Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

haklisin galiba....zaten heran bu konuyu düsünüyorum...ben ev hanimiyim esim calisiyor...birazdan gelcek o sabah cikiyor iste aksam geliyor....ben o gittigi andan itibaren hep neden bebegimin kalbi durdu aceba bende pihtilasmami var..yoksa baska biseymi var...adetimde geldi korunmayi biraksammi...yok birakmayim tahlilerin sonucunu bekleyim belki pihtilasma var senin dedigin gibi iste belki aspirine baslamaliyim...ama hadi pihtilasma yoksa hem hemen gebe kalcam diye bisey yok ben korunmayim sansa birakim isi...ya hemen gebe kalirsam ya bu bebegimede bisey olursa..bu sefer kendimi cok suclarim acele ettim gebe kalmakla diye..neler neler düsünüyorum...ama bu kürtaj oldugumdan belli böyle...aksam esim isten geliyo bu sefer neler düsündügümü ona anlatiyorum...ama o cok bunaldi bu konudan farkindayim bende aslinda gecmisi kapatmak gelecegime bakmak istiyorum hani tamam oldu bitti kapandi kendine zaman tani 3 ay bekle gecmisi sil tekrar dene diyorum sonra ayyyy inanin aklim allak bullak...ama galiba senin dedigin gibi yapcam bu adetten sonra korunacagim..tahlil sonuclarini beklicem...ikinci adetimden sonrada korunmayi birakcam pihtilasma varsada zaten ikinci adetten sonra baslarim tedaviye...bu arada sende hamileymissin cok sevindim senin adina kac haftalik ??? INSALLAH allah hayirli bir evlat nasip eder canim sanada cümlemizede...INSALLAH hamileligin kolay gecer...ALLAH cümlemizin yardimcisi olsun...

selam kizlar siizinki ne tür kan pihtilasmasi bazi arkadaslarin yemeklerde sinirlama getirilmis bendeki genetik kan pihtilasmasi gecen hastanede özel bölümünde ki doktor bana hamile iken birsey kullanamana gerek yok dedi ilac yada igne gibi yemek konusundada hicbirsey demedi budurumda olup sorun yasamayanlar cok dedi kadin doktorum aspirin vermisti onada gerek yok diyor ama yinede emin degilim birsey olur diye

canım buradaki herkeste genetik açıdan kan pıhtılaşması var. kimimizin bir, kimimizin 4-5 geninde pıhtılaşma genlerinde mutasyon var. her birmizin pıhtılaşma durumuna ve dr. unun tavsiyesine göre uyguladığı bir tedavi var. ama genellikle aspirin ve foliksit hamile kalmadan önce, hamile kalındığında da iğne tedavisi uygulanıyor. ilk sayfamızda burada bulunanların genlerindeki mutasyonlar ve uygulanan tedavi yöntemleri ile ilgili tabloyu incelersen daha faydalı olur zannımca.

canım ya aynı hisleri paylasıyoruz....kurtaj olalı benim 3. gunum..bu kan pıhtılasması testi sonuclarını nekadar surede alıyorsunuz bende haftaya tr ye gelecegim bebegimin kalbi neden durdu bilmek istiyorum....

ben 10 gun sonra almıştım sonucumu. bende geçenlerde ısmını duyduğum ıyı olduğu söylenen farklı bır doktora gıttım. ıgnenın dozu yeterlı gelecek mı acaba dedım.
mthr mutasyonlarının bıraz daha basır faktorlerdekı mutasyonlarınsa daha cıddı olduğunu soyledı. heterozıgot olmak da homozıgota gore daha avantajlı tabı.
o yüzden 0.4 e devam sımdılık ıyı gıdıyor ama ne olacağı bellı olmaz tabıkı

bnede de mtfhr 1298 kan pıhtılaşamsı var 2 ke z kürtaj oldum cnm ama doktorum diyorki sendeki her 40 kadından birinde görülen pıhtılaşma zararl ıdeğil hamilelikte iğne kullanamıza gere kyok diyor ben de düşünyourm formda kulalanan benim gibi mtfhr 1298 olan bir çok kişi var bunlar neden kulalnıyor ozman rissk değilmi kullanmamak aspirin yeterli gelmedi ban şuan hamiledeğilim ama aklıma takılıyor bu konu bilgisi olan bana cvp verebilirimii

