Canim bebeğimn cinsiyetini doğru tahmin ettin allah nasip ederse kizim olcsk ama ne yazikki sevincimi yaşiyamyorum korkuyorum hep bu ksn pihtisi kursağmda biraktrdi sevincmi ama ne gelir elden nasip.bi de doplerm yanimda yok kayinvalidede yatyorum doplerm evde eşime getir diyom getirmyo o yüzden artik şimdilk beklycm çok dua et eminecm
Canim pek geçmişe bakamyom ne oldu bi sorun mu var geçmisolsun bak ben de neler yasiyom tam bir haftadr.dua edelm allaha sığinalm yapcak bişi yok
merhaba ; saatlerdir sayfaları okuyorum ve en son sizin yazınızı gördüm.bu arada çocuğunuz için çok sevindim.bu yazılar bizler için birer umut desem.benim testimde MTHFR A1298C geninde homozigot mutasyon saptanmıştır. APO E alleli 3/3 bulunmuştur.sizinkiyle aynı sanırım.bende aynı zamanda haşimato troidi var.ve d vitamini eksikliği takibi..ben 3 düşük yaşadım .birincisinde kalp atımı azdı doktor iğne verdi sonra normale bindi ama başka bir prof da gerek yok dedi kullanmadım ve 3 aylıkken kürtaj oldum .sonra test yaptırdım ve problem olduğu çıktı.2. gebeliğimde hamile kalmadan 10 gün kadar önce coraspin kullandım .hamile kalınca 0,35 innehop iğne , folbiol,elevit.kullandım.kanamam olunca coraspini kestik. ama bu seferde subkoryonik hematom oldu.3,5 aylığa kadar geldi oğlum en son gün doktora gittiğimde her şey çok güzeldi.kesin cinsiyeti belli olmuştu oğlumuz gelecekti ama sabahı suyum geldi ve önce doğum sonrada tekrar kürtaj oldum.doktorun dediği hematomdan devamlı kanama olunca plesantanın enfeksiyon kaptığı bu yüzden olduğuydu.ama şimdi bu pıhtılaşmayla ilgili şeyleri okuyunca acaba sebep başka bir şeymiydi diyorum  3. de ise öncesinde sadece folbiol ve decevit kullandım acıkcası tekrar hematom olur diye korktum hamile kalınca iğne kullandım folbiol ve decevite devam ettim ama bebeğimin kalp atımı çok geç duyuldu bir gün attı ve sonra durdu gene kürtaj oldum.şimdi tekrar gebelik düşünüyorum tabi Rabbim nasip ederse hayırlısıyla inşallah..öncesinde coraspin,folbiol kullanıyorum bir de benekol endokrin doktoru yazdı.onun dışında yaptığım bir şey yok sana danışmak isteğim acaba ne yapmalıyım bu iğnenin hangi dozda kullanılacağına nasıl karar veriyorlar ,hamile kalmadan önce iğne kullanmalımıyım, diyet demişsin bu diyet neye göre nasıl yapılıyor ve zorunlu mu doktorların hiç biri bana bundan bahsetmedi artı b vitamini yazmışsın ama bunu da hiçbir doktor söylemedi.çok doktora gittim.izmitte oturuyorum istanbulda iki profa daha gittim ve hepside hamile olunca 0,4 lük iğne kullanırsın ve folbiol dediler. Şimdi yazıları okudukça acaba 3. De öncesinde coraspin kullansamıydım diyorum.bu acabalar beni mahvediyor.eğer tecrübelerini ve düşüncelerini aktarırsan sevinirim.şimdiden teşekkür ederim.
canım çok sevindim allah analı babalı sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.bende sizlerin yaşadığı sorunların aynısını belkide kat kat fazlasını yaşadım .çok şükür sonunda rabbin iki düşükten sonra sağlıklı bir doğum yapmayı nasip etti.şimdi kızım 3.5 yaşında hergün bu mucize için rabbime çok teşekkür ediyorum.şimdi allah nasip ederse 2.çocuğu düşünüyoruz.fakat yaşadığım yer doğuda küçük bir ilçe.doğru düzgün doktor yok.bu yüzden tereddütlerim var.bu yüzden benim gibi iğne aspirin kullanıp 1.çocuğunu doğurup 2.çocuğuna hamile olanları arıyorum.lütfen bana bukonuda yardımcı olursanız çok sevinirim.nasıl bir tedavi uyguluyorsunuz.
