedigi deneyeceksin, vazgecmeyeceksin illaki birinde ollacak. İnsallah en kisa zamanda gelir bebisin.
Genetik yaklas 1 ayda cikiyor.

Elifcim devlet gecen sene uygulamayi degistirdi, eskiden yazilan teshisi hic odememeye basladilar. Oyle olunca baska bir teshis yaziyorlar rapora onda da katkimpayi cikmaya basladi, 14 liraydi galiba clexanin kutu basina odenen para.

Son düzenleme:

inşallah pıhtılaşmadan başka sorun yoktur. inşallah ben de ve isteyen herkes de bebişlerini sağ salim kucaklarına alırlar. bu arada senin iğneye rağmen yaptığın düşük kaç haftalıktı. kalp atışlarını duymuş muydunz

canım ben gönderdim,ama gönderdiğim materyalde canlı hücre bulamadıkları için hiçbir sonuç alamadık.sonuçlar 20 gün bir ay içerisinde çıkıyor.

İnsallah canim zor bir surec bu.
Ben 9 .haftada kaybettim, 5 ve 7 haftalarda kontrole gitmis herikisinde de kalp atisini duymustuk. Gorunurdebir sorun yoktu ama 9 .haftada durmustu miniminnacik kalbi.

İnsallah canim zor bir surec bu.
Ben 9 .haftada kaybettim, 5 ve 7 haftalarda kontrole gitmis herikisinde de kalp atisini duymustuk. Gorunurdebir sorun yoktu ama 9 .haftada durmustu miniminnacik kalbi.

2. düşüğünden sonra nasıl bir yol izlediniz. dr un kimdi. ben ankarada dr arıyorum bu konuda uzman. kaç ay korunma vermişti dr. bir de kaç ay sonra tekrar hamile kaldın. appt ve inr testlerine fln göre mi ayarlanmıştı ilacın dozu. kusura bakma çok soru sordum da. beni benim gibi bir acı yaşayan anlar anca.

canım ben de genetiğe gönerdim. 3 haftada falan çıkmıştı sonuç. birşey çıkmadı ama. benim de ğneye ve aspirine rağmen 2 defa düşük oldu. ama dr. bana bundan değildir demedi. kimisi daha yüksek doz kullanacaz dedi. kimisi de diyet vs. ile bir tedavi programından sonra hamile kalmam gerektiğini söyledi. ama senin dediğin gibi pıhtılaşmadan değildir diyen hiç olmadı bana.

bende 3.bebegimden itibaren 5.bebegime kadar heparin ve aspirin kullandim yine olmadi...artik hematoloji ve kadin dogumcunda kandan kaynaklanmadigina inanmaya basladilar ve bunu banada söylediler...bagisikligima bakildigi halde ondan yada romatizmal bi hastaliktan yada sebebi bilinmeyen bi hastaliktan olabilir diyolar...yani iyice umutlarimi yok etmeye basladilar....simdi lupusaBAKILDIGI HALDE TEKRAR BAKILACAK bide romatizmaya bakilacak...ama bunlarin cokta bi tedevisi yok...hematoloji doktorum bagisikligin güclenmesi ve romatizma varsa onun icin kortizon önerdi tekrar hamile kalirsam ama kadin dogumcum buna cok yanasmadi..hamilelikte kullanilmasi tehlikeli diyo..bebegi gelistirmez kemigini eritir diyo bende ne yapacagimi sasirdimofffff rabbim yardimcimiz olsun...igne kullandigim halde bu düsüklerin devam etmesi beni cok korkutuyo artik..:26::26::26::26:

Son düzenleme:

benim 5.de düsük oldu igne ve aspirin kulandigim halde hematoloji doktorumda artik kandan kaynaklanmadigini söylüyo...ona göre igne dozu yeterliymis....:26::26::26:ne kadar doru bilemiyorum ben diyo hastalarimin %80 OLUMLU SONUCLAR ALDIM BI SENDE SONUC ALAMIYORUZ DIYObenim son bebegimin sonuclarida daha cikmadi 2 hafta oldu kaybedeli bi beklim sonuc ne cikacakkandanmi acaba baska bi sebeptenmi olmus ona göre ne yapacagimi bilirim en azindan

Son düzenleme:
Allah yardımcımız olsun...pgt yöntemi tüp bebekle beraber uygulanıyor yani ilk önce tüp bebek yapılıyor embriyolardan birer hücre alınarak genetik yapısına bakılıp sağlıklı olanlar seçiliyor...7 ile 8 bin arası değişiyor diye biliyorum...İnşallah hiç gerek kalmaz bunlara ve en kısa sürede sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız...aslında genetik testiçin bekleme bence bebeğin genetiği nasıl çıkarsa çıksın sen ve eşinde genetik test yaptırın...

pıhtılaşman hangi genlerde var arkadaşım bende son iki gebeliğimde iğne kullanmama rağmen düşük yaptım...birde düşüklerin kaçıncı haftalarda oldu...ayrıca iğne dozunun kiloya görede ayarlanması gerekiyormuş...iğnelere ne zaman başlıyordun?çok soru sordum...

ayse canim sen nicin pgt yaptiriyosun:44::44::44:...kromozomlarda bi sorunmu var:26:

anlatim canim benim benimkide simdi biraz uzun olacak ama kusura bakmayin

2 bebek kaybindan sonra kan pihtilasmasindan süphelendi doktorum testi yaptirdik evet pihtilasma cikti...

protrombin 20210 heterezigot

pai homozigot

ace homozigot

faktör XII heterezigot

3:BEBEKTE FRAGMIN 5000 (0,2 ml) kulandim 15 haftada kaybetim...

hematoloji doktorumu degistirdim .

bu doktor sadece protorombin 20120 herezigot var dedi..artik nasi oluyosa digerlerini göremedi...

4.bebekte fragmin 0,3 kullandim 5 .haftada kaybettim..

5.bebekte baska bi igne embolex 0,3 günde 2 defa kullandim 8 .haftada kaybetim...yine olmadi

kilom 67 boy 1,69 doktor kiloya göre ayarladim diyo.....ayrica herzaman d-dimer ve aptt ye görede ayarlandi ama iste olmayinca olmuyo:26::26::26::26:

bide hepsinde aspirin kullandim hep kanamali hamileligim olunca hematoloji doktorum biraktiriyodu....

ilk gittigim 4 faktörde pihtilasma bulan doktor durum kötü diyo ondan sonra baska iki hematolojiye gittim sadece protrombin 20210 heterezigot buldular cok hafif pihtilasma var diyolar.....aklim cok karisikgüvencimde kalmadi doktorlara artik

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…