kan testı sonucların cıkana kadar korunmalısın canım.bak bende de ılk dusukten sonra yapıldı ve pıhtılasma cıktı.sımdı hamıleyım allah a sukur gunde 2 defa ıgnem var.butun sonuclarını al doktorunla gorus sonra korunmayı bırakırsın.hamılelıkten once coraspın hamılelık sırasında da ıgne kullanman gerekebılır.
selam kizlar siizinki ne tür kan pihtilasmasi bazi arkadaslarin yemeklerde sinirlama getirilmis bendeki genetik kan pihtilasmasi gecen hastanede özel bölümünde ki doktor bana hamile iken birsey kullanamana gerek yok dedi ilac yada igne gibi yemek konusundada hicbirsey demedi budurumda olup sorun yasamayanlar cok dedi kadin doktorum aspirin vermisti onada gerek yok diyor ama yinede emin degilim birsey olur diye
haklisin galiba....zaten heran bu konuyu düsünüyorum...ben ev hanimiyim esim calisiyor...birazdan gelcek o sabah cikiyor iste aksam geliyor....ben o gittigi andan itibaren hep neden bebegimin kalbi durdu aceba bende pihtilasmami var..yoksa baska biseymi var...adetimde geldi korunmayi biraksammi...yok birakmayim tahlilerin sonucunu bekleyim belki pihtilasma var senin dedigin gibi iste belki aspirine baslamaliyim...ama hadi pihtilasma yoksa hem hemen gebe kalcam diye bisey yok ben korunmayim sansa birakim isi...ya hemen gebe kalirsam ya bu bebegimede bisey olursa..bu sefer kendimi cok suclarim acele ettim gebe kalmakla diye..neler neler düsünüyorum...ama bu kürtaj oldugumdan belli böyle...aksam esim isten geliyo bu sefer neler düsündügümü ona anlatiyorum...ama o cok bunaldi bu konudan farkindayimbende aslinda gecmisi kapatmak gelecegime bakmak istiyorum hani tamam oldu bitti kapandi kendine zaman tani 3 ay bekle gecmisi sil tekrar dene diyorum sonra ayyyy inanin aklim allak bullak...ama galiba senin dedigin gibi yapcam bu adetten sonra korunacagim..tahlil sonuclarini beklicem...ikinci adetimden sonrada korunmayi birakcam pihtilasma varsada zaten ikinci adetten sonra baslarim tedaviye...bu arada sende hamileymissin cok sevindim senin adina kac haftalik ??? INSALLAH allah hayirli bir evlat nasip eder canim sanada cümlemizede...INSALLAH hamileligin kolay gecer...ALLAH cümlemizin yardimcisi olsun...
selam kizlar siizinki ne tür kan pihtilasmasi bazi arkadaslarin yemeklerde sinirlama getirilmis bendeki genetik kan pihtilasmasi gecen hastanede özel bölümünde ki doktor bana hamile iken birsey kullanamana gerek yok dedi ilac yada igne gibi yemek konusundada hicbirsey demedi budurumda olup sorun yasamayanlar cok dedi kadin doktorum aspirin vermisti onada gerek yok diyor ama yinede emin degilim birsey olur diye
bnede de mtfhr 1298 kan pıhtılaşamsı var 2 ke z kürtaj oldum cnm ama doktorum diyorki sendeki her 40 kadından birinde görülen pıhtılaşma zararl ıdeğil hamilelikte iğne kullanamıza gere kyok diyor ben de düşünyourm formda kulalanan benim gibi mtfhr 1298 olan bir çok kişi var bunlar neden kulalnıyor ozman rissk değilmi kullanmamak aspirin yeterli gelmedi ban şuan hamiledeğilim ama aklıma takılıyor bu konu bilgisi olan bana cvp verebilirimii
bnede de mtfhr 1298 kan pıhtılaşamsı var 2 ke z kürtaj oldum cnm ama doktorum diyorki sendeki her 40 kadından birinde görülen pıhtılaşma zararl ıdeğil hamilelikte iğne kullanamıza gere kyok diyor ben de düşünyourm formda kulalanan benim gibi mtfhr 1298 olan bir çok kişi var bunlar neden kulalnıyor ozman rissk değilmi kullanmamak aspirin yeterli gelmedi ban şuan hamiledeğilim ama aklıma takılıyor bu konu bilgisi olan bana cvp verebilirimii
Esim tam 6 aydir issiz bugun gecende gittigi biyerden 2. Ye gorusmeye cagirdilar su mubarek cuma gunu hurmetine birer dua ederseniz cok mutlu olurum rabbim yardimcimiz olsun ...hayat her yonuyle cok zor!!!