merhabalar.
ben de ilk bebeğimi öğrendiğim zaman 1,5 aylıkken gittim kese oluşmamış dediler ve kürtaj ile aldılar. 2.kez hamile kaldığım zaman yine 1,5 aylıkken gittim kese vardı ama kalp atışı o zaman duyulmadı dr. 10 gün daha bekleyelim belki istediğimiz gelişimi gösterir ve kalp atışını duyarız dedi. bekledim 10 gün sonra gittim ama ne kalp atışını duyduk ne de gelişme gösterdi.
3. gebeliğimi öğrendiğimde de kan testi yaptırdım 1 aylıkken, aradan 10 gün falan geçti kırmızı kan ile kendiliğinden düştü. benim hepsinde kahverengi lekeler geliyordu. dr lar herhangi birşey yok günlük yaşantına devam edebilirsin diyorlardı. ama 2 kürtaj bir de kendiliğinden düşük gerçekleşti. sonra birçok araştırma yaptılar kan,gen,rahim filmi falan filan. hepsi çok şükür ki tertemiz çıktı. sadece kanda pıhtılaşma çıktı. 4.kez hamile kaldığım zaman dr. folbiol,clexane 0,4 iğnesi verdi. bu hamileliğimde de kahverengi kan lekesi geliyordu ama çok önemsemedim çünkü bebeğimin kalp atışını duymuştum. şimdi o iğnelerle mi bilmem ama kızım 21 aylık oldu bile. şimdi 2.ye hamileyim ve kalp atışını da duyduk ama kahverengi lekeler yine geliyor ve ben çok korkuyorum.bu kadar düşük olup da o iğnelerle doğum yaptığım için dr. yine iğne tedavisine başladı. bilmem sana yardımcı olabildim mi?
allah en yakın zamanda yavrunu kucağına almayı nasip etsin inşallah.
Cnm Ankara lı hamileler diye bi grup var birde oraya sor istersen Dr olayını, ve lütfen k. Doğumcuya bırakma iğne dozunu... Ben düşüklerimde 0.2 clexan kullandım k. D. Tavsiyesiyle sonra hematologa gittim sen bu dozla kaybetmeye devam ederdin dedi günde 2 kere 0.6 lık verdi farka bakarmısın aradakiEvet TOBB baya pahalıya geliyor bana. Başka biryerdede tavsiye bulamıyorum bir türlü. Riskli oluncada biraz ürküyorum işte. Hematologa gitmen çok gerekmiyor dedi diye kadın doğumcum gitmemiştim zaten arayada bir sürü şey girince çok üstüne düşmedim. Ama şu sıkıntıları geçireyim ve gideyim haklısın. Onun bu konuda görüşü çok daha önemli. Teşekkürler canım sağol. İnşallah sağlıkla, hayırlısıyla olsun bu sefer. Amin.
Geçmiş olsun inş sıkıntısız atlatırsın moralini sakın bozma bol bol dua et tanımıyorum ama bende dua edicem bebeğin ve senin içincanım öncelikle geçmiş olsun. inşallah sağ sağlim kızını kucağına alırsın. dinlen bol bol.
benim cuma kontrol vardı ayrıntılı ultrasounda radyoloji uzmanı bebeğin beyninde kist var dedi.benim dr yok dedi. cumartesi başka dr a gittik ordan prof a gittik oda önemli değil ama içimiz rahat etsin derseniz 4 lü test ve bebeğin beyin mr ını çektirin dedi. onları yaptırdık sonuçları bekliyoruz. perşembe çıkar inşallah. ya zaten bir sıkıntıyla hamilelilk geçiriyoruz o yetmiyormuş gibi başka sıkıntılar çıkıyor. isyan etmiyorum buda bizim sınavımız diyorum. rabbim herşeyin en iyisini bilir. ondan gelen herşeye razıyız.
