para ödüyorsun ben 4 kutuya 58 lira ödedim.hasta katılım paylıymış rapor sadece her doktora yazdımak ve 1den fazla almak içinmiş.ilaç 60tl miş.4 kutuyada 9 küsür tl fark çıkarmış.
slm arkdaşlar clexane kullanan arkdaslar rapor cıkartıp mı alıyorsunuz iğneleri.raporlu oldugu zaman ilaça para ödeniyormu.yoksa hepsini sigorta karşılıyormu yardımcı olurmusunuz...
tesekkurler herkes farkl ısoyluyor.benim arkdasmın bi tanıdıgıda hiç para odemden almıs.bakalım pazartesi belliolur rapor cıkınca...
tabiki selma hergün Allaha şükrediyorum onu bize layık gördüğü için. kızımı artık Allahın bir mucizesi olarak görüyoruz eşimle. dün eşim de kendi kendine"kızım ne isterse alacam" demiş .
kimse bizler 2. çocuğu istiyoruz diye hakkımızda farklı düşünmüyordur inşallah. bana kalsa çoktan pes etmiştim. ama kızım kardeşinin olmasını çok istiyor. bir taneyi yapmakla kalmıyor. sonra kardeş istiyorlar. mücadele bitmiyor bizler için.
dün kızıma karnım ağrıdığı için dr a gitcez dedim diye akşam soruyor"anne karnında bebek varmıymış" diye. yokmuş dedim. sonra kendi kendine yorunlara başladı. erkek olursa adını şu koyarım, kız olursa şu koyarım falan diye....o da pes etmiyor.
amin canım. zaten kötü olacaksa sonuç çok büyümeden olsun diye dua ediyordum hep. hayırlısı böyleymiş diyorum. çok teşekkür ederim.
ben de prpgestana başlamıştım günde 3 alttan. ama 1 gün anca kullanabildim. sen gün de 3 kez 2 tane mi kullandın ptogestanı.
yani bizim bu kanamalar (yani benim 6. hafta kanamalarım) progesteron değerlerimizin düşüklüğünden mi oluyor. benim hiç şaşmadı. 4 te 4 oldu. hepsinde 6+ haftalarda kanama oldu çok yoğun.
bu kez ben ilk defa düşük yaptım. hep kanamam olurdu ve dinlenmeyle geçerdi. bu kez farklı oldu. bu da progesteron hormonundan kaynaklanmış. pıhtılaşmadan değilmiş dr öyle söyledi. senin de progesterona bakılmşmıydı gebeliklerinde. düşüklerin b nedenle mi oldu?plesanta demişsin. progesteron hormonu plesantayla ilgiliymiş ve o nun düşük olması zaten plesantanın sağlıklı olmadığını gösteriyormuş. ben de gebelik öncesi başlayım progestana dedim. olmazmış.plesanta olmadan zate ona başlamak da doğru değilmiş. sen düşüklerinde uzun süre progestan kullanmışmıydın?ona rağmen düştü?
çok teşekkür ederim selmacım. Allah razı olsun dua etmişsin. kızım için güçlü olmaya çalışıyorum. mayısta devam edecez inşallah.
merhaba benimde mthfr a1298c heterezigot yazıyo raporumda siz ne için kullanıyosunuz igneyi
slm ayse benim sonucumda mtfrh c677t heterozigot yazıyor.benimde 2 aylık bebim kalp atışlarını duyamadık kurtaj oldum.sonra 28 haftalık bebeğiminde kalp atışları durdu karnımda ölü dogum yaptım malesef.kanımda pıhtılaşma oldugu için kullanıyorum iğneyi.sanırım sanada bu iğneden verirler.sen doktoruna gitmedinmi?sonucun için ne dedi?
