merhaba arkadaşlar nasılsınız..
ben 2 hafta önce 5.gebeliğimide kaybettim..
daha öncede bu topiğe yazmıştım.
3 kimyasal gebelik
1 dış gebelik
1 kürtaj
genetik testlerimde FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU - HETERİZİGOT TAŞIYICISI - PROTEİN S DÜŞÜKLÜĞÜ - ANTİ ANTİKOR POZİTİFLİĞİ var
ben en son gittiğim doktor dış gebeliğim olduğu için bana gebe kalmadan önce coraspin kullanmammı istedi.. eğer tekrar bir dış gebeliğin olursa içerde kanamaya sebep olur dedi.. iğneye ve aspirine keseyi gördükten sonra başlıyalım dedi.. sadece folidoce verdi onu kullanmam yeterli dedi..
benim anlamadığım kimi doktorlar hamile kalmadan önce coraspine başlatıyor gebe kalırkalmazda hemen iğne ye başlıyor .. valla kafam çok karışık..
şimdi de PGT testi diye bir test varmış ANKARA GENART VOLKAN BALTACI yapıyormuş son bir kerede bu yolu denicem nasip tabi herşey ama denemekte zarar olmaz diye düşünüyorum.
inanın şuan kafam çok karışık...
benim gibi genetik rahatsızlığı olupta aspirini gebelikten öncemi sonramı kullandınız..
yaşasınnnnnnn super bir haber buuuu gözünaydın canım Allah tamamına erdirsin harikaaaaaaa
Olmaz mı hiç:)
Ben haftada bir doktordayım:)
Ama muayeneyi bekleyene kadar ve o yatağa uzanıp ultrason başlayana kadar kalbim çılgın gibi atıyor. Aklımdan neler neler geçiyor. Eğer kalbi durduysa nasıl anlarım ne hissederim, ne derim falan diye düşünüyorum hep elimde değil. Sanırım 12-13. haftalara kadar devam edecek bu. Benim ilk kaybım 9 haftalıktı ama ben 12. haftada öğrenmiştim. Allahım o günleri 30. 40. haftaları hayırlısıyla görmeyi nasip etsin ne diyeyim,,,,
ya biraz alakasız oalcak ama bu neşeli yüz şekillerini falan nasıl yapıyosunuz? merak ettim :))
slm canım kimyasal gebelik sadece bhcg yükselmesidir
herhangi bir kese görünmez sadece kanda gebelik çıkar ama bebek tutunamadığı için adet döneminde yada bundan birkaçgün sonra kendiliğinden sonlanır
ben bunu öğrendiğimde tesadüfen erken gebelik testi yapmıştım
daha sonra adetime 1 ya da 2 gün kala mutlaka test yapar kontrol ederdim öyle öğrendim
hamilelikten önce aspirin ve gebelikle beraber hem aspirin hem iğne hatta 6 aylık olunca iğneyi sabah akşama çıkardık
daha öncekilerde neden iğne ya da aspirin işe yaramadı bilmem ama doktorumun dediği birşey vardı
bu problem pıhtılaşmanın diğer bi sonucu bunu çözmek için uğraşacaksın sık sık hamile kalıcaksın elbet bigün biri tutacak sabret dedi dediği gibi 10. da kucağıma aldım şükür
ah kuzum ah bu uğurda gitmediğim doktor dökmediğim para kalmadı malesef doktorların çogu farklı farklı düşünüyor
ama sonunda dogru doktoru buldum ve bana mantıklı bir açıklama yapmıştı
evet pıhtılaşma çeşitli sonuçlara sebep olur
bazılarında 10. haftadan sonra kalp durmalarına
bazılarında kese oluşur ama kalp atışı duyulmaz
bazılarında erken doğumla kaybedilir bebekler
bazılarında ise sürekli kimyasal gebeliğe sebep olur
ateş ölçme yumurtlamayı takip için kullanılıyor bende kullanmıştım burda öyle bir topik var yardımcı olurlar sana
her sabah aynı saatte mümkünse 5 ve 7 arası bir saatte yatakta kalkmadan dil altından ölçtüğün ateşi not ediyorsun yumurtlaman oldugunda ateşin birden arttığını görüyosun ogün beraberlik oluyor
her nekadar rahat ol herşey olacagına varıyor desemde dinlemiyceksin biliyorum
aynı yollardan bizde geçtik ve hep ya beklemediğin anda oluyor o yüzden stres yapma diyenlere sinir oluyordum
bunu doktorumda söyledi stres ve endişe vücutta bir hormon salgılıyor ve buda bebeğe zarar veriyormuş
farklı hobi alanları bulduktan sonra hakkaten beklemediğim anda meleğim gelmiş yerleşmişti bile göbüşüme
Ewt insan her hamilelikte biraz daha olgunlasiyor buyuyor hayatin ve yasadiklarinin farkina variyor. Haklisin doktorun kapisina gidiyosun iceri girip yatiyodun orada sanki bambaska bir dunya vr ama bunu bizim gibi zorluklarla ugrasanlar olmayinin kiymetini bilenler daha iyi anliyor arkadasim . Ben gecen yil bebegimi kaybettigimde gecmis olsuna gelen herkes bu dunya sinav dunyasi bu size verilmis bir odul aslinda rabbim sevdgi kullarini denermis dediler artik bu soze daha cok inaniyorum bncede hepimiz rabbimin sevdigi kullariyiz ve bir gun sabrimizin ugraslarimizin mukafatini alacagiz insallh
maşallah ne kadar fazla bilgin var baya uğraştın anlaşılan çocuğun varmı yoksa hamilemisin merak ettim
kızlar ben geldımcok sukur mınıcık bır kese gorduk haftaya kese buyur ama bebegı bır sonrakı hafta goruruz dedı.coraspını bıraktırdı.fraxıparıne 0.3 luk gunde 2 defa ve 2 defa da progestan verdı.progestan agır gelırse vajınal yoldan alabılırsın dedı.sızce nasıl yapsam.sadece cıg et yemeyecegım onun harıcınde hersey serbest.1 tane ıgnemı oldum bıle.bebegıme sıfa nıyetıne rabbım herkese saglıklı sıhhatlı hamılelıkler ve bebekler nasıp etsın
kızlar yattığım yerden ben sizi bilgilendireyim.