hiçbirşey eskisi gibi olmuyo haklısın arkadaşım , bebeğim kucağımda ama hala yaşadıklarımı unutamıyorum bende ama bu yaşadıklarımız bizim bu dünyadaki sınavımız inş. Sonunda yüzümüz güler...kendini sakın suçlama Allah istemese yaşamazdın bunların hiçbiriniçok yoruldum kızlar. beni önce Rabbim sonra siz anlarsınız. bazen nefes almakta zorlanıyorum, hiç bir şey tat vermiyor. önceleri sevdiğim şeyler hoş gelmiyor artık yeri dolmuyor bebeğimin çoook özlüyorum onu. kimseye bir şey anlatamıyorum. herkes unuttum zannediyor. ki nasıl unutulur. nasıl unutayım evde derin bir sessizlik ne eşim konuşuyor ne ben. o tv nin başında ben bilgisayarın. hiç bir şey eskisi gibi değil. kurduğum hayaller yarım kaldı, sevincim,ümidim yarım kaldı. abim benden 1.5 sene sonra evlendi. yengem ilk ayında hamile kaldı. kıskanmıyorum onu ama çokbaşka şeyler hissediyorum kendimi eksik kusurlu hissediyorum. bu düşüncelerden kendimi alamıyorum. sizden başka kimseye diyemiyorum hissettiklerimi... boynum bükük, kalbim kırık bebeğime kavuşmayı istiyorum. eskiden ölmeyi istemezdim korkardım. şimdi bebeklerime kavuşmayı dört gözle bekliyorum.
çok yoruldum kızlar. beni önce Rabbim sonra siz anlarsınız. bazen nefes almakta zorlanıyorum, hiç bir şey tat vermiyor. önceleri sevdiğim şeyler hoş gelmiyor artık yeri dolmuyor bebeğimin çoook özlüyorum onu. kimseye bir şey anlatamıyorum. herkes unuttum zannediyor. ki nasıl unutulur. nasıl unutayım evde derin bir sessizlik ne eşim konuşuyor ne ben. o tv nin başında ben bilgisayarın. hiç bir şey eskisi gibi değil. kurduğum hayaller yarım kaldı, sevincim,ümidim yarım kaldı. abim benden 1.5 sene sonra evlendi. yengem ilk ayında hamile kaldı. kıskanmıyorum onu ama çokbaşka şeyler hissediyorum kendimi eksik kusurlu hissediyorum. bu düşüncelerden kendimi alamıyorum. sizden başka kimseye diyemiyorum hissettiklerimi... boynum bükük, kalbim kırık bebeğime kavuşmayı istiyorum. eskiden ölmeyi istemezdim korkardım. şimdi bebeklerime kavuşmayı dört gözle bekliyorum.
bu arada arkadaşlar annem 41 yasin okuyalım dedi bebişim için. sizlerde okuyabilirmisiniz bebeğim için.
cuma dr um erken doğum riski varmı diye baktı ultrasyonda. rahim boyunu ölçtü. iyi dedi. dr lar hep beynine bakarken yukarda ortada bir yerde gezdirdiler cihazı. mr daki görevli başı nerde dedi bende baktıkları yeri söyledim. sonra çekime başladılar. 1 dk sonra geri geldi. yanlış biliyorsun başı aşağıda dedi. acaba geçici bir süre içinmi aşağıda duruyor başı yoksa dönmesi için erken değilmi.