ben ankaraya sinan beksaç a gittim ama çok bişe ögrenemedim konyada yasıyorum burda da doç bi doktora gidiodum oda bişe demedi salı günü prof işin uzman konyada tanınmış bir doktora gidicem umarım bir yol gösterir ilgilendigin için çok teşekkür ederim bana ilk doktorum sadece vitamin ve folibol kullanmamın yeterli olacagını söyledi ama tatminolmadım okuyorum aynı tanı tanı konan hemen hemen herkes igne kullanıyo o yuzden bilgi almak istedim
bu arada bebegin hayırlı olsun rabbim hayırlısıyla kucagına almayıda nasip etsin çok zor kurtaj düşük tekrar yasatmasın inşallah
tesekkurler rabbim sanada nasip etsin inşallah hayırlısını versin..en iyisini yaparsın bende profesore gidiyorum cok memnun kaldım.adamlar boşuna prof olmamış.hayırlı sonuçlar alırsın inşallah rabbim gönlüne göre versin
ben ankaraya sinan beksaç a gittim ama çok bişe ögrenemedim konyada yasıyorum burda da doç bi doktora gidiodum oda bişe demedi salı günü prof işin uzman konyada tanınmış bir doktora gidicem umarım bir yol gösterir ilgilendigin için çok teşekkür ederim bana ilk doktorum sadece vitamin ve folibol kullanmamın yeterli olacagını söyledi ama tatminolmadım okuyorum aynı tanı tanı konan hemen hemen herkes igne kullanıyo o yuzden bilgi almak istedim
günaydın kızlarrr dun doktorumuza gittik bebeğimizin kalp atışlarını duyduk sukur 7+5 suan.şimdilik her sey yolunda inşallah böyle devam eder rabbim bu kez kucagımıza almamızı nasip eder inşallah..iğneye aspirine devam yeterki bebişim saglıklı olsun.
kızlar bende duanıza katılmak istiyorum nasıl yapıcaz kac tane okuyacaz bana da söyleyin okumak istiyorum
Canim benim cok üzüldüm ne diyecegimi bilemiyorum ama herseyin hayirlisi rabbim insallah tez zamanda verir kendine dikkat et
kızlar bu gece sacma sapan ruyalarla ugrastım.emıneden mı etkıledım yoksa kotu bıseyler mı olacak bılmıyorum ama tuvalete gırmısım pat dıye elıme bıseyler gelıyor.ucunda beebk plesantası fılan.peceteye sarıyorum doktora goturmek ıcın ablam elımden alıp cope atmaya calısıyor sonunda bır bagrıyorum ona o benım cocugum alıp atarsan bır daha suratına bakmam dıye.Rabbım hayırlara cıkartsın.emıne sen nasılsın?agrın sızın var mı?bu arada nıye mayısta yola devam 3ay korunmamı verdı doktor?
hiç merak etme canım kimse ikinci çocuğu istiyosun diye farklı düşünmez ki evladına kardeş istemek en doğal hakkın böyle şeylere kafa yorma sen. kızına şaşırdım yavrum maşallah malum oluyor demekki Allah onu kardeşsiz bırakmasın inşallah sende sakın pes etme sonuçta hamile kalıyosun rabbim bigün verecek inşallah mayısa kadar beklemeni doktor mu istedi? kendine dikkat et
kızına sarıl o seni rahatlatır herşeyden önemlisi onun sana ihtiyacı var...
geçmiş olsun canım inş. bu son olur
Çok geçmiş olsun canım. Yeni öğrendim bende.
Birkaç gundur annemlerdeyim dinleniyorum girememiştim foruma.
Çok geçmiş olsun, hayırlısı Allahın takdiri böyleymiş. Tolga Hocanın dediği gibi sağlıklı değilmişki yaşamamış, Allahım beterindn saklasın neler duyuyoruz neler okuyoruz hergün... Güzel düşün güzel olsun herşey, bol bol dinlen, Rabim hayırlısıyla kızına kardeş nasip eder inşallah:) Amin...
Elif bende gördüm öyle bir rüya...Ama bir hafta kadar önce biraz canımın sıkkın olduğu bir gündü. Rahat uyuyamamış sürekli huzursuz olmuştum. Tuvalette önce kum gibi kan döktüğümü gördüm. Sonrada küçük göz düştü.... Allahım sen koru yarabbim. Çok etkileniyoruz elimizde değil o yüzden ben olumsuz şeyler düşünmemeye çalışıyorum bol bol dua edip tövbe çekiyorum. Allahım hayırlısını nasip etsin...
slm arkdaşlar clexane kullanan arkdaslar rapor cıkartıp mı alıyorsunuz iğneleri.raporlu oldugu zaman ilaça para ödeniyormu.yoksa hepsini sigorta karşılıyormu yardımcı olurmusunuz...
