Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım 50 okudum 100 daha okuycam toplam 150 olucak

KIZLAR HAFTAYA PERŞEMBEYE KADAR YANİ 31 OCAĞA KADAR BİTİRELİM[/SIZE][/COLOR]
duamız:Yerleri gökleri yaratan Rabbim,senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur.Ya hayyu ya kayyum,ya zel celali vel ikram kapına geldim,senden diliyor ve dileniyorum,hakkımızda hayırlısıysa sağlıkla sağlıklıca sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi,eşlerimizi baba yapabilmemizi,evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine,okuduğumuz Ayetel Kürsinin hürmetine ............................................(okuyanların isimleri)ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

[TABLE="class: Outer_border, width: 500"]
[TR]
[TD]Nick[/TD]
[TD]Ayetel Kürsi[/TD]
[TD]nick sahibinin gerçek ismi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elif5507[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD]elif[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]01as[/TD]
[TD] 105 [/TD]
[TD]aslı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ceylinn38[/TD]
[TD]70[/TD]
[TD]zehra[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senay079[/TD]
[TD][/TD]
[TD]senay[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slvy1987[/TD]
[TD][/TD]
[TD]selvi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senayın arkadaşı[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD]gülin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevinc007[/TD]
[TD] 111 [/TD]
[TD]sevinc[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eoe[/TD]
[TD] 50 [/TD]
[TD]emine[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mayd[/TD]
[TD][/TD]
[TD]aycan[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]atis[/TD]
[TD]41[/TD]
[TD]senem[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]rengarenk00[/TD]
[TD] 20 [/TD]
[TD]serpil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nazka86[/TD]
[TD] 105 [/TD]
[TD]nazife[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]UMUD40[/TD]
[TD] 150 [/TD]
[TD]VİLDAN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hildan[/TD]
[TD]50[/TD]
[TD]hilal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2013[/TD]
[TD]50[/TD]
[TD]şule[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ayse23[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ayse[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]muco509[/TD]
[TD][/TD]
[TD]emel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eylül06[/TD]
[TD][/TD]
[TD]berna[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slmeng[/TD]
[TD] 150 [/TD]
[TD]selma[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hurre[/TD]
[TD][/TD]
[TD]hicran[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]toplam[/TD]
[TD] 962 [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

kızlar fazla okuyup 2002 de yapabiliriz 2 defa dualarız.2.duayı başka bir ham,leye yaptırırız.ceylin hildan ya da başka bir gebeye

MAŞALLAH YARISI BİTTİ BİZ BU GİDİŞLE 3 TANE DUALARIZ BÖYLE

arkadaslar bende mthr a1298 heterozıgotum. su anda cleaxen 0.4 kullanıyorum. gebeliğimi öğrendiğimde koagulasyon testlerıne bakarak doktorum baslattı. ve coraspırın. aptt ve pıhtılaşma zamanını gösteren testlerı doktorunuz yenılıyor mu?
ıgnenın yeterlı olup olmadıgı kafama takılıyor. su anda ıyı her sey ama bu testı arada tekrarlanması gerektıgını duymustum. sızın doktorunuz ne kdr zamanda bır tekrarlıyor

hematoloji doktorum ayda bir bakiyodu bu testlere

Son düzenleme:
Kızlar, eski listeye baktımda, ben mthfr 1298 homozigotum, doktor bana günde bir kez 0,4 clexan iğne verdi,
benimle aynı mutasyonda olan 2 kişi 0,4 clexanı 2 kez kullanmışlar.
Acaba bana az mı gelir iğne dozum, korkmaya başladım....

