bugün sabah bir kalktım kırmızı bir leke hemen doktora gittik kese görünmediği için dış gebelik olma ihtimalide var demişti dış gebelik ihtimalinin üstüne birde düşük tehlikesi eklendi dedi daha cok küçük oldugu için görünmüyo biliyorum ama doktr sürekli dış gebelik ihtimali üzerinde duruyor...eğer o bebek düşecekse dünyadaki bütün doktorlar birleşsek o bebeğin düşmesine engel olamayız dedi tabi bunları söylerken benim gözlerim dolmaya basladı,biz elimizden geleni yapalım yinede dedi kanamayı durdurmak için iki iğne verdi birini bugün diğerini cumartsi vurunucam.kırmızlık gecti ama hala kahverengi akıntım var oda çok aşırı değil.doktorda şarıl şarıl kan gelmedği sürece endişilenmemeye calıs dedi ama elde mi sanki iyi düşünmeye çalışıyorum bi anda aklıma geliyo önceki yaşadıklarım ağlamaya başloyorıum şimdi k.valideme geldik önce kalmam ben kendi evimde yatarm demştim ama galiba olmayacak gibi aman bebeğim iyi olsunda heryerde kalırım haftaya salı tekrar gidicem dktora inş. kese görünür bebeğime bişey olmaz .....inancım var ama bu sefer bişey olmaayacak diyorum bebeğim iyi diyorum ben elimden geleni yaptım duamı ettim dikkatte ettikten sonra tevvekkülü Allah a bırakıyorum inş gönlümüzdeki hakkımızda hayırlı olur,hepimizi gözyaşları silinir....
Canım çok geçmiş olsun. İnşallah Rabbim korktuklarına tekrar uğratmaz ve sağlıkla olur bu sefer gebeliğin. Dış gebelik için şüphesi neden? Değerlerin normal artmadı mı takip edildimi.? Birde rahim içi kalınlaşma olmaz dış gebeliklerde ona baktıdamı söyledi. Bhcg değerin kaç ki şu an keseyi görmeye çalıştı. Bende geçirdiğim için en son dış gebelikte seni çok iyi anlıyorum. Rabbim inşallah hepimizin sağlıkla bebeklerini kucaklarına almayı nasip eder bu sefer. Mevlam yardımcın olsun canım. Birde elini karnına koyup Ya Mübdi oku 99 kere aslında eşler okumalıymış bunu okuyabiliyorsa o okusun. Herşeyi yoktan var eden Rabbim bebeklerimizi de bizlere nasip etsin inşallah.
merhaba arkadaşlar bende bugün trombosit paneli bozukluğum olduğunu öğrendim doktor corasprin verdi folik asit ve b vitaminide verdi bende 1,5 ay önce 10 haftalık bebeğimi kaybettim sebebi buymuş...korunmadan devam edebileceğimi söyledi .. şimdi beni neler bekliyor arkadaşlar hamile kaldığımda iğnemi olucam ve hamile kaldığımda bu iğneyi vurunmama rağmen yine aynı şeyleri yaşabilir miyim ...çok üzgünüm...
Merhaba öncelikli olarak geçmiş olsun. Burdaki tüm arkadaşlarım ve benim aynı sorunumuz var. Trombofili yani kan pıhtılaşması. Herkes değişik mutasyonlarda. Ama sonuç aynı, Bebek kayıpları, düşükler. Rabbim yardımcımız olsun inşallah hepimizin.
Seni neler bekliyor aslında doktorun az çok açıklamıştır sana sanırım. Ama bizim yaptıklarımız ve yaşadıklarımızı anlatayım. Corasprin ve Folbiol kullanıyorum ben hamileliğe kadar. Şu an bekleme süresindeyim. ama hamileliği öğrendiğimiz an iğne başlanacak ve bunun için heparin içeren iğneler kullanılıyor. Kanı sulandırmak için. Zaten sorun kanın damarda pıhtılaşması ve ilk zamanlarda anneden beslenen bebeği besleyememesinden kaynaklı olarak kese küçük kalıyor ve bebek gelişemiyor. Bunu gidermek için de iğneyi öneriyor kadın doğumcular. Cleaxe 0,4 önerdi bana doktorum. Bakalım kısmet olursatekrar hamilel kaldığımda başlanacak. Üzgünüz hepimiz ama keşke sadece iğneyle çözülse ve hepimiz bunu aşsak diye umut ediyoruz. Rabbim başka sıkıntı yaşatmasın inşallah. Allah yardımcımız olsun.
