Evet canim ankaradayim gittim hematolojiye gataya gittim kan aldilar bir hafta sonra cikti sonuclar ama pihtilasma testleri degil onlari daha once yaptirmistim normal rutin islemlere bakildi homosistein degerime falan baktirdim mesala
canım sen iyi kilo vermişsin bakalım bende nasıl etki yapacak. gerçi pıhtılaşmayı çözsün de kilo önemli değil. umarım emeklerimiz boşa gitmez. inşallah alışırım. aslında ben normalde çok yiyen bir insan değildim. diyetisyene gidiyordum yemediğim halde kilo alınca. o da tam tersine bana haddinden fazla yediriyodu. böyle böyle yemeye alıştım. şimdi de aç kalmak zor geldi:)canım ben şu sıralar biraz hafiflettim diyeti. bana sebze tamamen serbest. bol bol sebze yemeği yiyorum, zeytinyağıyla pişiriyorum yemeklerimi ve işe de görütüyorum. marul falan getiriyorum. baklagillerden az yiyorum. ton balığı da yiyorum. günde 1 köfte büyüklüğünde et serbest. senin sebze diyetinden sonrası aynı diyetimizde. ben doyuyorum canım yaa. alışırsın zamanla. senin diyet çok katı zaten. doymaman çok normal. zamanla vücudun alışır merak etme. hatta biraz sınırı aşınca rahatsız falan da olursun sonraları. çok iyi nalıyorum seni. bak bir de kilo verince nasıl mutlu olacaksın şenaycım. ben 4 kilo verdim 2 ayda
Kızlar yasin ,tebareke ,amme ,vakia okudum bağışamasınıda yaptım rabbim duamızı kabul olanlardan eylesin inşallah hamile olan hekese sag salim kucagına alabilmeyi hamile kalmak isteyenlerede bir an önce sağlıkla kalabilmeyi nasip eder inşallah hakkınızı helal edin ...
Canım biliyorum üzülme demek ne kadar işe yarar ama yalnız olmadığını bil.Ben de 4.bebeğimi üç buçuk ay önce 8 haftalıkken kaybettim.Allah hepimizin yüzüne gülsün de sağlıklı bebekler versin İNŞALLAH.Bebeğimi kaybettim kızlar...
geçen cuma kontrole gittiğimde kalp atışı alınmadı. 8+5 günlük kalmış gelişimi... Bu sefer iğnede kullanıyordum yine de olmadı. Clexane 0,4 hergün aptt değerim 37 sn idi. Yani, dozu doğruymuş öyle söyledi Tolga Hoca. 5. haftada başlamıştım ben iğneye, erken başlamak gerekir dedi, yani hamilelik düşündüğün adetle.
Ama bu sefer genetik incelemeye gönderildi. 20 gün sonra sonuçlar çıkacak. Ve 30 gün sonra doktorumla sonuçları görüşeceğiz. Bu sefer çok beklemiycez dedi. Hemen iğne ile yumurtlamayı destekleyeceğiz ve hemen hamile kalabileceğim inşallah. Sağlıklıyı yaşayacak olanı bulana kadar deneyecekmişiz.....:) Söylemesi kolay. Her seferinde yine mi kalbi duracak diye endişelenmek ne kadar zor oysaki. Ama belki 4. de belki 5. de yaşayacak dedi.... Bakalım Allahım sabır güç versin, bir daha yaşatmasın inşallah.
Aslında genetik sonucuna göre de belli olacak ama, acaba tüp bebek mi denesem diyorum, eğerki sağlıklı embriyolar seçilecekse bebeğin yaşama ihtimali artmazmı. Bilmiyorum, kafam karışık, umarım hayırlı sonuçlar çıkar. inşallah çözümsüz sorunlar çıkmaz. Allahım kaldıramayacağımız zorlularla karşılaştırma bizi yarabbim. Nolur bana da dua edin. Allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin.