KIZLAR HAFTAYA PERŞEMBEYE KADAR YANİ 31 OCAĞA KADAR BİTİRELİM

duamız:Yerleri gökleri yaratan Rabbim,senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur.Ya hayyu ya kayyum,ya zel celali vel ikram kapına geldim,senden diliyor ve dileniyorum,hakkımızda hayırlısıysa sağlıkla sağlıklıca sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi,eşlerimizi baba yapabilmemizi,evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine,okuduğumuz Ayetel Kürsinin hürmetine ............................................(okuyanların isimleri)ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

[TABLE="class: Outer_border, width: 500"]
[TR]
[TD]Nick[/TD]
[TD]Ayetel Kürsi[/TD]
[TD]nick sahibinin gerçek ismi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elif5507[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD]elif[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]01as[/TD]
[TD] 125 [/TD]
[TD]aslı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ceylinn38[/TD]
[TD]70[/TD]
[TD]zehra[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senay079[/TD]
[TD][/TD]
[TD]senay[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slvy1987[/TD]
[TD][/TD]
[TD]selvi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senayın arkadaşı[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD]gülin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevinc007[/TD]
[TD] 111 [/TD]
[TD]sevinc[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eoe[/TD]
[TD] 50 [/TD]
[TD]emine[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mayd[/TD]
[TD][/TD]
[TD]aycan[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]atis[/TD]
[TD] 85 [/TD]
[TD]senem[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]rengarenk00[/TD]
[TD] 20 [/TD]
[TD]serpil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nazka86[/TD]
[TD] 105 [/TD]
[TD]nazife[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]UMUD40[/TD]
[TD] 150 [/TD]
[TD]VİLDAN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hildan[/TD]
[TD]50[/TD]
[TD]hilal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2013[/TD]
[TD]50[/TD]
[TD]şule[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ayse23[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ayse[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]muco509[/TD]
[TD][/TD]
[TD]emel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eylül06[/TD]
[TD][/TD]
[TD]berna[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slmeng[/TD]
[TD] 150 [/TD]
[TD]selma[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hurre[/TD]
[TD][/TD]
[TD]hicran[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]toplam[/TD]
[TD] 1001 [/TD]
[TD] 25[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

:KIZLAR 1001 BİTTİ.BİR DUALIĞIMIZ VAR.HADİ ÇOĞALTALIM
kızlar fazla okuyup 2002 de yapabiliriz 2 defa dualarız.2.duayı başka bir ham,leye yaptırırız.ceylin hildan ya da başka bir gebeye

MAŞALLAH YARISI BİTTİ BİZ BU GİDİŞLE 3 TANE DUALARIZ BÖYLE

Son düzenleme:
Metionin Diyeti yapmaya çalışan kimse var mı?
Nasıl besleniyorsunuz, sadece yasaklardan kaçınarak geriye ne yenebiliyor merak ediyorum da..
Çok zor geldi bana sanki..

kızlar geçen gün vurduğum iğnem çok kanadı ve beze yaptı bu bezeler için ne yapıyorsunuz?

bir de bir şey daha soracam ama ayıp olacak önceden hiç olmazdı benim popomda bıdık bıdık çok sivilce oldu iğneden mi?iğnenin böyle bir yan etkisi var mı???

canım benim ilaçları eklesene listeye:

alfamet 250 mg günde 3
corasprin 100 mg günde 1
elevit günde 1
folik asit günde 1
clexan 0.4 günde 1

şimdilik bu kadar ))))))))))))

kızlar melek nerde.en son açılması ve sancısı vardı galiba ondan sonra hiç görmedim doğum mu yaptı acaba?haberi olan var mı?

Elifcim.telefondan girdim.ozelden yazamadim.ayrica ozelden cevap yazarim.bugunki ignem hic acitmadi.esime dedim anlat nasil yaptin.arkadasima soyluycem dedim.ilk yaptigi igne gibi oldu bugunki.dedi ki hani igneyi tutiyorsun ve girmiyo ya hemen batirmasin oyle biraz beklesin dedi girmiyor diye hizli bastirmasin biraz beklesin az az batirsin sonra ucu girince yavas yavas batirsin dedi.bilmem anlatabildim mi ozetle cok yavas yap ilaci da cok yavas sik.

Sevinc canim. naptin.cok izuluyorim durumuna.belki hala umut vardir.daha adet olmadin sonucta.oyle degil mi.ben bu kimyasal gebelik olayini anlayamadim.hayirkisi olsun canim.
Beni de gunceller misin . 2 aydir gunde bir folbiol benexol ve zinko kullaniyorum.korunmsyi birakacagim ay ki ilk adetimle 0,4 clexanabasladim bir hafta oldu ve korunmayi biraktim.
Optum canim.oglunun karnesi nasil bu arada.

