dün başkente gittim ya arkadaşlar, anlatıyım. filiz hanıma gittim. iyi, hoş bir bayan, yumuşak. muayenede perdeye çok taktı. tolga bey perdenin ince olduğunu sorun teşkil etmeyeceğini söylemişti ama filiz hanım perde üstünde çok durdu. ofis histeroskopi yaptırmamı istedi. o işlem yapılırken perde inceyse kesilebiliyormuş, kalınsa sonra ameliyatla kesilecekmiş. sekretere sordum, sgk farkı ile 300-500 arasıymış, yani işlem anında yapılan ekstra işlemlere göre değişiyormuş fiyat. ama aklıma çok yatmadı. hastaneyi de beğenmedim, çok eski, devlet hastanesi gibi. dr da çok enerjik falan gelmedi bana, oladabilir, olmayadabilir şeklinde konuştu bazı şeyler için, zorla ağzından laf aldım, kesin konuşamadı. iğneyi sordum gereklimi diye, çok da gerekli değil gibi duruyor dedi. hamilelikte de hematolojiye gönderecem dedi. neden, iğne dozajını ayarlamak için mi dedim, evet dedi. yani zorla ağzından laf aldım. aslında bu perde benim aklımın bir köşesinde hep duruyordu zaten, ama ben tolga hocaya güvenmek istiyorum, gerekli olsaydı o da perdeyi alalım diyebilirdi diye düşünüyorum. başka dr a gitmeyi düşünmüyorum. zaten amacım başkentte de kaydım olsun du. ve de oldu. ne olur ne olmaz kaydım oldu hamilelik öncesi. tolga hocaya devam...bu arada muayene fatkı 55 tl.
duamız kaldı mı ne? el birliğiyle bitirsek de perşembeye yetişe iyi olur? ne dersiniz? kimse girmiyor artık buraya yaa.elif yok, sevinç yok, Berna yok, hilal yok, zehra yok...yeniler bile pek girmiyor artık.ben de girmiycem artık o zaman
Duamıza katılmak isteyenarkadaşlar gerçek isimleriyle, kaç adet ne okuduklarını yazabilirler
1-Bu salavatı okumadan önce 21kere Estağfirullahel aziyme ve etübileyh diyerek günahların affı istenir.
2-Hangi dilek için okunuyorsaniyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).
3-Euzu besmele çekildikten sonraSalavat-ı Tefriciye okumaya başlanır.
DUAMIZ
Yerleri vegökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istediktensonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikramkapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklıve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizinevlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerdenve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMEDMUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuyanlarınisimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum.İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN
SALAVAT-I TEFRİCİYE
Allâhümmesalli salâten kâmileten ve sellim selâmen tâmmen alâ seyyidinâ Muhammedinillezitenhallü bihilükadü, ve tenfericü bihilkürabü, ve tükdâ bihilhavâicü, vetünâlü bihirregâibü, ve hüsnülhavâtimi, ve yüsteskalğamâmü bivechihilkerimi, ve alâ âlihi ve sahbihî fi külli lemhatin ve nefesin biaded-i küllimâlûmin lek.
"Allâhım,kendisi hürmetine düğümler çözülen, gamlar-kederler açılan, ihtiyaçlargiderilen, isteklere, hüsn-ü hâtimelere güzel âkibetlere nâil olunan, kerem(cömertlik) sahibi yüzü-suyu hürmetine bulutların sulandığı, Efendimiz MuhammedMustafa (s.a.v.)e ve onun âl ve ashâbına; her bakış ve her nefeste ve zâtincamâlum olanların sayısınca, kâmil bir rahmet ve tam bir selâmet ihsaneyle."