[TABLE="width: 476"]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Metionin ve Folikasitten fakir diyet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]Bir günde alınması gereken yiyecek miktarları[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Süt veya Yoğurt[/TD]
[TD]2 su bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]beyaz peynir veya çökelek[/TD]
[TD]2 kibrit kutusu[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]et[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ekmek grubu[/TD]
[TD]10 ince dilim[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sebze [/TD]
[TD]2 porsiyon (1 porsiyon 4 yemek kaşığı)[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]meyve[/TD]
[TD]6 porsiyon[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zeytin[/TD]
[TD]9-10 adet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yağ, reçel, bal şeker serbest[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]*Haftada 2-3 gün 2 kbrit kutusu peynir yerine 1 adet yumurta tüketebilirsiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]1 köfte et yerine geçen yiyecekler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tavuk eti[/TD]
[TD]1 köfte kadar[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kuru fasulye, mercimek[/TD]
[TD]5 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nohut barbunya[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]leblebi [/TD]
[TD]1 çay bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]* kuru baklagilleri haftada 1 kez tüketebilirsiniz.[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]1 ince dilim ekmek yerine geçen yiyecekler[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ekmek (buğday)[/TD]
[TD]1 etimek büyüklüğünde[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]makarna[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pilav[/TD]
[TD]3 yemek kaşığı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]pirinç çorba[/TD]
[TD]1 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]şehriye çorba[/TD]
[TD]1 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sebze çorba[/TD]
[TD]1,5 kase[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]patates[/TD]
[TD]1 küçük boy[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]hamburger ekmeği[/TD]
[TD]1/2 adet[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]patlamış mısır [/TD]
[TD]1 su bardağı[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yasaklar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]önerilenden fazla süt, yoğurt, peynir, et, ekmek tüketmek[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]tüm yağlı tohumlar (ayçekirdeği, fındık, ceviz vs.)[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]beyaz peynir dışındaki peynir çeşitlelri[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bezelye, soya fasulyesi (içinde soya olan bütün hazır gıdalar dahil), brokoli, yaprak pancar, kara lahana[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]bulgur[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sakadatlar[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]salam, sucuk, sosis vs.[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]balık[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sarımsak[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kepekli besinler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]çikolata[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kestane[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kavun ve taze meyve suları[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]örnek yemek listesi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]sabah[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 kibrit kutusu beyaz peynir veya bir adet yumurta[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]9-10 adet zeytin[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]reçel veya bal[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kuşluk[/TD]
[TD]1 porsiyon meyve[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]öğle[/TD]
[TD]1 köfte kadar et[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]ikindi[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]akşam[/TD]
[TD]1 kase pirinç çorbe[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 ince dilim ekmek[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği veya 1 kase salata[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]yatarken[/TD]
[TD]1 çay bardağı süt, 2 porsiyon meyve[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="colspan: 2"]not: 1 köfte eti bir gün yemediğinizde ikinci gün 2 köfte yerim diye bir şey yokmuş.
meyve porsiyonlarını yazmadım. ama onuda isterseniz bir ara yazarım.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
bernaydı sanırım adetten 1 hafta önce öğrenmişti. ben adet günü öğrendim. bence de 1 hafta önceden yap ama negatif çıkarsa sakın ümitsizliğe kapılma. ben adetten 5 gün önce yaptım çıkmadı. adet tarihinde çıktı. bazılarının da adet geçince çıkıyor. erken öğrenmek için erken yapacaksın sadece. bence de dene bir istersen.
pardon canım ben idrar testinden bahsetmiştim. kan testi konusunda pek fikrim yok. sen bilirsin. günün geçmeden yapar mı dr acaba? sen bilirsin.
kürtajdan sonra genelde 2 adet bekletirler. istersen 2 adet gördükten sonra korunmayı bırak.geçmiş olsun.
Kızlar yasin ,tebareke ,amme ,vakia okudum bağışamasınıda yaptım rabbim duamızı kabul olanlardan eylesin inşallah hamile olan hekese sag salim kucagına alabilmeyi hamile kalmak isteyenlerede bir an önce sağlıkla kalabilmeyi nasip eder inşallah hakkınızı helal edin ...
