serap canım 1. sayfada liste var orayı inceledinmi eklememi istersen bilgilerini ver ekleyelim canım.
ben artık burdan başka kimseye birşey anlatmıyorum. kimse anlamıyor. sadece dinlemekle de yetinmeyip abuk subuk yorumlar yapıyorlar. bazısı niye böyle oluoyr yaaa diyor, dr unu değiştir diyor. (eee kime gidiyim o zaman? sen sanki benim kadar araştırdın, hangisi daha iyi biliyorsun), bazısı "ama artık boşver niye kendini yıpratıyorsun, kendine zarar vereceksin" diyor, (yani direk pes ediyim öylemi, hiç uğraşmayım dimi?yani olmaz mı demek istiyorsun),bazısı "2 ay beklemek az değil mi, benim bir arkadaşım 6 ay bekleyecekmiş" diyor. (sanki herkesin durumu, yaşı aynı-banane senin arkadaşın 6 ay bekleyecekse. sen benim 1,5 senedir beklediğimi biliyormusun?) bunları diyesim geliyor ama kimseye birşey denmiyor tabi. hep biz alttan alıyoruz. abuk subuk cahilce, bilip ilmeden yapılan yorumları yutmak zorunda kalıyoruz. bizim kadar acaba gebelik hakkında bilgileri varmı onların. çok sinir oluyorum artık çevremdeki insanlara. benim derdim milleti geriyor.
işte bundan sonra kimseye ne hamile olduğumu ne problemlerimi hiçbirşeyimi anlatmıycam.
hatta bir keresinde ne oldu şunu anlatmalıyım. serviste önümde oturan kişi benim 15 haftalık düşüğümü yeni yaptığım zamanlarda haberi vardı durumdan ve yanındaki kişi hamileydi ve kızıma seslendi "biliyormusun .... nın bebeği olacak" dedi. şaka gibi yaa. zaten acımız çok tazeydi, kızım da bizzat usg de öğrenmişti kardeğişin öldüğünü. çok hassas zamanlardayız bunu yaptı düşünebiliyormusun.Rabbim herkesin gönlüne göre versin. başka diycek birşey yok.
kızlar doktordan cıktık.bebegımızın kalbı atıyor.10+5 olmusuz olması gerekenden 3gun one cıkmıs.10gun daha rapor verdı bırde bulantı ıcın bıtkısel bır hap verdı alınca yazarım burdan.progestanı da kestı.
nasıl oldun? gittin mi kontrole.. varmı bir gelişme canım.
kızlar doktordan cıktık.bebegımızın kalbı atıyor.10+5 olmusuz olması gerekenden 3gun one cıkmıs.10gun daha rapor verdı bırde bulantı ıcın bıtkısel bır hap verdı alınca yazarım burdan.progestanı da kestı.
canım kadın doğumcular yazmıyomu bende yarın gidicem doktora sorup yazdıracagım.şimdi elimde olanları kullanıyorum.sağlık ocagınde ne testleri yaptırdın.kalp atışı için gittinmi ben yarın gidecem bakalım hayırlısı...şimdiden heyacanlıyım valla...
ekledim canım eksik bir bilgi yok. Tez zamanda gebelik haberinizide ekleriz inşallahcanım incelememiştim orayı evet benide eklersen oraya bilgileri yazayım sana..
Yaşadığım yer Ankara
1 düşük (8 haftalık)
1 dış gebelik (iğneyle sonlandırıldı)
Değerlerim; Faktör V Mutasyonu: Heterozigot
MTHFR 1298A : Homozigot mutant
Şu an beklemedeyim Mayısa kadar
Gebelikten önce kullandıklarım Corasprin 100 lük ve folbiol 5 mg
Gebelikten sonra kullanacağım cleaxen 0,4
Sanırım bu kadar dimi bilgi kısmı, Eksik olan varsa tekrar yazayım.
gözünaydın canım herzaman hayırlı haberler alırsın inşallah amin.kızlar doktordan cıktık.bebegımızın kalbı atıyor.10+5 olmusuz olması gerekenden 3gun one cıkmıs.10gun daha rapor verdı bırde bulantı ıcın bıtkısel bır hap verdı alınca yazarım burdan.progestanı da kestı.
