Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Arkadaşlar merhaba,

Öncelikle kan pıhtılaşması ve bu sorun sebebiyle düşük, kürtaj vs. gibi durumlardan bebeğini kaybedenlere çok büyük geçmiş olsun. sanırım tarifi pek mümkün değildir...

ben 27 yaşında 8 aylık evliyim. bundan 1 ay kadar önce bacağımda morarmalar oldu, doktora gidip test yaptırdığımda anti kardiyalopin IgM değerim yüksek çıktı . doktor Kan pıhtılaşması var dedi şimdilik Corasprin verdi. Gebeliğimin düşüklerle ve karında bebek ölümüyle devam edebileceğini buna hazırlıklı olmam gerektiğini söyledi. Maalesef bunun yanı sıra bende polikistlik over sendromu da var . Yani hamile kalmam biraz zor kalırsam da düşük vs. olabilir çok riskli bi kısımdayım. Bunu birilerine anlatmak bile çok zor özellikle eşime anlatırken nasıl söyleyeceğimi bilemedim tahmin ettiğim gibi O'da çok üzüldü yine de beni teselli etmeye çalıştı...

Asıl sorum doktor corasprin le kanımı sulandıracağımı gebe kaldığımda da 9 ay boyunca her gün karnımdan iğne vurulmam gerektiğini söyledi... sizlerden ricam bu iğneleri yaptıran arkadaşlarımın nasıl hamileliklerinin olduğu veya kan pıhtılaşması olanlarda gebelik zor mudur? Şuan da çalışıyorum ve çalışmaya devam etmek istiyorum, normal hayatımı idame ettirebilir miyim? ne gibi komplikasyonları oluyor tecrübelerinize ihtiyacım var... Açıkçası çok korkuyorum...

hepinize şimdiden ilginiz için teşekkür ederim... Çok geçmiş olsun.

Sevgiler,

Zehra

günaydn canım senin yumurtlama günün ne zaman ise ondan en az 12 gün sonra idrara geçermiş hcg. ümidini kesme

valla benim yumurtlama günüm hergünki ateşime göre günlük değişiyor ben de bilmiyorum. 29 u, 31 i olabiilir. hatta son ateşime göre 4 ü çıktı bugün 9 ya da 11 gün oldu yumurtlayalı sanırım. yok zaten ben bir şansımı deneyim dedim. ateşim yüksek gidince bir deneyi dedim.

sen alerji mi oldun acaba elif. hala geçmedi mi sivilceler? iğneden sonra mı oldu dikkat edebildin mi? dr a bir sorsan keşkeç hiç okumadım clexanın prospektüsünü de. yan etkilerinde var mı baktın mı?
ben perşembeye hatta cumaya kadar test yapmıycam artık.belki de test yapmama bile gerek kalmaz.

Gecmis olsun. Sorununu en azindan bizler gibi dusuk yasamadan ogrenmissin.
Kan pihtilasmasi nedeniyle hayatinda herhangi birseyi kisitlamana gerek yok, hamileyken normal hayatina devam edebilirsin. Normal hamilelerden daha farkli bir hamilelik gecirmiyoruz. Ben son aya kadar isime devam ettim, cok rahat bir hamileligim oldu. Bazi kisilerde kanama olabiliyor, bu pihtilasmadan veya hamilelikten veya rahim yapisindan olabiliyor, sadece boyle zamanlarda yatman gerekiyor ama bu da olsa bile surekli olmayacaktir.

geçmiş olsun. sana öncelikle şunu söylemeliyim ki. aslında şanssız değilsin ve çok şanslı olduğunu söylemeliyim. gebelik düşünmeden bu problemlerini öğrenmişsin. bizler kayıplarımızdan, canımızdan can gittikten sonra öğrendik problemlerimizi. dr un da çok güzel bilgilendirmiş seni. kontrollü planlı bir hamileliğin olacak, inşallah hiç kaybın olmayacak. iğne ile iş hayatına devam edip bebeğini kucağına alan çok kişi var aramızda. önemli olan teşhisin konmuş. deneyimli bir dr kontrolüyle bebeğini kucağına alabilirsin. yalnız değilsin. burayı takip edersen ne kadar kalabalık olduğumuzu göreceksin. birbirimize destek oluyoruz, bildiklerimizi, tecrübelerimiz paylaşıyoruz, teker teker de doğuma gönderiyoruz arkadaşlarımızı.ne zaman gebelik düşünüyorsun zehra?