evet aslinda doktorda bana iki ay bekle sonra korunmayi birak dedi...ama ben galiba sabirsizimdün sabah adetim geldi (kürtajdan sonra ilk adetim) bilmiyorum bu ay korunayim mi diyorsunuz ?? ikinci adetten sonrami birakayim...offff hemen gebe kalcam diye bir sey yok yani ALLAH tarafindan ne zaman nasip olursa ozaman olsun diyorum ben korunmayim diyorum...esim korunmami istiyor 3-4 ay korunalim diyor....ikinci düsügü kaldiramam diyor sen konusdun icini dökdün agladin rahatladin diyor..ben hep susdum icime attim diyor...simdi ikinci kez basimiza gelirse kaldiramam diyor bende diyorum öyle olumsuz düsünmeyelim pozitif düsünelim diyorum...offf bilmiyorum yinede beklemelimiyim?? ayrica 2 gün önce 7 tüp kan verdim kan pihtilasmasi icin 15 gün sonra sonucu cikcak dediler ayrica kanda kromozon analiziside yapilsin esinizle size denildi...ama esim hic orali degil ilk düsük de bu kadar teste ne gerek var bu kadar panikleme felan diyor bana...ben ama o test de yapilsin istiyorum ama esimide cok bunaltigimin farkindayim bir kere konusuldu bu konu hayir gerek yok dedi kapandi konu...konuyu tekrar acamiyorum bunaltiyorum onu diye esim mecbur mu benimle gelmeye o teste ? ben kendim yanliz gitsem kanda kromozon analizini yapdirsam olurmu ?? cevaplar icin simdiden cok tsk ederim.....
evet aslinda doktorda bana iki ay bekle sonra korunmayi birak dedi...ama ben galiba sabirsizimdün sabah adetim geldi (kürtajdan sonra ilk adetim) bilmiyorum bu ay korunayim mi diyorsunuz ?? ikinci adetten sonrami birakayim...offff hemen gebe kalcam diye bir sey yok yani ALLAH tarafindan ne zaman nasip olursa ozaman olsun diyorum ben korunmayim diyorum...esim korunmami istiyor 3-4 ay korunalim diyor....ikinci düsügü kaldiramam diyor sen konusdun icini dökdün agladin rahatladin diyor..ben hep susdum icime attim diyor...simdi ikinci kez basimiza gelirse kaldiramam diyor bende diyorum öyle olumsuz düsünmeyelim pozitif düsünelim diyorum...offf bilmiyorum yinede beklemelimiyim?? ayrica 2 gün önce 7 tüp kan verdim kan pihtilasmasi icin 15 gün sonra sonucu cikcak dediler ayrica kanda kromozon analiziside yapilsin esinizle size denildi...ama esim hic orali degil ilk düsük de bu kadar teste ne gerek var bu kadar panikleme felan diyor bana...ben ama o test de yapilsin istiyorum ama esimide cok bunaltigimin farkindayim bir kere konusuldu bu konu hayir gerek yok dedi kapandi konu...konuyu tekrar acamiyorum bunaltiyorum onu diye esim mecbur mu benimle gelmeye o teste ? ben kendim yanliz gitsem kanda kromozon analizini yapdirsam olurmu ?? cevaplar icin simdiden cok tsk ederim.....
canım senınle gebelıgımız asagı yukarı aynı sanırım.bıraz sohbet edelım mı musaıtsen
Diyeti yazdığın için sağol canım.Bana diyetisyen sadece şunu şunu yiyecek veya yemiyeceksin dedi.Eğer zahmet olmazsa cuma günü sana yazdığı özel listeyide yaza bilirmisin.Ben sebze yemeğini 4 kaşık diye sınırlamıyordum.Bundan sonra dikkat edicem.İNŞALLAH şimdiye kadar yediklerimden birşey olmamıştır.Çikolatanın da yasak olduğunu bilmiyordum 3 gün yedim.Umarım hepimiz için herşey iyi olur.
canım bana özel olan diyet listesi o ama ben bugün diyetisyenime de gösterdim o da bana hem kilo bakımından hem de metionin ve folikasitten fakir diyete uygun bir liste hazırladı. normalde reçel bal serbest ama o bana vermedi. gerçi ben kaçamak 1 tatlı kaşığı kadar yiyorum:) sabah kahvaltısında. bugün aldığım liste de aşağıda umarım işine yarar. yalnız şunu belirteyim benim kanımda halen pıhtılaşma var olduğu için sinan hoca folikaisti de ekledi sanırım. eğer senin ki sadece metionin diteyi ise sebzeyi sınırlandırmana gerek yok. benim folikasitten de fakir olduğu için sabah kahvaltısında yediğim domates salatalığı bile kesti. liste aşağıdaki gibi canım.