[TABLE="class: MsoNormalTable, width: 291"]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 26, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 28, bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] NICK
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] GERÇEK İSİM
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] SALAVAT(4444)
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] elif5507
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] elif
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] *01as
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] aslı
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 88
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] ceylinn38
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] zehra
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 50
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] senay079
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] şenay
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 372
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] slvy1987
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] selvi
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 405
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] sevinc007
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] sevinç
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 250
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] eoe
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] emine
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 100
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] serap06_06
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] serap
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 270
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] rengarenk00
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] serpil
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 20
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] *nazka86
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] nazife
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] umud40
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] vildan
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 650
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] hildan
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] hilal
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] ayse23
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] ayşe
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] muco509
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] emel
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 133
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] Eylül06
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] berna
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] slmeng
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] selma
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 325
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] AzraNur68
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] gül
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 250
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] Mina06
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] ayça
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 90
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] kkulu1
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] kübra
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 500
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] atis
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] senem
[/TD]
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] aSel_k
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] kader
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 150
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] nisanurhülya
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] hülya
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] Aleyna1556
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] yeliz
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 15
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] 06 kelebek
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"] neşe
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"] TOPLAM
[/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"]
[/TD]
[TD="width: 104, bgcolor: transparent"] 3668
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="width: 124, bgcolor: transparent"][/TD]
[TD="width: 107, bgcolor: transparent"][/TD]
[/TR]
[/TABLE]
tamam canım "lem yelid" okuyalım. sadece "lem yelid" mi diycez.olur bunu bitirelim okuyalım. çabuk biter zaten. uzun olunca katılım az oluyor zaten.Canım ya haklısın valla. Bende şu hastane işleri dolayısıyla fazla giremedim ve duadada ilerleyemedim. devam edelimde bitsin gerçekten. Emine birde sonrasında Lem Yelid okuyalım mı? 70000 adet çekmek gerekiyormuş bebek için. Aslında herkesin kendi çekmesi gerekiyormuş eşleriyle birlikte ayrı ayrı. Ben başladım kendime eşimde başladı ama birde burda topluca okuyabiliriz belki. Hepimiz adına dualarız olur mu?
haklısın canım. buradayız beraber bakalım artık.Yok canım ya gitmeyin sakın. Valla buraya girmediğim gün merak ediyorum herkesi ben. Birde bu topic faaldi aslında. dualar felan benim çok hoşuma gidiyor ama bir kopukluk oluyor bazen başka şeyler giriyor araya, Devam edelim hepberaber lütfen. Bu beraberlik ve bizi bizden başkası anlamaması bizi birbirimize daha çok bağlıyor ve sorunlarımızı rahatlatıyor. En azından bilmediklerimizi öğreniyoruz, soruyoruz birbirimizden.
rahim filmini kaça çektirmiştin. bana söylenen ofis histeroskopi, farklı şeylermiş. evet bir dr un dua et demesi enteresan. genelde böyle demezler ama...Canım başkenttin doktorlarında var bu umursamaz bir halleri var. Rahim filmini orda çektirdim ben. Sonucu götürdüm orda gittiğim doktor Polat beydi. Filmin cd sini açamadı. Sonra açtı tıkalı dedi. Sonra yapacak bişi yok dedi. Önümüzdeki ay korunmayı bırak Ya Bismillah de başla. Dua etmekten başka bişi yok dedi. Bir doktor bunu der mi ya.. O yüzden bende çok sevmiyorum. Sadece tetkik anestezili olsun diye daha önce ona gittiğim için fiyat uygundu o yüzden orda çektireyim dedim ama sonucu bugün diğer doktora götüreceğim bakalım o ne diyecek.