Slm kızlar herkes burda , elif sen alerjı olabılırsın bence ılaçların etkıleşiminden sen yınede doktoruna bır alo de, emıne ya bencee erken ıdrar testıne dun benım tanıdıgım bır ebe var cok erken dıo kanda bıle zor cıkarmış, umitsizliğe kapılma atesın ıyı senın, benım kı 36.1 elifcım, dustu benımkı bakalım ne olacak , hıc umudum yok. Cuma gunu yakın arkadasım doguracak, dusunun ben ıkıncı bebegımı aldırdıgım aynı gun o hamıle oldugunu ogrendı ve herkese umut olsun tam bır mucıze onunkı. Cikolata kitı vardı adabada gıtmedıgı doktor kalmadı hepsı senın cocugun olmaz dedı, cunku kıst spermlerın yumurtaya ulaşmasını engellıodu, amelıyatla alınmasıda rısklıydı kuculmesını beklıyecektı, sonunda yeter dedı gıtmıcem doktora felan dedı ve aynı ay hamıle kaldı. Sımdı doguracak. O yuzden pes etmek yok tabıkı kendımede bır soz gecırsem

canım seni ne güzel uyarmışlar. ben de seninle aynı şekilde yeni evliyken bacağıma pıhtı attı. ama ilerisi için uyarıda bulunmamışlardı. şunu bilki ilk gebelik en yüksek şansının olduğu gebelik. inşallah sorunsuz bir şekilde ilk bebğini kucağına alacaksın. o yüzden ilk gebelikte sağlıklı bebek için elinden geleni yap. hamileliğini mümkün olan en kısa zamanda öğren ve hamile kalır kalmaz iğnelerine başla. korkacak birşey yok. iğne olmak o kadar da zor değil. yeterki biz ve beişlerimzi sağlıklı olsun.

Çok teşekkür ederim... evet sanırım şanslı olanlardanım birde bebeğim olursa daha da şanslı sayıcam kendimi. yaşadıklarınızın ( canınızı kaybetmenin ) ne demek olduğunu şükür ki yaşamadım ama anlayabildiğim kadarıyla acınızı paylaşıyorum. çok üzgünüm... tüm yazışmalara vakıf olamadım ama ne kadar büyük bi kitlenin burda olduğunu ve nasıl gerek tecrübeleriyle gerekse insanlığıyla nasıl birbirinize destek olduğunuz gördüm çok mutlu oldum. ne yazık ki böyle bir sorunla birbirimizi tanıma fırsatı bulduk ama bu güzel aile içinde olmak beni sevindirdi.

Sanırım benim Allah izin verirse bebek sahibi olmama bi kaç ay daha var. yeni evli olduğumuz için bişeyleri oturtmaya çalışıyoruz yaz gibi istiyoruz inşallah... ama tabi bu sorunu öğrendikten sonra yaşımda 20lerin başında olmadığı için bazen hemen hamile kalmayı düşünüyorum ama, doktor " hamile kalana kadar verdiğim ilaç sana problem yaşamaman için hazırlık yapacak" dedi. bu nedenle biraz daha zamanım var sanırım...

güzel doğum haberlerinizi bekliyorum... yardımcı olabileceğim bişey varsa seve seve burdayım teşekkürler...

canım çok geçmiş olsun. ama umutsuzluğa kapılma hamileliğin inşallah sorunsuz devam edecek. iğneyi sakın kesme. bildiğim kadarıyla bebeğe bir zararı yok. sen elinden geleni yap gerisi allaha kalmış.

Çok teşekkür ederim... sizlerin yazdıklarını okumak bazıları üzse de tecrübelerinizden faydalanmak bana iyi gelicek... korkularım var çünkü... fakat bunun yanı sıra burda daha güçlü olduğunuzu görüyorum bi çok arkadaşım bana ilham veriyorsunuz. Allah herkese ( isteyene ) sağlıklı, hayırlı, yüzünden ve içinden gülümsemesi hiç eksik olmayan bi evlat versin... Dualarım hepimiz için... öpüyorum...

canım çok geçmiş olsun. ama umutsuzluğa kapılma hamileliğin inşallah sorunsuz devam edecek. iğneyi sakın kesme. bildiğim kadarıyla bebeğe bir zararı yok. sen elinden geleni yap gerisi allaha kalmış.

Canim rahatsizligim geçmek bilmediği için na yazikki umutsuzluga kapiliyom hergun bi yerimde ağri oluyo üstelik idrarmda yanma bi de sanki bi açilma hissedyom ve kan pihtm hala duruyo inş yokolur da rahatlarm ve bebegme bisey olmaz ins. Canim sen ne yaptn

Kizlar enfeksiyon mu kaptm ya da şu anki rahatsizlgmdan mi bilmiyom ama idrarimda yanma ile birlikte sanki bi açilma hissedyom of çok zor doktorum monurol iç dedi içtim ama pek etki etmedi ne yapaym kizlar sizde de oldu mu hamilelikte

KIZLAR HAFTAYA PERŞEMBEYE KADAR YANİ 14 ŞUBATa KADAR BİTİRELİM

duamız:Yerleri gökleri yaratan Rabbim,senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur.Ya hayyu ya kayyum,ya zel celali vel ikram kapına geldim,senden diliyor ve dileniyorum,hakkımızda hayırlısıysa sağlıkla sağlıklıca sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi,eşlerimizi baba yapabilmemizi,evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine,okuduğumuz Ayetel Kürsinin hürmetine ............................................(okuyanların isimleri)ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN

Bismillâhirrahmânirrahim
Allahü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm. Lâ te’huzühû sinetün ve lâ nevm. Lehû mâ fis-semâvâti vemâ fil erd. Menzellezî yeşfeu indehû illâ biiznihi. ya’lemü mâ beyne eydîhim vemâ halfehüm velâ yühîtûne bişey’in min ilmihî illâ bimâ şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel erd. Velâ yeûdühü hıfzuhumâ ve hüvel aliyyül azîm.

