dr a selamını söylemeyi unuttum) dediğim gibi heyecandan unuttum valla. çarşamba tekrar unutmazsam iletirim. mertciği kokla benim için.
Burcu bu arada bir şey soracam sana. şu ınr ve aptt değerlerine göre iğneye karar veriliyor değil mi?
protrombin zamanı 13,2 11,1-15,9
ınr 0,976 0,8-1,2
aptt 30,2 23-36
değerlerimı yorulayabilirmisin? sen anlarsın. yani referans aralığında evet normal. peki aptt nin düşük olması, yüksek olması ne demek, hangisinde iğne artırılıp azaltılıyor, ne ve bu değerler sürekli değişen değerler değil mi? ne sıklıkla bunlara bakılacak?
bir de homosisteinim çok yüksek değildi benim. o yüzden sanırım dr diyetimi hafifletti. homosisteine de ara sıra bakılması gerekiyormu acaba? senin bakılmışmıydı?
benim homosisteinim 3 ay önce 5,17 idi (4,44-13,56) ben o zaman diyet falan yapmıyorken ölçülmüştü. ben gittikçe diyeti hafiflettikçe bu değer artar mı sence?
ne çok şey sordum kusura bakma canım. kafam karıştı da biraz.aslında mesajım kısaydı da sonradan düzeltme yapıp bunları ekledim)
Onemli degil nasıl olsa bundan sonra sık sık goreceksin doktoru elbet birinde soylersin :)
Degerlerin cok iyi, bunlara gore cok cok buyuk ihtimalle degistirmez dozu. Cok sık tekrarlamıyor bazen ayda bir bazen daha uzun aralıklarla bakıyor, ilk aylarda biraz daha sık bakıyor ama. bebek buyudukten sonra zaten kordon kan akıs hızına gore de degerlendirebiliyor kanın sululugunu. bakılan degerler surekli degisen degerler, mesela benim en basta 30-31 cıkan degerim 11-12 haftadaydı herhalde 25 cıkmıstı ona gore igneyi ikiye cıkarmıstı doktor. Homosistein degerin de cok iyimis. Hamileyken hic bakmadı bir daha. Diyeti dert etme, ben zaten sut ve yogurdu normal yaglı yiyordum sadece peyniri light yedim. Hamilelikle birlikte biraz serbestlik tanıyor tolga bey bana da oyle yapmıstı. Sonlara dogru diyeti iyice sallamaya baslamıstım hicbirsey olmadı bildigin gibi:)
Bu aralar bir de is telası basladı gidip gelmem gerekiyor bazı sorunlar var cok vakit bulamayabilirim foruma girmeye haberiniz olsun.
kızlar aksam test yapsam mı ne dersınız?bat yarın
elifçim çok üzüldüm inşallah bebişine hiç bişey olmaz. inan tüylerim diken diken oldu. Rabbime emanet et yavrunu. biz de sana dua ediyoruz seni ve burdaki bütün arkadaşlarımı tüm kalbimle seviyorum ve hep iyi olmanızı istiyorum. okuldayken bile aklıma geliyor burası. elifçim hiç bir işe elini sürme dinlen dua et. bende eskisi kadar sık giremicem foruma. öğleden sonraları ing kursuna gidiyorum. kafamı dağıtmak için. bu arada benim de canım çok sıkkın. eçen cuma dr a gitmiştim dr bana test yaptıracağını söyledi ankara üniv de bir asistanın numarasını verdi yardımcı olsun dedi. bugün onu aradım. dr da biraz zor yapıldığını söyledi. rica minnet zor yapıyorlar dedi. yarın ben hocalarıma sorayım ona göre gelin dedi.bir sürü test var özelde yaptırsam 3 milyarı bulacak. o kadar bütçem yok.(( bi de devlet niye var bugünler için değilmi. başbakan 3 çocuk die söyleniyo. 3 düşük olmadan yapmıyorlarmış testi. çok canım sıkkkın. inşallah yaparlar testi değilse mecbur özelde yaptrıcam zaten. yaşadığım acıya paha biçilmez.
canım ne kadar sevindim anlatamam. hayırl uğurlu olsunKizlar bugun sormustum test yapsammi die hatta emine bekle demisti ama yaptim ve cift cizgi cikti bi de inanmayip beta yaptirdim 1267 cikti cok sukur.yarin sabah doktora gidicem insallah guzel haberlerle donerim bana dua edin lutfen
canım inşallah bişey çıkmaz. mol gebelik değildir zannnımca belki ufak kanama alanıdır.Kızlar doktora gittim birazönce, bebek. 9+2 görünüyormuş, gelişimi iyi dedi.. Fakat plesantasında ciddi sıkıntılar varmış. Bir tarafında birsürü kanama alanı var irili ufaklı. Kısmi Mol gebelik olabilir dedi.. 3 gün aspirini kesip dinlen, cmts tekrar gel dedi..
Çok korkuyorum...
elifçim çok üzüldüm inşallah bebişine hiç bişey olmaz. inan tüylerim diken diken oldu. Rabbime emanet et yavrunu. biz de sana dua ediyoruz seni ve burdaki bütün arkadaşlarımı tüm kalbimle seviyorum ve hep iyi olmanızı istiyorum. okuldayken bile aklıma geliyor burası. elifçim hiç bir işe elini sürme dinlen dua et. bende eskisi kadar sık giremicem foruma. öğleden sonraları ing kursuna gidiyorum. kafamı dağıtmak için. bu arada benim de canım çok sıkkın. eçen cuma dr a gitmiştim dr bana test yaptıracağını söyledi ankara üniv de bir asistanın numarasını verdi yardımcı olsun dedi. bugün onu aradım. dr da biraz zor yapıldığını söyledi. rica minnet zor yapıyorlar dedi. yarın ben hocalarıma sorayım ona göre gelin dedi.bir sürü test var özelde yaptırsam 3 milyarı bulacak. o kadar bütçem yok.(( bi de devlet niye var bugünler için değilmi. başbakan 3 çocuk die söyleniyo. 3 düşük olmadan yapmıyorlarmış testi. çok canım sıkkkın. inşallah yaparlar testi değilse mecbur özelde yaptrıcam zaten. yaşadığım acıya paha biçilmez.
Kizlar bugun sormustum test yapsammi die hatta emine bekle demisti ama yaptim ve cift cizgi cikti bi de inanmayip beta yaptirdim 1267 cikti cok sukur.yarin sabah doktora gidicem insallah guzel haberlerle donerim bana dua edin lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?