Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Canım çok geçmiş olsun. İnşallah Rabbim korktuklarına tekrar uğratmaz ve sağlıkla olur bu sefer gebeliğin. Dış gebelik için şüphesi neden? Değerlerin normal artmadı mı takip edildimi.? Birde rahim içi kalınlaşma olmaz dış gebeliklerde ona baktıdamı söyledi. Bhcg değerin kaç ki şu an keseyi görmeye çalıştı. Bende geçirdiğim için en son dış gebelikte seni çok iyi anlıyorum. Rabbim inşallah hepimizin sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip eder bu sefer. Mevlam yardımcın olsun canım. Birde elini karnına koyup Ya Mübdi oku 99 kere aslında eşler okumalıymış bunu okuyabiliyorsa o okusun. Herşeyi yoktan var eden Rabbim bebeklerimizi de bizlere nasip etsin inşallah.

amin canıım sağol inşallah böyle birsey basıma gelmez,bilmiyorum kalınlaşmaya falan baktımı sadece böyle söyledi zaten cok küçük ama bunu demek yerine dış gebeliğe yordu dr. değerim 1100 canım tekrar test yapmadı 1 hafta sonra gel dedi değerin artar o zamana keseyide görürüz tabi dış gebelik değilse dedi.. inş deildir ,ya mubdiyi bende duydum okumaya çalışıcam inş

Merhaba öncelikli olarak geçmiş olsun. Burdaki tüm arkadaşlarım ve benim aynı sorunumuz var. Trombofili yani kan pıhtılaşması. Herkes değişik mutasyonlarda. Ama sonuç aynı, Bebek kayıpları, düşükler. Rabbim yardımcımız olsun inşallah hepimizin.

Seni neler bekliyor aslında doktorun az çok açıklamıştır sana sanırım. Ama bizim yaptıklarımız ve yaşadıklarımızı anlatayım. Corasprin ve Folbiol kullanıyorum ben hamileliğe kadar. Şu an bekleme süresindeyim. ama hamileliği öğrendiğimiz an iğne başlanacak ve bunun için heparin içeren iğneler kullanılıyor. Kanı sulandırmak için. Zaten sorun kanın damarda pıhtılaşması ve ilk zamanlarda anneden beslenen bebeği besleyememesinden kaynaklı olarak kese küçük kalıyor ve bebek gelişemiyor. Bunu gidermek için de iğneyi öneriyor kadın doğumcular. Cleaxe 0,4 önerdi bana doktorum. Bakalım kısmet olursatekrar hamilel kaldığımda başlanacak. Üzgünüz hepimiz ama keşke sadece iğneyle çözülse ve hepimiz bunu aşsak diye umut ediyoruz. Rabbim başka sıkıntı yaşatmasın inşallah. Allah yardımcımız olsun.

Günaydın Cleaxe 0,4 iğne için hastane'den heyet raporu çıkarmak gerekiyormu? yoksa sadece Dr reçete yazması yeterlimi?

arkadaşlar günaydın ben 2.düşüğümden sonra adet kanamamda azalma oldu sanki miktarında yani sadece 1 gün dolu dolu geldi daha sonraki 2 gün damla damla neden böyle oldu acaba??böyle bi durum yaşayan varmı

Canim ben yasadim ikinci dusukten sonra bir iki ay bole az adet oldum, dedigin gibi ilk gun cok oluyodu sonra kesiliodu ama endiselenme duzelio simdi normal oluyorum yani olabilio korkma canim,

*kurubaklagillerden sadece mercimek vekurufasulye serbest.
*beyaz peynir dışındaki peynir çeşitleri yasak. o da sadece günde 2 kibritkutusu büyüklüğünde serbest.
*süt günde 2 çay bardağı
*yoğurt günde 2 çay bardağı
*ekmek öğünde 2 ince dilim
*pilav yada makarna öğünlerde 2
yemek kaşığını geçmeyecek.
*kuruyemişler yasak
*günde bir köfte büyüklüğünde et yada köfte yada 1 yumurta fazlası yok üçündenbiri tercih edilecek.
*sakatatlar,işkembe,böbrek v.b. yasak
*salam sosis sucuk pastırma yasak
*balık ve deniz ürünleri yasak
*sarımsak yasak
*soya fasulyesi yasak

kahve,sarımsak,bezelye,balık,brokoli,çikolata kesinlikle yasak
kepekli ürünler yasak, bulgur yasak,sarımsak yasak. bal,reçel,şeker serbest
sebze-meyve serbest, bezelye, brokolihariç.
şalgam yaprağı, ıspanak, pazı, semizotu, brüksellahanasıyasak
ben daha önce başkasından alıp kaydetmiştim. buraya yapıştırdım ama bende tüm sebzeler serbest. her dr un metionin diyeti de farklı oluyor bu arada. genel olarak verilen liste yukarıdaki ama bana tüm sebzeler serbest yukarıdakiler dahi. size dr vermediyse takmayın kafanıza ama hamileyken bazı şeyleri iyidir diye abartırızya, sadece bunu yapmayın. burda neler yasak ve kısıtlı belli bunları abartarak yemeyin sadece. harfiyen uymanıza gerek yok diyete. aslında çok zor bir diyet değil (en azından böyle düşünüp hayatı kendinize zehir etmeyin).ben herşeyden yiyorum, tabiki kısıtlı, sebzeye kaydım ama tabi kısıtlı olarak diğerlerinden de. ölçünüzü bildikten sonra problem yapacak bir şey yok. ayrıca ekmek olarak çavdar ekmeği serbest ve tüm yemekler zeytinyağıyla pişecek, katı yağ kullanılmayacak, ben peyniri süt ve yoğurdu light tüketiyorum, kurubaklagillerin hepsi kısıtlı (4 yemek kaşığı falan)