Ayet'l-Kürsi Anlamı (Manası)

Allah'tan başka İlah yoktur
Diridir, Kaimdir. O'nu uyuklama ve uyku tutmaz. Göklerde ve yerde ne varsa hepsi O'nundur. İzni olmaksızın O'nun Katında şefaatte bulunacak kimdir? O, önlerindekini ve arkalarındakini bilir. (Onlar ise) Dilediği kadarının dışında, O'nun ilminden hiçbir şeyi kavrayıp-kuşatamazlar. O'nun kürsüsü, bütün gökleri ve yeri kaplayıp-kuşatmıştır. Onların korunması O'na güç gelmez. O, pek Yücedir, pek büyüktür.

[TABLE="class: Outer_border, width: 500"]
[TR]
[TD]Nick[/TD]
[TD]Ayetel Kürsi[/TD]
[TD]nick sahibinin gerçek ismi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]elif5507[/TD]
[TD] 100 [/TD]
[TD]elif[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]aleyna1556[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD] yeliz [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]01as[/TD]
[TD] 175 [/TD]
[TD]aslı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]serozi[/TD]
[TD] 130 [/TD]
[TD] serap [/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ceylinn38[/TD]
[TD] 160 [/TD]
[TD]zehra[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senay079[/TD]
[TD] 50 [/TD]
[TD]senay[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slvy1987[/TD]
[TD][/TD]
[TD]selvi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]senayın arkadaşı[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD]gülin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sevinc007[/TD]
[TD] 111 [/TD]
[TD]sevinc[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eoe[/TD]
[TD] 195 [/TD]
[TD]emine[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]mayd[/TD]
[TD] 50 [/TD]
[TD]aycan[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]atis[/TD]
[TD] 85 [/TD]
[TD]senem[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]rengarenk00[/TD]
[TD] 30 [/TD]
[TD]serpil[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nazka86[/TD]
[TD] 260 [/TD]
[TD]nazife[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]UMUD40[/TD]
[TD] 250 [/TD]
[TD]VİLDAN[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hildan[/TD]
[TD]50[/TD]
[TD]hilal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2013[/TD]
[TD]50[/TD]
[TD]şule[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ayse23[/TD]
[TD][/TD]
[TD]ayse[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]muco509[/TD]
[TD] 50 [/TD]
[TD]emel[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eylül06[/TD]
[TD] 50 [/TD]
[TD]berna[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slmeng[/TD]
[TD] 280 [/TD]
[TD]selma[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hurre[/TD]
[TD][/TD]
[TD]hicran[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]toplam[/TD]
[TD] 1001 dualandı [/TD]
[TD] 1001- dualandı[/TD]
[TD] 104 kalan 897 [/TD]
[/TR]
[/TABLE]

İSTERSENİZ 3.DE DUALAYABİLİRİZ.DEVAM EDELİM....

Son düzenleme:
elif benim yumurtlama tarihim gerçekten 4 ü olabilir mi sence? kırmızı çizgiler kesik kesik değil artık????? acaba ben de senin gibi geç mi yumurtladım yoksa senin tablona göre mi yorumluyoe beni???sence????

kızlar nasılsınız benim biraz moralim bozuk... bugün kan testi yaptırdım sonuç pozitif... ama benim son adet tarihim 21 ocak 28 günde bir adet oluyorum. ve benim bu ay belirtilerim vardı doktorum yaptırabilirsin çıkar birşey varsa dedi gögüslerim çok hassalaşmıştı.. bide arama baş dönmem oluyor bi de iki üç gündür çok akıntım oluyor beyaz şeklin sizce çok mu erken yaptırmışım erkende doktorun söylediğine göre çıkar çıkar demişti moralim bozuldu. hayırlısı tabi.........

BEN ANLAYAMADIM YAA. sonuç negatif mi pozitif mi?

canım çok erken yapmışsın testi. kaç çıktı kan testinde. ben ilk gebeliğimde sat 16 ocaktı 13 şubatta kan testi yapmıştım çıkmamıştı. dr hamilşk varsa kesin çıkardı demişti. adet olmayınca evde idrar testi yapmıştım 21 şubatta çift çizgiyi görmüştüm. geç döllenme olmuş. ama senin çooook erken daha 10 gün var. nerdeyse yumurtlama günün :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…