- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
evet canım bugün diyetisyenim de biraz rahatlatmaya çalıştı. biraz köften azaldı biraz da yoğurdun onun dışında aynı yapabilirsin dedi. bitki çaylarıyla ilgili birşey söylemedi. olmazsa bir ara hacettepeyi arayıp sorayım. süt ve yoğurdu ben hiç light yemedim çünkü onun faydası olduğuna inanmadım. bir de ben niğde de olduğumdan burada köylüler süt vs. getiriyorlar. o yüzden keni yoğurdumu kendim yapıyorum. öyle daha iyi oluyor. zaten ona alışınca o hazır süt ve yoğurtları yiyemiyorsun. hazır gıdaların tümü yasak canım soya yasak olduğu için onların içinde de soya var o yüzden yasak. dolayısıyla bisküvi, çikolata vs. yasak. homosisteinim aslında çok yüksek değil 9.13 çıkmış sonuç. sadece active protein c sınırın baya altında. bakalım işe yarayacak mı bu yaptıklarım. zaten bir bu kaldı yapmadığım. hayırlısıyla güzel sonuçlamsın sağlıkla çocuğum olsun yemek falan dert değil aslında.
Merana umut nasılsın iyisindir inş. Sana birşey sorulan bende senin durumundayım iğne vurulmama rağmen doktorun söylediğine göre sağlıksız olduğu için düşmüş bende o zaman tüp bebek mi denesek diyorum bu sağlıklı embriyolar seçtikleri için bu konuyu hiç araştırdın mı
Bu diyet biraz zorlayıcı geldi bana. Hamilelikte en büyük sıkıntım buydu. Doymayınca mide bulantım daha da artıyordu. Annemde hep hamur işi börek yapmıştı bana. Az az yiyordum. Bunlarda yasak değilmi.Beyaz un sonuçta. Baklagilde sınırlı.Ben bi ara çok makarna yedim doktorda pek yararlı değil fazla yeme dedi.Benim sebze yemeği çeşitleri öğrenmem lazım aslında.Ben ıspanak yemeği, yeşil fasulye yaptım. Bide brokoli karnıbahar havuç kerevizi buharda pişirip salata yapıyodum . Kış sebzeleriyle bu kadar....Emine sen zorlanmadan uygulamışsın. sen neler yapıyosun canım.
ben de yoğurdumu kendim yapıyordum. bu diyetten dolayı ara vermiştim. tekrar kendim yapmaya başladım. evet alışınca doğru hazır yoğurttan tat alınmıyor. sütü de mi keçi sütü içiyorsun? yani doğal olunca yağ oranı çok oluyorya zararlı olmasın diye dedim. inşallah bu kez olur canım. rabbim senin de yüzünü güldürsün. çok emek veriyorsun. ankaraya gel-git, sıra bekle çok emek. ben bir kez gittim hacettepeye ve hemen pes ettim. ertesi güne almıştı ultrasonu asabım bozuldu ve hemen hastaneden çıkıptolga beyden randevu almıştım. inşallah emeklerin boşa çıkmaz.dr un çok iyi. alanında 1 numara. ne mutlu sana ki onun hastası olabiliyorsun. b u da büyük nimet biliyorsun. elinden gelen her şeyi yapıyorsun. gerisi duaya ve Allaha kalmış. inşallah bu kez olur şenaycım.
ben de kızıtlayım bisküviyi falan bari. dayanamıyorum, insanın acnı istiyor işte...
pardon keçi sütü diye anlamışım. yanlış oldu...
Esim tam 6 aydir issiz bugun gecende gittigi biyerden 2. Ye gorusmeye cagirdilar su mubarek cuma gunu hurmetine birer dua ederseniz cok mutlu olurum rabbim yardimcimiz olsun ...hayat her yonuyle cok zor!!!
Bu diyet biraz zorlayıcı geldi bana. Hamilelikte en büyük sıkıntım buydu. Doymayınca mide bulantım daha da artıyordu. Annemde hep hamur işi börek yapmıştı bana. Az az yiyordum. Bunlarda yasak değilmi.Beyaz un sonuçta. Baklagilde sınırlı.Ben bi ara çok makarna yedim doktorda pek yararlı değil fazla yeme dedi.Benim sebze yemeği çeşitleri öğrenmem lazım aslında.Ben ıspanak yemeği, yeşil fasulye yaptım. Bide brokoli karnıbahar havuç kerevizi buharda pişirip salata yapıyodum . Kış sebzeleriyle bu kadar....Emine sen zorlanmadan uygulamışsın. sen neler yapıyosun canım.