arkadaşlar günaydın ben 2.düşüğümden sonra adet kanamamda azalma oldu sanki miktarında yani sadece 1 gün dolu dolu geldi daha sonraki 2 gün damla damla neden böyle oldu acaba??böyle bi durum yaşayan varmı
*kurubaklagillerden sadece mercimek vekurufasulye serbest.bu diyet benimde canımı çok sıkıyor aslında doktorum diyet vermedi sadece et yerken dikkat et dedi şimdi sizlere bakıyorum ne güzel tedbir alıp diyet yapıyorsunuz şimdi ben burdan okuduğum kadarıyla yasak dediğniz yiyecekleri yememye çalışacağım ve nasıl olcak bilmiyorum o kadar ağır bir diyetki herşey yasak bence siz neler yiyosunuz onu söyleyin daha kolay olcak:) arkadaşlar diyet listenizi ayrıntılı yazsanız benim gibi doktoru diyet vermeyenlerde faydalansa ne iyi olur
iyi geceler
size sormak istediğim bişey var uzun süredir kafama takılıyo
ben bir boş gebelik geçirdim ondan sonraki hamileliğimde de düşüjk yaptım
daha sonra fakültede testlerimi yaptırdım sonuçlarım şöyle:
protein s : 85.83 (ref.aralığı 52-118)
protein c : 55.59 (ref.aralığı 70-140)
antitrombin 3 : 100.03 (ref.aralığı 83-118)
lupus antikoagulan : 1.03 (ref.aralığı 0.9-1.2)
tsh : 2.835 (ref.aralığı 0.350-4.940)
sonuç olarak protein c eksikliği çıktı ama ben bi tane testimi eksik yaptırmışım , burda hemozigot heterozigot falan diye konuşuluyo sanırım o test eksik bende.şimdi 19 haftalık hamileyim clexane 0,4 kullanıyorum ama testlerim eksik bişey olur mu diye çok tedirgin oluyorum.
Günaydın Cleaxe 0,4 iğne için hastane'den heyet raporu çıkarmak gerekiyormu? yoksa sadece Dr reçete yazması yeterlimi?
Arkadsalar bir cogunuz diyetten muzdarip, bazilarimizn doktoreu bole biseyden soz etmemis bazilarimiz diyet yapio, yapmayanlar olarak hepimiz merak ediyoruz, ne yemeli ne yememeli. Sonucta burdaki herkesin pihtilasma sorunu var az cok, o yuzden diyet yapan arkadaslarimizdan ricam, hangi besinler yenmeli hangileri yenmemeli bir liste yaparsaniz seviniriz, hic olmazsa igneler ilaclar disinda, birde yediklerimuze dikkat ederek hamileligimize hazirlaniriz. Boyle bir listeyi yapacak olan arkadasimiza kim olursa farketmez, simdiden tesekkurler:) hepimize saglikli gunler...
aslıcım yukarı yazdım gördün mü? ama istersen kendi listemi bir ara yazarım senin için. ama yanımda değil.
Canim evet yeni gordum cok sagol, biara senin.listenide yazarsan super olur, tesekkur ederim tatlim
Canim evet yeni gordum cok sagol, biara senin.listenide yazarsan super olur, tesekkur ederim tatlim
Emine canim.bise soracam, tavuk nasil yiyosun, bide corbalar serbret heralde,
aslıcım yukarı yazdım gördün mü? ama istersen kendi listemi bir ara yazarım senin için. ama yanımda değil.
Arkadaşlar iyi geceler olsun hepinize, bende 10 ay içinde maalesef 2 kimyasal gebelik yasadım, genetik test için 1 nisanda kan verdim, 7 mayıs da sonuçlar alınacak ama dikkatimi çeken, sizin yorumlarınızda şiddetli bacak ağrısından bahsetmişsiniz,her iki düşükde de bu bacak ağrılarını yaşadım acaba diyorum bende de kan pıhtılaşması mı mevcut?Sizlerden diyet listesinde hangi ürünlerin olduğunu bir kez daha yazarmısınız....Sevgiler.
yaa ben 2kürtaj 1 düşük yaptım...Her hamileliğimde de et, balık, pazı ,ıspanak ,sarmısak önceliğim oldu...Burda yazılanlardan da şok oluyorum.Bunlar gerçek mii!!!!!
pirinç pilavı ve tavukta mı yasak peki??
geriye ne kalıyorki sebze olarak birde ben varya düşüğümün birinde acayip döner yemiştim 2 3 porsiyon gecesi düşük yaptım diğer düşüğümde et mangal ve ızgara balık yemiştim çok fazla son düşüğümdede sarımsaklı yoğurtlu yiyecek yemiştim ve arkasındanda düşüğüm gerçekleşti diyettede bütün bunlar yasakya acaba bir bağlantısı varmı yediklerimle düşüklerimin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?