öncrlikle selma gülen yüzler için şu yolu takip et:
kullsnıcı kontrol paneli-hesaplarımın altında secenekleri düzenle var sağ tarafta-oradan çıkacak yerden aşağı doğru in orada çeşitli seceneklerin altında mesaj editörü yerini ilk secenek gelişmiş düzenleyici seç peşine de değişiklikleri kaydet de.o zaman gülen yüzde yaparsın renkli yazı da yazarsın.
emine birden fazla kişiye cevap içinde okuduğun mesajlarda alıntıyla cevaplanın yanında tırnak işaretivar artılı onu tıkla ondan sonra konuyu cevapla de oraya işaretlediğin mesajlar çıkıyor aralarına sen yanıtını yazıyorsun....
kızlar ben geldımcok sukur mınıcık bır kese gorduk haftaya kese buyur ama bebegı bır sonrakı hafta goruruz dedı.coraspını bıraktırdı.fraxıparıne 0.3 luk gunde 2 defa ve 2 defa da progestan verdı.progestan agır gelırse vajınal yoldan alabılırsın dedı.sızce nasıl yapsam.sadece cıg et yemeyecegım onun harıcınde hersey serbest.1 tane ıgnemı oldum bıle.bebegıme sıfa nıyetıne rabbım herkese saglıklı sıhhatlı hamılelıkler ve bebekler nasıp etsın
geçmiş olsun rabbim birdaha aynı acıyı yaşatmasın pgt yi bende çok araştırmıştım benim doktorum onunda garantisi olmadığını söyledi çünkü tüp bebek+pgt yapılıyor hem maddi olarak fazla hemde manevi boyutu yıpratıcı öncelikle kromozom tahlili yaptırmadıysan onu yaptırıp öyle pgt düşünmeni tavsiye ederim
selma çok hoşsun yaaa))
ben de merak ediyorum bunu. aslında ben birkaç kişiye aynı anda nasıl cevap veriliyor onu öğrenmek istiyorum.
evet canım benımde aynı 200 mg vajınal alabılırsın dedı.sımdı oral aldım da aksam yapabılırsem bır de oyle denerım.sen gunde 1 defa mı alıyordun.ıgnenın markası neydı elıfcımgözün aydın canım.
progestoren hapını 200 mglık beni ağızdan ağır gelirse aynı hapı vajinal fitil olarak kullanabiliyor muyuz?
bu arada belim yanıyor,sağ kasığıma ve alt taraftan sancı vruyor ara ara yeni başladı....
kuzum benim hasta hasta bizim sorumuzu mu cevapladın senkıyamam. inşallah tez vakitte iyi olursun canım.
bu arada bakalım bir deneyim yapabilecek miyim.
gözün aydın. benimle aynı olmuş benimki de çok küçüktü. acaba senin dr neden başka iğne verdi. bu iğne olayı nedir yaa. hpsi farklı veriyor.
progestanın ağızdan yan etkileri olduğunu duydum. hilal de çok olmuştu. (yaa bu arada kızlar hilal yok farkında mısınız?) alttan da akıntı yapıyor. aslına akıntı değil de ilaç çözülüyor akıntı olarak çıkıyor alttan. dene bence önce ağızdan al. yan etki olmazsa devam edersin. gözün aydın. sağlıcakla kucağına almak nasip olsun inşallah.
aaa bak onu unutmuşum tabi o da var onu da merak ediyorum :))
emıne teyzesı kesemız 5 mmıgnem gunde 2 defa.ılk 3 ay yogun ılac destegı alıcaz dedı.
senin mutasyonlar neydi?
merhaba arkadaşlar nasılsınız..
ben 2 hafta önce 5.gebeliğimide kaybettim..
daha öncede bu topiğe yazmıştım.
3 kimyasal gebelik
1 dış gebelik
1 kürtaj
genetik testlerimde FAKTÖR V LEIDEN MUTASYONU - HETERİZİGOT TAŞIYICISI - PROTEİN S DÜŞÜKLÜĞÜ - ANTİ ANTİKOR POZİTİFLİĞİ var
ben en son gittiğim doktor dış gebeliğim olduğu için bana gebe kalmadan önce coraspin kullanmammı istedi.. eğer tekrar bir dış gebeliğin olursa içerde kanamaya sebep olur dedi.. iğneye ve aspirine keseyi gördükten sonra başlıyalım dedi.. sadece folidoce verdi onu kullanmam yeterli dedi..
benim anlamadığım kimi doktorlar hamile kalmadan önce coraspine başlatıyor gebe kalırkalmazda hemen iğne ye başlıyor .. valla kafam çok karışık..
şimdi de PGT testi diye bir test varmış ANKARA GENART VOLKAN BALTACI yapıyormuş son bir kerede bu yolu denicem nasip tabi herşey ama denemekte zarar olmaz diye düşünüyorum.
inanın şuan kafam çok karışık...
benim gibi genetik rahatsızlığı olupta aspirini gebelikten öncemi sonramı kullandınız..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?