- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
canım nasıl oldun iyisindir umarım...
Allahım daim etsin sağlığını inşallah canım, Hayırlısıyla doğumunu göstersin inşallah.. Fatiha okuyoruz bu hafta canım katılırsan ismini yazdır.
canim doru cogu doktor 32 .haftaya kadar kulandirip biraktiyo.masalalhhh az kalmis rabbim kucagina almayi nasip eder insalalhhhangi faktörlerde pihtilasman var ve kaclik igne kullaniyosun:44:
nanuu canim valla benim rahimde hic bisey yok histereskopi yaptirdim herseyime bakildi ama pihtilasmadan kaybediyorum igne aspirin kulandigim halde..hamileliklerim hep kanamali oluyo..tam bes hamileligim oldu hepsini kaybettimm
ben aspirini 36 ya kadar kullandım
doktorum bana da 30. haftada aspırını bırakıcaz dedı cnm
iğne için aPTT ve birkaç değere bal,kılıyor canım. ona bağlı olarak artırılıp azaltılıyor. benim günde 1 clexan 0,4 tü. ev aPTT değerime göre dr iyi dedi ve aynı şekilde devam edecez dedi. burdan duyduğuma göre aralıklı olarak bu değere bakılıp ona göre iğnenin dozuna karar veriliyor. ayda bir falan.sen mayısta başlayınca ne kadar ara vermiş olacaksın. sanada mı dr mayısta başla dedi? beni bu düşük pıhtılaşmadan değilmiş. progesteron hormonundanmış. o yüzden değişmez sanırım
canım benim ilk gebeliğim geriden geliyordu 7.haftalıkken kalp atışlarını duyduk sonra kalbi durdu kürtaj oldum.2,hamileliğimi öğrendim beta hcglerim düzenli artmadı dış gebelik zannedildi takip edildi daha sonra keseyi gördük ama daha bbek yoktu zaten 5.haftada kanama başladı ama benm 2 hamileliğimin ortak özelliği doktorun geç döllenme demesiydi.ikiside geriden geliyordu 2 hafta kadar. bende 2.de kürtaj olmadım bence bu geriden gelme pıhtılaşmadan oluyor.ben dün istanbulda ünlü bi kadın var seval taşdemir onu aradım dedimki seval hanım bazı doktorlar bu heterezigota iğneye aspirine bile gerek yok diyorlar dedim oda hayır kesinlikle iğne gerekli dedi çok önemli old.söyledi.iğneye güveniyorum.umarım işe yarayacak...peki senin iğnenin dozu değişecekmi canım
evet beraber ilerleriz canım. ben sana kendimi özetleyim canım. sen de kendini bir özetle bana.
toplam 4 gebelik yaşadım.
ilk gebelikten 5,5 yaşında kızım var. 6. haftada az ve 13. haftada yoğun kanamam oldu. başka bir durum olmadı. dinlenmeyle geçti.
2. gebelik 1 sene önce oldu 6. haftada kalp atışını duymuş olmama rağmen kanamayla kalp atışı durdu. kürtaj
3. gebelik mayısta başladı. 6. haftada yoğpun pıhtılı kanamam oldu. dinlenmeyle düzeldi. içeride de kanama alanı temizlendi. 2. testim iyi çıktı. 16. haftada gittiğimde 15 hafta iken kalbi durmuş.
bundan sonra incelemeler yapıldı.kromozom testi iyi çıktı. mthfr değerlerinin ikisi de heterozigot ve 4g/4g .çıktı. gebelikle clexan kullanmaya karar verildi.
4. için ilk adet günü clexana başladım. benexol, folbiol ve zinko kullandım. hamile kaldım. 4 haftalıktı geç döllenme olmuş. ama ben 6. haftama geldiğimde kanama ile düşük yaptım. 1 gün anca progestan kullanabildim. progesteron hormonuma bakılmıştı 1 hafta önce. düşük çıkmış o yüzden dr hemen progestan ve proluton depota başladı ama 1 gün sonra kaybettim. bu arada 1 ay kadar önce de rahimde perde olduğunu söyledi dr. kalp şeklinde ve perdeli bir rahmim varmış. dr önemli değil dedi. kalın değil dedi. mayıs adetinle başla dedi dr. o gün clexana başlıycam ve ilişkiye...
bazısı da dvm ettiriyomuş ama ben anladım ki benim kalbime zarar verebilir die bıraktırıyolar çünkü bu aralar çarpıntım arttı, bıraktım tamamen. İğneye dvm edicem sadece. Faktör5 heterozigot benim sorunum. Clexane 0,4 mg kullanıyorum ztn en ideali oymuş, fazlası zarar.
kıyamam sana çok geçmiş olsun, peki hamile kalınca progestan kullandın mı? ben 15 gün kdr kullandım, iğne ve aspirin de aldım, belki sana 2si çok geliyordur, sadece iğne ve progestan kullansan acaba?
eoe, benimde aynen seninki gibi 2 heterozigot ve 4g/4G de pıhtılaşma sorunum var. Bu ay ben de adetle birlikte cleaxan kullanmayı düşünüyorum. Sen 0,4'lük mü kullanmıştın ve sanırım sen de ankara'dasın doktorun kim öğrenebilir miyim?
sağolasın bernacım iyiyim çok şükür. sen nasılsın?nasıl gidiyor?
cnm bir zararı olmaz sen 15 günü tamamla sogan kürü sadece kistik yapı üzerinde etkiliymiş korkma..
arkadaşlar duamız çok yavaş ilerliyor okuyan olursa söylesin hemen ekleyelim
cnm aynı durumdayız benm doktorumda aymısını dedi tek fark doktor bana şüpheli ilişkiden 9 gün sonra kan testi yaptır pozitif olursa clex 04 e başla dedi..benmde 2 düşük var çok hafif pıhtılaşma sorunum var...677 heterezigot senin sorun ne
elinde iğnen varsa ve kendini hamile hissediyorsan bence teste falan gerek yok yap iğneni. ben ilk adet tarihimle iğneye başlamıştım. gebelik oluşmasa bile 3 ay sürekli iğne kullanılacak. benim dr un tedavisi bu şekilde. o yüzden bence gebelik yoksa bile iğne olmanda sakınca yok.
geçen ay adetim çok gecikmişti düzene girsin diye soğan kürü kullanıyorum bu hafta yumurtlama haftam ya soğan kürünün faydası ya da zararı olur mu bilgisi olan var mı devam edeyim mi bırakayım mı?:44:
bu arada çoook geçmiş olsun ya şimdi fark ettim. Allah tekrarından korusun inşallah bu son olur, çok üzüldüm gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?