bebişinin iyi olmasına çok sevindim canım. inşallah çok iyi gider herşey. ama yolun yarısını geçtin, inşallah bundan sonra da iyi gider herşey.selam kızlar nasılsınız ben hala aynıyım cuma günü doktordaydım benim kan pıhtısı duruyo vücudum daha da yok etmedi inş. bi zarar vermez onun dışında bebeğim iyiydi doktorum 3 hafta sonra şeker testine çağırdı inş. herşey yolıunda gider aspirinsiz sadece clexanla yoluma devam edşyorum inş. yeterli gelir inş. sizlerde iyisiniz
canım sakın gitme bi yere net olmadığı için giremiyorum malum işe gitmiyorum eve de net çektik ama hep sorun çıkardı yoksa hep girerim çünkü aklımdasınz sürekli sen nasılsın toparlandın mı
eminecim evet eskisi gibi kimse girmiyor. hafta sonu hele kimse olmuyor.duamız kaldı mı ne? el birliğiyle bitirsek de perşembeye yetişe iyi olur? ne dersiniz? kimse girmiyor artık buraya yaa.elif yok, sevinç yok, Berna yok, hilal yok, zehra yok...yeniler bile pek girmiyor artık.ben de girmiycem artık o zaman
canım ben düşükten sonra çok takıldım bu foruma aslında ilk düşükten sonra 1 yıllı aşkın süredir takip ediyordum ama bir türlü yazmaya içimdekileri anlatmaya cesaretim yoktu. şimdi çok girmek istesem de vaktim olmuyor. öğretmenim yarım gün çalıiıyorum öğleden sonra da ing kursuna gidiyorum ama inanın aklım ve kalbim burda sürekli sizleri merak ediyorum özellikle de hamişlerimizi.. hamiş olmak isteyenleri...evet ben müdavimlerinden oldum zaten buranınbir ara da selvi benim gibiydi. o da ara verdi. aslında ben de diyorum. kapatıyım girmeyim, haberlere falan bakıyım diyorum ama kopamıyorum burdan yaa. şimdi bir de duayı takip edince hiç ayrılamaz oldum. sen de benim gibisin. ben de bu duadan 100 okudum kaldım. kendiminkini bitiriyim de öyle diyorum. az kaldı o da inşallah. bitirip buraya devam edecem. bir de karnında bebeği ölenler.... diye topik var. ama orası bizden kötü gelen giden yok. bazen oraya da bakıyorum. bizim gibi olanlar var, yoğun da olmayınca sanki girenler pek bilgi alamıyor gibi geliyor bana. ordakilere de bildiklerimi aktarıyım istiyorum ama dediğim gibi faal değiller. zaten kimse girmeyince benim de eski hevesim kalmadı burda. neyse herkesin farklı dertleri, yoğunlukları var. ben yoğun değilim. güzel temennin için çok teşekkür ederim nazifecim
selam kızlar nasılsınız ben hala aynıyım cuma günü doktordaydım benim kan pıhtısı duruyo vücudum daha da yok etmedi inş. bi zarar vermez onun dışında bebeğim iyiydi doktorum 3 hafta sonra şeker testine çağırdı inş. herşey yolıunda gider aspirinsiz sadece clexanla yoluma devam edşyorum inş. yeterli gelir inş. sizlerde iyisiniz
güzel çorba çeşitleri sunmuşsun canım sağolasın. aslında biliyosun da insanın aklına gelmiyo. sana sorduktan sonra bir de hacettepenin diyet bölümünü aradım sordum. mercimek haftada bir gün bakliyat hakkım var ya etin yerine. et ve bakliyatın yerine haftada bir gün bir kase içebilirmişim. arkadaşım var burada sağolsun benim yemekhaneye gitmeyip tek başına yememden çok etkilendi. üzüldü. bana yoldaşlık ediyor. benimle beraber yiyor. yazık o da domates, tarhana ve şehriye yiyor benimle beraber. gına geldi hakkaten. en azından haftada bir gün mercimek, arada mantar çorbası yiyebiliriz.yok