Merhaba kızlar bugün ben de doktora gittim yumurta takibi yapalım dedik gittim doktor aşılama yapalım dedi şok oldum ya daha bu ay 2. bebek denememiz olacak bana aşılama diyor çoook güvendiğim prof. resmen gözümden düştü şimdi kendime başka doktor bulmam lazım çok canım sıkıldı benim bildiğim normalde olması gereken 1 yıl korunmayıp bebeği olmayana aşılama yapılır. Doktor direk tüp bebek merkezini arayıp aşılama yapılacak hasta yönlendiriyorum dediAllah hayırlı bir doktor çıkarsın karşıma yaa çok üzgünüm
Bu arada insanların tepkileri beni de çıldırtıyor hangi birini anlatayım şimdi nasrettin hocanın dediği gibi bana eşekten düşeni getirin :) Kadının biri çok sevgili akrabam dedi ki "bebeği niye telef ettin tutamadın mı " o an Allah bir kuvvet verdi ve boğazına yapışmadım ama sinirden çıldırdım :18: sonra benimle beraber hamile kalan bir arkadaşım doğuma gidiyor ve dedi ki hastaneye ziyarete geldiğinde çocuğumun fotosunu çekip face koyma dedi tabi hastane ziyaretine gitmedim daha sonra evine gittim çocuğunu kucağıma bile vermedi bi koklatmadı bile nasıl içime battı anlatamam çok severim yeni doğan bebeği koklamayı ne zaman sevecez bebeğini dedim kırkı çıkınca dedi salaklık bende ya böyle işte kader arkadaşlarım inşallah bebeklerimizi en kısa zamanda kucağımıza alırız doyasıya koklarız amin.
ekledim canım eksik bir bilgi yok. Tez zamanda gebelik haberinizide ekleriz inşallah
gözünaydın canım herzaman hayırlı haberler alırsın inşallah amin.
Canım üzülme, gerçekten bunu yaşamayan bilmiyor. Benim birincisi 8 haftalıkken şiddetli kanamayla düştü o kadar çok üzülmüştüm ki, anlatamam. Ama kayınvalidem bile çok severim kendisini oysa, abartma serap canınız sağ tekrar olur diyebildi rahatça. Ama dedim ya bunu çekmeyen bilmiyor. İkincisi oldu dış gebelik dediklerinde dünyam başıma yıkıldı çıktığımda bağıra bağıra ağlıyordum resmen hastanenin kapısında. hıçkırıklarla. Eşim kendine yapıyorsun ağlamakla yapabilecek bişi varmı Allahın takdiri böyle demekki deyince onunlada tartışmıştım ne kadar rahat söyleyebiliyorsun diye. Ama eşinde annende kayınvalidende akrabanda olsa, senin yaşadıklarını düşünemiyor, anlayamıyor.. Bunu bilemiyor... Ne diyelim biz, Yaşayamadıklarıma Eyvallah, Yaşadıklarıma Elhamdülillah, Yaşayacaklarıma Bismillah, Hatalarıma Estağfurillah... Biz yaşadıklarımızın Rabbimden geldiğini bildik Elhamdülillah dedik ama inşallah yaşayacaklarımıza Bismillah deyip tekrar başladık. Rabbim sıkıntısız bir şekilde nasip etsin inşallah.. Rabbim bundan sonra inşallah böyle sıkıntılar yaşatmaz ve bizde rahat bir hamilelik geçirip bebeklerimizi kucaklarımaz alırız inşallah Rabbim hayırlı ömürler versin evlatlarımızada bizede. Amin.
sende de pıhtılaşma var ve iğne kullanman lazım gebelikte.hatta anladığım kadarıyla ileri derecede.
gunaydın canım dıger topıkten hatırlıyorum senı.ıgne kullanacaksın canım.ınsallah bır daha kı gebelıgınde sag salım yavrunu kucagına alırsın
serapçım. sana daha enteresan birşey diyim ben. 15 haftalık düşüğümden sonra annemle konuşurken tekrar deneyeceğimi ima ettiğimde öz annem bile "neeee tekrar düşünmüyorsun herhalde" diyebildi kızarak. sanki annem olmakla onun böyle bir kararı benim adıma verme hakkı var.herkes ne kadar olumsuz. senin kayınvaliden tekrar olur demiş. benim annem tekrar olmaz diye kendi kendine karar veriyor ve tekrar düşündüğüm için bana kızabiliyor.