Gebelik ve kortizon diye bir topik var.orayi okudum.onlarin da pihilasma sorunlari var ve kprtizondan nahsediliyor.fikri olan varmi.bu bahsedilen kortizon nedir.
Proluton depot mu yoksa.ben kullandim da.yoksa nen bu igneyi birakinca mi kalp durmasi oldu.13.haftada biraktim 15.hafyada kalbo durdu.proliton drpot kullanan oldu mu aranizda.ciger gelosimi icin demislerdi bana.

yok canım o değil.kortizon başka bişey faydasından çok zararı var.ablam kullandı başka hastalıklara neden oldu kendi rahatsızlıklarını bıraktı yenisiyle uğraşıyor.

Kortizon; böbrek üstü bezler tarafından üretilen yani vücudumuzda bulunan bir hormondur. Vücutta, yağ ve karbonhidrat metabolizmasının düzenlenmesini sağlamaktadır.
Gün boyunca insan vücudunun salgıladığı kortizon miktarı farklıdır. Örneğin; istirahat halindeki normal bir insanın salgılamış olduğu kortizon miktarı günlük 15-40 mg arasında değişmektedir. Ancak şişman insanlarda kortizon üretimi %50 daha fazladır.
Gün içerisindeki vücudun salgılamış olduğu kortizon miktarı vücut ısısı, kan basıncı, gece ve gündüz olmasına bağlı olarak değişim göstermektedir. İnsan vücudu kortizonu en fazla sabah saatlerinde salgılar, sinir anında ise bu salgılama normalin on katına kadar çıkabilmektedir.
Doğumun üçüncü haftasında başlayıp ölene kadar devam eden kortizon üretimi vücut tarafından az miktarda salgılandığında veya hiç salgılanmadığında dışarıdan alınmaktadır.
Pek çok hastalığın tek tedavi çözümü olan kortizon miktarı doktor tarafından doğru bir şekilde belirlenmelidir.
Kortizon Kullanımında Yapılan Yanlışlar
-Daha düşük miktarda kortizonun yeteceği hastalıklarda yüksek dozda kortizon kullanımının önerilmesi,
-Kortizon kullanımı sırasında hasta doktor tarafından takipte olmalı, yerinde ve belirli miktarda kullanımı sağlanmalıdır.
Kortizon Tedavisinin Uygulandığı Hastalıklar
-Romatizmal hastalıklar
-Kan hastalıkları
-Sinir sistemi hastalıkları
-Kalp ve damar hastalıkları
-Bağ dokusu hastalıkları
-Alerjik hastalıklar
-Tümör tedavileri
-Karaciğer hastalıkları
-Böbrek ve idrar yolu hastalıkları
-Hormonal hastalıklar
-Zehirlenmeler ve sıcak çarpmaları
-Göz hastalıkları
-Şoklar
Kortizon bazı hastalıklarda tek çözüm tedavi yöntemi olsa da fazla alındığında geri dönüşü olmayacak hastalıklara da sebep olabilmektedir.
Yan Etkileri
-Gelişme bozuklukları
-Vücudun bazı bölgelerinde normal dışı şişlikler ve gövdede yağlanma
-Adale zayıflığı
-Kan basıncında yükselme
-Kemik erimesi
-Psikolojik bozukluklar
-Ciltte kıllanma, çizgilenme
-Adet bozuklukları
-Şeker ve tansiyon yükselmesi
-Gözlerde katarak oluşumu
-Mide şikâyetleri