şenaycım zaten gitmek istiyorum da gidemiyorum zatenevet içiyorum mercimek ama öyle dolu dolu değil de az miktarda içiyorum. evet çeşit çok azalıyor haklısın. sana aklımdaki çorbalardan sayıyım, yeşil mercimek de içebilirsin, ama az iç. bakliyat alımını onla tamamlayabilirsin, yoğurt çorbası içebilirsin, o zamn da süt alımını o gün kısarsın biraz. mantar çorbası çok yapıyorum tavsiye ederim. havuç çorbası, kabak çorbası, aslında aklına gelen herşeyin çorbasını yapabilirsin, sebzeyi haşla, blendırdan geçir, tencereye yağ koy, az un koy, kavur, biraz süt koy, beşamel sos gibi bir şey olacak sonra kaynamış su koy, sonra da bu haşladığın sebzeyi koy, eksradan pirinç koyabilirsin, erişte koyabilirsin...bildiğin şeylerdir gerçi bunlar ama ben bilmiyormuşsun gibi anlatıyım dedim bir de domates çorbası var en sevdiğim...ben diyeti eskisi kadar katı yapmıyorum şenaycım. biraz daha katılaştırıyım diyorum ama yapamadım bir türlü. ama et, yağ ve kuruyemiş alımına çok dikkat ediyorum pilav ve makarnadan kısamıyorum.bir de hazır gıda bisküvi tarzı yiyorum, form ürünlerden yani. dayanamıyorum napıyım.
rengarenk
mesajını yeni gördüm canım kusura bakma ne zamandır giremiyorum siteye geçmişe bir göz attım ben hamileliğimin ilk dönemlerinde 2 ya da en geç 3 haftada bir yaptırdım.... biraz pinpirikliyim... gittiğim doktorda ara sıra istiyor benim şansım eşim laborant istediğim zaman eşim yapıyor.... ama şu an ayda bir yaptırıyorum.. içim rahat etsin istiyorum... pt/ınr ve ptt yani protronbin zamanı testi ... malum bizlerin en çok korktuğu şey iğnenin dozunun ayarlanması burda araştırdığımda tek bir mutasyonda dahi 0,6 lık iğne kullananlar var bende de 4 gende mutasyon var insan haliyle endişeleniyor... bir de bu konuda üzerinde uzlaşılan bir görüş söz konusu da değil...
evet ben de tolga hocaya bir gidip kendime gelmeliyim. saldım sanki biraz. dikkat ediyorum da aslınca içim rahat değil, biraz daha çok dikkat etmeliyim. dr dan duymam lazım önce sanırım kendime gelmem içingüzel çorba çeşitleri sunmuşsun canım sağolasın. aslında biliyosun da insanın aklına gelmiyo. sana sorduktan sonra bir de hacettepenin diyet bölümünü aradım sordum. mercimek haftada bir gün bakliyat hakkım var ya etin yerine. et ve bakliyatın yerine haftada bir gün bir kase içebilirmişim. arkadaşım var burada sağolsun benim yemekhaneye gitmeyip tek başına yememden çok etkilendi. üzüldü. bana yoldaşlık ediyor. benimle beraber yiyor. yazık o da domates, tarhana ve şehriye yiyor benimle beraber. gına geldi hakkaten. en azından haftada bir gün mercimek, arada mantar çorbası yiyebiliriz.geçenlerde sebze çorbası yaptım. kereviz, patates, havuç, pırasa hepsini haşladım. sonra blendırdan geçirip dediğin gibi süt koydum. insan alışık olmayınca tadı da tuhaf geliyo:). canım ben harfiyen uymaya çalışıyorum. kuruyemiş hiç yemiyorum. daha makarna da yemek kısmet olmadı bu aralar aklımda ekmeğimin yerine yiyeceğim. ben hazır gıda hiç yemiyorum. eşim benimle markete gitmek istemiyo o yüzden. napıyım görünce canım istiyo. yaaa ben yiyemiyorum diyorum. o da üzülüyo. arada diyet bölümünü arayıp soru sorma şansımın olması da güzel. diyetin ciddiyetini hatırlatıyor bana.