canım zaten genelde hepimize clexane 0,4 veriliyor, aslına bakarsan diğer testler yapılsa da sonuç ne olursa olsun genelde aynı iğne veriliyor diye biliyorum. bazıları 0,6 lık iğne kullanıyor. ilk sayfayı inceledin mi? ama hamilelikte dr lar aPTT değerine bakarak kanın pıftılaşma zamanına bakarak iğnenin dozuna karar veriyorlar. sen zaten iğneni kullanıyorsun ve hamilesin bu değere bakıldı mı? bakılmadıysa bunu sor istersen dr a. diğer değerler de faktör V testleri olarak geçiyor özetle.

Son düzenleme:
Günaydın Cleaxe 0,4 iğne için hastane'den heyet raporu çıkarmak gerekiyormu? yoksa sadece Dr reçete yazması yeterlimi?

rapor daha çok miktarda alabilmek için ve başka dr a da yazdırabilmek için gerekli. ama sürekli aynı dr a gideceksen o dr un verdiği reçetedeki kadar alabilirsin.her dr sulandırı iğne vermeyebilir. çünkü hepsi bu konuda hemfikir değil.

Arkadsalar bir cogunuz diyetten muzdarip, bazilarimizn doktoreu bole biseyden soz etmemis bazilarimiz diyet yapio, yapmayanlar olarak hepimiz merak ediyoruz, ne yemeli ne yememeli. Sonucta burdaki herkesin pihtilasma sorunu var az cok, o yuzden diyet yapan arkadaslarimizdan ricam, hangi besinler yenmeli hangileri yenmemeli bir liste yaparsaniz seviniriz, hic olmazsa igneler ilaclar disinda, birde yediklerimuze dikkat ederek hamileligimize hazirlaniriz. Boyle bir listeyi yapacak olan arkadasimiza kim olursa farketmez, simdiden tesekkurler:) hepimize saglikli gunler...

aslıcım yukarı yazdım gördün mü? ama istersen kendi listemi bir ara yazarım senin için. ama yanımda değil.

Canim evet yeni gordum cok sagol, biara senin.listenide yazarsan super olur, tesekkur ederim tatlim

Emine canim.bise soracam, tavuk nasil yiyosun, bide corbalar serbret heralde,

canım kendi listemi sonra yazarım tamam, kendim nasıl yaptığımı yazarım. çorbada da dikkat ediyorsun, mercimekler kısıtlı yani ben bir kepçeden az yiyorum bu çorbaları, bulgur koymuyorum çorbaya, pirinç koyuyırum, yoğurt çorbası yersen o günkü yoğurdundan kısıyorsun. ben detaylı yazarım sonra tamam mı? ben de harfiyen uymuyorum merak etme. zaten size diyet verilmedi. siz sadece dikkat edersiniz yerken, aklınızda bulunur az yersiniz kısıtlı olanları. haa tavuk demişsin. günde 1 köfte büyüklüğünde et hakkın var. bunu istediğin şeyde kullanabilirsin, tavuk, bakıl, dana eti, kafana göre ölçü yap 1 köfte büyüklüğü kadar. mesela 5 hamsi yiyordum)yazık değil mi? o kadar ayıkla, kokut ortalığı 5 hamsi ye. ama ben onu nasıl yiyorum ekmeğin arasında limon, soğan, maynaoz, çok bereketli oluyor)ben çıkacam. sonra görüşüürüz.

Son düzenleme:
yaa ben 2kürtaj 1 düşük yaptım...Her hamileliğimde de et, balık, pazı ,ıspanak ,sarmısak önceliğim oldu...Burda yazılanlardan da şok oluyorum.Bunlar gerçek mii!!!!!

Günaydın arkadaslar....emine bugün cuma....cuma ezanından sonra tekrar Ya Selama Baslıcaz mı bugün hep beraber ??? bu arada hayırlı cumalar arkadaslar.....

ben düşüklerimde fecii şekilde bacak ağrısı yaşadım ve homozigot var bende zaten pıhtı genelde daha çok öncelikle bacağa atarmış bu en iyisi diğer organlara tarsa kalp akçiğer bu felç ölüme bile sebep olurmuş

pirinç pilavı ve tavukta mı yasak peki??

Pirinç pilavı serbest canım ama ekmek yerine gün de 10 dilim ekmeği geçmeyecek ekmek yerine pirinç pilav veya makarna yiyebilirsin.Ben yanlışlıkla kırmızı et yazmışım buna beyaz ette dahil günlük 30 gramı yani 1 adet köfteyi geçmeyecek.Yumurta yersen et yemiyeceksin.

Bazı doktorlar diyet yapılması lazım diyorlar.Protein vücuttaki metionini tetiklediği için pıhtılaşmayı arttırıyormuş.Bazı doktorlar bir alakası olmadığını düşünüyorlar.Hatta bazıları iğne bile vermiyor.Kısacası onlar arasında da farklı düşünceler var.İstersen doktorunla bir görüş ama kendin de biraz kısıtlaya bilirsin arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…