eoe canim benim kanamalarim daha erken basliyo .hamileligimi ögreniyom hemen reglim 1 gün gecince sonra 2 gün sonra hic sasmadan önce kahverengi sonra kanamam basliyobana doktorum hic progesteron düsüklügünde kanama olur ne demedi.hemen ilk günden günde 2 ser olmak üzere 3 ögün yani en yüksek dozda kullaniyorum .zaten en fazla 6 tane kullanilirmis bi günde bende öyle yapiyodum ..ama yine olmuyo..:26:ama progesteron hormonuna sadece hormon testlerinde bakilmisti hamilelikten önce oda 10 küsür biseydi..doktor hepsi normol hormonlarda bi sorun yok demisti.acaba baska testimi var onu bilmiyorum.yalniz ben bide tüp bebek merkezinde hormonlarima baktirmistim.ordaki doktor kesinlikle hamilelikten önce yinede sen tedbir amacli mesala reglin ikinci yarisinda yani 16 .günden regl olana kadar progesteronu kullan demisti.kendi doktoruma dedim .pek üzerinde durmadi bunun üzerinde.acaba kullansammi diye düsünmeye basladim simdi sen öyle deyince.ama senin dotorun niye hamileikten önce kullanilmaz demis onu anlayamadim cok kiside kullaniyo duydum ama...kk dada okudum hem hizli hamile kalmayida kolaylastiriyo diye biliyorumm..benim kanamalarim öyle dinlenmeyle ne gecmiyo hic.tüm hamileliklerimde doktorum hemen progesterona hemen baslatiyo aslinda iyi bi doktorum var..hamileliklerim sonlanana kadarda hep kullandim ama yine olmadi..en fazla 15 haftaya gelebldim kanamalar hic pesimi progesterona ragmen birakmadi..bende söyle düsünüyorum bizimkiler bence progesteron eksikliginden degil öyle olsa progesteron hapinin faydasi hicmi olmazdi.bazilarina bakiyorum progesterondan sonra kanamam hemen ertesi gün kesildi diyo..mesala gecen gün baska bi topikte bi arkasimada sordum onda baya bi progesteron eksikligi varmis su an progesteron hapini kullaniyo bi kere bu yüden düsük yapmis suan 8 haftalik hamile ama hic kanamasi olmamiss..ama bizim hep kanamamiz oluyo..off bu kandan degilse neden o zaman..daha ne yaptiracagimi sasirdim bide ben biri haric 4 hamileligimde hep kalp atislarini duydugum halde yine kaybediyorumm.bide derlerki kalp atisindan sonra düsük riski azaliyo bunada inanmiyorum artik en azindan kendi adima inanmiyorum diyim..
valla kafam benim de çok karışık. hiç bir şey anlayamdım ben de. önce pıhtılaşma çıktı, sonra perde varmış rahimde onu öğrendim. şimdi de bu gebelikte progesteron hormonum çok düşk çıktı. ben de hiçbirşey anlamadım kendi durumumdan. Rabbim beterinden esirgesin. hergeçen gün bir problemim çıkıyor.yine de rabbimin bir bildiği vardır. bu dertlerin hepsine şükürler olsun. beterinden esirgesin.
aspirin ve progestan kullanımının gereksiz olduğuyla ilgili birşeyler yazıyor benim anladığım kadarıyla.paylaşmak istedim. ama lütfen kimse etkilenmesin. araştırırken buldum ve sizlerle paylaşmak istedim. zaten hepimiz dr larımıza güveniyoruz ve güvenmek zorundayız.zaten dr ların hepsi her konuda değişik fikirdeler. benim pıhtılaşma sonuç kağıdımı 3 dr da farklı değerlendirdi daha önce söylemiştim. bu da bir dr un yazısı, fikri sadece.
emıne pazartesı degıl raporum carsamba bıtıyor persembede doktora gıdıcem.evet arkadaalarım bılıyor sagolsunlar gecmıs olsuna da geldıler.sancım yokta ögürtüm mü,hapsurdum mu karnmın ıcı acıyor.bebegım yasıyor sukur karnımı actıgımda nefesımı tutuyorum oldugu yerde karnım pıt pıt atıyorhareketlendıde galıba dun ben baktım soldaydı esımı cagırdım ona gosterdım saga kactı hemen.yazını okudum emıne ben onu bır ara daha okumustum.progestanı zor ıcıyorum zaten bazen gunde 1ıctıgım oluyor mahvedıyor benı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?