- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
2. düşüğünden sonra nasıl bir yol izlediniz. dr un kimdi. ben ankarada dr arıyorum bu konuda uzman. kaç ay korunma vermişti dr. bir de kaç ay sonra tekrar hamile kaldın. appt ve inr testlerine fln göre mi ayarlanmıştı ilacın dozu. kusura bakma çok soru sordum da. beni benim gibi bir acı yaşayan anlar anca.
bende 3.bebegimden itibaren 5.bebegime kadar heparin ve aspirin kullandim yine olmadi...artik hematoloji ve kadin dogumcunda kandan kaynaklanmadigina inanmaya basladilar ve bunu banada söylediler...bagisikligima bakildigi halde ondan yada romatizmal bi hastaliktan yada sebebi bilinmeyen bi hastaliktan olabilir diyolar...yani iyice umutlarimi yok etmeye basladilar.... simdi lupusaBAKILDIGI HALDE TEKRAR BAKILACAK bide romatizmaya bakilacak...ama bunlarin cokta bi tedevisi yok...hematoloji doktorum bagisikligin güclenmesi ve romatizma varsa onun icin kortizon önerdi tekrar hamile kalirsam ama kadin dogumcum buna cok yanasmadi..hamilelikte kullanilmasi tehlikeli diyo..bebegi gelistirmez kemigini eritir diyo bende ne yapacagimi sasirdim offfff rabbim yardimcimiz olsun...igne kullandigim halde bu düsüklerin devam etmesi beni cok korkutuyo artik..:26::26::26::26:
iğne kullanan arkadaşlar kan sulandırcı iğneleri kadın doğumcu yoksa hemotolog mu çıkarttı,teşhis ne yazıyor bilgi verir misiniz?galiba kadın doğumcu çıkarırsa raporu fark ödeniyormuş öyle mi?
Arkadaşım ben de bir önceki gebeliğimi iğne kullanmama rağmen kaybettim şimdi 10 haftalık hamileyim Adana da riskli gebelikler uzmanı Cüneyt Evrüke 'ye gidiyorum ve şuan kortizon kullanıyorum .Doktoruma zararı olup olmadığını sordum ,sana ve bebeğine zararı olursa vermezdim dedi
Arkadaşım ben de bir önceki gebeliğimi iğne kullanmama rağmen kaybettim şimdi 10 haftalık hamileyim Adana da riskli gebelikler uzmanı Cüneyt Evrüke 'ye gidiyorum ve şuan kortizon kullanıyorum .Doktoruma zararı olup olmadığını sordum ,sana ve bebeğine zararı olursa vermezdim dedi
mecbur kalirsam bende kullancam artik...aslinda nette arastirdim kadin dogumcumun dedikleri yaziyo....bebek gelisememesi,erken dogum,yarim damak dogma gibi riskleri varmis ama mecbur kalirsam kulancam rabbim korusun yapacak biseyimde kalmadi...hemotoloji doktorum prednisolon 5 mg hergün 12.haftaya kadar kullanmalisin dedi..sen hangisini kullaniyosun su an...:26:
canım kortizonu kaç mg kullanıyosun bende iğneye rağmen 2 toplamda 4 düşük yaptım sabah akşam o.6 lık iğne kullandm olmadı gittiğim doktorlarada söyledim yazan olmadı
kızlar ben prednol 16 mg kullanıyorum doktorum 20.haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi.bu arada günde 1 tablet kullanıyorum.tuzu azalttığım için hiç bir yan etkisini görmedim.bende ilk başta çok korktum ama doktora güvenmekten başka çarem yok
insallah saglikli bi sekilde yavrunu kucagina alirsin...senin dozun hem dahada yüksekmis......doktorumu ikna etmekten baska carem yok.... kilo aldinmi....cünkü cok kilo yapiyo diyolar.....
canım ben gönderdim,ama gönderdiğim materyalde canlı hücre bulamadıkları için hiçbir sonuç alamadık.sonuçlar 20 gün bir ay içerisinde çıkıyor.
canım ben de genetiğe gönerdim. 3 haftada falan çıkmıştı sonuç. birşey çıkmadı ama. benim de ğneye ve aspirine rağmen 2 defa düşük oldu. ama dr. bana bundan değildir demedi. kimisi daha yüksek doz kullanacaz dedi. kimisi de diyet vs. ile bir tedavi programından sonra hamile kalmam gerektiğini söyledi. ama senin dediğin gibi pıhtılaşmadan değildir diyen hiç olmadı bana.
benim 5.de düsük oldu igne ve aspirin kulandigim halde hematoloji doktorumda artik kandan kaynaklanmadigini söylüyo...ona göre igne dozu yeterliymis....:26::26::26:ne kadar doru bilemiyorum ben diyo hastalarimin %80 OLUMLU SONUCLAR ALDIM BI SENDE SONUC ALAMIYORUZ DIYO benim son bebegimin sonuclarida daha cikmadi 2 hafta oldu kaybedeli bi beklim sonuc ne cikacak kandanmi acaba baska bi sebeptenmi olmus ona göre ne yapacagimi bilirim en azindan
Allah yardımcımız olsun...pgt yöntemi tüp bebekle beraber uygulanıyor yani ilk önce tüp bebek yapılıyor embriyolardan birer hücre alınarak genetik yapısına bakılıp sağlıklı olanlar seçiliyor...7 ile 8 bin arası değişiyor diye biliyorum...İnşallah hiç gerek kalmaz bunlara ve en kısa sürede sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız...aslında genetik testiçin bekleme bence bebeğin genetiği nasıl çıkarsa çıksın sen ve eşinde genetik test yaptırın...