eminecim merhaba nasılsın çok fazla giremiyorum az kaldım bizim çalışmalara:))) 1 ayımız kaldı:))
evet ben de tolga hocaya bir gidip kendime gelmeliyim. saldım sanki biraz. dikkat ediyorum da aslınca içim rahat değil, biraz daha çok dikkat etmeliyim. dr dan duymam lazım önce sanırım kendime gelmem içinsen sanırım bütün sebzeleri karıştırmışsınya ondan belki kötü gelmiştir tadı. ayrı ayrı falan yapsan daha iyi olabilirdi. kereviz bozmuştur tadını sanırım canım. bir de tüm sebzelerin mücverini dene. güzel oluyor, ayrı ayrı hepsinden yapabilirsin.
bu arada ne iyi arkadaşın varmış şenaycım. çok şanslısın?
yaa evet bir ay kaldı ama sanırım benim daha fazla kaldı. yani daha hiç adet olmadım. 2. adeti bekliycem o da mayısın kaçında olur ki? sonlarında olacak gibi böyle giderse...senin günün ne zaman? mayısın kaçında adet olmayı bekliyorsun?
canım büyük ihtimal mayısın 6 sı 7 si gibi 3.adetm olacak..inşallah hemen kalıırız..ALLAH bu çektiğimiz üzüntülerin karşılığını verir umarım
evet ben de tolga hocaya bir gidip kendime gelmeliyim. Saldım sanki biraz. Dikkat ediyorum da aslınca içim rahat değil, biraz daha çok dikkat etmeliyim. Dr dan duymam lazım önce sanırım kendime gelmem içinSen sanırım bütün sebzeleri karıştırmışsınya ondan belki kötü gelmiştir tadı. Ayrı ayrı falan yapsan daha iyi olabilirdi. Kereviz bozmuştur tadını sanırım canım. Bir de tüm sebzelerin mücverini dene. Güzel oluyor, ayrı ayrı hepsinden yapabilirsin.
Bu arada ne iyi arkadaşın varmış şenaycım. çok şanslısın?
Yaa evet bir ay kaldı ama sanırım benim daha fazla kaldı. Yani daha hiç adet olmadım. 2. Adeti bekliycem o da mayısın kaçında olur ki? Sonlarında olacak gibi böyle giderse...senin günün ne zaman? Mayısın kaçında adet olmayı bekliyorsun?
evet canım belki diyet tek şansımız o yüzden silkin ve kendine gel:) verilen listen neyse ona uymaya çalış. Senin de korunmayı bırakmana az kaldı o yüzden şu birkaç ay işi sıkı tut. Canım arkadaşım sağolsun bana çok destek. çünkü neler yaşadığımın bire bir şahidi ve durumuma çok üzülüyor. Rabbim emeklerimizi boşa çıkarmasın canım. Bazen çok sıkılıyorum. Gerçekten beni zorluyor ama ona rağmen bunu yapmaktan başka şansım yok deyip kendimi motive etmeye çalışıyorum. Evet canım çorbamın tadı bir tuhaftı:) senin dediğin gibi tek tek deneyeceğim. Canım mücvere yumurta konuyor mu? Hani haftada iki kez peynirimin yerine yumurta yiyebiliyorum o yüzden sordum?
Kizlar bende bugun doktora gittim, kimyasal gebelikten sonra adet olamamistim 40 gun olacakti, neyse doktor adet sokturucu yazdi, tabi once kanda gebelik varmi ona bakti, yoksonra adet sokturucuyu verdi, biraz once tam lavobaya gittim ki adet olmusum:) nese ki allah bilio bu adet sokturucuyu hic kullanmak istemioyodum niese, adet oldum. Bide doktorum bana evicap verdi, e vitamini esinde icebilir dedi,kolay hamile kalmayi sagliomus besliomus, iceniniz varmi?