bence sana ıgneyı verecek bır doktoru bulana kadar ara

cnm benimde sadece mthfr677 ve ga20210 genlerinde heterozigot mutasyon vardı banada iğneye sana söylendiği gibi söylenmişti ben 4 düşük yaptım 5.cide iğne kullanarak aldım kızımı kucağıma önce rabbimin izniyle tabi tedbir benden takdir rabbimden

Öncelikle geçmiş olsun. Sen sadece aspirin mi kullanmıştın öyle anladım. Hiç iğne kullanmadın sanırım.
heterezigotlarda genelde sadece iğne veriyorlar ama yetmeyebiliyor. Ben iğne kullanırken kaybettim. Bende hem aspirin hem iğne kullanmak istiyorum doktor ne diycek bakalım. ama genelde doğum yapanlar öyle kullanmış gibi.

Esim tam 6 aydir issiz bugun gecende gittigi biyerden 2. Ye gorusmeye cagirdilar su mubarek cuma gunu hurmetine birer dua ederseniz cok mutlu olurum rabbim yardimcimiz olsun ...hayat her yonuyle cok zor!!!

Canım Allah hayırlı işler ve bol kazançlar nasip eder İNŞALLAH.Dualarımız seninle.

Ben de bu diyete 1 hafta oldu başlayalı.Hep aynı yemekler mi yiyeceğim diye düşünüyordum.Vejeteryan menülerine bakmak lazım.Sağol canım

Bende de brokoli,ıspanak,bezelye ve baklagiller yasak.Balık da yasak.Hepsini çok severim.ama dediğin gibi hayırlısıyla bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşalım da gerisi geçici şeyler

öncelikle herkese mrb. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa şimdiden tşk ederim. 8 haftalık gebeyim. düşük seviyeli (MTHFR 1298C homozigot mutant) pıhtılaşma sorunum var. Gebeliğim esnasında doktorum B vitamini ilacını (benexol) bırakıp elevit ilacını kullanmamı önerdi. B vitamini pıhtılaşma sorunu olan gebeliklerde kullanmak gereklimi. Yoksa kullanmayıp elevite geçmem doğru olurmu. Yani siz B vitamini almaya gebelik esnasında devam ettinizmi.

canım ya aynı hisleri paylasıyoruz....kurtaj olalı benim 3. gunum..bu kan pıhtılasması testi sonuclarını nekadar surede alıyorsunuz bende haftaya tr ye gelecegim bebegimin kalbi neden durdu bilmek istiyorum....

Canım çok geçmiş olsun.Benim tahlil sonuçlarının çıkması iki buçuk ayı bulmuştu.Genetik araştırma olunca uzun sürüyor.

Canim bende 1298 heterozigotum su an benexol kullaniyorum asprin ve igne sen sadece elevitmi kullaniyorsun

Saol cnm Allah razi olsun sende hakkini helal et . Dualarda bulusmak umidiyle ..

kromozom analizini eşlerden alıyorlar. yani sadece sen yaptırsan ve anomali çıkmazsa eşinde varsa anomali ne olacak o zaman?ikinizden de sadece 1 tüp kan alınacak.

evet öylemis tamam sadece 1 Tüp kan alinacakda ama 3 saat yolculuk yapmaliyiz o Üniversite Hastanesine gitmek icin gidis 3 saat dönüs 3 saat esim bence bundan da biraz orali olmyuor dün aksam esim isten geldikden sonra tekrar actim bu konuyu...yine basladin felan dedi sonra tamam madem icin böyle rahat edecek ozaman bi bakayim hangi gün izinliyim ona göre genetik bölümünden randevu al gidelim verelim kan dedi...coook sevindim INSALLAH en kisa zamanda gitcez kan vercez kromozon analizisi icin....

benım de aynı sorunum var.folıc plus kullanıyorum ben.ıgne kullanıyor musun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…