Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

arkaslar bide sunu farkettim genelde 3 faktörden daha fazla pihtilasmasi olanlar daha cok düsük yapiyo igne ve aspirin kullandigi halde cocugu olanda varmi bilmiyorum buda beni cok korkutuyo..

Son düzenleme:

Bilmeyenlere hikayemi bastan anlatayim o zaman.
Basta 3dusuk yaptim, kese bile gozukmedi, doktorum onemsemedi. Ben de sinan beksac'a gittim hacettepe'de. Gerekli tahlilleri yaptirdi ve teshisikoydu. Mthfr 1298 homozigot mutasyon bulundu. Bana coraspin, folbiol ve becozym c, metiyonin diyeti ve 3 ay korunma verdi. Ben 9 ay hamile kalamadim hastanede takip istemedigim icin baska doktor arastirdim tolga ecemisi buldum. Erken donem dusuk yaptigimdan olsa gerek clexane a hemen baslatti, becozym c yerine benexol verdi. O ay asilama ile hamile kaldim ve 9.haftada kaybettim. Adetini bekle sonra korunmana gerek yok dedi. 3.ayda hamile kaldim tekrar. Bu surecte metiyonin diyetini elimden geldigince yaptim. Homosistein degerimin dusmesi gerektigini soylemisti ve diyet bunu sagliyor. En basta 0,4luk clexane, coraspin ile basladik, sonra kanama olunca coraspini kestik, ardindan da clexani 2ye cikardik. İgne dozu icin aptt ve inr ye bakti, hamilelik boyunca ara ara bu degerleri kontrol etti.

Arkadaşım ben de bir önceki gebeliğimi iğne kullanmama rağmen kaybettim şimdi 10 haftalık hamileyim Adana da riskli gebelikler uzmanı Cüneyt Evrüke 'ye gidiyorum ve şuan kortizon kullanıyorum .Doktoruma zararı olup olmadığını sordum ,sana ve bebeğine zararı olursa vermezdim dedi

Benimkini kadın doğum doktoru çıkardı ve evet fark ödüyorum, hematoloji uzmanı çıkardığında ödenmediğini bilseydim öyle yapardım Ben de enteresan olan ben sizdeki gibi hangi değerim yüksek ya da düşük bilmiyorum doktor tahlil yapmıştı ama sizdekiler gibi değerlerin olduğu bir tahlilim yok acaba öncesinde 3 kaybım olduğu için mi kan sulandırıcı kullanıyorum. Foruma girmeden önce bu tahliller ile ilgili bilgim yoktu. Kafam karıştı şimdi yaptırılabilir mi acaba

mecbur kalirsam bende kullancam artik...aslinda nette arastirdim kadin dogumcumun dedikleri yaziyo....bebek gelisememesi,erken dogum,yarim damak dogma gibi riskleri varmis ama mecbur kalirsam kulancam rabbim korusun yapacak biseyimde kalmadi...hemotoloji doktorum prednisolon 5 mg hergün 12.haftaya kadar kullanmalisin dedi..sen hangisini kullaniyosun su an...:26:

canım kortizonu kaç mg kullanıyosun bende iğneye rağmen 2 toplamda 4 düşük yaptım sabah akşam o.6 lık iğne kullandm olmadı gittiğim doktorlarada söyledim yazan olmadı

canım kortizonu kaç mg kullanıyosun bende iğneye rağmen 2 toplamda 4 düşük yaptım sabah akşam o.6 lık iğne kullandm olmadı gittiğim doktorlarada söyledim yazan olmadı

kızlar ben prednol 16 mg kullanıyorum doktorum 20.haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi.bu arada günde 1 tablet kullanıyorum.tuzu azalttığım için hiç bir yan etkisini görmedim.bende ilk başta çok korktum ama doktora güvenmekten başka çarem yok

insallah saglikli bi sekilde yavrunu kucagina alirsin...senin dozun hem dahada yüksekmis......doktorumu ikna etmekten baska carem yok....kilo aldinmi....cünkü cok kilo yapiyo diyolar.....