[TABLE="width: 432"]
[TR]
[TD]Kalkınca
[/TD]
[TD]1 su bardağı ılık su+3 adet kuru kayısı
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]kahvaltı (08.00)
[/TD]
[TD]şekersiz açık çay
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 kibrit kutusu peynir
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]5 adet zeytin
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 dilim ekmek (beyaz)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]10.30 araöğün
[/TD]
[TD]1 porsiyon meyve
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]12.30 öğle öğünü
[/TD]
[TD]1 köfte et
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 kase çorba
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]2 dilim ekmek (beyaz)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]15.30 Ara Öğün
[/TD]
[TD]2 porsiyon meyve
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]18.30 Akşam öğünü
[/TD]
[TD]1 kase çorba
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]4 yemek kaşığı sebze yemeği
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]1 çay bardağı yoğurt
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]3 dilim ekmek (beyaz)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]21.00 Ara Öğün
[/TD]
[TD]2 porsiyon meyve
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yatmadan 1 saat önce
[/TD]
[TD]1 su bardağı süt
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
evet canım bugün diyetisyenim de biraz rahatlatmaya çalıştı. biraz köften azaldı biraz da yoğurdun onun dışında aynı yapabilirsin dedi. bitki çaylarıyla ilgili birşey söylemedi. olmazsa bir ara hacettepeyi arayıp sorayım. süt ve yoğurdu ben hiç light yemedim çünkü onun faydası olduğuna inanmadım. bir de ben niğde de olduğumdan burada köylüler süt vs. getiriyorlar. o yüzden keni yoğurdumu kendim yapıyorum. öyle daha iyi oluyor. zaten ona alışınca o hazır süt ve yoğurtları yiyemiyorsun. hazır gıdaların tümü yasak canım soya yasak olduğu için onların içinde de soya var o yüzden yasak. dolayısıyla bisküvi, çikolata vs. yasak. homosisteinim aslında çok yüksek değil 9.13 çıkmış sonuç. sadece active protein c sınırın baya altında. bakalım işe yarayacak mı bu yaptıklarım. zaten bir bu kaldı yapmadığım. hayırlısıyla güzel sonuçlamsın sağlıkla çocuğum olsun yemek falan dert değil aslında.şenaycım aynı yaa diyetimiz. hiç canını sıkma. gerçekten alışıyorsun zamanla. zamanla kaçamak yapıyorsun. ben diyetimin başlangıcının 1. ayı o kadar katı yaptım ki diyeti anlatamam. hemen 2 kilo verdim. ben bir de liptonun kiraz saplı bitki çayından günde 2 adet içtim. o da etkili oldu sanırım. ödem attım sanırım. bunu da dene istersen. bilmiyorum dr bitki çaylarıyla ilgili ne dedi? benimki hamile iken sinameke çayı hariç herşey içebilirsin dedi. tabi bitki çayı olarak. bu arada ben peynir,süt ve yoğurdu light kullandım. diyetindeki ılık su ve kayısı iyi birşey aslında hepimiz yapmalıyız onu.sebze kısıtı hariç tamamen aynı diyetimiz. ben 2. ay biraz daha gevşettim diyeti. benim homosisteinim düşük olduğu için dr yavaş yavaş diyeti serbestleştirdi. senin kaç homosistein? 3. ay hamile olduğum için dr.a kilo veriyorum ben dedim. light yeme artık çok kilo vermişsin dedi. ceviz badem fındık ye günde 3 tane demişti hamileyken tabi. hatta köfte büyüklüğünde et için, bir gün yemezse diğer gün 2 katı yiyeblirsin dedi. çok daha rahatladım zamanla. ilk zamanlarda ne kadar katı tutarsan diyeti sonraları o kadar rahat ediyorsun. vücut alışıyor.
ben de çok saldım şu sıralar kendimi. 1 hafta araverecektşm kendimce diyete 2 haftaya çıktı. ama pazartesiden itibaren başlıycam tekrar.
hazır bisküvi vs ile ilgili birşeyler söyledi mi? ben de bilmiyorum bu konuda ama ben eti formun ürünlerinden yiyorum az az.
Canım biliyorum üzülme demek ne kadar işe yarar ama yalnız olmadığını bil.Ben de 4.bebeğimi üç buçuk ay önce 8 haftalıkken kaybettim.Allah hepimizin yüzüne gülsün de sağlıklı bebekler versin İNŞALLAH.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?