Merhaba. İyiyim canım, iki gündür biraz ağrım var. Rahim küçülüyo sanırım, yumurtalıklar çalışmaya başladı. Geçende böyle olmuştu. Bi kaç gün sürmüştü. Ben biraz araştırdım. PGT diye bir yöntemle önceden embriyoda kromozomal bozukluklar analiz ediliyor ve sağlıksız olanlar eleniyor ve sağlıklı embriyo yerleştiriliyormuş. Ama tabi başarılı iyi bir merkez bulmak lazım, heryerde yapılmıyor bu. Ben sonuçlarım çıkınca doktoruma soracağım tüp bebek için ısrar edeceğim. Ama sonuçlar bi çıksın. Kromozomal bi bozukluk yoksa kayıp nedenim pıhtılaşmadır ve bunun tüp bebekle alakası yok. O zamanda iğneyi değiştirmek yada dozu arttırmayı soracağım. 1 ay sonra gidicem doktora haber veririm size. Sen neler biliyosun, düşünüyosun bu konuda.
canım sebze sınırlı olmasa hiç zor gelmeyecekti ama o da sınırlı olunca ister istemez biraz zorlanacağım. ama yaparım diye düşünüyorum. şu an hamile olmadığım için hamilelikte nasıl olur bilemiyorum ama herhalde hamile kalınca biraz hafifletirler. tek isteğim işe yaraması başka bir şey yemek te istemiyorum. daha önce de dedim ya hiçbirşey yemeyeksin gün de bir dilim ekmek yiyeceksin dese şu an onu bile yapacak psikolojideyim. çünkü çektiğim acıları ben biliyorum. bir daha aynı acıyı yaşatmasın rabbim. canım hamur işi şöyle serbest ekmek yerine sayıyorsun mesela bir dilim peynirli börek bir dilim ekmek ve bir miktar peynirinin yerine geçer. o şekilde. makarna da 3 yemek kaşığı 1 dilim ekmek yerine. benim diyetimde beyaz un yasak değil. kepekli yasak. o yüzden ekmeğim beyaz ekmek. canım bana brokoli de yasak. demek ki siz de yasak değil.
Benim ki aslında şuam hamileyiö ama salı günü doktora gittiğim de bebek hiç gelişmemiş ve kalp atışları iyice yavaşlamıştı doktor Pazartesi yine gel büyük ihtimalle kromozom bozukluğu var defi yani düşecek dedi ve benim kanamam başladı yavaş yavaş bende artık iğne vurulmama ilaç içmeme rağmen neden diyorum tabi ki vardır bir hayır ama ben artık anne olmak istiyorum ve canımdan can gitsin istemiyorum kromozom testini sonuçuna göre ya ilaçlar ya doktorun yaptığı yanlış bir tedavi ya da kromozom bozukluğu ama bunun nedenini bilmek istiyorum eğer kromozom bozukluğu ise bunu yaşamak istemediğim için tüp benek diye düşünüyorum.bu arada sen kürtaj ne zaman oldu. Ve ne kadar korunma süresi verdi doktor
Ben brokoli ve bezelyeyi sordum doktora, k vitamini içeriyormuş bu da pıhtılaşmayı artırıyormuş ama doktorum yok onları yiyebilrsin dedi. Kepek işini bilmiyordum bak. Biz hiç beyaz ekmek almıyoruz unuda hamur işlerinde kullanıyordum. Bana da en çok baklagillerin sınırlı olması zor geliyor. zaten et tavuk sınırlı yiyordum. Bulgur, mercimek sınırlı olunca şaşırdım.çorba seçenekleri azalmıştı. Ama dediğin gibi yaşadığımız sıkıntıları düşününce ne yediğimin ne önemi var diyor insan. yeterki aynı acıları tekrar yaşamayalım, elimizden geleni yapalım. Emineye katılıyorum. Sinan hoca senin şansın. Umarım bu sefer hayırlısıyla kucağına alırsın bebişini. Ben de ulaşamadım bi türlü randevu alamadım. Allah yardımcımız olsun canım.
canım eşinin iş görüşmesi nasıl oldu mu. inşallah hayırlıyısıyla alır. merka ettim bilgilendir bizi.
nazife Allah işini rast getirsin canım
Sagolun canim amin simdilik bisey belli dglmis haftaya tkrr cagirabilieiz demisler dusunun bnm esim universite mezunu meslegi var allah yardimcimiz olsn valla git gide zirlasiyo hayat
Arkadaşlar birşey sormak istiyorum aranız da Sinan hocaya giden var mı ve ondan sonra hamile kalan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?