İğne ve aspirin kullanıyorum. 2 düşüğüm vardı zaten.ara ara buraya yazıyorum.
Doktor kanaman artabilir en iyisi yat dedi, gidersem acile şimdi evimizde 5 kat asansörsüz gerçekten riske atarım in çık, en azından biraz normalleşeyim.
Gittiyse de yapacak bişiy yok.
Bu sefer daha ümitliydim, sorunumuz belli artık iğne kullanıyorum diye... Problemlerimiz bitmiyor...
canım eğer perde sorunun varsa ve hamilelik olmazsa mutlaka gereğini yap çünkü o da ciddi sorunlar yaratabiliyo benim iki düşüğüm oldu ikincisinde perde olduğu anlaşıldı ameliyatımı oldum sonrada önlem olarak doktorum kan pıhtılaşmasına baktı o da çıktı artık düşük yapmamı etkileyen hangisiydi bilemiyorum ama perdenin boyutu ciddiymiş inşallah bundan sonrakiler de Allah hepimiz için hayırlısını nasip etsin
ohh be çok sağolun kafam rahatladı :)
yok annem 5gün sonra kanamam başladı ve normal adet gördüm bittiii hayırlısı
bu perdeler de mi çeşitli oluyor acaba. boyutu falan mı önemli oluyor acaba. tam pıhtılaşmada artık uzman oldum (?) derken bir de perde çıktı)
dr önemsemedi. bir kızım var ondan olabilir. bir dahaki gidişimde ilk işim bu perde olayına açıklık getirmek olacak. teşekkür ederim tavsiyen için. ben de öyle düşünüyorum.
Canim sende hamile degilsen buay o perde olayini coz bende kasimda oldum tiptaki ismi septum kücük ama yinede aldik dedi doktorum bakalim artik hayirlisi gerci neyaparsan yap zamani gelmeyince olmuyo allahim tez zamanda verir insallah....
bu perdeler de mi çeşitli oluyor acaba. boyutu falan mı önemli oluyor acaba. tam pıhtılaşmada artık uzman oldum (?) derken bir de perde çıktı)
dr önemsemedi. bir kızım var ondan olabilir. bir dahaki gidişimde ilk işim bu perde olayına açıklık getirmek olacak. teşekkür ederim tavsiyen için. ben de öyle düşünüyorum.
septum çeşitli değil de boyutları önemli bebeğin gelişme alanı daraldığı için ilk 3 ayda yada ikinci 3 ayda kendi kendine sonlandırıyo bazende erken doğum ya da gelişme geriliğine sebep oluyo bazen de sende olduğu gibi çok şükür dünyaya geliyo. ama doktorun tecrübesi iyiyse zor değil zaten önce hsg çekiyorlar ben laparoskopiyle oldum kapalı ameliyat olduğu için daha çabuk iyileşiyorsun. septumu öğrendiğimde 2. bebeğimi de kaybetmenin etkisiyle o kadar çok araştırdım ki hem ameliyatı hem doktoru şimdi de kan pıhtılaşmasını araştırıyorum ama onda da sizi buldum çok iyi oldu benim için merak ettiklerimi soruyorum çevrendekilerle herşeyi konuşamıyosun ne düşündüklerini bilmiyosun.tabi ki herkes aynıdır ama eşimin çocuklara karşı aşırı düşkünlüğü var bir de iki ailenin de ilk torunu olucak nasip olursa o yüzden bazen moralim bozuluyo bi hamile gördüğümde kötü oluyorum rabbime dua etmekten başka bişey gelmiyo elimden...
kesinlikle çevrendekiler anlamıyor. ben onlara anlatmıyorum artık. dün kafama takıldı bu perde konusu iyice. 2,30 a kadar buralarda araştırdım okudum. bırak başkalarını eşin bile anlamıyor bazen seni. dün edindiğim bilgileri paylaşmaya kalktım. dinlemeye bile katlanamadı. off çok kurcalıyorsun falan filan... dedi. benim de canım sıkıldı ve hemen pc nin başına geldim. bir tek biz birbirimizi anlıyoruz...
sen hangi şehirdeydin?
nasıl gidiyor. artma yok dimi kanama da. kabız olma canım.bildiğim kadarıyla ıkınmak iyi olmaz.
ben son gebeliğimde 6-7 hafta arasıydım. inanılmaz kırmızı kan geldi. sonra adetten bile yoğun oldu. hataneye gittim. herşey yolundaydı.bebek ve kalp atımı vardı. o gece hastanede kaldım ve gece inanılmaz pıhtılar attım. yani nasıl anlatılır ki çok aşırı yani. kesin düştü dedim ama ertesi gün usg de herşey yine yolundaydı. demek istediğim her pıhtı bebek olmuyor. ben ce bebeğin seninle canım. ama bence beklemeden hastaneye gitmelisin. kadın doğum hastanesi varsa oraya tabiki. iğne yaptılar progestan ierikli. 3 gün hastanede kaldım kanama azalınca çıktım.kanama takibi yapıyorlar hastanede. kanaman artarsa sakın bekleme hemen git hastaneye. dr asprini bırak dedi mi peki. aklında olsun kanama olunca aspirini kesen dr lar var. geçmiş olsun. bence herşey yolundadır. zaten kahverengi akıntı çok da önemli deil sanırım.
evet bazen bizde de oluyor ama eşim bana göre daha çok sabır gösteriyo ama hissettirmemeye çalışsa da bunaldığı da oluyo ben Zonguldak tayım ama doktorum Ankara da bi de biz ameliyat için fazla stresliydik çünkü iki ihtimal vardı septum kolaydı evet ama rahim bölünmesi olma ihtimali vardı ameliyata başladıktan sonra belli olucaktı o zaman açık ameliyata dönücekti ve herşey daha zor olucaktı iyileşme süresi korunma süresi hepsi uzayacaktı çok şükür bunlara gerek kalmadı ben nasıl bi ameliyat olduğumu narkozdan uyandıktan sonra öğrendim 2 kürtaj bu ameliyat bazen ağır geliyo bazen de şükrediyorum beterin beteri var diye ama insan sabırsız oluyo biran önce hamile kalsam dünayaya getirsem o sevinci ben de yaşasam diye hayırlısı ne diyeyim bu arada sen hangi şehirdesin?
Sağol canım düşündüğün için.
Dün hiç kıpırdamadan yattım, daha lekelenme olmadı.
Bugün 4 gibi doktora gidicem duruyormu diye, duruyosa haftaiçide başka doktora gitmeyi planlıyorum
Doktorum progesteron vermiyor çünkü, başka doktor ne diyecek merak ediyorum..
sevinç seninki şimdi kimyasal gebelikmiymiş. eğer öyleyse neden olurmuş bu? bir önlem alınamıyormu buna.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?