valla içim dışım sebze oldu benim de. ama en sebzeyi severim. sebzede kısıt da olmayınca bol bol yiyip doydum valla. mesela kıymalı da yapıyorum yemekleri. zaten yemeğin içine bir köfte kadar kıyma koyunca bir öğünde yediğimin içinde çok az kıyma oluyor. yemekleri zeytinyağıyla pişiriyorum. bir de ben bol bol marul yiyorum, ıspanak yıkayıp marul gibi ondan da yiyorum. hergün yoğurt yiyorum. doyuyorum yaa çok şükür.ben mücver çok yaptım. herşeyin mücverini yaptım. kereviz, patlıcan, kabak. çavdar unu aldım. un kullanacağım şeylere onu kullandım.ama acı oluyor biraz. her yemeğe havuç, kırmızı biber, yeşil biber katıyorum. aslında dikkat ederek herşeyden yiyorum. balık tabi kısıtlı. hamsi yapıyorum, ben 5 tane yiyoruminternetten vejeteryan yemeklerine bakmak lazım. baya şey var aslında.
gerçekten farklı görüşler var. enteresan. dr. sana brokoli ve bezelyeyi yasaklamamış. benim kesinlikle yenmemesi gereken yasaklar arasında. evet baklagiller sıkıntı. ben mercimek çorbasını severim. şimdi hiç yapmıyorum. eski usul döndük. annemin un tarhanasına:) en kolay onu yapıyorum. bir de domates çorbası. şehriye de yapılabilir. ya benim zoruma giden ne oldu biliyomusun. sabah kahvaltısında peynirle marul, maydanoz dereotu yemeye bayılırdım. şimdi o da yasak. neyse zaten altı üstü çocuk sahibi olana kadar katlanacağız yapacak birşey yok. rabbim kimseyi çocuksuz bırakmasın. kimseye de bir daha düşük acısı yaşatmasın. güzel duaların çin sağol canım rabbim inşallah hepimize güzel sorunsuz hamilelik geçirmeyi ve sonunda sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza almayı nasip etsin. inşallah bir şekilde sen de sinan hocadan randevu alabilirsin. geröekten farklı bir insan. gerçi karşısında insan konuşmaya çekiniyor ama onun tecrübesine güvenmek de insanı rahatlatıyor. şunu yapacaksın ya da yapmayacaksın dediğinde hiç olmazsa adamın bir bildiği var herhalde diyorsun aklına yatmasa bile.
canım ya aynı hisleri paylasıyoruz....kurtaj olalı benim 3. gunum..bu kan pıhtılasması testi sonuclarını nekadar surede alıyorsunuz bende haftaya tr ye gelecegim bebegimin kalbi neden durdu bilmek istiyorum....
öncelikle herkese mrb. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa şimdiden tşk ederim. 8 haftalık gebeyim. düşük seviyeli (MTHFR 1298C homozigot mutant) pıhtılaşma sorunum var. Gebeliğim esnasında doktorum B vitamini ilacını (benexol) bırakıp elevit ilacını kullanmamı önerdi. B vitamini pıhtılaşma sorunu olan gebeliklerde kullanmak gereklimi. Yoksa kullanmayıp elevite geçmem doğru olurmu. Yani siz B vitamini almaya gebelik esnasında devam ettinizmi.
Kızlar yasin ,tebareke ,amme ,vakia okudum bağışamasınıda yaptım rabbim duamızı kabul olanlardan eylesin inşallah hamile olan hekese sag salim kucagına alabilmeyi hamile kalmak isteyenlerede bir an önce sağlıkla kalabilmeyi nasip eder inşallah hakkınızı helal edin ...
kromozom analizini eşlerden alıyorlar. yani sadece sen yaptırsan ve anomali çıkmazsa eşinde varsa anomali ne olacak o zaman?ikinizden de sadece 1 tüp kan alınacak.
öncelikle herkese mrb. Bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa şimdiden tşk ederim. 8 haftalık gebeyim. düşük seviyeli (MTHFR 1298C homozigot mutant) pıhtılaşma sorunum var. Gebeliğim esnasında doktorum B vitamini ilacını (benexol) bırakıp elevit ilacını kullanmamı önerdi. B vitamini pıhtılaşma sorunu olan gebeliklerde kullanmak gereklimi. Yoksa kullanmayıp elevite geçmem doğru olurmu. Yani siz B vitamini almaya gebelik esnasında devam ettinizmi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?