Bilmeyenlere hikayemi bastan anlatayim o zaman.
Basta 3dusuk yaptim, kese bile gozukmedi, doktorum onemsemedi. Ben de sinan beksac'a gittim hacettepe'de. Gerekli tahlilleri yaptirdi ve teshisikoydu. Mthfr 1298 homozigot mutasyon bulundu. Bana coraspin, folbiol ve becozym c, metiyonin diyeti ve 3 ay korunma verdi. Ben 9 ay hamile kalamadim hastanede takip istemedigim icin baska doktor arastirdim tolga ecemisi buldum. Erken donem dusuk yaptigimdan olsa gerek clexane a hemen baslatti, becozym c yerine benexol verdi. O ay asilama ile hamile kaldim ve 9.haftada kaybettim. Adetini bekle sonra korunmana gerek yok dedi. 3.ayda hamile kaldim tekrar. Bu surecte metiyonin diyetini elimden geldigince yaptim. Homosistein degerimin dusmesi gerektigini soylemisti ve diyet bunu sagliyor. En basta 0,4luk clexane, coraspin ile basladik, sonra kanama olunca coraspini kestik, ardindan da clexani 2ye cikardik. İgne dozu icin aptt ve inr ye bakti, hamilelik boyunca ara ara bu degerleri kontrol etti.
kızlar ben prednol 16 mg kullanıyorum doktorum 20.haftaya kadar kullanmam gerektiğini söyledi.bu arada günde 1 tablet kullanıyorum.tuzu azalttığım için hiç bir yan etkisini görmedim.bende ilk başta çok korktum ama doktora güvenmekten başka çarem yok
6 mg baya yüksekmiş canım allah kolaylık versin
ayse canim sen nicin pgt yaptiriyosun:44::44::44:...kromozomlarda bi sorunmu var:26:
kortizonu niye kullanıyorsun.yan etkisinin tuzla hiç alakası yok abalam sarkadioz ciğer hastalığı için günde 32mg kullandu cushing sendromu oldu.sen niye kullanıyorsun ki...
sağol canım. inşallah benimki öyle olmaz. dr 2 haftadır karnında kalbi durmuş demişti. inşallah canlı hücre bulurlar.
ben eşime ve bana nasıl genetik test yapılacağını bilmyorum. üniversite hastanelerinde yapılıyormuş. hangi bölüme gidicem. ben şu testleri yaptırmak istiyorum mu dicem.
Allah razı olsun canım. ben de tolga ecemiş e gitmeyi düşünüyorum çok duydum adını. peki tolga beye giderken bu testleri tahllleri nerde yaptırdın.
anlatim canim benim benimkide simdi biraz uzun olacak ama kusura bakmayin
2 bebek kaybindan sonra kan pihtilasmasindan süphelendi doktorum testi yaptirdik evet pihtilasma cikti...
protrombin 20210 heterezigot
pai homozigot
ace homozigot
faktör XII heterezigot
3:BEBEKTE FRAGMIN 5000 (0,2 ml) kulandim 15 haftada kaybetim...
hematoloji doktorumu degistirdim .
bu doktor sadece protorombin 20120 herezigot var dedi..artik nasi oluyosa digerlerini göremedi...
4.bebekte fragmin 0,3 kullandim 5 .haftada kaybettim..
5.bebekte baska bi igne embolex 0,3 günde 2 defa kullandim 8 .haftada kaybetim...yine olmadi
kilom 67 boy 1,69 doktor kiloya göre ayarladim diyo.....ayrica herzaman d-dimer ve aptt ye görede ayarlandi ama iste olmayinca olmuyo:26::26::26::26:
bide hepsinde aspirin kullandim hep kanamali hamileligim olunca hematoloji doktorum biraktiriyodu....
ilk gittigim 4 faktörde pihtilasma bulan doktor durum kötü diyo ondan sonra baska iki hematolojiye gittim sadece protrombin 20210 heterezigot buldular cok hafif pihtilasma var diyolar.....aklim cok karisikgüvencimde kalmadi doktorlara artik
pıhtılı hamişler ben bişey merak ediyom şu an aspirin içiyom sonra hergün 04 clexan yapıyom bunun yeterli olup olmadığı nasıl anlaşılır ben en son 1 ay önce aptt pıhtılaşma zamanı vs. tahlillerini yaptım 3 gün önce doktora gittiğimde ialçlara devam dedi test falan yapmamı istemedi sadeece 2 li tarama yaptık sonucu haftaya çıkcak şimdi bu kafamı kurcalıyo sizler ne sıklıkla test yapıyonuz
ekledim canım düşüğün kaçıncı haftaydı
canım ümit var gibi inşallah hadi bakalım kızzz tefriciyeyi 300 e tamamladım okumuşsun niye listeyi düzeltmedin :26::26:[/QUOTE
9.hafta ogrendım ama 7 haftalıkken kalbı durmustu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?