Kortizon nedir?
Böbreküstü bezinin kabuk kısmından salgılanan, steroit yapısında olan, çok önemli bir hormon. Bu hormon, vücutta çok çeşitli ve çok önemli tesirler icra etmektedir. Kandaki şeker miktarını artırır, dışarıdan ilaç olarak verildiğinde, şeker hastalarının durumunu ağırlaştırır. Vücutta protein yıkımını uyarır ve yapımını azaltır. Kortizonun yağ metabolizması üzerine olan tesirinin esası hakkında pek az şey bilinmektedir. Kortizon tedavisi gören hastalarda aşırı bir yağ birikmesi husule gelmektedir
Kortizonun tıpta kullanılmasının en mühim sebebi, antienflematuar etkisine (iltihabi reaksiyonu giderici, doku şişmesini önleyici) bağlıdır. Kortizonun önemli bir tesiri de, allerjiyi önleyici olmasıdır.
Elektrolitlerin (sodyum, potasyum) ve suyun vücuttaki dengesi üzerinde de kortizon, rol oynamaktadır. Diğer bir mühim tesiri de immün sistemi (bağışıklık sistemi) baskılamasıdır.
Yüksek dozda uzun süre kullanıldığında, ay dede yüzü, kıllanma, sivilce, adetlerin kesilmesi, kemiklerin, kasların zayıflaması, tansiyon yükselmesi, mevcut şeker hastalığının veya tüberkülozun ağırlaşması, mide ülserinin azgınlaşması, psikolojik bozukluklar ve enfeksiyonlara karşı mukavemetin kırılması durumu ortaya çıkmaktadır. Bu durumların hepsine birden ilk bulanın adına izafeten "Cushing Sendromu" denmiştir.
Vücutta çok önemli tesirlere sahip olan bu hormonun, sentetik olarak, çeşitli türevleri yapılmış ve piyasaya ilaç olarak arz edilmiştir. Bu grup ilaçlar şu hastalıklarda faydalı olabilmektedir. Addison hastalığı, hipofiz bezi yetersizliği, şiddetli bronşiyal astma ve allerjik durumlar, had göz iltihapları, romatoitartrit, ateşli romatizma, had nikris (gut hastalığı) krizi, hemolitik anemi, had kan kanseri, multipl, myelom, müzmin, lenfatik kan kanseri, pemfigus vulgaris (öldürücü bir deri hastalığı), septik şok. Ekzama ve benzeri hallerde de faydalıdır.
Bu ilaçlar, herhangi bir hastalığı, tamamen tedavi etmezler. Uzun süreli bir tedaviye geçmeden önce iyice düşünüp taşınmalı ve mevcut diğer grup ilaçları denemiş olmalıdır. Çünkü kortizon grubu ilaçlar, çok dikkat ve devamlı kontrolü gerektiren ilaçlardır. Şuursuz, bilgisiz ve gereksiz uygulamalar ölüme kadar varabilen bir çok yan tesire yol açabilmektedir. Bu tehlikelere rağmen, bu grup ilaçlar, asrımızda en çok kullanılan ilaçlar arasına girmiştir.
Bu ilaçlar kullanılmadan önce, hasta sıkı bir kontrolden geçirilir, gerekli tedbirler alınır, yardımcı ilaçlar verilir ve doktor kontrolü altında tedavi sürdürülür.
Çeşitli sebeplere bağlı olarak (mesela kanser), kortizonun fazla salgılandığı durumlarda, yüksek dozda uzun süre kullanıldığında ortaya çıkan belirtilere karakterize cushing hastalığı meydana gelir. Kortizonun vücutta yapılamadığı hallerde ise (mesela böbreküstü bezinin tüberkülozu) halsizlik, iştahsızlık, zayıflık, tansiyon düşüklüğü ve esmerleşme ile karakterize Adison hastalığı meydana gelir.

canım çok tşk ederim bana büyük moral oldun bügün hiç kanamam olmadı inş dahada olmaz hep yatıyorumzaten peki nasıl beslendin beslenmekte çok önemliymiş

Buyudu canim ya 2aylik oldu. Cok guzel guluyor, once uzuyor yoruyor beni ardindan bir guluyor herseyi affettiriyor, super birsey.
Sizin kusma sorunu ne oldu gecti mi? Bizimki de cok kusuyor, oyle fiskirir gibi degil ama bazen cok oluyor. Ne zaman gececek merak ediyorum.

Senin dedigin ilac progesteron, ciger gelisimi icin degil. Genelde kanama olunca veriyorlar dusuk olmasin diye.
Kortizonu bagisiklik sistemi nedeniyle dusuk yasayanlara veriyorlar. Vucut spermlere veya bebege yabanci madde muamelesi yapip oldurmeye calisiyor. Hatta bazi bagisiklik sistemi sorunlari sanirim pihtilasma da yapiyor o gorduklerin onlardr.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…