evet canm zaten durmumuz ortada insanların destek olacağı yerde sorunçıkarmaması lazım. destek olmasan bile en azından köstek olma değil mi? sana ne insanların ne yediğinden. rahatsız oluyosan çık git. sanki sen keyfinden marul yiyosun. gerçi keyfinden yesen bile karışmaya hakkı yok. dediğin gibi yaşı daha küçük ve terbiye almamış belli. canım bu tür nezaketli haller aileden gelir. ailenin bu konuda insanlarla nasıl konuşması gerektiği ile ilgili eğitim vermesi lazım. ben böyle birşeyde rahatsız olsam bile karşımdaki kırmamak için birşey diyemem. neyse sen boşver onu. öyle laf çarpıyorsa sağlık prblemlerin nedeniyle yapman gerektiğini söle geç. laf çarpmalarını da kale alma. benim arkadaşımın yaşı benden 1-2 yaş büyük. yani anlıyacağın biz burada yaşı kemale ermiş insanlarız:) doğal olarak ilişkiler de ona göre oluyor. bizim burada da gereksiz tipler var ve senin dediğin türden olmasa da değişik anlamda insanlarla muhatap olup uğraşmak zorunda kalıyoruz mesela. ben de onlardan uzak durmaya kendime yakın hissettiklerimle ilişki kurmaya çalışıyorum. benim arkadaşlarımın birer çocukları var. benim henüz yok. ama inan hepimizin bu konuda yarası var. gülini biliyosun mesela. o 1 yıldır hamile kalamadı yeni kaldı. sonra düşük tehdidi atlattı şimdilik iyi bakalım. diğer samimi arkadaşım bana yemeklerde katılan onun da bir düşüğü var. ondan sonrasında bir oğlu olmuş, ama üçüncü de bir sıkıntı olacak diye hamile kalmaya korkuyor. insan yakınında dertlerini paylaşacak kimse bulamayınca bazen herşey üstüne geliyormuş gibi oluyor. senin şansızlığın o kızın oda arkadaşın olması. öbür türlü olsa uzak durursun olur biter.evet canım mücvere 2 yumurta koyuyorum ben. 1 yumurta koyarsan biraz katı olabilir ama cıvıklaştırmak için ben yoğurt da koyuyorum, ama çok oluyorya zaten oturup hepsini yesen bile anca 1 yumurta yemiş olacaksın ki hepsini zaten yiyemezsin, zaten kızartma olduğu için çok da yüklenmemek lazım. yani anca çeyrek ya da yarım yumurta yemiş sayılırsın. arkadaşın açısından çok şanslıymışsın. daha önce de bahsetmiştim. oda arkadaşımla tartıştık, konuşmuyoruz, odada da huzurum yok, bana laf çarpıp duruyor, 87 doğumlu kimse alınmasın üstüne de tam çocuk, kendini yetiştirememiş, çirkef biri, bir de iş yerinde bunula uğraşıyorum. hani tam bela bazı tipler vardırya tam öyle biri, bulaşıp duruyor, resmen onun şerrinden Allaha sığınır oldum. o da benim tüm yaşadıklarımı en yakından bilen biri ama işte böyle. be mesela marul yiyorum öğle yemeğiyle beraber, kalsiyum olsun diye. ama geçen ona da laf çarpıyor, gürültülü yemek yemek falan gibi birşeyler söyledi neyse detaya girmeyim de senin arkadaşın sana eşlik ediyormuş, benimki bana laf çarpıyor. marul yerken ses çıkıyor haliyle. düşün artık. bekar kendi, tabi başına neler gelecek bilmiyor, ama Allaha havale ediyorum onu. Rabbim bilir. dertlenmişim, arkadaş diyince döktürdüm kusura bakma
hımm enteresan. ben eşimle bir paylaşayım bakalım ne diyecek. korunmayı bıraktığımızda başlasa olur herhalde.canım banada vermişti doktor daha öncelerinde eşim için eşim bir kutu içti bence eşinede içtir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?