canım gözün aydın çok sevindim güzel haberler alınca biz de motive oluyoruzAllah nazarlardan korusun
Merhaba kızlar bugün ben de doktora gittim yumurta takibi yapalım dedik gittim doktor aşılama yapalım dedi şok oldum ya daha bu ay 2. bebek denememiz olacak bana aşılama diyor çoook güvendiğim prof. resmen gözümden düştü şimdi kendime başka doktor bulmam lazım çok canım sıkıldı benim bildiğim normalde olması gereken 1 yıl korunmayıp bebeği olmayana aşılama yapılır. Doktor direk tüp bebek merkezini arayıp aşılama yapılacak hasta yönlendiriyorum dediAllah hayırlı bir doktor çıkarsın karşıma yaa çok üzgünüm
Bu arada insanların tepkileri beni de çıldırtıyor hangi birini anlatayım şimdi nasrettin hocanın dediği gibi bana eşekten düşeni getirin :) Kadının biri çok sevgili akrabam dedi ki "bebeği niye telef ettin tutamadın mı " o an Allah bir kuvvet verdi ve boğazına yapışmadım ama sinirden çıldırdım :18: sonra benimle beraber hamile kalan bir arkadaşım doğuma gidiyor ve dedi ki hastaneye ziyarete geldiğinde çocuğumun fotosunu çekip face koyma dedi tabi hastane ziyaretine gitmedim daha sonra evine gittim çocuğunu kucağıma bile vermedi bi koklatmadı bile nasıl içime battı anlatamam çok severim yeni doğan bebeği koklamayı ne zaman sevecez bebeğini dedim kırkı çıkınca dedi salaklık bende ya böyle işte kader arkadaşlarım inşallah bebeklerimizi en kısa zamanda kucağımıza alırız doyasıya koklarız amin.
ben artık burdan başka kimseye birşey anlatmıyorum. kimse anlamıyor. sadece dinlemekle de yetinmeyip abuk subuk yorumlar yapıyorlar. bazısı niye böyle oluoyr yaaa diyor, dr unu değiştir diyor. (eee kime gidiyim o zaman? sen sanki benim kadar araştırdın, hangisi daha iyi biliyorsun), bazısı "ama artık boşver niye kendini yıpratıyorsun, kendine zarar vereceksin" diyor, (yani direk pes ediyim öylemi, hiç uğraşmayım dimi?yani olmaz mı demek istiyorsun),bazısı "2 ay beklemek az değil mi, benim bir arkadaşım 6 ay bekleyecekmiş" diyor. (sanki herkesin durumu, yaşı aynı-banane senin arkadaşın 6 ay bekleyecekse. sen benim 1,5 senedir beklediğimi biliyormusun?) bunları diyesim geliyor ama kimseye birşey denmiyor tabi. hep biz alttan alıyoruz. abuk subuk cahilce, bilip ilmeden yapılan yorumları yutmak zorunda kalıyoruz. bizim kadar acaba gebelik hakkında bilgileri varmı onların. çok sinir oluyorum artık çevremdeki insanlara. benim derdim milleti geriyor.
işte bundan sonra kimseye ne hamile olduğumu ne problemlerimi hiçbirşeyimi anlatmıycam.
hatta bir keresinde ne oldu şunu anlatmalıyım. serviste önümde oturan kişi benim 15 haftalık düşüğümü yeni yaptığım zamanlarda haberi vardı durumdan ve yanındaki kişi hamileydi ve kızıma seslendi "biliyormusun .... nın bebeği olacak" dedi. şaka gibi yaa. zaten acımız çok tazeydi, kızım da bizzat usg de öğrenmişti kardeğişin öldüğünü. çok hassas zamanlardayız bunu yaptı düşünebiliyormusun.Rabbim herkesin gönlüne göre versin. başka diycek birşey yok.
belkı saglık ocagından daha cok alırım dıye gıttım ama hata etmısım.o da guc bela 10 kutu yazdı.ben gunde 2 kere kullanıyorum.saglık ocagındakı hemsıre zaten arayıp cagırmıstı benı.hemoglabın seker tsh fılan yazdı bıldıgım kadarıyla.doktora sınır olunca onu bıle ıncelemedım.kalp atısı ıcın haftaya persembe gıdıcem allah ın ıznıyle duyarım ınsallah.ılk gebelıgımde duymamıstım hıc.allah yardımcın olsun canım.guzel haberlerle gel.gelır gelmez yaz bıze.bu arada mıde bulantınız kusmanız var mı.ben hıc kusmadım sımdıye kadar.ıyı mı kotu mu bılemedım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?