çok yoruldum kızlar. beni önce Rabbim sonra siz anlarsınız. bazen nefes almakta zorlanıyorum, hiç bir şey tat vermiyor. önceleri sevdiğim şeyler hoş gelmiyor artık yeri dolmuyor bebeğimin çoook özlüyorum onu. kimseye bir şey anlatamıyorum. herkes unuttum zannediyor. ki nasıl unutulur. nasıl unutayım evde derin bir sessizlik ne eşim konuşuyor ne ben. o tv nin başında ben bilgisayarın. hiç bir şey eskisi gibi değil. kurduğum hayaller yarım kaldı, sevincim,ümidim yarım kaldı. abim benden 1.5 sene sonra evlendi. yengem ilk ayında hamile kaldı. kıskanmıyorum onu ama çokbaşka şeyler hissediyorum kendimi eksik kusurlu hissediyorum. bu düşüncelerden kendimi alamıyorum. sizden başka kimseye diyemiyorum hissettiklerimi... boynum bükük, kalbim kırık bebeğime kavuşmayı istiyorum. eskiden ölmeyi istemezdim korkardım. şimdi bebeklerime kavuşmayı dört gözle bekliyorum.
hildan canım bak her şey düzeliyor doktorunun iğneye başlatacağı zaman da gelecek inş
slvy canım seni çok iyi anlıyorum evde anlamsız bir boşluk oluyor evinden biri kaybolmuş gidenle birlikte de senin umutların hayallarin yaşama sevincin gitmiş gibi oluyor hele de bebekli bir eve gidip ordaki sevinci görünce o bebeği görünce daha bir üzülüyor insan biz de öyle olmuştuk hatta eşime sanki evde bir şeyler eksik diyerek paylaşmıştım düşüncelerimi dediğin gibi insan kendini hiç anne olamayacakmış gibi suçlu hissediyor ve kimse bizim neler hissettiğimizi anlamadığından ara ara içimize kapanıyoruz ama inan tüm bunlar geçecek
tüm bunlara rağmen şükrediyorum çünkü;
en azından hamile kalabiliyoruz ve tedavisi manevi olarak hepimizi yıpratsa da var bir de olmayanlar ne yapsın hiç hamile kalamayanlar ben inanıyorum ki hepimizin kucakları dolu dolu olacak hatta çocuklarımız yaramazlık yapınca onlara kızacağımız günler de gelecek
inşallah sınavı kazananlardan oluruz. 40 gün olacak yarın hala kanamam devam ediyor. her lavaboya gttğimde o kanı görmek yüreğimi burkuyor. unutamıyorum özellikle bebek mağazalarının önünden geçerken içim acıyor. allah yardımcımız olsun.hiçbirşey eskisi gibi olmuyo haklısın arkadaşım , bebeğim kucağımda ama hala yaşadıklarımı unutamıyorum bende ama bu yaşadıklarımız bizim bu dünyadaki sınavımız inş. Sonunda yüzümüz güler...kendini sakın suçlama Allah istemese yaşamazdın bunların hiçbirini
Ağlama hilalcim. bebeğine zarar verme bebeğinin sana çok ihtiyacı var. korkun olacak biliyorum ama iyi bir dr a git derim ben. Allah yardımcın olsun canımSelvicim beni ağlattin çünkü benim de içim dolu bebeklerimizi kaybediyor ve habire sorunlar yaşiyoruz benim gebeliklermde kanama olmazdi bu defa hersey yolundsykn kanama oldu ve hala bitmedi hep yataktaym ve daha çok kafama takiyorum kayinvalidedeym 1 haftadr düzenim bozuldu evimi özledm inan bana değse hiç üzülmem gerekirse doguma kadar kalirm yatarim ama ya değmezse . İns. Deger şu an ağliysrak yaziyorum allah yardimcimz olsun bize saglikli bebekler nasip etsin
aslında her zaman hissettiğim şeyler değil de bazen böyle oluyorum. Allah yardımcımız olsun canım.selvicim nolur umudunu yitirme. bizim sınavımız bu. Allah sevdiği kullarını bu dünyada sıkıntı verir, sınar. sakın farklı düşünme, isyan etme. birbirimize destek verdikçe hepimizin teker teker bebeği olacak canım. sıkma canını lütfen.
zehracım az önce 1 yasin okudum senin için.
ardından bizim kızların adını da söyledim. (hilal, sevinç, elif, selvi, şenay, vildan, aslı,berna,ben)ve isteyen herkes için. ama en çok da senin bebeğin için dua eetim. Allah kabul etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?