Son düzenleme:
insallah saglikli bi sekilde yavrunu kucagina alirsin...senin dozun hem dahada yüksekmis......doktorumu ikna etmekten baska carem yok....kilo aldinmi....cünkü cok kilo yapiyo diyolar.....

amin inşallah şende sağlıklı gebelikler geçirirsin.canım 2 aydır kullanıyorum hiç bir değişiklik olmadı normalde kilo alan biri değilim

canım ben gönderdim,ama gönderdiğim materyalde canlı hücre bulamadıkları için hiçbir sonuç alamadık.sonuçlar 20 gün bir ay içerisinde çıkıyor.

sağol canım. inşallah benimki öyle olmaz. dr 2 haftadır karnında kalbi durmuş demişti. inşallah canlı hücre bulurlar.

inşallah bir daha düşük yaşamayız. Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. kucaklarımızı boş bırakmasın.

genetik bize yol gösterecek. kanda mı yoksa genetik bir sorunmu. allah yardımcımız olsun

ben eşime ve bana nasıl genetik test yapılacağını bilmyorum. üniversite hastanelerinde yapılıyormuş. hangi bölüme gidicem. ben şu testleri yaptırmak istiyorum mu dicem.

Allah razı olsun canım. ben de tolga ecemiş e gitmeyi düşünüyorum çok duydum adını. peki tolga beye giderken bu testleri tahllleri nerde yaptırdın.

canım kaç faktörde pıjhtılaşman var bağışıklık sisteminde bi sıkıntın varmı canım

6 mg baya yüksekmiş canım allah kolaylık versin

kortizonu niye kullanıyorsun.yan etkisinin tuzla hiç alakası yok abalam sarkadioz ciğer hastalığı için günde 32mg kullandu cushing sendromu oldu.sen niye kullanıyorsun ki...

elif bağışıklık sistemi için kullanılıyor cushing sendromu ne oluyor bende prednol 16 mg kullandım bendede liken planus var ve aşırı kilo aldım benim drda tuzu yasaklamıştı...

ben kadın doğuma gittim eşim ürolojiye onlar istediler ama sen direkt genetik bölümüne gidebilirsin...

canım Allah hepimizin yardımcısı olsun ben gebeliklerimin hiç birinde kalp atışı duyamadım en sonuncusu 9 haftalıktı dr 6+1de kaldığını söyledi...bazen çok üzülüyorum bu ay korunmadık bat 22 ocak ve ben hem hamile kalmaktan hemde kalıp düşük yapmaktan çok korkuyorum...rabbim başka kimseye bu acıları yaşatmasın inşallah bizlerinde kucağını en kısa sürede doldursun...

offfff...... Ne zormuş pıhtılı anne adayı olmak.
bende yeni öğrendim pıhtılasma olduğunu. malesef gecen yıl 16 haftalık gebeliğim bebeğin kalbi durdugu için sonlanmıştı. cok zor gunlerdi. hamileliğim suresince sürekli kanamam oluyodu hemde ne kanama.... Bizde eşimle tekrar aynı sorunları yasamamak için tum testleri yaptırdık ve kan pıhtılasması olduğunu öğrendik. şimdi 5 haftalık hamileyim ve 1 haftadır hem iğne hem de ilaçlarımı kullanmaya basladım. iğne vurulan yerlerin bazıları mosmor oldu... içimde hep bi korku var bunu nasıl asarım bilmiyorum. Geçmişe biraz göz attım korku herkes de var Ama bebeğine kavusanları görunce içim biraz rahatladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun ve isteyen herkes bebişlerine sağlıkla kavuşsun inşallah....

canım ben de aynı tedaviyi uyguluyorum. profösörle birlikte bir de özel hastahanede bir doktora gidiyorum. böyle yapmamın sebebi burda bu alanda uzman bir doktor olmaması içim rahat etsin istiyorum ama tabi biz ne yaparsak yapalım yaşatan Rabbim. prof. bana prednol diye bir hap verdi bu da pıhtılaşma ile ilgili bir hap ve 9 ay boyunca kullanacağım. bunun yanında iğne 0,4, folbiol, progestron ilk 3 ay kullandım şu an kullanmıyorum ve bebe aspirini kullanıyorum. diğer gittiğim doktorda her gitmemde pt ve ınr ye bakıyor böylece pıhtılaşmayı kontrol ediyor ama bunu benim için yaptırdığını söyledi....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…